hil fórum hozzászólásai

hil Elküldve: 2014-07-02 15:00 Az ilyenek se tesznek jót a BMW-sek megítélésének

YELLOW írta:
janicroft írta: "úgy baxta ki az ajtót, hogy ahogy neki vágódott mellette álló F astrának, az bele is mozdult keményen." - A kérdés hogy mi történt utána... Gondolom nem hagyott ott egy cetlit hogy figyelj már te hülye, itt voltam, nekibaxtam, sorry, keress meg ezen a számon, kifizetem a károdat. Ez egyszerűen belénk van kódolva, legalábbis sok magyar emberebe bele van. Találtam már én is az autómat (amit direkt frekventált helyen hagytam, bevásárlóközpont bejáratától kb 30 méterre) úgy hogy végig volt karistolva az oldala az elejétől a végéig, a mellettem parkoló úgy állt ki hogy közben végigszántotta az egészet. Se cetli, se semmi, mehetek a pékhez panaszra... Borzasztó hozzáállása van az embereknek, szomorú vagyok ilyenkor, én el nem tudom ezt képzelni hogy lehet ilyen valaki.


hoyg hagyott volna... egy üszkös C revíziós volt, de simán bement a boltba. mint aki észre sem vette. úgy van vele úgysem áll neki senki, mert kiírtja az egész családot akkor.
tettem én már fel képet is páromék mögötti parkolóról, hogy egy terepjárós, hogy szokott parkolni. fentről láttam, és hallottam, még néztem is, hogy ott akar kiszállni? és ráadásul az ő oldala volt, hogy azt ne érezze így. már amikor rámnyitotta az ajtót, szaladtam is le papucsban, mindenben a negyedikről. már akkor próbált arrébb állni, holott másfél hely volt melelttem, mert érdekes az a parkoló, tehát bőven volt hely ahova állhatott volna. és még mikor számonkérem, leáll félegmézni a nő, én meg kurváztam meg minden, de az ideg felment bennem. ismét szerencsém volt, semmi baja nem lett. de az övének tele rányitással az ajtó éle, felnik agyon padkázottak. de az ura sem jobb. ott kiabáltam vele, hogy nem kell elmenni, de szart mindenre. mondnaom sem kell egy vonóval benne is volt.
de anno esti autós témákra is jártam nagyáruház parkoló. szépen beálltam direkt nem a tömegbe. erre jön egy suzukis (a helyi kemény) beáll hallom 20 méterről koppan. a hátsó ajtót rányitotta a sárvédőre. szerencsére csak csak az ő festéke maradt rajta. a srác aki rámnyitotta, beismnerte és bocsánatot kért, tők jófej volt, mondta ha valami van kifizeti. a sofőr meg leállt pattogni, ne mondjam én már meg neki, hogy kell parkolni. mondom haver rajta állsz a fehér elválasztó vonalon. tényleg ügyes vagy. jelzem leszakd, odadrótozott lökös, egy kotvány szar. aztán még ott gyorsulgatott vagy 50 métere egyenesen. ettől volt nagyon kemény biztos. lehet én ahogy kiakadok az iyleneken, az lehet durva, és valóban akár ez sem tehet jót a BMW-sek megítélésének, az emberi szarokbele, nemtörődömség, felelősség vállalás hiánya kiakaszt. én korábban is megálltam a zebránál, nem úgy mint sok másik paraszt. akár nagy emberek, akiknek példát kellene mutatni. nem simerik a kreszt, hogy ha én megálltam, akkor mellettem, vagy a szemből jövőnek is meg kell állni. több eset volt, ha nem dudálok rá a gyalogosra, akkor a mellettem lévő autó úgy elcsapja, mint a huzat. mindenhol van pozitív kivétel, de sokkal több a negítv barom, típustól, közlekedési eszköztől függetlenül. lehet egyszer megírom a memoáromat ezekből

Sziasztok!
Véleményem szerint a lehető legrosszabb párosítás a nő vezető + terepjáró. Az autóból méretei miatt szinte nem is lát ki, nagyon nem érzi az autója méretét, nagy gyakorlata nincs a vezetésben, mert csak a gyereket viszi oviba, isibe, aztán esetleg hülye is, viszont nagy pofája van és csúnya szája. Ha én hoznám a törvényeket, akkor a terepjárókat bitang módon megadóztatnám, mert sok helyet foglalnak a parkolókban (lásd a fentiek miatt), jobban terheli az utakat a súlyuk miatt, jobban terheli a környezetet (erős motorok nagy fogyasztással állandó 4 kerék hajtás)aztán városban mi a fasznak kell is az. Más egy erdész, vidéki körorvos, stb, de azok általában nem luxus terepjárókat vesznek.
Ha van pénze majomra, akkor tuti van banánra is, tehát nagyon ki tudná fizetni az emelt extra adót is, csak, hogy tudjon rongyrázni
hil

hil Elküldve: 2014-07-01 15:05 Az ilyenek se tesznek jót a BMW-sek megítélésének

Sziasztok!
Lehet,hogy nem, az igazán jó helyre írok: Nyaralni vagyok Erzsébet Park Hotel.
A parkolóban azt tapasztalom (és máshol is általában), látom, hogy a BMW-sek a parkoló (jó nagy) legtávolabbi szögletében állnak az autóikkal (én is) a bejáratnál meg Audi, Passat, Skoda sokadalom, szinte egymást karcolva elállva a poggyász felhordására létrehozott rézsűt is.
Tényleg "bunkók" a BMW-sek??? Én úgy látom mostanában, hogy bár a megítélés, néphit szerint a BMW-sek a "bunkók" de fentebb felsorolt autómárkák tulajdonosai már régen és nagyon túltesznek rajtunk....
hil
ui. volt egy topik: tényleg bunkók a BMW-sek, vagy hasonló címmel talán, de nem találtam, azért írtam ide.

hil Elküldve: 2014-07-01 09:37 vizpumpa

pneurob írta:
hil írta:
pneurob írta:

Tényleg a gyári újban is van szivárgás, de annyira minimális, hogy hosszú évek alatt sem veszed észre a fagyálló fogyását. Valószínű többen nem tudják, hogy a vízpumpa általában nem a fagyálló minőségétől megy tönkre, hanem a ventilátorlapát kiegyensúlyozatlanságától. Persze egy új lapát rendesen ki van centírozva, de egy idő után a nagy hőterheléstől kissé vetemedik a műanyag. Ez elég ahhoz, hogy szétverje a vízpumpa tengelyét. Ezért illik vízpumpa cserekor lapátot is cserélni.

Szia pneurob!
Dehát a vízpumpa tengelyére rá van sajtolva a lapát gyárilag, csak úgy lehet kapni, legalábbis én még csak olyat láttam.
hil



Szia pneurob!

Jaj,ja, másra gondoltam itt a vízpumpa topikban nem a hűtő venntillátorra
hil

Szia Hil

Akkor szerintem nem egyről beszélünk, én a ventilátorlapátra céloztam. Nem lehet rásajtolva, mert még ott van közte és a vízpumpa között a viszkó.


ETK



hil Elküldve: 2014-07-01 07:16 vizpumpa

pneurob írta:

Tényleg a gyári újban is van szivárgás, de annyira minimális, hogy hosszú évek alatt sem veszed észre a fagyálló fogyását. Valószínű többen nem tudják, hogy a vízpumpa általában nem a fagyálló minőségétől megy tönkre, hanem a ventilátorlapát kiegyensúlyozatlanságától. Persze egy új lapát rendesen ki van centírozva, de egy idő után a nagy hőterheléstől kissé vetemedik a műanyag. Ez elég ahhoz, hogy szétverje a vízpumpa tengelyét. Ezért illik vízpumpa cserekor lapátot is cserélni.

Szia pneurob!
Dehát a vízpumpa tengelyére rá van sajtolva a lapát gyárilag, csak úgy lehet kapni, legalábbis én még csak olyat láttam.
hil

hil Elküldve: 2014-06-28 21:18 Féktárcsa és fékbetét

YELLOW írta:
hil írta:

Szia!
Én a Juridban nem csalódtam.
hil



erre szokták azt írni: "csak az a jó belőle, amit hivatalosan BMW szervízből veszel"


Szia Y!
Ezt most nem értem, kifejtenéd bővebben???
hil

hil Elküldve: 2014-06-27 17:59 Féktárcsa és fékbetét

ute107 írta: Én eddig nem panaszkodtam a Zimmermann tárcsákra.
Na eljött az idő. Nagyobb fékezésnél elmelegedik, belilul. Érdekes, észrevehető kiemelt kopás nincs rajt, nem vállasodott, nem deformálódott, de ennek ellenére egy kalap szar lett.
20.000 km van benne...

Most agyalok, hogy mi legyen helyette...


Szia!
Én a Juridban nem csalódtam.
hil

hil Elküldve: 2014-06-24 21:27 Megvegyem? Vegyek ilyet?

klins írta:

Sziasztok!
Erről a 116 LE motorról mit kell tudni ??? Megbízható vagy nyűgösebb mint az 1.9 -es FL előtti ???? Köszi



http://www.hasznaltauto.hu/aut...og-7926089

Szia!
Úgy emlékszem, valaki a fórumról megnézte és azt írta, hogy ez az autó egy rakat szar. Ebben a topikban ment a csevej, olvass vissza.
hil

hil Elküldve: 2014-06-10 17:15 Segítség!!!

Bero írta: Sziasztok! Nem találtam választ a kérdésemre,így ide írok. Ebben a jó nagy melegben a kocsim kb 3 órát a napon állva volt. Elindultam és a fordulatszám mérőm teljesen halott volt. Meg sem mozdult,majd pár méter megtétele után kicsit életre kelt, alapjáratom normális esetben 800 körül van,ma pedig 200-at mutatott a mérő,pedig szépen járt. Gyorsításnál sem reagált csak nagy késéssel. Minden mutató, km/h mutató,benzin,hőfok, pillanatnyi fogyasztásmérőm működött normálisan csak a fordulatszámmérőm nem. Később elkezdett működni de ''darabosan'' kezdte mutatni majd mikor lehűlt az autó akkor már normális volt. Ez mitől lehet,mi romolhatott el? Köszi a választ!

Szia!
Főtengely jeladó?????
hil

hil Elküldve: 2014-06-08 11:55 hûtõ

BazsaMW írta: Sziasztok, kis segítség kellene : BMW e46, 18i kiegyenlítő tartályát, hogy tudom kivenni a helyéről? Ha jól látom csak úgy, ha a ventilátort és a hűtőt is kiveszem mivel ha jól sejtem a ventilátor műanyag burkolata miatt nem lehet "leakasztani" a helyéről..


Szia!
A csöveket lehúzod róla, a tetejénél van egy kicsi takaró műanyag, azt leveszed és utána felfelé már mi lehet húzni a helyéről
hil

hil Elküldve: 2014-06-07 21:43 Ennyit a szervízekrõl!!!

YELLOW írta:

azért mert az előző olaj xar volt, ez meg ennyi idő alatt szépen feloldotta a cuccot, amit az előző nem volt képes. ha tiszta egy blokk és szűrű is le van cserélve, ennyi idő alatt egy dízelnek sem szabadna beszinezni az olajat.

Szia Y!
Mint írtam, az autót új kora óta csak abban a szervizben csinálták, tehát az előző olajat is ők tették, vagy nem tették bele.
A leengedett olaj meg nem csak egyszerűen fekete volt, hanem elégett szutyok és midösszesen 4 liter (azt hiszem, 7,5 liter kell bele)!
hil

hil Elküldve: 2014-06-06 19:25 Ennyit a szervízekrõl!!!

Budapest Motors:
Unokatesóm lányáék most vettek közeli rokontól e61 D-t a legnagyobb motorral. Az autó újonnan,itthon vásárolt volt, 120K km körül. Mindig fenti szervibe vitték, vakon bíztak bennük (az előző tulaj) Utolsó szervize 1 hónapja volt, azóta mentek vele úgy 2000Km-t.
A számlát nézegetve, az alkatrészek sorban volt rajta a sok nyilvánvaló hülyeségen felül olajteknő 19260 (nem tévedés 20000 Ft, nem tévedtem le egy nullát), aztán 2db 4literes műanyag kanna (ez az olajos kanna volt 960Ft)
Az olaj nem volt cserélve, mert tiszta szutyok volt, 2K alatt nem tud olyan mocskos lenni és a motorból összesen 4 liter jött le. Nem, hogy nem cserélték, de még csak szintre sem töltötték fel, csak kifizetették az ügyféllel. A számla végösszege 380 000Ft-ról szólt.
Megbízható szerviz, korrekt munkával és árazással ......
Ajánlom Mindenkinek, én feljelenteném őket, mert ez a nyilvánvaló és gusztustalan átverés.
hil

hil Elküldve: 2014-06-04 20:51 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

szotakdavid írta:
hil írta:
Hammon írta:

Szoták Dávid egyszer rádugta az Ő Scannerét, és gond nélkül kiolvasta. Nem értem mi lehet a baj.


Szia!
Ami Dávidnál van az 1.3.6
hil



Nem Scannert dugtam rá!!!
Szia Dávid!
Aztat írta.....
hil

hil Elküldve: 2014-06-04 18:32 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Hammon írta:

Szoták Dávid egyszer rádugta az Ő Scannerét, és gond nélkül kiolvasta. Nem értem mi lehet a baj.


Szia!
Ami Dávidnál van az 1.3.6
hil

hil Elküldve: 2014-06-03 19:38 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

krissz írta:
hil írta:
krissz írta: Valakinek van eladó, esetleg kölcsönkérhető BMW Scanner 1.4.0-ja? Max egy napra kéne.

Szia!
1.3.6 nem jó?
hil



Nem tudom pontosan miben különbözik, tudsz pár infót mondani?

Szia!
Azt, hogy miben más, már nem tudom, úgy 5 éve foglalkoztam vele erősen. Mire szeretnéd használni???
hil

hil Elküldve: 2014-06-02 20:38 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

krissz írta: Valakinek van eladó, esetleg kölcsönkérhető BMW Scanner 1.4.0-ja? Max egy napra kéne.

Szia!
1.3.6 nem jó?
hil