collins fórum hozzászólásai

collins Elküldve: 2007-10-08 20:10 Vicces :)

320dTomi írta:
singletrack írta:
nekem csak egy normálisan szóló hifi kéne az alapborzalom helyére, csak nem ismerek megbízható emberkéket erre a feladatra (annyira nem fontos nekem a harmann/kardon, biztos be lehet szerelni mást is ami hasonlóan jó)


A helyzet az a gyári cuccal, hogy ha kihajítja az ember a gyári fejegységet belölle és vesz bele valami komolyabbat akkor csodát fog hallani.
Nekem egy JVC AVX2 DVD-s fej van benne. Beültettem egy hifista gyereket és betettem egy zenei dvd-t. Majd õ: Huh b@zdmeg. Ugyanis abból a gagyi hangszoróból ami az ajtóban van (ugye azon ráadásul van egy kb 1cm-es szivacs is ráhúzva hátulról) olyan mélyet lehet elõcsalogatni, hogy elkezded keresni a mélyládát az autóba. Persze a magas és közép hangok is sokat javulnak. Szóval nagyon is sokat számít egy jó fejegység (tudom a gyári az Alpine de hát õk sem tudnak mindíg jót)!


nem csak alpine volt bennük. gondolom business-re gondolsz. pl az enyémben siemens van asszem.

collins Elküldve: 2007-10-03 22:33 IWIW?

b0gar írta: Megtettem!


eddig az volt a baj, hogy nem küldtél üzit.

collins Elküldve: 2007-09-28 00:10 m52

ami biztos, hogy szerintem ne 25ezrenként cseréltess, hanem 10000enként.
amúgy pedig sorhat szívó benzin. mi romlana el?

collins Elküldve: 2007-09-22 23:04 FELHÍVÁS!! RENDSZÁMTÁBLA KERET!

Diabolica írta:
collins írta: és beavatsz az ingyenes parkolási trükkbe Olivér?


Nagyon egyszerû a dolog. Nekem ugyan kártyám van, de sajnos azok nagyon hamar elkoptak és akkor nem mûködik. Azaz befelé igen, kifelé viszont nem, nem enged ki. Egyszer este tovább maradtam és akkor már a parkolósok bezárták a bódét, nem volt ügyelet, én meg nem tudtam a sorompó miatt kijönni.
Úgy oldottam meg, hogy rátapadtam egy másik autóra aki ment kifelé, a sorompó pedig fotocellás és azt hitte, hogy utánfutó vagy mi. Aztán próbálgattam ugyanezt motorral azzal is mûködik, a parkolósok meg egyrészt nem látnak rá, másrészt meg nem láthatja, hogy bértletes vagy- e vagy sem (azaz az autómatával kezeltetted e a kártyádat vagy sem), így nem foglalkoznak vele - ez persze az épület oldalánál lévõ a vasúti sínek melletti bérlõparkolóra érvényes.
A múlt hétvégén egy duplakerekes Ivecoval jöttem ki a fenti módszerrel és még azzal is mûködött....... ha nem nagyobb a távolság 1.5 méternél a két jármû között akkor nem zár a sorompó.


köszi, kipróbálom

collins Elküldve: 2007-09-14 21:51 FELHÍVÁS!! RENDSZÁMTÁBLA KERET!

és beavatsz az ingyenes parkolási trükkbe Olivér?

collins Elküldve: 2007-09-04 21:33 Benzintank és tartalék

volt idõ, amikor váltogattam õket, és én nem tapasztaltam külöbséget. néha bemagyaráztam magamnak, hogy szebben jár a motor.
de szerintem ez hülyeség. én simát veszek, de maradtam az OMV-nél, ill. néha Shell.

collins Elküldve: 2007-09-03 22:02 sárga olaj lámpa

jazsa írta: sziasztok.egy kis segitség kéne.inditás után egy pár másodpercre kigyullad a sárga olaj lámpa.miért?99-es 320d


teljesen normális.
gépkönyv szerint két eset van.
1. nem megfelelõ az olajszint.
-ellenõrizni ugye nem nehéz.
2. nem megfelelõ az olaj minsége.
-szintén egyszerû, megtapintod a pálcán, megszagolod, látod, hogy jó e, ill. tudod, hogy kb mikor volt utóljára cserélve.

ha az olajgomba hibásodott meg, akkor azt modicolással kiderítik.

collins Elküldve: 2007-08-28 23:11 alufelni

Petike írta:
Zotyi30d írta:
Petike írta:
Theo írta: Kössz az infót. Hát jahh Én is azért vettem 17-est mert aki csak tudott lebeszélt a nagyobbról, szuper magyar utak miatt. Kár hogy nem olyan az útmínõség mint külföldön akkor még a 19 et is bevállalnám


....17-es m replikával autóztam olyan 20e km-t, majd a fos 4 évszakos gumijaim elkezdtek rázni, haveromnak volt egy u olyan replikája mint az enyém 18-as méretben, amelyet kb. 300km-en át használt, majd levette az autójáról met beszámoltatta egy e90-be, na én ezt gyorsan megvettem, pontosabban ráfizettem az enyémre.

Különbség: -látványra óriási, nem ráz sokkal jobban, mint a 17-es de a különbség érezhetõ, az úttartás pedig zúzós kanyarokban még jobb. Sajna ezeket nem a mi hi-tech aszfaltunkra találták ki (már a 17-est sem), de én lesz...rom, inkább cserélem a kutyacsontot és a szilenteket, mint nézzem a gusztustalan 16-os (alap-nem az edition exclusive) gyári alut

petike

...ja nincs sport, vagy m futómû a verdán, így még szerintem elmegy a 18-as, ültetve viszont már más a helyzet

Hi!
Szerintem úgy szép ha rá van ültetve egy kicsit ha 17 ha 18"-os van a verdán



...szerintem is, ezért lesz nekem is hamarosan m-futómû a verda alatt , had pattogjon

petike


m-futómûvet hogy tudod beépíteni touringba? úgy tudom csak limousineban volt. persze bmw-s barkácsolást ismerem, és vannak jók, így hát ez is érdekel

collins Elküldve: 2007-08-27 23:15 Karcok

Petike írta:
pati írta: mikroszálas rongy jobb mint a vileda. de még mindíg szagembert ajánlanám.




...sokkal jobb, no folt, no csík, én a Vileda Micro Aktív +-t használom már évek óta, a legjobb, és még a bogarat is pillanatok alatt leszedi a szélvédõrõl.

petike


ugyanilyet újított be Anyukám nekem is

collins Elküldve: 2007-08-27 23:08 Adagoló vagy turbó probléma?

san írta: Az volt az elsõ amit megnézettem, de az jó volt, de a biztonság kedvéért tettünk bele egy másikat ,azzal is ugyanezt produkálta.


ok, akkor bocs. csak a multkor rám ijesztettek a turboval, de szerencsére "csak" légtömegmérõ lett belõle.

collins Elküldve: 2007-08-26 22:04 Adagoló vagy turbó probléma?

san írta: Nemrég vettem a 320d-t, 1999-est. Egy pár hete nem megy az autó normálisan.Ez alatt azt értem, hogy pl. üresben 3-4-szer betudom pörgetni a fordulatszám mérõt a pirosba, utána csak fehér füstöt okád,csörög és 1500-nál feljebb nem megy. Nem kap levegõt a motor, a levegõ csövet ami bemegy a szivócsonkba ilyenkor simán összetudom nyomni.A számítógép adagoló hibát ír ki, de az adagolós azt mondta, hogy az nem valószínû, mert ha a turbó oldalán lávõ szabályzó szelepre rásegít kézzel akkor felpörög a motor.Ja és egy évet állt a járgány mert törött volt, de a motorhoz nem lett nyúlva.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Most akkor adagoló,vagy turbó, vagy valami más?


légtömegmérõ esetleg?

collins Elküldve: 2007-08-26 22:00 Karcok

pati írta:
030702 írta: Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Kocsimosás közben találkoztam pár makacsabb szennyezõdéssel amit csak úgy nem lehetett eltávolítani kefével a vezetõ felöli ajtóról! Én kis naív gondoltam majd lejön dörzsiszivaccsal (belátom nagy marha voltam)! Vizesen levakartam és büszke is lettem magamra gyönyörûen lejött! A problémám ezután adodott mikor megszáradt a járgány! A karcok keresztbe hosszába meglátszanak két helyen kb 10cm2-en! A helyszinen majdnem agyvérzést kaptam, mikor nem tudtam vizes ruhával eltávolítani ezeket a foltokat(karcokat)! A lakkréteg sérülhetett meg!
Segítségeteket szeretném kérni, ha tudnátok nekem segíteni pár okos ötlettel miként tüntetetném el ezeket a "kis" karcokat!

Elõre is kösz mindenkinek!

ezt most komolyan kérdezed?! akkor inkább hozzá se érj! vidd el festõhöz míg nagyobb kárt nem teszel benne!


ugyanezt csináltam... polír segített.

collins Elküldve: 2007-08-19 21:53 újonc kérdései :)

Theo írta: Mivel ez az elsõ bmw-m, nem jövök rá milyen szerepe van a világításkapcsolón ha balra tekerem a kapcsolót, van egy tompított ikon és benne egy "A" betü. Ez valami autómata világítást jelent csak hogy ne kelljen kapcsolgatni? Gyujtásra felvillan majd ha leveszed lekapcsol a lámpa?


én nagyon szeretem az automata bekapcsolást használni. ha tudom, hogy nem megyek ki városból akkor mindig azt kapcsolom be.. alagutban stb sötét helyen és a kellõ idõben bekapcsol. amúgy úgy kellett volna megoldani, hogy ha érzékeli hogy kimentél a városból (mondjuk gyorsabban mész mint 70 huzamosabban) akkor bekapcsolna..

collins Elküldve: 2007-08-18 19:03 Futómû és hibái

Diabolica írta:
Tiba írta: Ez a lemfölder micsoda? ez valami utángyártott cucc?


Futómûalkatrész gyártó, és ha jól tudom ebben az esetben gyári beszállító is, de majd lesz itt nálam okosabb aki ezt megerõsíti.
A lengõkar ugyanebbõl 53e Ft volt, de azt árulnak már 33ért is, mondjuk olyat spec nem biztos, hogy vennék.


nem vagyok okosabb, de gyári beszállító

collins Elküldve: 2007-08-18 19:02 Nagyobb sebességnél rezonálás

Pzolee írta: Sziasztok.

Megtaláltuk a kormányrezgés hibáját.
Kormánymü hiba!!!
Lóg a fogasléc benne...nagyon zörög.
Nem találok rajta állitási lehetöséget.
Esetleg nem tudja valaki,hogy egyáltalán lehet-e?


én úgy tudom, hogy nem.