státusz Vendég

Újonc

Elismertség: 24750% (495 pont) | Hozzászólások: 2

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 20:57


Fogyasztóvédelem! Én nem hagytam volna...

Zotyi35d
autója adatai
Széria: 5
Típus: E61
Kivitel: Touring
Modell: 535d
Évjárat: 2006

státusz Zotyi35d

BMWfanatic

Elismertség: 0% (8 pont) | Hozzászólások: 913

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 20:56


Sziasztok!

Nekem akkor ment el a kedvem a szegedi Bmw szalontól mikor ajtókárpitba való bolhát kértem, azt mondták,h nincs raktáron és rendelni kell.
Azt hittem az agyamat eldobom
Tiszta gáz

autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 320d
Évjárat: 2004

státusz b0gar

Megrögzött BMW-s

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 310

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 20:23


Ahova én hordom a kocsit ott is szerintem ilyenek megcsinálnak bár valamivel rendesebb a csapat. És legalább nem török össze a kocsit.

Mondjuk én senkiben sem bízom. Amit tudok magam csinálok illetve van egy maszek szerelõm. Szépen elviszem hozzá a kocsit és nála a garázsban megjavítjuk amit kell. Mindent megcsinál amihez nem kell számítógép. Ha meg kell megyek a szervízbe, DE szigorúan ott állok a kocsi mellett. Ha kiküldenek megyek a kocsival együtt. Ott nem nyúl hozzá senki úgy hogy én ne lássam.

Még a benzinkutasoknak se engedem, hogy tankoljanak.

státusz alfatone

BMWfanatic

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 662

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 19:54


YELLOW írta: én becsülettel feljegyzek mindent egy papírra, dátum, km óra állás, mi lett cserélve, stb... ha el akarom adni vagy megbízik bennem a vevõ. vagy nem, de nem szándékozom eladni, és magammal nem b@szok ki... nincs egyszerre 200ezrem, hogy nagy szervízeket csináljak, inkább folyamatosan cserélem amit kell, így jobban kijövök

Teljesen így gondolom én is. Mondták már, hogy igy nehéz lesz eladni a kocsit, mert szervízköny az kell.
Ebben az országban kicsit fordítva gobdolkoznak az emberek. Az nem érdekes hogy megtörtént-e a javítás vagy sem, legyen papír. Ugyanígy van a futott km. Teljesen indiferens adat. 15000 alatt is szét lehet vágni egy kocsit, és 215000 után is lehet jó karban.

státusz ducati113

Fórumlakó

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 208

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 19:46



Sajnos ilyenek vagyunk mi magyarok, de ha megnézzük nem csak ezen a területen.
Jobb ha az ember maga csinál mindent,Még akkor is ha elbasz,abból tanul és legközelebb már minifog.És mellette fejlõdik is.
Én meg is vertem volna az illetõt.Ahogy vigyázok a kocsira.
Bmw szerviz az micsoda hol tanulták a szakmát.Magyarországon?Garatula akkor biztos értenek is hozzá.Sok embernek csak papírja van és kész,gyakorlat az Nulla.Hol is tanulhatnák és kitõl
:
Akik otthon maguktól szerelik az autójukat és nem lusták utánanézni a dolgoknak,azok sokat spórolnak és mellette tanulnak is.És ezeket az emberkéket csodálom mert ezekbõl lesznek a zsenik.Na õket kellene használni szerelõnek.Még ha nem is annak tanultak.
Jó szerelõt azt nehéz találni és hogy még becsületes is legyen hát?
Igazából nem is tudom mire fizettél ennyit?
De a szerviznek is megkel élni valamibõl.

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 88% (15596 pont) | Hozzászólások: 17555

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 19:14


én lesz@rom a szervízfüzetet, én azt cserélem amit muzsáj szépen fokozatosan. márkaszervíz nélkül, amit tudok magamnak, amit nem azt egy kisebb szerelõ csapattal, hivatalos... ott mindig ott vagyok a szemem elõtt történik minden...

egyszer voltam BMW szervízben, olajcserén, de ott mondtam a szervízvezetõnek, hogy helyszínen akarok lenni... mondtam ha nem akkor megyek máshova... belement... fiatal gyerek vette át a kocsit, mikor meglátta milyen olajat vittem, rögtön ki akart tessékelni... mondom meg van beszélve, erre behívta a szervízvezetõt majd lecsillapította... azt hitte mert 22 éves vagyok át tud vágni...

a legtöbb helyen leengedik az olajat megnézik miylen, és töltik vissza ugyanazt, még sok helyen a 800-1000 forintos (opel) szûrõt is átmossák és teszik vissza, de felszámolnak érte 2000+munkadíjat...

sajnos a garanciát is ehhez kötik, és ugyanúgy átvágnak, merte gy autó simán kibírja azt az idõt amíg garancia van rá, ha nem cserélnek rajta semmit akkor is... tehát a szervízek eszerint mûködnek... ha utána tönkre megy mindegy mit mondunk bizonyítani nem tudjuk...

én becsülettel feljegyzek mindent egy papírra, dátum, km óra állás, mi lett cserélve, stb... ha el akarom adni vagy megbízik bennem a vevõ. vagy nem, de nem szándékozom eladni, és magammal nem b@szok ki... nincs egyszerre 200ezrem, hogy nagy szervízeket csináljak, inkább folyamatosan cserélem amit kell, így jobban kijövök

autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Coupe
Modell: M3
Évjárat: 2005

státusz dio

Újonc

Elismertség: 1% (1 pont) | Hozzászólások: 85

Elküldve: 2008. október 20. hétfő, 18:47


HELLO!
Elvittem az 1999-es E46-os 320d-met a Szegedi márkaszervízbe. A munkafelvevõnél a következõt kértem: hûtõfolyadék csere, olajcsere (computer visszaállítással), üza. szûrõ csere, fékfolyadék csere. Bevitték a kocsit a mûhelybe és 4 óra elteltével kijött hozzám a mûhelyvezetõ azzal a kéréssel, hogy menjek vele egy kicsit. Ekkor már sejtettem hogy valami baj van. Elvitt a mûhely mögé, ahol közölte velem: történt egy kis baleset. Mégpedig az, hogy a faszika a mûhelyben nekiment az emelõnek, és összekaristolta az új M3-as lökhárítót. Mentegetõztek hogy vigyem vissza majd az autót és újrafényezik, eltüntetik a karcolásokat és bónuszba kapok polírozást is. Mondtam, hogy oké, elõfordul, csak állítsák vissza az eredeti állapotát.
Kifizettem a számlán szereplõ tételeket, amin akkor hirtelen fel sem tûnt az (valószínû azért mert már 330/130 volt a vérnyomásom), hogy volt ilyen, hogy ablakmosó folyadék csere (1441 Ft), levegõszûrõ csere (10577 Ft anyag+4800 Ft munkadíj), klímaszûrõ csere (7020 Ft), közlekedésbiztonsági vizsga (5760 Ft) szerepelnek!!!!
Tehát fizettem 91.735 Ft-ot, és beültem az autóba. Amikor indítottam láttam, hogy nem állították vissza a szervízidõköz jelzõt. Visszamentem és azt mondták, majd ha viszem újrafényezni akkor visszaállítják.
Számoltam 10-ig és elindultam haza. Pár km megétele után esett csak le, hogy Úristen, ezek kicserélték a légszûrõt??!! (Csak mert egy 20.000 Ft-os tisztítható sportlégszûrõ volt benne) Megálltam, és megnéztem: ezek tényleg kicserélték. Ekkor már ordítottam és azonnal telefonáltam, hogy legyenek már oly kedvesek és ne dobják ki a szûrõt.
Aztán pár nap múlva visszavittem a kocsit, újrafényezték, persze csak azt a kis részt a sérülésnél, de a beígért polírozás is elmaradt és vissszakaptam a szûrõt is.
És felmerül bennem a kérdés vajon az olajat, az üza szûrõt vajon kicserélték-e normálisan, vagy azzal is átverik az embert? Illetve hogy mi a f***ért cseréli ki azokat a dolgokat pofátlan árakon, amiket nem is kérek, sõt!!! Ezek után soha nem megyek szervízbe.