E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

2014. február 22. szombat 23:30, Robinson


Ezúttal Robin68 küldött nekünk egy kitűnő képsorozatot arról, hogy hol is találjuk a kerékfordulatszám-érzékelőket az autónkban (legalábbis ha e46-ról van szó), és milyen mocskos tud lenni a drága, ami akár nagyobb problémát is okozhat, ha pont akkor nem üzemel megfelelően amikor kéne.

E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

képek megtekintése

"A kerékérzékelők (szenzorok) a korszerű elektronikus fékrednszerekben, mint az ABS, ASR, EDS és ESP dolgoznak. Feladatuk minden egyes kerék pillanatnyi fordulatszámának az érzékelése és továbbítása a vezérlőkészülék felé. Minél pontosabbak a szolgáltatott jelek, annál eredményesebb és komfortosabb a szabályozás és ezzel a mindenkori fékrendszer."
forrás: http://autotechnika.hu/Ezt a képet kaptuk azzal a felirattal, hogy "Az autó megemelése". Robin68, remélem egyszer élőben is megmutatod, hogy ebből hogy lesz autó emelés :DA zöld nyíllal jelölt helyen találod a szenzort. Őt kell kivenni, egy darab csavar meglazítását követően.Robin68 még azt is berajzolta nekünk, hogyan mozgassuk a szenzort óvatosan jobbra-balra, ha az meg lenne szorulva, és nem akarna egyszerűen kicsusszanni a helyéről. Köszi! :D
Komment írásaraul227 2014. december 05. 13:28
gondolom kontaktsprézni kellene
raul227
Robin68 2014. február 23. 23:13
Csak megjegyzem, hogy a képeket nem én csináltam, nekem is küldte egy barátom így ahogy vannak.... ami igazolja is a tényt, hogy ez az autó jobbkormányos ha valakinek elkerülte volna a figyelmét... .
Azt meg én is alá tudom támasztani, hogy hajlamos törni a jeladó. Utána meg jön az anyukák prostituáltá nyilvánítása.
Robin68
szotakdavid 2014. február 23. 18:54
Vagy épp lefurkálni.
szotakdavid
jons 2014. február 23. 18:22
Jók a képek, viszont magával a művelettel csak annyi baj van, hogy képes a szenzor kettétörni, amikor az ember elkezdi mozgatni.
Folyhat a WD40 patakokban, ha nincs szerencséje az embernek akkor a sz*pórollert ki lehet a garázsból gurítani és menni egy kört.. Ugyanis mivel nehezen hozzáférhető, ezért a beletört részt a másik oldalról kell megtámadni. Sokkal több bontás árán.
Saját tapasztalat, nem csak úgy hallottam
jons


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast

2016. október 27-től pályázható az elektromos autók elterjedését ösztönző állami támogatás, melynek támogatói okiratát egy BMW i3-as modell kapta meg pénteken, az elsők között Magyarországon. Az első támogatói dokumentum ünnepélyes keretek között került átadásra a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, ahol Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár, Topa Jenőnek a Kígyó Patika 90 Bt. tulajdonosának adta át a BMW i3-as elektromos autó állami támogatásáról szóló okiratát. tovább »


Kerényi Ádám: "100x jobb lesz a hegyi drift mint egy strand"
Kerényi Ádám: "100x jobb lesz a hegyi drift mint egy strand"

A szombati hegyi drift versenyen a kétszeres KoE EB és kétszeres magyar bajnok Kerényi Ádám is ott lesz 650 lóerős autójával. Véleménye szerint a kilátogató nézők pontosan 100x jobban járnak, ha strand helyett ezt a programot választják. tovább »


A BMW 18 év után visszatér a DTM-be
A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

Áprilisban bejelentette a BMW, hogy visszatér a DTM-be. Ennek feltételeként határozta meg, hogy meg tud-e egyezni a szervezőkkel a - többek közt - technikai szabályokról. tovább »


BMW EfficientDynamics 2013
BMW EfficientDynamics 2013

A BMW eddig is nagyon sokat foglalkozott a környezetvédelemmel, rohamléptekkel fejleszti az EfficientDyanamics rendszerét és a jövőben sem kívánja ezt a tempót csökkenteni. A gyártó belső embere szerint a következő 3-as széria tekintélyes változásokat fog hozni a CO2 kibocsájtásban. tovább »