E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

2014. február 22. szombat 23:30, Robinson


Ezúttal Robin68 küldött nekünk egy kitűnő képsorozatot arról, hogy hol is találjuk a kerékfordulatszám-érzékelőket az autónkban (legalábbis ha e46-ról van szó), és milyen mocskos tud lenni a drága, ami akár nagyobb problémát is okozhat, ha pont akkor nem üzemel megfelelően amikor kéne.

E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

képek megtekintése

"A kerékérzékelők (szenzorok) a korszerű elektronikus fékrednszerekben, mint az ABS, ASR, EDS és ESP dolgoznak. Feladatuk minden egyes kerék pillanatnyi fordulatszámának az érzékelése és továbbítása a vezérlőkészülék felé. Minél pontosabbak a szolgáltatott jelek, annál eredményesebb és komfortosabb a szabályozás és ezzel a mindenkori fékrendszer."
forrás: http://autotechnika.hu/Ezt a képet kaptuk azzal a felirattal, hogy "Az autó megemelése". Robin68, remélem egyszer élőben is megmutatod, hogy ebből hogy lesz autó emelés :DA zöld nyíllal jelölt helyen találod a szenzort. Őt kell kivenni, egy darab csavar meglazítását követően.Robin68 még azt is berajzolta nekünk, hogyan mozgassuk a szenzort óvatosan jobbra-balra, ha az meg lenne szorulva, és nem akarna egyszerűen kicsusszanni a helyéről. Köszi! :D
Komment írásaraul227 2014. december 05. 13:28
gondolom kontaktsprézni kellene
raul227
Robin68 2014. február 23. 23:13
Csak megjegyzem, hogy a képeket nem én csináltam, nekem is küldte egy barátom így ahogy vannak.... ami igazolja is a tényt, hogy ez az autó jobbkormányos ha valakinek elkerülte volna a figyelmét... .
Azt meg én is alá tudom támasztani, hogy hajlamos törni a jeladó. Utána meg jön az anyukák prostituáltá nyilvánítása.
Robin68
szotakdavid 2014. február 23. 18:54
Vagy épp lefurkálni.
szotakdavid
jons 2014. február 23. 18:22
Jók a képek, viszont magával a művelettel csak annyi baj van, hogy képes a szenzor kettétörni, amikor az ember elkezdi mozgatni.
Folyhat a WD40 patakokban, ha nincs szerencséje az embernek akkor a sz*pórollert ki lehet a garázsból gurítani és menni egy kört.. Ugyanis mivel nehezen hozzáférhető, ezért a beletört részt a másik oldalról kell megtámadni. Sokkal több bontás árán.
Saját tapasztalat, nem csak úgy hallottam
jons


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Videó: BMW dokkoló iPhone és iPad kütyükhöz
Videó: BMW dokkoló iPhone és iPad kütyükhöz

A bajorok viccesre vették a figurát, és az új kiegészítőjüket, amivel könnyedén lehet rögzíteni az autóban különféle Apple csecsebecséket, egy mosolygásra ösztönző videóval kezdték népszerűsíteni. Bár a videóban a sofőrök szerencsétlenkednek ezekkel a cuccokkal, a valóságban ugye nem telefonálunk, vagy éppen internetezünk ;) tovább »


Lóerők Éjszakája
Lóerők Éjszakája

Minden év egyik legjobban várt éjszakai eseménye kerül megrendezésre szombaton a tököli reptéren. Immáron ötödik alkalommal gyűlnek össze a lóerők szerelmesei, hogy a nyári szezon kezdetét egy hatalmas bulival ünnepeljék. Autófanatikusok, motorosok, drift őrültek és a gyorsulás megszállottjai, sőt idén már a kamionosok is ott lesznek a Budapestről könnyedén megközelíthető helyszínen. tovább »


Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk
Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk

A Stance Works klasszikusával kívánunk minden kedves klubtagnak, fórumozónak, látogatónak, trollnak, angyalkának és Harry Potternek boldog, békés karácsonyi ünnepket. Na meg új évet, ha addig már nem "találkoznánk". Meg nyuszit, ha szilveszter után sokáig tartana az ébredés. Kívánjunk mindannyian egy kicsit több havat, mert ez most nem annyira jött össze. Remélhetőleg azért az ünnepek alatt lesz alkalmunk gyönyörködni a havas tájban. A volán mögül. tovább »


A magyar BMW rusnya (Szavazz a cikkben!)
A magyar BMW rusnya (Szavazz a cikkben!)

Persze ez teljesen szubjektív. Legalábbis azt hiszem. A Totalcar-os fiúk a saját cikküknek azt a címet adták, hogy Csodaszép a magyar BMW. Majd leírták, hogy mikor még csak gyerekcipőben járt a márka, csúnya autókat terveztek a cégnél.. tovább »