Nem látható tábla mögött büntetnek a rend őrei?

2010. június 02. szerda 10:53, Robinson


A fórumon nyílt egy új téma: Rendőrség, avagy "szolgálunk és védünk". Ezt a témát nem a rendőrség buzgó emberei nyitották valami új netes "közeledjünk az emberekhez" promó keretein belül.Az első bejegyzés igen érdekes történet, ami képekkel is alá van támasztva.

Nem látható tábla mögött büntetnek a rend őrei?

képek megtekintése

Kicsit hiányolom belőle az érintett rendőrök azonosítóját. Ha már 4 km-t gyalogoltam volna, tuti azt is felírtam volna. A történetet azért ide is kiemelném:
Ma Sárvárról jöttem hazafelé (Bp), Csorna előtt jóval megelőztem egy 30-al döcögő valamit. Kb 1 Km-re az eset helyszinétől rendőr félreállít. Autómból kiszállok (ezzel megadva a tiszteletet a hatóságnak, mindig így teszek), kérés nélkül adom át irataimat. Rendőr mondja, súlyos kihágást követtem el: előzni tilos táblánál előztem, 60 000Ft+feljelentés, vagy 30 000Ft helyszini bírság. Én mondom: nézzük már meg azt a táblát (kb 2 Km-re volt), menjünk vissza együtt. Rendőr: ő nem jön vissza velem, engem nem visz el, menjek egyedül. Mondom visszakaphatnám az irataimat? Mire ő: nem, mert akkor nem biztos, hogy visszajövök(???) Mondom jó, akkor adja vissza azokat, az autót itt hagyom. Renben mondja. Okmányok zsebben, autó lezár, fényképező a nyakamban, eső esik, trapp két Km oda. Van is előzni tilos tábla, csakhogy az a szántóföld felöl látható, szél eltekerte vagy mi. Tábla előtt 300 m-re kereszteződés, ami ugye felold minden tiltást. Trapp vissza rendőrökhöz (2 Km, futva, eső, szarrá ázok). Mutatom a képeket, kérdem, most akkor mi van? van-e kötelességem olyan táblát figyelembe venni, ami nem látható az útról, abban megegyeztünk, hogy a kereszteződés feloldotta a korábbi tiltásokat.Mondom, ezek a képek azért a bíróságon majd bizonyító erejűek, meg is hagyom a mem kártyán úgy eredetiben. Azt mondja, akkor nincs eljárás velem szemben. Mondom jó volna azért egy írás erről, csak a békesség kedvéért, mondja minek. Közben társa szorgalmasan bírságol. Na megyek tovább, Győr előtt Lukoil kútnál már késve észreveszem az egyik birságoltat. Megállok az út szélén, nemsokára jön is. Ki mőgé, irányjelző, fénykürt, veszi a lapot és megáll. Igen, megbüntették őt is mondja, megmondom mail címemet, telszámomat és elmondom, van fényképem a nem látható tábláról, ha gondolja szivesen segítek. (ez se fogja soha azt mondani, hogy rohadt buzi BMW-sek)


Nem látható tábla mögött büntetnek a rend őrei?


Komment írásaE36thepower 2014. szeptember 02. 12:18
"ez se fogja soha azt mondani, hogy rohadt buzi BMW-sek"
És ezt kik mondják? A Suzukisok, vagy Hondások?
Én mindig is villantok ha rendőrt látok és ha mások látnak, jobbára villantanak nekem is. Sikerült megúsznom így egy pár gyorshajtást ..


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Pepita CarPit - Bõrözés profi szinten 10% kedvezménnyel
Pepita CarPit - Bõrözés profi szinten 10% kedvezménnyel

Új partnerünk egy székesfehérvári kárpitos cég. Vaszilkó Balázs és csapata már 10 éve foglalkozik autó- és bútorkárpitozással, nem mellesleg, egy egyedi Z3 tulajdonosa és a garázsában még találhatunk egy Európa bajnok Skoda S100at is. Aki figyelemmel kíséri a tuning autó találkozókat, az már találkozhatott a mûhelyükbõl kikerült egyedi és igényesen átalakított belsõ térrel rendelkezõ autókkal. tovább »


BMW X6M az év sportautója SUV kategóriában
BMW X6M az év sportautója SUV kategóriában

Az Autobild Sportscars olvasói 2009 után most, 2010-ben is a BMW X6M-et választották meg az év sportautójának SUV kategóriában. Az X6M a BMW híres ikerturbós twin-scroll S63 nevű motorjával van felvértezve, ami 555 lóerőt képes kipréselni magából, és az F10 M5 is ezzel az erőforrással készül, bár kicsit módosított formában. tovább »


Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók

A BMW 5-ös Touring az elmúlt két és fél évtizedben a dinamikus menetteljesítmény, az elegáns kiállás és az intelligens funkcionalitás páratlan egységét képviselte az utakon, az ötödik modellgeneráció pedig mindezt most vadonatúj szintre emeli. Akárcsak a nemrégiben leleplezett új BMW 5-ös limuzin, úgy a méltán népszerű modellsorozat tradicionális jegyeket hordozó második karosszéria-változata is exkluzív kijelző- és járművezérlési koncepciókkal, úttörő vezetést támogató rendszerekkel és kivételes fejlesztéseken átesett járműkapcsolati megoldásokkal nyűgözi le a bajor gyártó ügyfeleit. tovább »


Drift és Gymkhana Jamboree a tököli repülőtéren!
Drift és Gymkhana Jamboree a tököli repülőtéren!

Augusztus 10–11-én nagyszabású autós rendezvényt tartanak a tököli reptéren: hat verseny, látványos bemutatók, tuningautók és szakmai kiállítók várják az érdeklődőket. A rendezvényre közel 60 versenyautó érkezik, melyek fele külföldi; sztárversenyzők és a királynői koronáért ádáz aszfaltszaggatásra és szédítő keresztbe autózásra elszánt, nem mellesleg csodaszép hölgyek is rajthoz állnak. tovább »