radattila fórum hozzászólásai

radattila Elküldve: 2006-04-07 14:23 Olajcsere_

Hali,

Sajna azt nem tudom, hogy a tiedbe milyen olaj való.
Igen jól értelmezed.
Bocs ha zavaros voltam, de siettem.


Utakra fel!

Üdv.

radattila Elküldve: 2006-04-07 11:33 Olajcsere_

Hali,

Nem tudom milyen géped van! Én egy 320d-vel járok. Olajcsere elött mindíg öntök bele motortisztító adalékot, 25-30percet járatom az autót és és leengedem. A Wynn's-nek nagyon jó minõségû tisztítója van(1000-1200Ft). Ez az adalék az olajlerakódásokat oldja fel. Olajcserénél jól kicsorgatom (1óra), és mehet bele a friss olaj.
Én külön nem szoktam motormosó olajjal feltölteni.

Sok sikert!

Utakra fel!

Üdv!

Oldboy írta: Üdv a márkatársaknak!
Én is lecserélném az olajat a verdába valami jobb Castrol-ra.
Kérdés, nem tudom konkrétan, hogy most mi van "benne", nyugodtan cserélhetem, az új olajszûrõvel együtt, és kész, vagy elõtte "mosó" olajozást célszerû végezni, azaz a végleges olaj elõtt egy másik olajjal, rövid ideig átforgatni a rendszert, majd leengedni, és jöhet a Castrol.
( Ezt a "mosó olaj" dolgot több helyrõl hallottam, tényleg célszerû, vagy hülyeség az egész. ) Ha valaki tud valamit mondani, elõre is köszi!

radattila Elküldve: 2006-04-06 08:14 Olajcsere

Hali,

Csak ajánlani tudom a Castrol-t. Abból ha jól tudom (Az enyém még 136Le-s és nem ez megy bele) SLX LL04 0W30 (3200ft a totalcar-on) ami a te autódba való.
Szerintem érdemes megnézni a www.totalcar.hu oldal "vásárlás" részlegét. Úgy néztem a olajfutár-nál is olcsóbb.
Jó tanács! Az olaj minõségével nem érdemes játszani. Mindig az elõírtat tegyed bele. Meghálálja! De ezt már néhányan elmondtuk.

Utakra fel!

Üdv.


scyonyc írta: nekem van egy 320d 150le, mikor indítok -7000 ir ki. (-6000 vettem)
gondolom már nagyon megérett az olajcsere!? tudnátok abban segíteni hogy milyen oljat kell beletenni a vasba? vagy guruljak be vele egy szervízbe?

radattila Elküldve: 2006-03-31 09:45 320d Motor

Akciósan 285e Ft

alfatone írta: Mennyibe volt az állófûtés?

radattila Elküldve: 2006-03-30 16:05 320d Motor

Szia!

A blokkot nem kell szétszedni. A vízkörbe építik be. Két csövet kell széthúzni. Jobb oldalon (menetirány szerint) az ablak alatt van a fûtés helye. Tényleg neked milyen van benne? Úgy tudom, hogy szerelték (320d-t biztosan) elektromos és üzemanyagos kiegészítõ fûtéssel (ez is állófûtés csak akkor indul el mikor a motort elindítod) az autókat. Az üzemanyagos pont olyan mint bármelyik állófûtés csak nem lehet külön vezérelni. Nekem elektromos van benne (az ablak alatt). Pont volt annyi hely, hogy a kályhát is be tudtuk szerelni.

Utakra fel!

Hali!

brazil_8 írta:
kirandulo írta:
Válaszok (amire tudok):
- állófûtést szerintem felesleges, csak újabb meghibásodási lehetõség, + szétszedés/összerakás
- Casco sztem nem kell, minek. Nem lopják ezt az autót/típust/évjáratot. Vagy panel lakotelepeken állsz vagy netalán törni akarod?
- mankó pót (virsli)
- User Manualt rendelni OEM-en vagy máshol:
http://www.realoem.com/bmw/sho...;amp;fg=05
01410156557 E46 320d OWNER'S HANDBOOK E46/3
javaslom még: www.maroti.net http://www.maroti.net/products/product_8.html

Köszi a válaszokat.
- az állófûtés, ezért szerintem nem rossz. Pl A Rover 75 elõ van készítve és csak kályha kell bele, de ha itt szét kell szedni az egészblokkot, akkor inkább tényleg nem
-Casco. Kertes házban lakom, idén lesz garázs is. Azonban havi 10e-t megér nekem a Casco, így nyugodtabban alszom. Roveremnél is vettem hasznát, és nem azért mert megtörtem volna Törni pedig egyáltalán nem akarom.
- A Marótit nekem is szándékomban áll megvenni, csak reméltem, hogy a neten is megtalálható, így akkor most is tudnám olvasgatni

radattila Elküldve: 2006-03-30 14:08 320d Motor

Sziasztok!

Mindenben egyetértek Kiranduloval, egyet kivéve, az állófûtést.
Az igaz, hogy egy + meghibásodási forrás, és nem olcsó dolog.
Én teljesen új Eberspächer kályhát rakattam be csak jót tudok róla mondani. Szerintem nem érdemes használtal játszani, nem tudod (ha csak szét nem szeded) hogy mennyire van elhasználva.
Beprogramozom, vagy a távirányítóval elindítom indulás elõtt 30-35 perccel (-10fok), és mire lemegyek az autó és a motor is meleg. nem kell melegíteni ill. a motort is kíméled.
Én nem bántam meg.

Utakra fel!

Hali!

radattila Elküldve: 2006-03-22 13:14 Fûtés - Klíma

Ez a helyes eljárás. Én egy kicsit leegyszerûsítettem.

urizoli írta: Én úgy szoktam klímát tisztítani, hogy kiveszem a pollenszûrõt, klíma bekapcs, külsõ szellõzésre kapcsolom és befújom a habot kb 20 mádospercig oda ahol szívja a levegõt. Mindezt természeresen járó motorral, a befújás után még kb 10 percig hagyni menni. Közben nem árt ha úgy van beállítva a klíma hogy mindenhova fújjon (nem automatára), és szerintem legyen nyitva minden ajtó, mert bár nem rossz az illata de így kevésbé marad benn az autóban. Ha kész akkor pollenszûrõ vissza, esetleg csere ha már koszos.

Ja és úgy tudom hogy télen is be kell kapcsolni idõnként a klímát, hogy ne álljon a rendszer, olajozódjanak a tömítések stb. Persze jókor szólok így tavasszal )

radattila Elküldve: 2006-03-22 09:21 Fûtés - Klíma

Szia Basanyi,

Én minden évben kitakaríttatom a klímát (Szfváron 8000Ft). Ezt te is meg tudod csinálni otthon, csak egy klímatisztító sprayt kell venni (1200-1300Ft) és egy pollenszûrõt. Sprayt a pollenszûrõbe kell befújni, utána jól kiszellõzteteda gépet és kész. A gáznyomást akkor érdemes ellenõriztetni ha nem hût a klíma. Sajnos BP-n nem tudok segíteni szervíz ügyben.

Hali!

Basanyi írta: Mi a véleményetek egy tavaszi klimakarbantartásról?/Gondolok olyanokra mint pl.gombátlanítás,gázell.stb.../ Nekem valószinüleg cserélni kell a klimameghajtó szijjat.Szerintetek hol csinálják ezt meg normálisan /kiv.Vallis/és becsületesen Bp-n. Kösz.Sziasztok

radattila Elküldve: 2006-03-09 10:49 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Sziasztok,

Én most cseréltem ki a halogénes fényszórókat xenonra. Mivel megszakadt ennek következtében az áramkör a visszajelzõ folyamatosan jelez míg fel nem kapcsolom a lámpát. Lehet hozzá kapni kiegészítõ elektronikát, ami másképpen figyeli a rendszert. De ha azt beszerelem soha többet nem lehet halogénes lámpákat visszarakni. Úgy gondolom itt is ez következhet be. Vagy rosszul gondolom?

Sok sikert!
Sziasztok

radattila Elküldve: 2006-01-20 13:49 Miért van hely a motortérben?

Sziasztok!

Több ismerõsömnek, és nekem is 320d-m van. Az "üres rekeszbe" gyárilag a kiegészítõ illetve állófûtés kerül. (Ami lehet elektromos illetve gázolajos). Ez azért kell pl. a 320d-be, mert nagyon kevés az az energia ami "hulladék" hõvé alakul. Így ezek a korszerû motorok hidegben nehezen melegszenek be. Remélem tudtam segíteni.

Üdv.

radattila Elküldve: 2005-10-27 20:09 Ablakzörgés

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani ablakzörgés ellen valamit.
Nekem sajnos a szilikon nem jött be.


ghostrider írta: Helló!

Az én tapasztalataim is hasonlóak, a zörgést a gumi öregedése okozza és jófajta gumiápolóval a dolog nálam teljes mértékben megoldható. Érdemes úgy 6 hetente lekezelni a gumit és nyoma sem marad a zörgésnek...ennyi.

Üdv: ghostrider

radattila Elküldve: 2005-09-29 10:10 Xenonlámpa

Sziasztok!

A beszállítóból sikerült egy kedvezõbb árat kisajtolni. Így a lámpák 167.000.Ft-ért elvihetõek.
Esetleg egyéb más BMW alkatrészekre (motor, karosszéria, futómû) lenne szüksége valakinek, jelezze. Garantáltan olcsón beszerezhetõek, garanciával!

radattila írta: Sziasztok!

E46-hoz ÚJ (NEM BONTOTT!!!!!!!!) jobbos, balos xenonlámpa eladó.
Komplett ár: 185000Ft
Ha valakit érdekel, képeket tudok küldeni.
e-mail: radattila@totalcar.hu

radattila Elküldve: 2005-09-26 11:18 Belsõ díszcsík

Szia!

Lehet, hogy tudok segíteni. Egy telefonszámot küldjél át e-mailon.
radattila@totalcar.hu

b0gar írta: Sziasztok!

Szeretném lecserélni a mûszerfalban és az ajtókon körbefutó (váltó körüli) díszcsíkot egy az újabb típusoknál megjelent szálcsiszolt mattkróm-ra. Nekem még '99-es évjáratú járgányom van. Ez kompatibilis ha jól tudom minden típusnál. Tudna valaki tippet adni honnan szerezhetnék ilyet elérhetõ áron? Megkérdeztem a kereskedésbe meg lehet rendelni potom 130eFt-ért. Ezt pöttyet sokallom.

Köszi:
Csaba

radattila Elküldve: 2005-09-23 20:20 Xenonlámpa

Sziasztok!

E46-hoz ÚJ (NEM BONTOTT!!!!!!!!) jobbos, balos xenonlámpa eladó.
Komplett ár: 185000Ft
Ha valakit érdekel, képeket tudok küldeni.
e-mail: radattila@totalcar.hu

radattila Elküldve: 2005-09-11 16:45 Xenonlámpa

Sziasztok!

E46-ba szeretnék xenonlámpákat. Tudna valaki segíteni, hogy hol és mennyiért lehet beszerezni? Bontott is érdekel.
Esetleg BMW bontót tudnátok ajánlani? (Nem csak magyar o.-on)

Köszi!