Memmaao fórum hozzászólásai

Memmaao Elküldve: 2009-06-24 23:12 Szélvédõ

Petike írta:
jabo írta: Sziasztok!

Rászántam magam az elsõ szélvédõ cseréjére (kavicsfelverõdések, repedések).
Kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülhet maga a szélvédõ + a hozzá tartozó alkatrészek megvétele. Nem kell gyári, hanem gyári beszállító is megfelelne.

Köszi
Tamás


hi!

nekem 2 éve 35-bõl megvolt a szélvédõ, a keret és a beszerelés (pilkington a gyári beszállító)

üdv:

petike

Légyszi írd meg, hogy hol volt ennyi, mert én gyárit, vagy gyári beszállítóit csak 50k-ért tudok szereléssel. Vaterán, gondolom kínai-korreai 25600+8000 munkadíj.

Memmaao Elküldve: 2009-06-24 23:03 Eladó 16:9 TV tuner + beszerelõ kit

paircraft írta: Még mindig eladó...

Nekem 16:9 navim van, de nincs tv modulom. Ezen csak a 3 "földi" adót (rtl-k, tv2, m1) lehet fogni, vagy mást is?? Mert ha jól tudom, nálunk nincs digitális sugárzás, tehát ezt a hármat is csak "zizis"-en veszi. Ha az ember nem taxizik akkor kinek ér meg ez 100k-t? Amúgy ez is a "nem kifizetõdõ" extra,ha benne van a kocsidban, mert az elsõ tulaj kiadott érte egy halom pénzt, a kocsi használtan akkor se ér többet vele, ha meg nincs benne, akkor ki az a hülye, aki fizetne érte százezret?! (bocsánat, ha valakit megbántottam, nem volt szándékomban! )

Memmaao Elküldve: 2009-06-24 22:49 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

csu2 írta: Tiba alltal belinkelt terkep fajlok
-------------------------------------

Nekem gyanus, hogy vagy a release cime vagy az nfo-ja de valamelyik nem jo. a cim szerint high verzio, tehat jo az mk4-be, az nfo szerint viszont a prof naviba jo. aki letoltotte vagy feltoltotte, meg tudja erositeni hogy ez tkepp melyik verzio?

Figyu csu2! A rapidshare-es, amit Te belinkeltél tökéletesen mûködik, akkor miért foglalkoztok ezzel? Ha meg valakit érdekel, hát írja ki ezt, verbatim dvd-t pár százért lehet már kapni. De én akkor is azt mondom, akinek kell a 2009-2, töltse le azt, amit Te linkeltél be. (vagy letesztelheti, amit én linkeltem be pár hete, és tesztelheti, hogy azon van-e eastern europe! )

Memmaao Elküldve: 2009-06-22 23:21 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Feci írta:

Sziasztok, ez a 2009/02-es navi adatokat tartalmazzák? Mert az elnevezés alapján 2008-asnak tûnik....

Biztos, hogy a 2009/2-es, mert már rajta van a megyeri híd és az M0.

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 23:43 ajtóhatároló zsanér

ute107 írta: Nem ismerem!

Én a múltkor néztem ezt az ajtóhatárolót cikkszám alapján és akkor 17e Ft volt.

Így már szebb az ára...rendelek is egyet mert már nem bírom....


ute névbõl gondoltam, elég nagy fan, szerintem kint van minen meccsen, még a külföldi meccsekre is megy . Gondolom az ajtóhatároló ugyanaz a faceliftben is, mint az az elötti modellekben. É itt néztem: http://www.bmw-alkatresz.hu/?m=search

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 23:22 ajtóhatároló zsanér

ute107 írta: Speciális torx kulcs kell hozzá!
Szerintem nem szükésges BMW szervizbe vinned, mert még a végén, jó árban kicserélik az ajtódat is... általában van mûhelyekben, de ha erre felénk jársz Vp megye, akkor térj be hozzám!

Ez a jobbik eset, nekem el van törve és cserés, nagyon jó árban adjak az ajtóhatárolót...

Ja, nem túl olcsó: Cikkszám:51218160959 AJTÓHATÁROLÓ 6 569 Ft 20% 7 883 Ft, szerencsére nekem csak a csavar lazult meg, de félek ha holnap elugrom a Schneiderbe, tényleg kitalálják, hogy cserélni kell, vagy felszámolnak fél óra munkadíjat! Mondjuk ha kapásból vmelyik szerelõ sráchoz megyek, hogy egy torx-kulcsot plíz adjon fél percre...bár nehéz kijátszani a munkafelvételist Sajna nem járok mostanság feléd, de köszi Apropó off: Csepely Gergõt nem ismered véletlen? üdv

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 23:03 ajtóhatároló zsanér

Ma vettem észre, hogy a vezetõ oldali ajtó-távtartó (határoló, franc tudja mi a neve) csavarja kilazult, és emiatt kattog az ajtó. A csavar meg valami spéci. Nem tudja vki, ezt mivel lehetne meghúzni : : Vagy ehhez is spéci bmw-szerszám kell, és van egy utam a szervízbe? Vagy csak én vagyok tudatlan, és ilyen szerszáma minden szerelõnek van? Mindenesetre most elsõ állásnál jobban nem is nyitom, mert félek leszedi nagyon a festéket, ahogy mozog!

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 22:39 Harman / Kardon

Balu328ci írta: Azt elfelejtettem hogy ha esetleg ráérnél és pesten tudnánk valamikor egy pár percre találkozni hogy meghalgassam hogy hogyan szól!
Én ausztriában dolgozom és ritkán vagyok otthon de szoktam pestre járni. Ha esetleg lenne idöd és kedved akkor szívesen tennék egy próbát. Vagy ha van ismerösöd aki ráérne az is jó lenne.
Köszönöm!

Holnap pl. este megyek föl Pestre és fent is leszek egy 7ig Elég sok dolgom lesz, de esténként ráérek, ha pü-be felveszed a kapcsolatot velem, megbeszélhetjük, hogy meghallgasd. A touring HK 10 hangszóró, a sedan 12 hangszóró, a coupe állitólag 8 hangszóró, de ezt én is csak itt olvastam . Azért a 10 hangszóró gyönyörûen szól, a csomagtérben lévö viszonylag nagy tányérok szépen kihozzák a mélyeket, ha feltekerem a hangerõt bele is rezonál a kocsi segge. Voltam úgy erdészház-bulin, hogy elment az áram, és a kocsin hallgattuk a zenét, szinte max hangerõn sem torzított! Viszont azt nem tudom, hogy ha találsz is használtan hk hifit, mennyi lesz a beszerelés?! külön kell új kapcsolósor elõre, az ajtókon kárpitcsere, kábelezés, stb...

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 20:16 Harman / Kardon

Balu328ci írta:
Akkor sztem teszek bele méyládát mert nem sokk jót hallani a gyári HK-ról(biztos hogy jobb ami nekem van most), meg annyi pénzért akkor nem érdemes.

Nem sok jót hallasz róla attól, aki utólag akar bele venni . Ez is olyan, mint a 16:9 navi, ha használtan veszed a kocsit, egyik sem kifizetõdõ extra, vagyis nagyjából ugyan annyiba kerül egy 2005-ös e46 nagy navival, meg hk-hifivel, mint anélkül De ha utólag akarod berakni, hát akkor jócskán kell rá költeni. Nekem a navi nem is hiányozna, azt nem rakatnék be, ha nem lenne, az IGO8 veri a gyári navit, már csak ami a poi-ok mennyiségét illeti. De ha HK nem lenne benne, azt tuti vennék bele és addig kutatnám a Vaterát, expressz-t, amig nem találnék! Húgom e46-jában nincs HK, csak business cd, asszem 4 hangszóróval, háát ég és föld a külömbség! Ikertesóméban is HK van, sztem õ se cserélné le. Persze a mélynyomó jól szól kifelé,jobban mint a HK, lehet vele "tuc-tuc vakítani", de ha jó minõségben akarsz zenét hallgatni, a HK nagyon szépen szól.

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 17:45 Mûanyag polírozása

hil írta:
Tiba írta: Robin68
Üveg polirozása lehetséges?
M es ködlámpákról lenne szó. Olyan, mintha enyhén le lenne homokfújva


14K az új üveg (http://www.vatera.hu/vadonat_u...08788.html) nem tudom érdemes-e polírozni.
hil

Ködlámpáról van szó, Tiba azt szeretné karcmentesíteni. Nekem mondjuk szélvédõcsere aktuális lenne, mert napsütésben durván néz ki. Kár, hogy az esõszenzoros szélvédõ nem 14ezer. Bár ha azt veszem, hogy egy kõfelverõdés 3-5e között mozog, akkor az 50e nem olyan vészes az esõszenzoros szélvédõre, beszereléssel együtt

Memmaao Elküldve: 2009-06-21 16:58 Mûanyag polírozása

Tiba írta: Robin? Valaki?

A szélvédõt lehet polírozni, az ablaktörlõ okozta mély karcokat is el lehet tüntetni. Mivel a ködlámpa felülete pici, nem tudom, hogy lehet-e polírozni?! Lehet, hogy kivéve és valahogy rögzítve megoldható...

Memmaao Elküldve: 2009-06-19 21:26 angel eye

Lacci írta: Én voltam a béna!
A foncsornál kisebb ugyan a karika, de a fekete 'fényterelõ' mûanyagbúrában csak ekkora látszik, azért kisebb.

Praktikai kérdés:
Mivel tömtétek be a helyzetjelzõ lyukat, h ne legyen szemetes/vizes a búra belseje?

Hátránya is van a karikának: Látszik h mennyire karcos a búra


A búra karcossága miatt nézd meg a mûanyag polír topikot! Ott találsz rá megoldást

Memmaao Elküldve: 2009-06-19 13:36 Mikor a felniknek lába kél...

vsop14 írta:
én kb a negyedik hozzászólásban írtam, hogy szerintem ez a double spoke styl 51-es felni

Ez a style 51-es felni: http://www.bmwtips.com/tipsntr...el_051.jpg , ez sem igazán hasonlít arra, ami Robinson kocsiján volt.

Memmaao Elküldve: 2009-06-19 13:10 Mikor a felniknek lába kél...

vsop14 írta:
Memmaao írta:
Robinson írta:
bmw320 írta: A mocskos k.... an.... ez durva Robinson! Szerintem ezek e39 M-es fenik voltak nem? Megírhatnád a gumi méreteket és márkájukat mert szerintem nem ártana figyelni a hirdetéseket mivel általában együgyûek csinálnak ilyet!


ÖÖ. Lehet mondasz valamit, erre rákeresve találtam pl ezt:
http://img174.imageshack.us/i/bmw328civroqp9.jpg/

Tökre ugyan úgy néz ki, csak az enyém nem M-es volt, legalábbis embléma nem volt benne.

http://www.bmwtips.com/tipsntr...el_065.jpg Ez pl a style65-ös M5 felni, ez is a tiédhez hasonló.


biztos, hogy m5 felni az? én úgy tudom, hogy mivel annak más az et-je nem tanácsos feltenni 3as-ra vagy lehet nem is jó rá egyáltalán. meg az m5 felni nem 18"-as?

Tudom, hogy más az et-je, de a belinkelt kép tuti M5 style65, lehet 18-as, de az oldalon ez volt az egyetlen, ami Robinsonéra hasonlít.
Robinson! Gyári vagy replika volt a felni?Nem lehet, hogy azért nincs rajta M-es jel, mert egy M-es felni replikája? A gyáriak között ilyen mintával tényleg csak M5-ös, M3-as felni van fent.

Memmaao Elküldve: 2009-06-19 12:48 Mikor a felniknek lába kél...

Robinson írta:
bmw320 írta: A mocskos k.... an.... ez durva Robinson! Szerintem ezek e39 M-es fenik voltak nem? Megírhatnád a gumi méreteket és márkájukat mert szerintem nem ártana figyelni a hirdetéseket mivel általában együgyûek csinálnak ilyet!


ÖÖ. Lehet mondasz valamit, erre rákeresve találtam pl ezt:
http://img174.imageshack.us/i/bmw328civroqp9.jpg/

Tökre ugyan úgy néz ki, csak az enyém nem M-es volt, legalábbis embléma nem volt benne.

http://www.bmwtips.com/tipsntr...el_065.jpg Ez pl a style65-ös M5 felni, ez is a tiédhez hasonló.