Alesi fórum hozzászólásai

Alesi Elküldve: 2012-02-04 13:39 Dobogókői menetelés

xlzx írta: na ma se jön senki?? este lehet bejutunk a hungaroringre is... kezd unalmas lenni, hogy magammal beszélgetek ebben a topicban



Na, gondoltam irok mar, ne erezd magad olyan egyedul!

En ma este gondoltam menni, csak epp Dobogoko kicsit messze van, Campona parkolora gondoltam!

Viszont a Ringes dolog erdekelne

Alesi Elküldve: 2012-01-29 21:42 Valaki segítsen

lelkespeter írta: Kinek mi a véleménye az utólagos xenon HID 6000k beszereléséről,trafót persze el kell dugni.Hallottam,hogy mostanában figyelnek erre a szervek és gondom lehet belőle.Biztos jobban látnék vele,de azért nem minden áron akarom berakni!


A maganvelemenyem az, hogy hulyegyerektuning kategoria, ami felesleges, es mindemellett veszelyes, mert keptelenseg ugy beallitani hogy ne vakitsa a szembejovot. Suzukis belerakja az autojaba occsoert, es veri a mellet, hogy a Swiftbol Passat lett. Egy BMW nem melto ilyenekre SZVSZ.
Mindezt ugy mondom, hogy en az elozo automba evekkel ezelott rakattam ilyet...

Az E46 halogan lampaja egyebkent egesz jo, szerintem hagyd ugy, ahogy van, vagy vegyel bele bontott, gyari xenont.

Alesi Elküldve: 2012-01-25 20:25 Ültetõrugók és ültetõrugó szettek

Rosszimusz írta: Sziasztok. Új vagyok még itt. Ez volna az első fórumos böfögésem.... E87es 1es Bmw-en szeretnék ültetni, nem túl sokat, de egy picit igen. És később alá BBS RM vagy RS felniket nézegettem. Valószínű kell osztókör modosító is. De igazából az ültetésre lennék kiváncsi, mennyit ajánlatok, mi az amivel még lehet közlekedni szép magyar útjainkon, lengőket nem akarnék venni, csak rugót, igazából véleményt, esetleg linkeket termékekről, ilyenek volnának hasznosak,

Köszönettel Geri


Ha nem akarsz gatlokat cserelni, akkor 40mm-nel nem ajanlott nagyobb ultetes.
Tipusbol meg vegyel olyat, amit sokan ajanlanak, keruld az occsosagokat, akkor nem lohetsz melle (pl. Eibach, H&R stb. stb.).

Ha gondolod, elkuldom a srac elerhetoseget, akitol en vettem az Eibach szettemet, sok felet tud szerezni es egesz jo aron.

Alesi Elküldve: 2012-01-24 09:30 Futómû és hibái

csavargo írta: hali! szeretnék kérni töletek! ültetni szeretném a gépet de a környezetemben nincs sok e46 és nem csak találomra akarom ültetni ugyhogy jol jönne néhány kép meg hogy hány centi a minusz nekem 225/45 R17 es gurigákon van a gép ugy szeretném hogy süti legyen de tudjak közlekedni is ha valakinek ilyen autoja,kerekei és ültetése van akkor nyomjatok képeket hadd lám! köszi!!!


Nekem egy Eibach Pro Kit-em van, ez -30/20 mm. Ha gondolod, nézz képeket a galériámban (nevemre kattintva).

Alesi Elküldve: 2012-01-24 09:04 Termosztát

K_Gergo írta:
bmw320i írta: Mindegy, bunkó vagy.

együtt tudok élni a tudattal.


Hát, ez hatalmas like! Szétröhögtük magunkat az irodában

Alesi Elküldve: 2012-01-23 19:47 Termosztát

tomy1228 írta: Szevasztok!

Tettem ma egy 80km utat figyelve a titkos menüben a vízhőfokot,kezdetnek pályán indultam így nagyjából 20km kellet amíg elérte a 72 fokot,nagyjából 20km után város jött tettem 10km és igy bemelegedett kb 82-85 fokig majd egy ujabb tizes után ez már bent a dugóban a város közepén felment 90-94ig!Városban tartotta is ezt a hőmérsékletet (90-92),majd ezután megint pálya következett ahol lement 82-88 ig!Én ezt tapasztaltam összegezve majdnem 40km kellet ahoz hogy 90 fok környékén legyen a motor,ezt okozhatja esetleg az egr termosztát?


Nekem az EGR termosztat amikor rossz volt, akkor 70 fok fole nem ment a homerseklet, a mutato sem allt kozepen, ugyh sztem ez kizarva.

A hozzaertok majd kijavitanak, de szerintem nem veszes amit itt leirtal.

Alesi Elküldve: 2012-01-22 20:41 Termosztát

A lentieken felbuzdulva tettem egy 100km-es utat ugy, hogy kozben a titkos menuben figyeltem a vizhofokot.

Na most, nekem a mutatom gyonyoruen beall kozepre (tavaly lett cserelve EGR termosztat), a homero szerint viszont 82 fok fole nem ment a homerseklet.

Akkor ez most uzemi hofok, vagy nem uzemi hofok? Lehet megadta magat a masik termosztat is?

(tok jo egyebkent, hogy ha a "titkos" menu tenyleg titkos lenne, ezeket az ember nem is tudna...)

Alesi Elküldve: 2012-01-21 19:20 Társalgó

Coyote írta:
Coyote írta:
anubisz írta:

Nekem 170 000Ft önrésszel ,0% szélvédőkár önrész opcióval,lopás kizárva 43000 negyedévente.
Úgy ,hogy kedvezményesen,mivel a kötelező is ott lett kötve,így egyben opcióval.


ez azért valljuk be, rengeteg. Egy év alatt kipengetsz 170.000-et, plusz 170.000-ig hozzád se szólnak, ha jól értem (kivéve szélvédő)?

Ez 340.000 Ft - ha simán a párnád alá gyűjtöd, akkor is elég sok mindent meg lehet belőle csináltatni. Konkrétan mit kell összetörni az autón, hogy ez megérje? (most a totálkárt nem számolva)
Ha nem egy, hanem 2-3 évig nem történik semmi, akkor 510, sőt 680.000 Ft megy el ilyen alapon.

csak hogy értsem, kb mennyibe fáj egy E46 sárvédő, lökös és motorháztető?


Na, meg is van, a K&H lett a választott. C0-ban vagyok (asszem), és a féléves díj csak 44.000 Ft, 10% vagy 40.000 Ft önrésszel. Ez semmi, ráadásul teljeskörű. Marha jó, az Allianznál ugyanez 360.000 lett volna... a K&H-nak van "Prémiumautó Kedvezménye".


Az nagyon jo...en is szamoltam gyors egyet, nekem a negyedevesben lett ennyi teljeskoruvel

Alesi Elküldve: 2012-01-20 16:11 Autóvásárlás

jokerface írta: Ez ugye csak átb..ás?





Ha felveszed az eladóval a kapcsolatot, és ő azt mondja épp tengerentúlon van, de előleg fejében nagyon szívesen hazamegy megmutatni az autót, akkor igen! (Ez csak egy verzió a mobile.de-n tevékenykedő, sötét bőrű vállalkozók repertoárjából...)

Alesi Elküldve: 2012-01-18 21:02 Autóvásárlás

savi írta: Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni autóvásárlással kapcsolatban. Egy E46 320d Touring ot (mindenképp dieselt szeretnék) szeretnék vásárolni, 2001-2002 évjárat körülit. Igazából Ausztriában dolgozom, és az ingázáshoz kellene. Meg persze mert nagyon tetszik!!! Újabbat pedig azért nem szeretnék, mert nem akarom minden pénzemet vásárlásra költeni, kell gondolni a karbantartásra is!

Első kérdésem felétek az lenne, hogy mennyire lehet vele havas úton közlekedni, mert erre nincs hóból hiány, és télen nem csak nézegetni szeretném. Ezekbe van már állítólag elektromos difi, ez mennyire megbízható?

Gondolkoztam 330d xd ben is, az biztos jobb lenne, de egyrészt drágább is, és nincs nagyon szükségem ekkora motorra. (bár ez még nem 100%)
Lehet szerintetek még ebből a kategóriából nem lelakott, hanem igényes, megbízható és jó állapotút venni? (néztem párat, képeken szép, de élőbe ki tudja)

Váltó típusa is kérdéses számomra, kényelmesebb lenne az automata, de van a családban egy újabb fajta 530D és annak volt baja a váltóval, ezért tarok tőle! (kb 6 L olaj hiányzott belőle, a szerelő nem vette észre, h szivárog belőle, váltóvezérlőt akart cseréltetni! Magánszerelő, de csak BMW vel foglakozik, elvileg hivatalos képviselő vagy minek is mondják) Persze ez nem a kocsi hibája volt!
Vélemény az idősebb váltókról?

Km tudom hogy sok van ezekbe már, nem akarok 150 000 el ilyen kocsit találni, mert lehetetlen, de a megbízhatóság fontos lenne!

Remélem tudtok segíteni pár hasznos információval, és mielőbb élvezhetem a saját BMW met!
Bocs, ha valaki számára baromságot írtam vagy kérdeztem, de ez van, nem vagyok profi.

Előre is köszönök mindenféle infót és tanácsot!

Üdv: egy "remélhetőleg" leendő BMW-s


Vegyel egy konnyen felrakhato holancot (en a simaval rengeteget szivtam Franciaorszagban, ugye a hatsokerek nem kormanyzott, ezert nehezebb a szereles) es akkor nem lesz gond.
A DSC igen jo tars, sokmindent kived, durva hora meg terepjaro valo.

Alesi Elküldve: 2012-01-18 14:30 Társalgó

RePTaiL írta: Találkozott már valaki ilyennel?

Még tavalyi évben pesten akadt dolgom a Nagy Imre téren. Le is parkoltam a kocsit, utazótársammal jól szétnéztünk, fizetős parkoló táblát nem láttuk, parkolási zóna táblát szintén nem észleltünk azon az útvonalon ahol közlekedtünk. Végeztünk a kis dolgunkkal, indulnánk el, majd látjuk, hogy egy zöld csomi ott feszít az szélvédőn!
A benne lévő büntető cédulán a Centrum Kft. volt megjelölve mint bírság kiszabó. Fel is vettem Velük a kapcsolatot majd le e-maileztem velük a dolgot ilyen meg olyan érdekekre hivatkozva. A válaszlevélben megküldték, hogy xyx-000 rendszámú és xy ügyszámon továbbra nem tartanak nyilván díjhátralékot mert panaszom elfogadásra került! Nah ezzel le is zártam az ügyet, DE nemrég kaptam fizetési felszólítás, elmaradt tartozás rendezése miatt (már 16.000 huf) a II: ker. polg. hiv.-tól! Nah levelezek velük is hogy szoszi mit akartok mikor centrum volt a zacsiban és el is fogadta a panaszomat, majd közli a kiscsaj, hogy ott a centrumnak semmi köze már, már 2 hónapja nem ők ott az büntető cég! Nah most megakadtam a dolgon, mert az a hülye parkolási bírságot én hülye meg már kidobtam


Azt tudd, hogy a bírság egy év után elévül, még akkor is, ha megpróbálják behajtani. Sokszor annak ellenére is bepróbálkoznak, cégnek FMH-t küldenek, ha tudják, nem jogszerű a követelésük.

Alesi Elküldve: 2012-01-16 08:45 Lökhárító

matya80 írta:
Alesi írta:
matya80 írta: Utánaérdeklődtem, hogy ha jön a kárszakértő már okosabb legyek.
KaszaMester-nél 130 és szettben adja, ha egyáltalán van. Nekem ugye csak a hátsó kellene...
Bmw-nél csak a hátsó 145e +javítási díj stb. Csodálkoznék ha kifizetne ennyit a biztosító, de meglátjuk.
Majd jelentkezem ha van valami hír, ha tud mégis valaki bontottat, azért szóljon.
Köszi.



Nekem is hasonló sztorim volt kb 2 éve, a körúton belém csúszott egy SX4, elismerte, betétlappal bementem a Wallis-hoz, csak festés és 1-2 tartóelem cserére kiszámláztak 140e-t, és fizette a biztosító.
Nyilván ha saját zsebből megy, a közelükbe nem mentem volna, így viszont nem érdekelt, szép munkát végeztek.

Arra viszont vigyázz, hogy ha valami jól látható előző sérülés volt az autón, ami egyértelműen nem a mostani kárnál keletkezett, akkor azt felszámíthatják neked, és minél drágább a javítás, az összeg annál több lesz.


Nincs egyéb sérülése, hála az égnek!
Ha meg kifizetné a biztosító a cserét én örülnék a legjobban. A kárszakértőt azért megvártad, vagy mikor vitted be a szervizbe?


Bocs, csak most vettem észre, hogy írtál, bár gondolom azóta már szervizben az autó.

Nekem nem volt kárszakértő, mindent a Wallis intézett, és asszem csak körbefotózták az autót és e-mailen intéztek mindent.

Alesi Elküldve: 2012-01-14 15:26 Szívócsonk-pillangószelep

kempelen írta:
Alesi írta:
zoliika írta:
bmw320d4 írta:
Alesi írta: 2004-es 320d-m van, tudja esetleg valaki, hogy ehhez a swirlflaps.com-ról a kisebbik, vagy a nagyobbik dugó kell?


5-ös csavar imbuszfejjel + némi menetrögzítő.



http://www.bmwfanatics.hu/adat...leria.html


Nem jo kephez mutat a link!


Amiről Miki írt az a házi gyors megoldás. Tengelyt levágod és a lyukba teszel egy csavart menetrögzítővel.

Mint itt:


A másik ami a swirlflaps.co.uk oldalon van, ott pedig 95% hogy a kicsi kell az E46-ba. Igaz írja hogy nagy is lehet, de 320d-ben még sehol nem találtam a nagyra leírást vagy doksit. A nagy a sorhatosokon volt jellemző inkább.

Kinek kinek ízlése szerint.





Ez igy mar korrekt leiras, koszonom!

Alesi Elküldve: 2012-01-14 13:52 Szívócsonk-pillangószelep

zoliika írta:
bmw320d4 írta:
Alesi írta: 2004-es 320d-m van, tudja esetleg valaki, hogy ehhez a swirlflaps.com-ról a kisebbik, vagy a nagyobbik dugó kell?


5-ös csavar imbuszfejjel + némi menetrögzítő.



http://www.bmwfanatics.hu/adat...leria.html


Nem jo kephez mutat a link!

Alesi Elküldve: 2012-01-13 13:53 Szívócsonk-pillangószelep

2004-es 320d-m van, tudja esetleg valaki, hogy ehhez a swirlflaps.com-ról a kisebbik, vagy a nagyobbik dugó kell?