Legyártották az utolsó X3-at is

2010. szeptember 12. vasárnap 22:39, Robinson


Na persze ez így nem teljesen igaz. A jelenlegi verziót nem gyártják csak tovább, elérkezett a generációváltás ideje. A jelenlegi modellből 605.498 darabot gyártottak, ebből az utolsót a BMW osztrák partnerének, miközben dél-karolinai Spartanburgban már meg is kezdődött a következő generáció gyártása.

Legyártották az utolsó X3-at is

képek megtekintése

Várhatóan az új modell az elődjéhez képest agilisabb menetteljesítménnyel, nagyobb raktérrel és komolyabb kényelemmel büszkélkedhet majd, a rengeteg új extra felszerelés mellett.

A "régi" modell utolsó darabját a Magna Steyr szolgálati autóként fogja használni vörös színben, xDrive35d megnevezéssel, de előtte még legyártottak egy adomány autót is, ami teljes mentőfelszereléssel lett ellátva, és xDrive20d típusjelet visel.

A most kifutott modell gyártása 2004-ben kezdődött, és igen nagy sikernek örvendett. Ebben nagy szerepe volt a BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak és az ezzel együtt járó kiváló menetdinamikai tulajdonságnak.

Ezen kívül éveken keresztül a Német Autóklub (ADAC) megbízhatósági rangsorát is vezette, és az Auto Bild illetve Off Road magazinok ovlasói két alkalommal szavazták meg az év összkerékmeghajtású autójának.

Az új generációs X3-as a BMW EfficientDynamics koncepciónak köszönhetően kivételesen alacsony fogyasztást fog produkálni a kategórián belüli legjobb teljesítmény mellett, így valószínűleg nem kell majd tartania a komoly konkurenciától. Újra gondolták a felfüggesztést, megnövelték a rakodótér méretét, amelyet 550 és 1600 liter között lehet variálni, és rendelhetünk hozzá többek közt BMW ConnectedDrive rendszert, internet kapcsolatot és Head-Up Display-t.

Az új generációt a spartanburgi gyárban fogják gyártani Észak-Amerikában, eltérően az elődjétől az X5 és X6 modellekkel egyetemben, és 200.000 darab elkészítését tervezik évente.

Az új BMW X3 piaci bevezetése 2010 novemberében lesz Magyarországon.


Legyártották az utolsó X3-at is Legyártották az utolsó X3-at is Legyártották az utolsó X3-at is


Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Elvan a német ha játszik: V10-es szervcsere. - video
Elvan a német ha játszik: V10-es szervcsere. - video

Nekem nem igazán jönnek be a roadster-ek, és ez igaz a BMW Z sorozatára is. Legalábbis alap esetben. Ennek ellenére a Z4M viszont már önmagában is elég csábító ahhoz, hogy megdobogtassa a szívem, de mi van, ha egy V10-es duruzsol benne? tovább »


Hány fajta bunkó béemvést ismerünk? KONTRA
Hány fajta bunkó béemvést ismerünk? KONTRA

Ott van az a cikk a bunkó, de büszke béemvésekről. Ugorjunk is kicsit neki, számoljuk meg hány fajtája van ennek az alja népnek. Saját tapasztalatok alapján összegyűjtött események, amik alapján tiszta képet kaphatunk, milyen típusai vannak az utakon kolbászoló mintapolgároknak. Vagyis a mocskos béemvéseknek, akiket messziről kerülni illik. tovább »


BMW kényelmes maffiózóknak
BMW kényelmes maffiózóknak

Orosz tunerek munkája a BMW 760 kínai üzletembereknek szánt változatára épült XLI High Security. A több mint négytonnás, páncélozott autóról titkolni is kár, hogy az alvilág szereplőit célozzák meg vele. Az Armortech orosz tuningcég készítette ezt a nem mindennapi BMW-t. Az 5,21 méter hosszú XLi kialakításának köszönhetően 40-50 centiméter lábtér jut a hátul ülőknek. tovább »


Lóerők Éjszakája - Június 9.
Lóerők Éjszakája - Június 9.

Hazánk egyetlen és utánozhatatlan éjszakai autós napja kerül megrendezésre június 9-én a tököli repülőtéren. A tavalyi évben közel ötezer látogató volt kíváncsi a drift, gyorsulás és gymkhana szakág összefogásával létrejött rendezvényre. Az idei évben a szervezők még egy lapáttal rátesznek, hogy az éjszakába nyúló versenyeken minden igényt kielégítsenek. tovább »