paci fórum hozzászólásai

paci Elküldve: 2006-08-26 06:42 M-frontspoiler - Szárny?

M-esnel jobban kinezo....
Na erre kivancsi leszek!

paci Elküldve: 2006-07-31 21:01 Csodaszerek - Mûködnek?

richiem írta: Szerintem az egyetlen dolog ami tényleg jó, ha nagyon magas oktánszámú benzint raksz bele, amivel tökélletesebb az égés......de valahogy nem ér annyit, hogy olyan Elf üzemanyagot rendelj bele aminek 400 Ft literje....pedig a Benikéknek és Janikának bevált

Elvileg a Prolongnak van egy oktánszámnövelõ adaléka, 8000 Ft -ba kerül és 100 liter üzemanyaghoz elég....


8000???
Az egy fel tank uzemanyag ara!!! Azert az egy kicsit mar tulzas...nem???
De ha mar itt tartunk, igy mar szinte mindegy lenne, ha a Benikek altal hasznalt 400Ft/l uzemanyagot veszed, hiszen majd' ugyanannyiba kerulne...

paci Elküldve: 2006-07-30 21:35 Csodaszerek - Mûködnek?

SzokeJ írta:
paci írta: De ha mar a csodaszereknel tartunk, kivancsi lennek arra is, hogy ki, mit gondol a kulonbozo "csoda adalekokrol" (motorolaj adalek, uzemanyag adalek), amelyek akar visszafordithatjak a kopast, meghosszabbithatjak a motor elettartamat, uzemanyagfogyasztast eredmenyeznek...stb.

Ha van valakinek valami konkret tapasztalata ezekkel kapcsolatban, kerem, ossza meg velunk!


Üdv Mindenkinek!

Pl a V Powerrel kapcsolatban:
Elõzõ autómat (Opel Astra 1.4) rendszeresen városban használtam, így ritka volt, hogy 3500 felett pörgettem. Amikor elindultam egy Sopron-Szeged-Sopron útra, akkor odafelé érezhetõen nehezebben futott az autó mint visszafelé. Kipróbáltam a V Powert, ugyanúgy jártam a várost és egy év múlva amikor legközelebb mentem Szegedre azt vettem észre, hogy nincs jelentõs különbség az oda - vissza út között. Természetesen mondhatjátok, hogy addigra úgy lerobbant, hogy azért nem volt különbség, de ez nem igaz, hiszen 65 ekm-el adtam el (tíz és fél év után).
Ezt követõen rendszeresen tankoltam a Powert, általában minden 3., 4. tank volt csak síma benzin.

Jelenleg a BMW-be is használom, itt nem éreztem, hogy ekkora változást okozna, de ez abból is adódhat, hogy az astrába csak 3-4 éves kora után kezdtem használni, a BMW-be viszont új kora óta.

Jó utat mindenkinek!!



Ha egy autot huzamosabb ideig varosban hasznalsz, foleg ha soha nem porgeted, lerakodik a korom a motor belso alkatreszeire, ami teljesitmeny csokkeneshez vezet. Tehat mikor utaztal Sopronba, kiegett a korom, es ezert ereztel kulonbseget a vissza uton.
Ezzel a premium benzin dologgal kapcsolatban olvastam az Auto Bildben, egy tesztet. Egy BMW, egy Toyota, valamint egy Peugeot volt a tesztalany. A japannal es a francianal fekpadon mertek egy nagyon minimalis teljesitmenynovekedest, a BMW-nel pedig egy nagyon apro visszaesest... En csak a gyarilag eloirt 95-ost tankolom, es bevalt.

paci Elküldve: 2006-07-26 21:29 fényezés

Azert itt azt megjegyeznem, hogy nem a hosszusag, hanem a melyseg szamit...

paci Elküldve: 2006-07-26 20:33 Csodaszerek - Mûködnek?

De ha mar a csodaszereknel tartunk, kivancsi lennek arra is, hogy ki, mit gondol a kulonbozo "csoda adalekokrol" (motorolaj adalek, uzemanyag adalek), amelyek akar visszafordithatjak a kopast, meghosszabbithatjak a motor elettartamat, uzemanyagfogyasztast eredmenyeznek...stb.

Ha van valakinek valami konkret tapasztalata ezekkel kapcsolatban, kerem, ossza meg velunk!

paci Elküldve: 2006-07-26 20:27 Csodaszerek - Mûködnek?

Mint mondottam volt, ha van ra visszavasarlasi garancia, mindenkeppen erdemes kiprobalni, mert a kivancsisag megiscsak hajt. Igy tenyleg nem veszithet semmit az ember, legfeljebb visszafizetik az arat...

Amit viszont nem igazan ertek, hogy te nehany korabbi hozzaszolasaidban emlited, hogy 5 litert eszik a dizel motoros jarganyod..
Szerintem az az ertek mar onmagaban megfelelo sporolas, hiszen a szomszed Suzukija tobbet zabal

De akkor szamoljunk egy kicsit.
Tegyuk fel, hogy valoban mukodnek ezek a dolgok. Ebben az esetben ha mondjuk 15%-os fogyasztascsokkenest ersz el az ilyen kutyukkel, 5 lityos fogyasztassal szamolva 0.75l- es megtakaritast erhetsz el 100 kilometerenkent, ami 280Ft-os uzemanyag aron 210Ft. Tehat amennyiben ugy 35000Ft-ba kerul ez a speci cucc, tobb mint 16.000km-t kell menned, hogy behozza az arat.
Ez meg eddig egesz jol is hangzik, viszont amit leirtam, szerintem csak papiron mukodnek..
Valljuk be, hogy az a 4 literes fogyasztas meg egy 0.8 literes dizel uzemu, 600kg-os Smart-nak is dicseretere valik..
Szerinted lehetseges az hogy egy majd' 15 mazsas auto 2 literes motorjabol ki lehet egy ilyen fogyasztasi erteket hozni atlagban?

Bocsi hogy ilyen szkeptikus vagyok ebben a kerdesben, de en mar nem hiszek a csodakban..

paci Elküldve: 2006-07-26 19:01 Csodaszerek - Mûködnek?

Szia Tano!

Mar en is nyitni akartam egy ilyen kerdeskorrel foglalkozo topicot, csak valahogy mindig elodaztam.
Most hogy elolvastam, valamint megneztem az altalad megadott internet cimekrol a termekismerteto anyagokat, meg en is majdnem elhittem..
Tulajdonkeppen, nekem annyi tapasztalatom lenne ezekkel, hogy egyik cimbim meg iden februarban beszerelt egy hasonlo (magneses), am joval olcsobb szerkentyut a kb. 8 eves 2 literes Ford Mondeojaba, es az eddigi tudomanyos meresi eredmenyek alapjan nem tortent semmi, ugyanugy 10 liter korul csipeget, +-2 liter, a labatol fuggoen.
Ezenfelul lattam asszem a Discovery-n az Allitolag cimu musort, melyben pont ezeket a fogyasztascsokkento cuccokat teszteltek, es ok is kideritettek, hogy semmi hatasa nincs semmire.
Persze elgondolkodtato es mindenkeppen csabito az a dolog, ha visszavasarlasi garanciat adnak hozza. Ezekszerint nem veszithet vele semmit az ember ha kiprobalja, es mindenkeppen az a legjobb tapasztalat, amit mi, sajat magunk szerzunk.

Remelem tudtam segiteni, es termeszetesen en is igen kivancsi vagyok masok tapasztalataira, gondolataira az ilyen termekekkel kapcsolatban.

paci Elküldve: 2006-07-21 12:29 320d Motor

Nekem is volt mar hasonlo problemam. Akkor egy tuzetes atvizsgalas utan kiderult, hogy csak az akku feszultsege esett 11,5V ala, es ezert az elektronika letiltott. Merd ki az aksi feszultseget nyugalmi allapotban, valamint terheles alatt. Igy legalabb ezt a hibat kizarhatod.
Remelem tudtam segiteni.

paci Elküldve: 2006-07-17 19:15 fékcsere

Szeva!
Budafokon van egy nagyon ugyes kezu srac, mellesleg a Szalay dakar team szereloje, valamint orszagos cimboram. Na most ha odaviszed neki az autot meg a vasakat a megbeszelt idore, sztem max 1 ora alatt ossze rakja neked potom penzert. Az alkatreszeket tobb forrasbol is beszerezheted olcson, csak a markaszervizeket hagy ki a szorasbol.

A srac telefonszama:
06209938347

hivatkozz nyugodtan ram!

paci Elküldve: 2006-06-29 17:51 Fogyasztási adatok

richiem írta: A benzinkutatkról annyit, hogy Veresegyházán már a 10 literes kannába sikerült 11,7 l tankolnom......a haverom egy másik kúton az 50 literes bravoba tankolt 57 l -t, úgy hogy még nem porzott a tank.....

Amúgy ha megfigyeltétek, egyes benzinekkel többet megy el az autó. Pl ha a Shellnél tankolok 95-öst, azzal 720-740 km megyek el, ha a Jet-nél , akkor csak 680-at.......


Jogos a ket pont. szerintem is csalnak szinte mindenhol az uzemanyag mennyisegevel.
Van is egy kutas ismerosom, es o azt mondta, barhol tankolok, soha ne huzzam a pisztolyt teljesen, hanem kattintsam csak az elso allasaig, akkor nem tud vele csalni, ugyanis amikor ellenorzik szuroprobaszeruen ezeket a kutakat, abban az allasban merik az atfolyo mennyiseget.
Szoval annak mindig pontosnak kell lennie.
Persze attol meg nem 100% igy sem, de szerintem meger 1 probat.

En is mindig magamnak tankolok. Persze igy sokkal lassabb a folyamat, viszont addig mindig van idom lekaparni az ablakrol a bogarakat..

Es nekem se mindegy meg igy sem, hogy hol tankolok. Nekem az OMV jott be eddig legjobban. Elotte Shell-nel tankoltam, de a mostanival ugy 50-80 kilcsivel megyek tobbet.

Az en BC-m kb 4-5dl-el mutat kevesebbet a valosnal, viszont meg igy boven meg vagyok vele elegedve, hozza a gyari ertekeket. (320i)

paci Elküldve: 2006-06-27 12:59 Turbo

richmondtutu írta: Hello Mindenki !
Nekem egy 2002. 7. havi E46 320D-m van (150Le).most van benne 69.000 km. Németországban Bmw-nél vettem (Premium Selection). akkor volt benne 55.000 km ez hét hónapja volt, idáig semmi baja, füstõlni sose füstõlt. A turbó szerintem megfeleõen mûködik.
Honnan veszem észre, hogy ha turbómal valami probléma van?
A hosszászólásokat köszönöm .
Üdv. Richmondtutu


Nemreg bukkantam ra egy cikkre. Ez reszletesen taglalta a turbo gyartasat, mukodeset, karbantartasat, szereleset. Valami szaki annyit mondott rola, hogy ha nem fustol, valamint alapjaraton jaro motornal odahajolva a kipufogoveghez halljuk a turbo futyuleset, igazabol nem lehet baja. (sem mechanikus, sem vezerles)

paci Elküldve: 2006-06-27 12:36 Hogyan lehet nullázni ,a szervíz Km számlálót?

bmwe46 írta:
paci írta: Ezt tuti igy csinaljak? Csak mert en ugy kepzeltem el, hogy radugjak a szamitogepre a csatit, es azzal nullazzak ki..


Igy csinaljak markaszervizbe is. Abba a menube szinte minden benne van... Lehet sok jó dolgot csinalni vele..pl. sebesseg mutatasa digitalisan (tuti a pontos erteket mutatja), fordulatszam digitalisan (ez is pontos) stb... : )


egyszer jo lenne ezeket a trukkoket osszegyujteni vmi publikus helyen, vagy csak en nem tudom ezeket a ki okossagokat???

paci Elküldve: 2006-06-27 10:13 Sokat forog!

Igertem, hogy megirom, mit sikerult alakitani az M3-as valtoval.
Nos, miutan szetszedtuk az autot darabokra, lattuk csak, hogy ez nem lesz egyszeru, minden teljesen mashogy van...Mindenesetre erre szamitottunk. Csak akkor estunk ketsegbe, amikor eszrevettuk azt a (majdnem vegig futo) repedest a 6-os valto hazan..alul.
Tehat szepen, csondben visszaalitottuk az eredeti allapotokat az auton, majd megittunk egy rekesz sort a cimbivel. Tortenet vege. Bocs

paci Elküldve: 2006-06-26 19:10 Olajcsere, Levegõszûrõcsere

Bocsi mindenkitol!

Amiket leirtam, az egy 2001-es 320i BMW-hez nyujt utmutatast. Viszont ezek utan en is nagyon kivancsi lennek hogy mas tipusoknal ezek a dolgok mennyiben valtoznak.

paci Elküldve: 2006-06-26 18:39 Hogyan lehet nullázni ,a szervíz Km számlálót?

Ezt tuti igy csinaljak? Csak mert en ugy kepzeltem el, hogy radugjak a szamitogepre a csatit, es azzal nullazzak ki..