Dumálunk vagy versenyzünk? - Drift GP Hungary

2011. augusztus 14. vasárnap 16:07, Robinson


A DriftGP Hungary a hazai autósport történetében ismét valami újat alkot a gymkhana és a drift szakág országos bajnokságában. Az eredeti kiírástól eltérően ugyanis egy időben egy helyen kerül lebonyolításra mindkét futamsorozat záróakkordja. Szeptember 10-11-én a tököli reptér aszfaltján garantált látványban lehet részünk! Két pályán egymás mellett profi és amatőr drift és gymkhana versenyzők fognak megküzdeni az év utolsó bajnoki fordulóján.

Dumálunk vagy versenyzünk? - Drift GP Hungary

képek megtekintése

Az idei nagy sikerrel zárult Lóerők Éjszakája is hasonló rendezvény volt, csak most semmiről sem fogunk lemaradni ugyanis minden program koncentráltan egy helyen tökéletes összhangban kerül lebonyolításra! Tuning autók, hangnyomás mérés, drift és gymkhana verseny! Ettől még Vin Diesel is beájulna és nem kérdezne olyan ostobaságot, mint a Halálos Iramban című filmben, hogy csak a szánkat járatjuk, vagy versenyzünk végre?! Itt aztán lesz verseny, nem is egy, de a rendezvényhez kapcsolódó szlogen sem véletlen, hiszen a nagysikerű mozifilm 5. részének DVD premierét is ezen a hétvégén tartják az Universal Pcitures jóvoltából!

Erre az eseményre azonban még várni kell egy kicsit, de bemelegítésként a gymkhana pilóták az ország első Duel versenyén tesztelhetik magukat a kecskeméti gokart pályán. Maga a helyszín tökéletes célpont a drift és gymkhana fanatikusoknak, hiszen a gokart stadion felújítása óta nem igen volt lehetőség ilyen jellegű verseny lebonyolítására. Augusztus 20-án azonban megtörik a jég, és újra több ezer néző szeme láttára fűzhetik a pilóták kilinccsel előre és teljesíthetik a különböző vezetéstechnikai feladatokat. Eme speciális versenypályás küzdelemre első alkalommal kerül sor, holott egykoron a „Duellum” a középkori lovagok erőpróbája volt. Persze akkor még csak 1 lóerős eszköz állt rendelkezésre az ifjaknak, az államalapítás ünnepén viszont több száz ménes szalad majd ellenkező irányban versenyautó formájában a gokart stadion nyomvonalán. Az biztos, hogy rendkívül érdekes és izgalmas futam lesz.A Gymkhana verseny után természetesen Kelet-Magyarország egyetlen és utánozhatatlan éjszakai drift rendezvényét is megtartják augusztus 27-én a máriapócsi RabócsiRing versenypályán. Ez az esemény vitathatatlanul minden évben a drift versenyek csúcspontja, hisz az esti hangulat valami egészen elképesztő a nyár és a szünidő utolsó napjaiban. A hagyományokat épp ezért semmiképpen sem szeretnék megtörni a szervezők ahol természetesen hazánk profi pilótái lesznek jelen eme rangos és különleges eseményen. Az esti hangulatot csak fokozzák az autók különleges kivilágítása, a szikrázó gumik, lángoló kipufogók, no és persze az éjszakai betétprogramok. Egy biztos a nyár búcsúztatására augusztus utolsó hétvégéjén ez ígérkezik autós körökben a legjobb programnak.A Drift GP Hungary kiírásában zajló soron következő rendezvények:

Augusztus 20 – Kecskemét, Gokart pálya / Gymkhana Duel verseny
Augusztus 27 – Máriapócs, RabócsiRing / Hell Országos Drift Bajnokság PRO 4. futam – Night Drift
Szeptember 10-11 – Tököl, repülőtér / Hell Drift OB PRO/Street és Gymkhana Battle verseny

További információk:
www.drifting.hu
www.gymkhana.hu
www.driftgp.hu

Sajtóakkreditáció:
www.drifting.hu/sajtojelentkezés
Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
A lengyelek drift rekordokat döntögetnek Máriapócson!
A lengyelek drift rekordokat döntögetnek Máriapócson!

Ha augusztus, akkor újra jön a sokak által oly annyira várt Trackwood. 2014. augusztus 22-én és 23-án a legjobb streetes és profi magyar pilóták és az EEDC széria legjobbjai fűzik majd le ismét az imádott katlan tempós és kegyetlen kanyarjait. A Street kategóriában indulók a kis nyomvonalon, míg a profik a legutóbbi versenyen megismert nagy pályát próbálják majd úgy végigdriftelni, hogy mindenkinek leessen az álla. tovább »


BMW kényelmes maffiózóknak
BMW kényelmes maffiózóknak

Orosz tunerek munkája a BMW 760 kínai üzletembereknek szánt változatára épült XLI High Security. A több mint négytonnás, páncélozott autóról titkolni is kár, hogy az alvilág szereplőit célozzák meg vele. Az Armortech orosz tuningcég készítette ezt a nem mindennapi BMW-t. Az 5,21 méter hosszú XLi kialakításának köszönhetően 40-50 centiméter lábtér jut a hátul ülőknek. tovább »


BMW M Carbon Kerámia féktárcsák az M6 (F12/F13) modellekhez
BMW M Carbon Kerámia féktárcsák az M6 (F12/F13) modellekhez

Az új BMW M6 modell 2013-as megjelenésével együtt debütálnak a már rég várt M Carbon Kerámia Fékek is. Túl sok részletet még nem lehet tudni, de most itt vannak az ismert információk összefoglalva. Az M Carbon Kerámia fékek nagyobb átmérőjű tárcsával kerülnek az első tengelyre (410mm a 400mm-es helyett), ugyanakkor jelentősen csökkentik a rugózatlan tömeget és ellenállóak a fakulással szemben. Az M6 modellek alap féknyergei sötét metálkékre vannak festve, viszont a Carbon Kerámia féknyergek ragyogó arany árnyalatban pompáznak. tovább »


Hell Drift OB Pro Liga nyitófutam
Hell Drift OB Pro Liga nyitófutam

A DriftGP Hungary kiírásában az idei első Pro kategóriás verseny került megrendezésre a tököli repülőtér aszfaltján. Az előzetes kiírásának megfelelően több mint harminc versenyző érkezett és a magyar pilóták mellett Csehországból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Izraelből is neveztek pilóták. tovább »