E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

2014. február 22. szombat 23:30, Robinson


Ezúttal Robin68 küldött nekünk egy kitűnő képsorozatot arról, hogy hol is találjuk a kerékfordulatszám-érzékelőket az autónkban (legalábbis ha e46-ról van szó), és milyen mocskos tud lenni a drága, ami akár nagyobb problémát is okozhat, ha pont akkor nem üzemel megfelelően amikor kéne.

E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

képek megtekintése

"A kerékérzékelők (szenzorok) a korszerű elektronikus fékrednszerekben, mint az ABS, ASR, EDS és ESP dolgoznak. Feladatuk minden egyes kerék pillanatnyi fordulatszámának az érzékelése és továbbítása a vezérlőkészülék felé. Minél pontosabbak a szolgáltatott jelek, annál eredményesebb és komfortosabb a szabályozás és ezzel a mindenkori fékrendszer."
forrás: http://autotechnika.hu/Ezt a képet kaptuk azzal a felirattal, hogy "Az autó megemelése". Robin68, remélem egyszer élőben is megmutatod, hogy ebből hogy lesz autó emelés :DA zöld nyíllal jelölt helyen találod a szenzort. Őt kell kivenni, egy darab csavar meglazítását követően.Robin68 még azt is berajzolta nekünk, hogyan mozgassuk a szenzort óvatosan jobbra-balra, ha az meg lenne szorulva, és nem akarna egyszerűen kicsusszanni a helyéről. Köszi! :D
Komment írásaraul227 2014. december 05. 13:28
gondolom kontaktsprézni kellene
raul227
Robin68 2014. február 23. 23:13
Csak megjegyzem, hogy a képeket nem én csináltam, nekem is küldte egy barátom így ahogy vannak.... ami igazolja is a tényt, hogy ez az autó jobbkormányos ha valakinek elkerülte volna a figyelmét... .
Azt meg én is alá tudom támasztani, hogy hajlamos törni a jeladó. Utána meg jön az anyukák prostituáltá nyilvánítása.
Robin68
szotakdavid 2014. február 23. 18:54
Vagy épp lefurkálni.
szotakdavid
jons 2014. február 23. 18:22
Jók a képek, viszont magával a művelettel csak annyi baj van, hogy képes a szenzor kettétörni, amikor az ember elkezdi mozgatni.
Folyhat a WD40 patakokban, ha nincs szerencséje az embernek akkor a sz*pórollert ki lehet a garázsból gurítani és menni egy kört.. Ugyanis mivel nehezen hozzáférhető, ezért a beletört részt a másik oldalról kell megtámadni. Sokkal több bontás árán.
Saját tapasztalat, nem csak úgy hallottam
jons


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
BMW alkatrészek Szekszárdról
BMW alkatrészek Szekszárdról

Egymilliárd forintos fejlesztést hajt végre a szekszárdi QSCH Kft., amely az Adval Tech csoport tagjaként új generációs BMW-típusokhoz gyárt majd alkatrészeket - jelentette be a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón. tovább »


BMW M6 kupé 32 Euróért! Neked megér ennyit?
BMW M6 kupé 32 Euróért! Neked megér ennyit?

A BMW úgy döntött, hogy a Daimler nyomdokaiba lépve belevág az autókölcsönzés bizniszbe. "BMW on Demand" lett a neve a vállalkozásnak, melynek keretein belül 16 és 32 Euró közötti áron lehet BMW-t kölcsönözni óránként. tovább »


A britek szerint a BMW-sek a legbunkóbbak
A britek szerint a BMW-sek a legbunkóbbak

A britek szerint a BMW sofőrök a legagresszívabbak, mutatta ki egy felmérés, melyet a "The Sun" tett közzé. A britek véleménye, hogy a BMW-sek mindig csinálnak valamit, amivel kivívják a többiek ellenszenvét. tovább »


Éjszakai Drift verseny Kakucson!
Éjszakai Drift verseny Kakucson!

A profi és a feltörekvő Drift versenyzők nemzedéke az idei évben utoljára mennek kilinccsel előre, méghozzá nem is akármilyen körítéssel! A DriftGP Hungary október 1-én egy éjszakai futamra invitálja a nagyérdemű közönséget a Kakucsi versenypályára. Nem kell megijedni, Kakucs közelebb van mint gondolnánk! Budapestről 35 km és mintegy 25 perc. Még a tököli reptér drift arénája is messzebb van, ha hiszik, ha nem! tovább »