Legyártották az utolsó X3-at is

2010. szeptember 12. vasárnap 22:39, Robinson


Na persze ez így nem teljesen igaz. A jelenlegi verziót nem gyártják csak tovább, elérkezett a generációváltás ideje. A jelenlegi modellből 605.498 darabot gyártottak, ebből az utolsót a BMW osztrák partnerének, miközben dél-karolinai Spartanburgban már meg is kezdődött a következő generáció gyártása.

Legyártották az utolsó X3-at is

képek megtekintése

Várhatóan az új modell az elődjéhez képest agilisabb menetteljesítménnyel, nagyobb raktérrel és komolyabb kényelemmel büszkélkedhet majd, a rengeteg új extra felszerelés mellett.

A "régi" modell utolsó darabját a Magna Steyr szolgálati autóként fogja használni vörös színben, xDrive35d megnevezéssel, de előtte még legyártottak egy adomány autót is, ami teljes mentőfelszereléssel lett ellátva, és xDrive20d típusjelet visel.

A most kifutott modell gyártása 2004-ben kezdődött, és igen nagy sikernek örvendett. Ebben nagy szerepe volt a BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak és az ezzel együtt járó kiváló menetdinamikai tulajdonságnak.

Ezen kívül éveken keresztül a Német Autóklub (ADAC) megbízhatósági rangsorát is vezette, és az Auto Bild illetve Off Road magazinok ovlasói két alkalommal szavazták meg az év összkerékmeghajtású autójának.

Az új generációs X3-as a BMW EfficientDynamics koncepciónak köszönhetően kivételesen alacsony fogyasztást fog produkálni a kategórián belüli legjobb teljesítmény mellett, így valószínűleg nem kell majd tartania a komoly konkurenciától. Újra gondolták a felfüggesztést, megnövelték a rakodótér méretét, amelyet 550 és 1600 liter között lehet variálni, és rendelhetünk hozzá többek közt BMW ConnectedDrive rendszert, internet kapcsolatot és Head-Up Display-t.

Az új generációt a spartanburgi gyárban fogják gyártani Észak-Amerikában, eltérően az elődjétől az X5 és X6 modellekkel egyetemben, és 200.000 darab elkészítését tervezik évente.

Az új BMW X3 piaci bevezetése 2010 novemberében lesz Magyarországon.


Legyártották az utolsó X3-at is Legyártották az utolsó X3-at is Legyártották az utolsó X3-at is


Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Keresd az újat, válaszd a jobbat!
Keresd az újat, válaszd a jobbat!

Mi, akik részei voltunk az igazinak és megalkotói az eredetinek, idén a megújulást tűztük ki zászlónkra. Azért pedig, hogy mindenki megtudja, mire számíthat, vegyük szépen sorba, mitől is lehet jobb az új felállás. Először is visszatérünk a 2008-as rendszerhez, azaz a profi és az amatőr versenyek külön helyszínen, külön időpontokban lesznek megrendezve. tovább »


Paraszt vagyok, és büszke. Béemvé póva! PRO
Paraszt vagyok, és büszke. Béemvé póva! PRO

Na nem én, hanem a magyar BMW-s társadalom egyre nagyobb százaléka. Nagyon régóta érik ez a cikk, de valahogy mindig erőt vettem magamon. Nem akartam az "enyéim" ellen fordulni, illetve el akartam kerülni a konfliktusokat. Tekintve, hogy akinek szólna ez a szösszenet, úgysem fogja fel, és csak harag gyúl benne, aki nem tartozik bele az említett körbe, meg úgysem tud vele mit kezdeni. tovább »


A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik
A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik

Korábban, 2008-ban is foglalkozott már a BMW az ötlettel, hogy egy nagyobb SUV-ot építsen X7-es néven, de akkor ezt a lehetőséget elvetették az amerikai piac összeomlását követően. tovább »


A BMW 18 év után visszatér a DTM-be
A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

Áprilisban bejelentette a BMW, hogy visszatér a DTM-be. Ennek feltételeként határozta meg, hogy meg tud-e egyezni a szervezőkkel a - többek közt - technikai szabályokról. tovább »