BarG

státusz BarG

BMWfanatic

Elismertség: 6% (89 pont) | Hozzászólások: 1287

Elküldve: 2008. október 22. szerda, 18:54


Tisztelt Márkatársak!

Sajnálattal kell közölnöm, hogy a szervizek pont ugyanolyanok, mint az ügyfeleik, gyönyörûen tükröt tartanak elénk. Ott is ugyanolyan magyar emberek dolgoznak, mint az országban mindenhol, mitõl mûködnének másképp? A másképp mûködéshez általában nagyobb anyagi fedezet kell, ami sokszor nincs meg.
Ismeritek a mondást: az olcsó dolgok nem jók, a jó dolgok nem olcsók.
üdv

Szemy

státusz Szemy

Megrögzött BMW-s

Elismertség: 11% (45 pont) | Hozzászólások: 397

Elküldve: 2008. október 22. szerda, 18:12


Enkozpont74 írta: Ráadásul olyan dologban írtad le a véleményed, ami nem is volt téma.
Tehát mondál is valamit meg nem is.

Meg lehet nézni a magyar mentalitást, ha egy autó eladás elõtt áll mondjuk 4 évesen biztos lehetsz benne, hogy nem fog féktárcsákat, lengõkarokat cserélni a tulaj, vagy akár a kereskedõ...

Egy példa: az én autóm eladása elõtt pár hónappal volt nagyszervíz. (németo.-ban)

A haverom autóján komplett féktárcsa garnitúrát+fékbetéteket cseréltek, mert a német bmw kereskedés azt állapította meg, hogy biztonsági szempontból erre szükség van.
Miután kinézte az autót, így döntöttek, ez az árat nem befolyásolta.

Mondj egy olyan magyar kereskedést, szervízt ahol ezt megteszik.
Mondj egy olyan magyar tulajt, aki nagyszervízt csináltat az autóján az eladás elõtt...


Szia!

Pont Te magad írtad, hogy csak BMW kereskedéseket nézel. Ez pedig alig töredékét sem fedi le a tényleges autópiacnak. Ha van kedved és idõd akkor menj el a www.mobile.de-re és ott keress rá a 4-5 éves 3-as BMW-kre szervízkönyvvel és anélkül is. Rögtön megérted mirõl beszélek. Az hogy német tulaj-e vagy többségében török, arra már nem is térek ki...

Olyan, hogy ingyen kicserélnek komplett féket elékpzelhetõ, hogy van, de nem az átlag. Én még hallomásból sem ismerek ilyen sztorit, pedig nem szoktam becsukni a fülem. Emiatt is írtam azt a pár sort, mert otthon mindenki azt hiszi Németországban ez az általános. NEM!!! Nem kérdés, jobb az átlag, mivel a németek igen becsületesek. De nem annyival jobb, mint ahogy azt sokan gondolják. Egyébként a BMW márkaszervíz óradíja olyan 110-120 euró körül mozog. Irgalmatlanul drága.

Szervízt ha szükséges, mûszaki vizsgát általában mindig újat szoktak csináltatni, ez ilyen német szokás. Én is úgy vettem az autót, hogy 4000 km-rel korábban volt szervízben, a mûszaki vizsgát és a zöldkártyát pedig újatcsináltattam a faszival. Ez bevett szokás itt. Egyébként nekem is pont az a problémám, hogy egy év múlva lesz az Inspekció 2 esedékes illetve a mûszaki és a zöldkártya is ekkor jár le, így valószínûleg tavasszal nem fogom tudni eladni az autót. Egyszerûen nem nagyon veszik meg vagy borzasztóan áron alul. Más kultúra.

Mindenesetre nem kötekedni akartam, mert valóban azért jobb a helyzet, csak sok olyan kiragadott példa hangzik el, ami az átlagos hozzáállást messze nem tükrözi. Pl.: apukám barátjának Székesfehérvárnál kilukadt a kipufogója, amit a márkaszervíz szépen be is hegesztett, és mivel nem cserélte, csak javította nem tudott rá garanciát vállalni így egy forintot sem kellett fizetni érte. Ilyen is van Magyarországon, csak nem az átlag.

Na, mintdenkinek minden jót!

Szemy

státusz Enkozpont74

BMWfanatic

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 782

Elküldve: 2008. október 22. szerda, 10:31


Ráadásul olyan dologban írtad le a véleményed, ami nem is volt téma.
Tehát mondál is valamit meg nem is.

Meg lehet nézni a magyar mentalitást, ha egy autó eladás elõtt áll mondjuk 4 évesen biztos lehetsz benne, hogy nem fog féktárcsákat, lengõkarokat cserélni a tulaj, vagy akár a kereskedõ...

Egy példa: az én autóm eladása elõtt pár hónappal volt nagyszervíz. (németo.-ban)

A haverom autóján komplett féktárcsa garnitúrát+fékbetéteket cseréltek, mert a német bmw kereskedés azt állapította meg, hogy biztonsági szempontból erre szükség van.
Miután kinézte az autót, így döntöttek, ez az árat nem befolyásolta.

Mondj egy olyan magyar kereskedést, szervízt ahol ezt megteszik.
Mondj egy olyan magyar tulajt, aki nagyszervízt csináltat az autóján az eladás elõtt...

státusz Enkozpont74

BMWfanatic

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 782

Elküldve: 2008. október 22. szerda, 10:12


Szemy írta:
Enkozpont74 írta: Ja...
Sokan, pont ezért szeretnek használt BMW-t német tulajdonostól venni. Mert ott kicsit más a szakszervíz, mint itthon. Ráadásul nem spórolnak pl. egy langõkar cserével, mint a magyar tulajdonosok. Ha pedig a használt autót bmw kereskedésbõl hozzák be, németországban KÖTELEZÕ 1 év garancia társul a használt autóhoz.
Pl. volt olyan, hogy az autót meg akarták venni, de a bmw nem engedte ki, mert szarok voltak a fékek. Ingyen kicserélték a fékbetéteket+tárcsákat!

Itthon ezt melyik kereskedõ csinálja meg.
Ráadásul bármelyik kereskedõ bármilyen fost, romhalmazt eladhat minden következmény nélkül!


Na, itt azért óriási félreértés van. Németországban alapvetõen jobban figyelnek az emberek az autóra (fajlagosan is több pénzt költenek rá), mint Magyarországon. DE!!! A márkaszervizek iszonyúan drágák, felszereltségük, szakmai hozzáértésük semmivel nem jobb, mint Magyarországon. A független szervizek kicsit olcsóbbak, de nem sokkal. Túl sok választásod nincs, vagy sokat költesz az autóra vagy még többet. Pl.: német munkatársam 12 éves VW Golfja egy sima általános szervíznek induló Inspekció alatt 1600 euró végösszegben állt meg. Van még kérdés?

A német autókereskedõk megbízhatóak, de az egy éves garancia semmit sem ér. Ahogy megveszed az autót rögtön kitöltetnek veled egy átadási jegyzõkönyvet, ahol 10-12 helyen írod alá, hogy az autó mûszakilag kifogástalan, minden funkciót ellenõriztél és mûködik, esztétikailag hibátlan állapotban van. Ezek után ha valami történik és érvényesíteni akarod a garanciát, akkor mehetsz ügyvédet fogadni és kezdhetsz németül megtanulni, a bíróságon sokszor elõny ha nem kell melléd tolmács. Pl.: magyar barátom télen vásárolt német Ford márkaképviselettõl egy használt Ford Focust. Fél évre rá nyáron észrevette, hogy nem mûködik a légkondi. Telefonálgatások sorozata után kiderült, hogy nem érvényesíthetõ a garancia, Tschüß! Irány a szervíz, munkadíjjal együtt 800 euró zsebbõl. Van még kérdés?

Elnézést, hogy ez így kiszaladt belõlem, de sokan úgy gondolják, hogy Németországban minden másképp van. Sokminden másképp van, de nem minden. Az ember itt is ember, a szerelõ itt is szerelõ, a márkaszervíz itt is márkaszervíz. Nem véletlen, hogy BMW-nél vezetett szervízkönyvvel a BMW-k kevesebb, mint 10%-a rendelkezik. Ezen túlmenõen minden kinti ismerõsöm, barátom (beleértve magamat is) ha tehetik Magyarországon viszik az autót szervízbe. Pl.: egy Skoda Fabia elég csunyán összetört, 8000 euróra becsülték a javítást itt Kölnben. A srác hazavitette az autót Pécsre, ott márkaszervízben megjavították teljesen tüchtig-re, majd visszajött vele...és még így is nagyon sokat spórolt. Van még kérdés?

Szemy




Köszi a kioktatást...
Lehet, hogy a kinti ismerõsöd, barátod magyarországon szervízelteti az autóját, de elhiheted, hogy egy német bmw tulaj nem fogja ide hozni. Van még kérdés?

Akik az én autómat hozták, többnyire német bmw szervízbõl, szalonból hordják az autókat. Csak szervízkönyveset. Én alvázszám alapján lekérdeztem az autóm múltját itthon, mivel látják a német szervert, még a téli gumicserét és a rendszámtábla világítást is bmw szervízben csinálták.
Több ismerõsöm aki használt bmw-t vett (németországit), megkért, hogy kérdezzem meg mit tudnak az autóról. Egytõl-egyik bmw-ben szervízelt, ismerõsöm elmondása alapján, gondos gazdája volt! Van még kérdés?

Valóban nem mindegyik használt bmw-hez tartozik szervízkönyv. Ezen a 10%-on azért vitatkoznék. DE!!! Nem azért mert németo.-ban nincs, hanem mert a kedves kereskedõ behozza, visszab***a az órát és eltûnteti! Van még kérdés?

A garanciáról: A használt autóra az egy év garancia általában fõdarabokra vonatkozik, tehát elég nehéz érvényesíteni egy meghibásodott klíma, vagy kiégett izzó miatt. Van még kérdés?

Még egy megjegyzés. Én a 4 év körüli bmw-ékrõl beszéltem. Nem pedig skoda fabiáról és ford focusról...

Szemy

státusz Szemy

Megrögzött BMW-s

Elismertség: 11% (45 pont) | Hozzászólások: 397

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 19:28


singletrack írta: Hát igen, olyan már rég nincs, hogy német minõség... de legalább ha mûködik akkor elég jó

Amúgy meg a garancia dolog körül kicsit furán fogalmazol, mert attól még, hogy aláíratják, hogy tökéletes állapotban került hozzád a kocsi, a garanciának pont az a lényege, hogy ha egy éven belül bármi elromlik akkor azt kötelesek ingyen és bérmentve megjavítani, vagy kicserélni. Ha meg eleve szarul veszel meg egy autót, akkor nem kell, hogy garancia legyen rajta ahhoz, hogy megjavítsák, hanem kötelezõ, mert a kocsit hibátlanul kell átadniuk...(kivéve ha tudsz a hibáról) persze ezt már sokkal nehezebb érvényesíteni késõbb.


Szia!

Ez a garancia eléggé bonyolult. Az egy évet 2 részre bontják, az 1. félévben nekik kell bizonyítani, hogy az autóban nem volt hiba, amikor átadták. Erre való a 10-12 helyen aláírt átadási jegyzõkönyv, ami gyakorlatilag lefedi a teljes mûszaki tartalmát az autónak. Tehát nem sok esélye maradt a vevõnek. A 2. félévben fordul a kocka, ott már a vevõnek kell bizonyítania, hogy a megvásárláskor meg volt a hiba. Itt sem sok esélye van a vevõnek.

Maga a garancia csak a vételre vonatkozik, tehát ha valami ettõl teljesen függetlenül romlik el, az természetesen független az adás-vételi garanciától. Ezen túlmenõen az autó életkorától és futott km teljesítményétõl is függ a hiba megtérítésének hányada. Ahogy látszik nagyon bonyolult és nem egyszerû jogi procedúra egy ilyen garanciális ügyintézés: szakértõvel felméretni a hibát, véleményeztetni, kérvényt beadni (természetesen mindent önköltségen)...iszonyúan sok idõ és energia ráfordítás, hogy a pénzrõl már ne is beszéljek. És valójában csak ritkán tud "nyerni" a vevõ... Ez a nagy helyzet!

Szemy

autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 320i
Évjárat: 1998

státusz Woockie

BMWfanatic

Elismertség: 5% (61 pont) | Hozzászólások: 1103

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 19:11


Enkozpont74 írta: A fõ probléma sztem nem a számla átnézés nélküli kifizetése volt, hanem az, hogy nekimentek az emelõnek!

Ez hulyeseg. Mindenki hibazik. En is, ok is, te is. Mindenki. Csoda, h egyaltalan bevallottak, nem 4en allitottak, h mar ugy kerult hozzajuk az auto, manapsag siman el tudnek kepzelni ilyent. Hibaztak, _teljesen_ rendberakjak, semmi gond. Persze addig nem hagyni a dolgot, amig vissza nem allitottak az eredeti allapotot. Oke, nyilvan nem orulnek neki, ha az enyemet zuzzak le, de nem is hisztiznek, megcsinaljak, a kisett idomrt karpotolnak, aztan kesz.
A szamlat meg tessek rendesen atnezni, a nem kert dolgokat meg nem kell kifizetni. Azert van a munkalap, hogy azt vegezzek el az auton, amit ker a tulaj. Mast is megcsinaltak? Koszo' szepe'.
Persze en sem markaszervizbe hordom, hasonlokat hallottam es feleslegesnek tartom. Ha majd eladom, nezesse at aki meg akarja venni aztan az alapjan dontson, ne az alapjan, ami papirt a kezebe nyomok, amik vagy igaziak, vagy nem.

státusz singletrack

Fórumlakó

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 261

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 18:57


Hát igen, olyan már rég nincs, hogy német minõség... de legalább ha mûködik akkor elég jó

Amúgy meg a garancia dolog körül kicsit furán fogalmazol, mert attól még, hogy aláíratják, hogy tökéletes állapotban került hozzád a kocsi, a garanciának pont az a lényege, hogy ha egy éven belül bármi elromlik akkor azt kötelesek ingyen és bérmentve megjavítani, vagy kicserélni. Ha meg eleve szarul veszel meg egy autót, akkor nem kell, hogy garancia legyen rajta ahhoz, hogy megjavítsák, hanem kötelezõ, mert a kocsit hibátlanul kell átadniuk...(kivéve ha tudsz a hibáról) persze ezt már sokkal nehezebb érvényesíteni késõbb.


Szemy

státusz Szemy

Megrögzött BMW-s

Elismertség: 11% (45 pont) | Hozzászólások: 397

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 18:13


Enkozpont74 írta: Ja...
Sokan, pont ezért szeretnek használt BMW-t német tulajdonostól venni. Mert ott kicsit más a szakszervíz, mint itthon. Ráadásul nem spórolnak pl. egy langõkar cserével, mint a magyar tulajdonosok. Ha pedig a használt autót bmw kereskedésbõl hozzák be, németországban KÖTELEZÕ 1 év garancia társul a használt autóhoz.
Pl. volt olyan, hogy az autót meg akarták venni, de a bmw nem engedte ki, mert szarok voltak a fékek. Ingyen kicserélték a fékbetéteket+tárcsákat!

Itthon ezt melyik kereskedõ csinálja meg.
Ráadásul bármelyik kereskedõ bármilyen fost, romhalmazt eladhat minden következmény nélkül!


Na, itt azért óriási félreértés van. Németországban alapvetõen jobban figyelnek az emberek az autóra (fajlagosan is több pénzt költenek rá), mint Magyarországon. DE!!! A márkaszervizek iszonyúan drágák, felszereltségük, szakmai hozzáértésük semmivel nem jobb, mint Magyarországon. A független szervizek kicsit olcsóbbak, de nem sokkal. Túl sok választásod nincs, vagy sokat költesz az autóra vagy még többet. Pl.: német munkatársam 12 éves VW Golfja egy sima általános szervíznek induló Inspekció alatt 1600 euró végösszegben állt meg. Van még kérdés?

A német autókereskedõk megbízhatóak, de az egy éves garancia semmit sem ér. Ahogy megveszed az autót rögtön kitöltetnek veled egy átadási jegyzõkönyvet, ahol 10-12 helyen írod alá, hogy az autó mûszakilag kifogástalan, minden funkciót ellenõriztél és mûködik, esztétikailag hibátlan állapotban van. Ezek után ha valami történik és érvényesíteni akarod a garanciát, akkor mehetsz ügyvédet fogadni és kezdhetsz németül megtanulni, a bíróságon sokszor elõny ha nem kell melléd tolmács. Pl.: magyar barátom télen vásárolt német Ford márkaképviselettõl egy használt Ford Focust. Fél évre rá nyáron észrevette, hogy nem mûködik a légkondi. Telefonálgatások sorozata után kiderült, hogy nem érvényesíthetõ a garancia, Tschüß! Irány a szervíz, munkadíjjal együtt 800 euró zsebbõl. Van még kérdés?

Elnézést, hogy ez így kiszaladt belõlem, de sokan úgy gondolják, hogy Németországban minden másképp van. Sokminden másképp van, de nem minden. Az ember itt is ember, a szerelõ itt is szerelõ, a márkaszervíz itt is márkaszervíz. Nem véletlen, hogy BMW-nél vezetett szervízkönyvvel a BMW-k kevesebb, mint 10%-a rendelkezik. Ezen túlmenõen minden kinti ismerõsöm, barátom (beleértve magamat is) ha tehetik Magyarországon viszik az autót szervízbe. Pl.: egy Skoda Fabia elég csunyán összetört, 8000 euróra becsülték a javítást itt Kölnben. A srác hazavitette az autót Pécsre, ott márkaszervízben megjavították teljesen tüchtig-re, majd visszajött vele...és még így is nagyon sokat spórolt. Van még kérdés?

Szemy

státusz Babyspy

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 9

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 14:23


Zotyi30d írta: Sziasztok!

Nekem akkor ment el a kedvem a szegedi Bmw szalontól mikor ajtókárpitba való bolhát kértem, azt mondták,h nincs raktáron és rendelni kell.
Azt hittem az agyamat eldobom
Tiszta gáz






státusz Enkozpont74

BMWfanatic

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 782

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 13:41


Pozsika írta: Sosem értettem azokat az embereket, akik átolvasás nélkül aláírnak és átvesznek mindent, majd mennek reklamálni a Tv ügyvédjébe, hogy a szemetek átvágtak.

Ezeket az embereket nem tudom sajnálni, ne hari.

Pozsi


A fõ probléma sztem nem a számla átnézés nélküli kifizetése volt, hanem az, hogy nekimentek az emelõnek!

Persze a szlát alap dolog megnézni! De lehet, hogy én is olyan állapotba kerültem volna, ha megtudom, hogy leütik az M-es lököst, hogy nem ezen jár az agyam...
Mondjuk én ilyenkor kötözködni szoktam és biztos megnéztem volna a szlát.
Hát nem tudom... a szervíz részérõl azért minimum egy következõ olajcserét, vagy valamit bevállaltam volna ingyen!!!

státusz Pozsika

Törzsvendég

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 166

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 12:52


Sosem értettem azokat az embereket, akik átolvasás nélkül aláírnak és átvesznek mindent, majd mennek reklamálni a Tv ügyvédjébe, hogy a szemetek átvágtak.

Ezeket az embereket nem tudom sajnálni, ne hari.

Pozsi

státusz Enkozpont74

BMWfanatic

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 782

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 11:11


Ja...
Sokan, pont ezért szeretnek használt BMW-t német tulajdonostól venni. Mert ott kicsit más a szakszervíz, mint itthon. Ráadásul nem spórolnak pl. egy langõkar cserével, mint a magyar tulajdonosok. Ha pedig a használt autót bmw kereskedésbõl hozzák be, németországban KÖTELEZÕ 1 év garancia társul a használt autóhoz.
Pl. volt olyan, hogy az autót meg akarták venni, de a bmw nem engedte ki, mert szarok voltak a fékek. Ingyen kicserélték a fékbetéteket+tárcsákat!

Itthon ezt melyik kereskedõ csinálja meg.
Ráadásul bármelyik kereskedõ bármilyen fost, romhalmazt eladhat minden következmény nélkül!

státusz Enkozpont74

BMWfanatic

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 782

Elküldve: 2008. október 21. kedd, 11:03


Hát igen...
Mondhatnám, hogy jellemzõ a magyar szervízekre.
Tisztelet a kivételeknek! És mégegyszer tisztelet a kivételeknek, DE!!!
Véleményem szerint a magyar szakszervízekben olyan "szakemberek" dolgoznak, akik önállóan nem érvényesülnek és nem túl nagy zsenik.

A számlát azért én is megnéztem volna, hogy mit fizetek ki. A cégünk autóit én hordom szervízbe, tehát ebben van 1 kis rutinom, már a munkafelvételnél ráíratom a munkalapra, hogy nem kérek sem ablakmosót, sem izzócserét, és ha találnak valamit azon kívül amit kértem, hívjanak, ellenkezõ esetben nem áll módomban kifizetni!

A szervízkönyvrõl: ha jól látom a vas amit nyúzol '99-es.
Nekem 2004 év végi, de már én sem hordom szakszervízbe. Az én titkom ezzel, az, hogy beírom pl. az olajcserét, szûrõk cseréjét és lebélyegeztetem, aláíratom a szervízkönyvet az autószerelõvel. Mindehez képeket készítek, számlákat elrakom!
Ráadásul a szemem elõtt csinálják, azt amit kértem!

Robinson
autója adatai
Széria: 5
Típus: E60
Kivitel: Sedan
Modell: 530d
Évjárat: 2005

státusz Robinson

BMWfanatic

Elismertség: 20% (662 pont) | Hozzászólások: 3229

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 23:53


Nekem elég fura, hogy nem nézed meg mit fizetsz ki. Nem éhezek, de azért nem mindegy, hogy fizetek-e olyan dolgokért, amiket nem kértem. Akármilyen ideg vagyok, a számlán szereplõ tételeket átnézem, fõleg azért, mert magyarországon vagyunk.

státusz collins

BMWfanatic

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 445

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 22:13


panaszkönyv! és kerüld el õket! sajnálom, hogy ezzel szembesültél!