Diabolica fórum hozzászólásai

Diabolica Elküldve: 2006-09-22 20:14 talalkozo

Campona helyett nem kényelmesebb egy kicsi de, jól szituált étterem nagy (közepes) parkolóval Piliscsabán (vagy máshol persze). Valamivel barátságosabb és utána tarthatnánk egy rövidke felvonulást Bp-ig. Csak egy ötlet, hogy mégse az utcán legyünk. Meg pl akkor is jó ha éppen esik valalmi. (És lehet, hogy lenne ott pl TV a motogp miatt............... )

Diabolica Elküldve: 2006-09-22 18:41 talalkozo

bvanko1 írta: Okt 15.-e vasárnap! Mit szólnátok de.10 órához? (Csak az idõjárás legyen rendben!!! )


11 körül motogp!!!!

Diabolica Elküldve: 2006-09-22 16:30 talalkozo

herpa írta: Inkább a vasárnapra szavazok, akkor nincsenek sokan. Bár nincs tapasztalatom a szombatokról.


Vasárnap!!

Diabolica Elküldve: 2006-09-16 12:16 Bal hátsó futómû hiba

amúgy ha megnézed az etkán van ott frontirányban egy s alakú nyúlvány, öntvény valalmi, általában ez szokott eltörni, mert nagyon gyenge, én sokkal jobban aggódnék emiatt, mert kis kézügyességgel egy padkán le lehet szíktani az egészet. (Egyszerûen félbetörik, több ilyet láttam már, és az enyém is ott tört el. Volt ahol bontás közben egyszerûen a feszültésgtõl.)

Diabolica Elküldve: 2006-09-16 12:12 Bal hátsó futómû hiba

herpa írta: Khmm, HÁTSÓ futómû. Ne offoljunk kérem, miközben én tûkön ülök, vagy mi!


a hátsó futómûvem sem volt meg

amúgy tök jogos.....bocs

Diabolica Elküldve: 2006-09-15 20:35 Bal hátsó futómû hiba

b0gar írta: ÉS figyi! Miért a Talmácsi felirat ha szabad érdeklõdnöm?


Miért mi lenne más? Fapuma?

A legkirályabb magyar motoros!

Diabolica Elküldve: 2006-09-15 16:53 Bal hátsó futómû hiba

richiem írta: nem akarok indiszkrét lenne, de ez a sérülés csak látványos volt vagy komoly is????? mennyire csavarodott a kaszni?


szerinted?
mint látod egyetlen üveg sem tört , úgyhogy nem nagyon, de azért úgy pörgött az autó a szalagkorláton mintha egy Nascar futamon indult volna.
Kibírta.
Ettõl függetlenül a sérülés azért természetsen komoly volt, fél évbe telt amíg talpra állt a beteg. Viszont erõsebb mint valaha!

Diabolica Elküldve: 2006-09-15 16:37 Bal hátsó futómû hiba

Látjátok, ezért kell olyan 46-ost választani amikor válogattok, amelyiknek abszolút nincs meg a bal elsõ futómûve és a körülötte lévõ karosszériája sem. Én már nyugodtan autózhatok........)))

(nézd meg a galériám elsõ képét)

Diabolica Elküldve: 2006-09-13 14:28 318TD motor HELP!

Little_Dave írta: Nos ez a hiba újfent elõjött. Kezd az õrületbe kergetni. Bárkinek valami ötlete?
Elég égetõ, mert mintha szétszakadna a motor indításnál és leállításnál. Viszem szerelõhöz, de ez már a 4. lesz
Lassan vehetnék új motort annyit költök rá.


Szerezz, egy darab szappant és húzd végig a szíj belsõ oldalán. Ha az a ludas, akkor minden hang elmúlik egy idõre. A görgõ egyébként ha rossz, iszonyatosan búgó hangot ad, de folyamatosan nem csak szakaszosan.
Szerintem amúgy nem kikzárt, hogy rossz irányba keresgéltek és nem is szíj gond van, de ezt látatlanban egy kicsit nehéz..

Diabolica Elküldve: 2006-09-08 20:58 Futómû és hibái

andi írta: Botfülû? Ez akkora zaj, h még a süket is meghallja. Sajnos a hang konkrétan kintrõl jön, és konkrétan csörgés, kopogásról szó nincsen. Bár, relatíve, kinek mi a kopogás


Hát igen, én is húztam már magam után 4 méter drótkerítést....valóban hangos, de leszakítani sem volt kis csörömpölés.....

Diabolica Elküldve: 2006-09-08 20:41 Futómû és hibái

amúgy nem viccbõl.....ha esetleg Te is olyan botfülû lennél mint én, nézz be a csomagtartóba hátha elgurult valalmi bigyó, mert csörögni-zörögni az szokott, a futómû inkább tompábban kopog......

Diabolica Elküldve: 2006-09-08 20:38 Futómû és hibái

andi írta: Sziasztok

Kérdésem lenne, Ti biztos jobban értetek hozzá, mint én Van egy 316 ti compact BMW-m, aminek jobb hátsó kerekétõl érdekes csörgõ-zörgõ hangot hallok már kisebb út-egyenetlenségek esetén is. Szerintetek mi lehet ez?


ilyet én elõlrõl hallottam az enyémben tegnap......utánanéztem és megtaláltam egy régóta keresett csavarhúzómat az elsõ akksitartóban....

Diabolica Elküldve: 2006-09-08 20:21 318TD chiptuning

Little_Dave írta: Köszönöm a tippeket, de egyenlõre még gondolkodok.
Mi lenne ha egy régebbi 320d ( 136LE ) komplett elektronikáját vagy egy részét tennénk át a mostani helyére? Elvileg a két motor ugyanaz, a teljesítményt leszámítva. Ez járható út lehet? Õszintén szólva kicsit tartok a tuningtól, de a kisördög ott bújkál.


ezzel azért vigyázz...közel sem biztos, hogy simán fog menni. Van úgy, hogy két külsõre tök egyforma szenzor máshogy adja le az impulzusokat vagy ugyanannak az érzékelõnek a jeleit egy másik computer elérõen érzékeli, külünösen akkor ha van évjáratkülönbség.

A computerhez meg hozzá tartozó EWS-t és kulcsot is kell szerezned és cserélned mert máshogy nem mûködik ami azért nem két forint így együtt.

De a 320d-ben az adagoló is más nem? Az azért még fontos lehet....

Diabolica Elküldve: 2006-09-08 20:08 Új számlap- FOOSE

richiem írta: Persze, segítek szívesen. Mondjuk ha az jó lenne neked, akkor átdobnám emailbe a eredeti bescannelt számlapot 1:1 méretben, aztán megcsinálod rajta a feliratozást, meg ahogy szeretnéd módosítani és akkor elviszem a nyomdás haveromhoz, mert neki van olyan papírja meg hozzá normális nyomtatója.

Üdv. Richi


Ha nem tartod tolakodásnak átküldenéd nekem is azt a mailt....
A nyomtatást és a szerkesztést már meg tudom oldani, a Te számlapod pedig pont passzol az enyémbe is........
zsakaioliver@oliver-optika.hu
elõre is kösz....

Diabolica Elküldve: 2006-09-06 20:47 Hátsó lámpabúra

Little_Dave írta: Sziasztok!

Kocsimosás közben észrevettem, hogy beázott a j. hátsó lámpabúra (Compact). A búra eleje eláll magától a búra oldalától, mintha két darabból lenne összerakva, de visszapattintani nem tudtam, mert mintha nem is lenne hová. Van erre valakinek ötlete? Vagy kompletten cserélni kell?

Nem compactom van, a cupén egyben van a búra a külsõ piros rész rá van ragasztva a fekete hátrészre. Ha a compact is ilyen (val.szeg) és nincs hova pattintanod, nem kizáárt hogy ott törött valami.