Memmaao fórum hozzászólásai

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 23:46 Foncsolozott index-izzó

George írta:
Pélexiket cserélted vagy micsudától lett tündöklõ?

Az izzokat hol, mennyiért szerezted? Képek róla esetleg?

A plexiket nem cseréltem, az elõzmények itt: http://www.bmw3er.hu/modules.p...;amp;t=555 , De röviden a lényeg: 170e km-nyi karc volt rajta, Robin68-hoz beugrottam Törökbálintra, kb egy óra alatt újjá varázsolta, nagyon ért a polírozáshoz. De házilag is meg tudod csinálni: vizesen 800-as, 1500-as, 2000-es csiszolópapírral felcsiszolod kézzel. Utána Xerapol-lal (plexi és poliakrilamid polírozó paszta http://www.homasita.hu/index.p...amp;kat=uh) és egy puha ronggyal felpolírozod = majdnem mint az új, csak a nagyon mély kõfelverõdések nem jönnek ki. Az izzókat a Törökbálinti Homasitában vettem (Pesten is van üzlet), 800ft/pár. Az oldalsó kis indexbe 300ft/db volt a króm-izzó, azokat a 16.ker-ben vettem, az sztk közelében lévõ autólámpa boltban (Lehet van a Homasitában, de nem gondoltam rá és elfelejtettem megnézni. Itt szidták is a Homasitás krómos izzót, hogy azért olcsó mert szarul világítja át a foncsolt, náluk ugyanis 1600/pár az izzó és az is made in prc! Úgyhogy kivettem egy Homasitás izzót, hogy hasonlítsuk össze az õ foncsolos izzójukkal, hát az enyém szebben erõsebben világított, a boltos meg hebegett-habogott ). Tehát: Xerapol + izzók kb 4300-ból megvan, a csiszolópapír nemtom mennyi, de az sem lehet sok. Tesómén plexi repedés miatt cserélve volt, az index nagyon mattul nézett ki mellette, de a xerapol után az is újszerû. A foncsolos izzó meg ugyanolyan szépen világít, mint a philips izzó, úgyhogy nagyon heppy vagyok Rövid voltam :

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 22:40 Nagyobb sebességnél rezonálás

dfle írta: Sziasztok!
100-110 fölött be is rezonál a kormány, centíroztattam a kerekeket, a szerelõ ráfogta, hogy gumi vagy felni hiba, de futómû felújítás elõtt nem csinálta!

És a kedves szerelõ beállította a futómûvet? Szerintem vidd el profi futómûveshez, ahol a gyári értékeknek megfelelõen beállítják, pláne ha gumicentírozás után is csinálja Nekünk az Opel Fronteránk csinálta ugyanezt, 110-nél úgy rázott a kormány, hogy lezsibbadt a kezem. Futómû beállítás és centírozás után megszûnt a dolog.

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 21:31 Védelem, váltózár, uv gravír, casco...stb

Raven írta:
Memmaao írta:
laci520D írta:

http://www.cascoclub.hu/cascoclubrol.html


Van velük tapasztalatod? Kiváncsiságból beírtam az autóm adatait, 7800-ra hozta ki, kb ennyi a lopáscasco?! Mondjuk gondolom hozzá jön a 3000ft casco clubtagsági.

e nélkül is megvan már olcsón... nekem cirka 12e a teljeskörû....

Melyik biztosítónál 12 a cascod? Akarok rá teljeskörût, ha már ennyiért is lehet. A cascoclubot is csekkolom a napokban, ha lesz idõm.

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 21:06 Gyári telefonkihangosító

bmw320d4 írta:
Memmaao írta:
bmw320d4 írta:

Én soha se használom, talán a gyorshívás jól jöhet ha nagy a forgalom.
A gyorshívás alatt mit értesz? Az is hangvezérléses valami? Vagy azt amikor az r/t gombot megnyomva léptetheted a neveket a telefonkönyvben?


Elmented a számot, aztán elmondod az autónak, hogy "hívd a nevet", õ kéri a nevet, te mondod a nevet, õ visszaolvassa a nevet, te azt mondod, hogy dá, s már hívja is. De elõtte "save the name"-el el kell menteni valakit. De ezt hanghívásnak hívják, bocsi.

Na igen, ez tényleg egy hasznos funkciónak tûnik. Mondjuk ez is pótolható, ha a telefon menüben a top8-ból indít hívást az ember. Nekem ott a 8 leggyakrabban hívott szám van, és ha a többi hívást a telefonról indítom és nem a tel menü directory könyvtárából, akkor nem változik a top8.

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 20:58 Gyári telefonkihangosító

bmw320d4 írta:

Én soha se használom, talán a gyorshívás jól jöhet ha nagy a forgalom.
A gyorshívás alatt mit értesz? Az is hangvezérléses valami? Vagy azt amikor az r/t gombot megnyomva léptetheted a neveket a telefonkönyvben?

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 20:56 Társalgó

Lacko320d írta:
Memmaao írta: Kb fél órája úgy beborult itt Pécsen, hogy ki is mentem elállni a szokásos helyemrõl, mert a múltkor is veszélyzóna volt a faágak miatt. Még éppen be tudtam szállni, mire akkora jégdarabok kezdtek záporozni, mint egy dió, ráadásul isznyú erõs széllökésekkel . Hallgatni is szörnyû volt, szinte sírtam a kocsiban . Az eredményt még nem láttam, még mindig szakad az esõ, de vizesen nem láttam semmi horpadást. Ha mégis nagyon megnyomta a jég, mit érdemes csinálni? (azon kívül, hogy vegyek garázst, mert az sajnos egy sincs eladó a környéken, a lakáshoz me sajnos nem járt )


www.horpadasmechanika.hu itt nézd meg ha jól emlékszem Pécsen is van mûhelyük üdv.: Laci

Én is õket találtam Mondjuk majdnem szívrohamot kaptam, amikor az introjuknál elkezdett üvölteni a zene

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 20:53 Gyári telefonkihangosító

bmw320d4 írta:
Memmaao írta:
bmw320d4 írta: és ugyanúgy müködni fog a hangutasítás is.


Nekem ULF-em van 16:9-es navim, szépen ki is írja az sms-eket stb. Viszont hangutasítás nincs. Ha hosszan nyomom a kormányon a gombot (ahogy elvileg aktiválni kell a hangutasítást), akkor az utolsó tárcsázott számot kezdi hívni. A hangutasítás külön beszerelendõ, vagy csak aktiválnomkéne valahogyan?

Csak aktiválni kell, van itt a fórumon is olyan ember meg tudja csinálni, és nem olyan messze lakik tõled mint pl én.

Érdemes egyébként aktiválni? Pl hívásindításhoz angolul bediktálni a számokat...úgy sem tudom fejbõl még anyámét sem Mondjuk navinál lehet jól jön a hangutasítás

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 20:43 Gyári telefonkihangosító

bmw320d4 írta: és ugyanúgy müködni fog a hangutasítás is.


Nekem ULF-em van 16:9-es navim, szépen ki is írja az sms-eket stb. Viszont hangutasítás nincs. Ha hosszan nyomom a kormányon a gombot (ahogy elvileg aktiválni kell a hangutasítást), akkor az utolsó tárcsázott számot kezdi hívni. A hangutasítás külön beszerelendõ, vagy csak aktiválnomkéne valahogyan?

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 20:40 Társalgó

Woockie írta:
Ponyva segit valamennyit, van "gyari" BMW is, de lehet kapni tescoban mindenautorajo takaroponyvat is.

Na jó, de így utólag már nem segít Meg ha nem tökéletesen pormentes a ponyva és a kocsi, akkor megsérülhet a lakkréteg. Most mentem ki, csak egy horpadást találtam. A neten néztem, hogy vákuummal ki lehet húzni. Majd utánajárok

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 19:17 Társalgó

Kb fél órája úgy beborult itt Pécsen, hogy ki is mentem elállni a szokásos helyemrõl, mert a múltkor is veszélyzóna volt a faágak miatt. Még éppen be tudtam szállni, mire akkora jégdarabok kezdtek záporozni, mint egy dió, ráadásul isznyú erõs széllökésekkel . Hallgatni is szörnyû volt, szinte sírtam a kocsiban . Az eredményt még nem láttam, még mindig szakad az esõ, de vizesen nem láttam semmi horpadást. Ha mégis nagyon megnyomta a jég, mit érdemes csinálni? (azon kívül, hogy vegyek garázst, mert az sajnos egy sincs eladó a környéken, a lakáshoz me sajnos nem járt )

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 11:28 E 46 Harman/Kardon szett eladó!

Megvan. http://bmwfans.info/parts/cata...cel_shelf/ Ilyen nincs a touringban.

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 11:17 E 46 Harman/Kardon szett eladó!

Burns írta:
Memmaao írta:
bbali81 írta: Touringba 10 hangszoró van , sedanba 12


És sedanban hol van az a plusz 1 pár?


Itthttp://bmwfans.info/parts/cata...an_kardon/

De ez két olyan, mint nekem a csomagtérben oldalt? A kép alapján ugyanolyan. http://bmwfans.info/parts/cata...stem_rear/

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 10:59 E 46 Harman/Kardon szett eladó!

bbali81 írta: Touringba 10 hangszoró van , sedanba 12


És sedanban hol van az a plusz 1 pár?

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 10:52 E 46 Harman/Kardon szett eladó!

Nekem harman/kardon van. Elsõ ajtóban 3 pár, hátsó ajtóban 1 pár és a csomagtartóban 1 pár= 10 hangszóró, ha ennél többõl áll a szett, akkor a maradék kettõt jól eldugták . De 8-nál biztos többõl áll a komplet szett .

Memmaao Elküldve: 2009-06-16 00:22 FELHÍVÁS!! RENDSZÁMTÁBLA KERET!

KEDVES MINDENKI, AKI MÉG SZERETNE KERETET!
Sajnos lemaradtam a keretrõl, de Steve-vel leleveleztem a dolgot, és azt mondta, ha legalább 25-en összejövünk, akik szeretnénk még keretet, akkor rendel újra! Úgyhogy uccu neki, bízom benne, hogy összehozzuk

01. Memmaao /2 pár/