Csajok, akik keresztben élvezik

2013. augusztus 06. kedd 06:31, Robinson


A tököli repülőtéren ezen hétvégén kerül megrendezésre a nemzetközi mezőnnyel és sztárokkal teletűzdelt Gymkhana Grid Euróba Bajnokság. Ken Block mester sportján kívül azonban egy érdekes női EB futamot is rendeznek a drift szakágban. Várhatóan nyolc hölgyversenyző érkezik, hogy keresztbe autózzanak a Queen of Europe versenyen. Magyarországot Jáger Andrea és Fényi Anna fogja képviselni.

Csajok, akik keresztben élvezik

képek megtekintése

A Drift & Gym Jamboree elnevezésű kétnapos rendezvényen összesen 6 versenyt fognak lebonyolítani a szervezők. A legjobban várt összecsapás ezúttal a Gymkhana Grid EB futam lesz, mivel a Monster jóvoltából komoly sztárok érkeznek hozzánk. A verseny nyomvonalát épp ezért különlegesre tervezik, még a drift szakág egyik legnehezebb elemét is belecsempészték. De nem csak a pályán lesz látható az összecsapás komolysága. Nem véletlen, hogy a nevezési listában a hátsókerék-meghajtás (RWD) kategóriájában több híres drift versenyzőt lehet felfedezni. Ezúttal már biztos a részvétele a kétszeres Drift EB és OB bajnok Kerényi Ádámnak, így az ír, angol brutális versenyautók mellett Ádám 700 lóerős szörnyetegét is láthatjuk. Az EB futam mellett az Országos Bajnokság is folytatódik ebben a szakágban, ahol PRO és Amatőr kategóriában akasztják össze a lökhárítóbajszokat.A drift szakágban a hölgyek versenye ígérkezik érdekesnek, a mezőny rendkívül színes, a lányok pedig csodaszépek. A férfi drift rajongók ennél jobb párosítást el sem képzelhetnek és bizony a hölgyek sem gurigáznak ócskavasakkal. A megszokott V8-as erőművek mellett a japán vonalon Silvia, Skyline és Subaru is látható lesz. A lengyel drift királynő például egy 650 lóerős pink színű S14-essel érkezik - és higgyük el, hogy nem egyenesen fog vele menni, mert Ő is keresztben élvezi! A Queen of Europe futam mellett a Street kategóriának is tartanak egy EB futamot, ahol már magasabb az elvárás a hazai futamokhoz képest. A kieséses csatákban ugyanis már itt is párosával fognak megküzdeni a felek.

Augusztus 10-én szombaton az edzéseket láthatjuk, örömködhetünk a drift taxi során, nap végén pedig a kvalifikáción szoríthatunk a magyar sikereknek. Vasárnap a döntőket és a különleges bemutatókat tartják, ahol várhatóan több ezren szájtátva fognak állni a hatalmas Gymkhana Grid arénában.

További információk:
facebook.com/gymkhanahu
facebook.com/driftedhu
www.drifted.hu
Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Végső Összecsapás
Végső Összecsapás

Az idei év utolsó nagyszabású autós rendezvénye következik most hétvégén a tököli reptéren. A drift, gymkhana és a gyorsulási szakág Országos Bajnokságának végső megmérettetésén több mint 100 versenyző fogja összemérni tudását. A kétnapos eseményen igazi kuriózumként egy ezer lóerős dragtor munkagépet is láthatunk a 402 méteres kifutón, míg a drift arénában autópálya tempóban fűzik majd kilinccsel előre hazánk legjobb pilótái. tovább »


Nem aprózzák el a nagy bejelentést a bajorok
Nem aprózzák el a nagy bejelentést a bajorok

Nem tudok várni. Ez a rövid, de lényegretörő szöveg látható a BMW Welt oldalára vetítve, fölötte pedig a visszaszámlálás, ami már kevesebb mint 1 napot mutat. Egyébként az új iránynak nemes egyszerűséggel a "Projekt i" nevet adták, és regisztráltak is neki egy domain-t, ahol jelenleg a visszaszámláló animációnál többet nem láthatunk :) http://www.project-i.com tovább »


Titokzatos BMW weboldal
Titokzatos BMW weboldal

A BMW által bejegyzett http://www.dontblogaboutthis.com/ weboldalon egy fura fekete masináról láthatunk fényképeket és videót. Az autó amúgy szemmel láthatóan a hatos alapjaira épül, de ha szemből nézzük, az EfficientDynamics tanulmány juthat róla eszünkbe. tovább »


Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition

A BMW büszkén mutatja be nagyteljesítményű üzleti limuzinja legújabb csúcsverzióját, amely 600 lóerővel, 700 Nm forgatónyomatékkal és egyedülálló kiegészítőkkel koronázza meg a BMW M5 ötödik generációjának modellpalettáját. A BMW M5 Competition Edition mindössze 200 példányban készül el. A legkeményebb utcai autókra specializálódott BMW M divízió elkészítette a világ legsikeresebb nagyteljesítményű üzleti limuzinjának vadonatúj különkiadását, amellyel új csúcsmodell érkezik a BMW M5 modellpalettájának élére. tovább »