Memmaao fórum hozzászólásai

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 21:38 Védelem, váltózár, uv gravír, casco...stb

vsop14 írta: eddig én sem hallottam a blokkolós dologról, azt tudtam, hogy 1 gombnyomás is elég, hogy kinyissák. de most annak mi értelme, hogy blokkolják a jelet, akkor ugye megnyomod párszor, akkor mondjuk az õ kütyüjük már megfejtette az algoritmusát a riasztónak. ki tudják nyitni, de már mire mennek vele, hiszen Te épp távozol?


Szóval: Megnyomod egyszer, az õ jelvevõjük, ami mondjuk egy cigisdobozban hever a parkoló közepén veszi a jeled, laptopon keresztül egy jeladóra rákódolják, amivel majd nyitják a kocsid. Én kb 50 métert tettem meg, visszamentem, valószínû azért nem nyílt, mert interferált a jeladóval, amire az én rádiójelem olvasták le. Ha ugrókódos a kulcs, azért blokkolják, hogy többször megnyomd a gombot, így az összes jeled leszedik, és majd legközelebb nyitják ki a kocsid, a laptopban ott van a rendszámod, az összes hozzád tartozó frekvenciával...

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 21:16 Védelem, váltózár, uv gravír, casco...stb

jencispy írta: Ma voltam vásárolni az Árkádban,
a parkolóházban nem tudtam kinyitni többszöri gombnyomásra sem
a kocsit mikor mentünk volna haza.
Kulcsal kinyitottam, beriasztott, utána mûködött.
Veletek volt már ilyen vagy blokkolták a tolvajok a jelet?
Aztán körül néztem nem ülnek-e valamelyik kocsiban, de semmi.
Hazafele tettem egy kört h ne tudjanak követni a biztonság kedvéért.

Nem mondanám, hogy e46 betegség! Pécs, Aldi parkoló, gombnyomással zárok, bevásárló-érme bentmaradt, visszamegyek, nem nyitja a rádiójel, nyomkodom, azt hiszem lemerült, tesómat hívom: ki van okosítva a témában, mondja, hogy nézzek körbe, van e parkoló kocsi laptopos ipsével, feltünõen sötétített ablak stb, mert nálunk is terjed a rádiójel-lopásos kocsinyitás. Lerakom. Jön ki egy csinos hölgy, ölebbel, szatyorral, nyomkodja a gombot, vadi új megane cc nem nyílik, kérdezem tõle, máskor is elõfordult, hogy jel nem nyitja, mondja NEM! Véletlen? NEM! Elindulok körbe, 20 éves vw transporter ezerrel elstartol, rendszámot le se tudtam olvasni. Pécsi kapitányságon hívom az ismerõsöm, elmondom neki, mi történt, nem hallott még ilyenrõl, eddig. Azóta õk is utánajártak, kiokosodtak a témában. És a szívás: Ha nem gondolsz rá, pórul jársz! Hiába ugrókódos, ha azt hiszed elem, vagy miszar, nyomkodod 6-7x, minden jeled leszedik. A kocsid nem viszik el, nyom nélkül kinyitják, amit benthagytál viszik, és valószínû a parkolóban észre sem veszed a dolgot, csak otthon! Azt se tudod ki mikor hol! Úgyhogy egy dolgot tehetsz FORGALMAS ÁRUHÁZ PARKOLÓJÁBAN MANUÁLISAN ZÁRD AZ AJTÓT! És igen, lehet hogy csak interferált a jeled egy másik kulccsal, lehet csak valaki pont akkor nyomott, mint te, de jobb félni, mint megijedni, mert addig nincs ilyen, addig e46 betegség, amíg veled meg nem történik!

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 20:58 Gepi polirozas

Szemy írta:

En csak es kizarolag önkiszolgalo automosoba viszem az autot, ahol a vegen mindig vizkömentesitett vizzel öblitem le. Ettöl függetlenül nekem valamikor iszonyuan csunyan szarad meg, de a többi tulajnak is hasonlo lehet a tapasztata, mert mindenki szarazra törli a gepet, senki nem hagyja megszaradni. Most penteken pl. nekem ugy szaradt meg, hogy amikor meglattam, indultam is rögtön vissza meg egyszer lemosni, mert rosszabb volt az eredmeny, mint amilyen korabban volt.

Szemy

Én akkor nem erröl beszélek "hologrammosodás" néven, hanem arról, amikor feltehetõen a gépi mosás (elõzõ tulaj) miatt apró körkörös karcok miatt az autó napfényben csúnyán töri a fényt (ahogy azt te is így írtad )
Ha csúnyán szárad szûrt vizes öblítés után: Az üzemeltetõ nem tisztítja-cseréli az ioncserélõ gyantát, és spórol a vízlágyításon! Én ilyenkor az üzemeltetõ cégnél (itt Pécsen pl az opel kereskedés) keresném fel az illetékest. Bár itt ilyen hiba nem volt, olyan igen, hogy nem ürítették a perselyt és nyílásig feltelt, vagy nem volt elég a sampon. Ha szóltam, idáig mindig készségesek voltak

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 20:48 Gepi polirozas

hil írta: A tesód autáját minden bizonnyal csak vakszolták, aztán ahogy tünt el róla a réteg, jött elõ a korábbi állapot.
hil

Hát pont errõl beszélek Ha nem állsz ott, és "felügyeled" a munkát, úgy vágnak át a palánkon, mint annak a rendje! Pécsen a hivatalos bmw szervízben is végig néztem, mit ügyködnek a kocsin. És amikor felhív másnap a pr-os csaj, hogy meg voltam-e elégedve, bizony elmondom, ha nem!

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 20:04 Eladó alufelnik gumival

Theo írta:
Lecgo85 írta: http://www.autosszaki.hu/gumif...-16-4dburl

Részletek a link alatt.
Utolsó és végsõ ár:80.000 ft



Ezek tényleg 80%-os állapotú gumik?


Ez úgy van, hogy ami nyugaton 40%, az nálunk 80%, ami szinte kopásjelig kopott, az 50%

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 19:55 Gepi polirozas

Szemy írta:

A "profikhoz" egyaltalan nem ragaszkodom, de a minöseghez igen. Sajnos eleg sok nagyon apro karcolast tudok tüzö napsütesben eszrevenni, gondolom az elözö tulaj nem nagyon figyelt oda az automosataskor...

Szemy


Akkor jársz a legjobban, ha itt az oldalon jársz utána a dolognak! Pl p.ü. Robin68-nak, hidd el, érti a dolgát! Mellesleg aki a bmw-t szereti, rossz ember nem lehet... sokat számít, ha márkatárs az illetõ! A profi helyekrõl: Tesõm gépe is "hologrammosodott", elvitte profi helyre: "Feketén, számla és fõnök tudta nélkül meglesz 12-be, beállsz vele hátra, 4 óra múlva gyere..." Kapott egy réteg waxot, polírt semmit, este 8 körül csinosnak is hatott az eredmény. Aztán pár mosás, napfényben megtekintés=minden a régi, panaszkodni meg kinek? Se papír se semmi a melórol. . Másodszor nem követte el ezt a hibát, végignézte a teljes 5 órás procedúrát! Sajnos a mai világban ott próbálnak átb@szni, ahol tudnak, és ez az ami nem történhet meg, ha itt keresel segítséget JA! Karcok ellen: önkiszolgálós kézimosóban mosás végén szûrt vizes öblítés (van ahol fényesítõ öblítés néven fut), foltmentesen szárad, még szarvasbõr se kell,így a legkisebb karcolási lehetõség is kizárható. Annyi, hogy száradásig ne indulj, mert akkor a vízbe ragadó por már nyomot hagy!

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 11:27 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Rudus írta: v32 van rajta tuti.
Olvasta egy ideig a dl-t, de utána lefagyott menet közben. Lehet hogy a sima dvd-vel elmegy még pár évet akkor jó, és nem cserélek olvasót

Én is ezt tenném, max utánajárnék, mennyibe fájna egy új olvasófej. Arra vigyázz, amíg nem oldod meg a problémát, addíg ne frissítsd a szoftvert, mert ha frissítés közben sz@arakodik a fej és leáll a dolog, akkor sajnos régi szoftver delete, új meg nem megy fel

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 11:14 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Rudus írta: Nem az olvasómmal van baj mert soundkey dvd-je tõled származik és azt beleraktuk és szépen mûködött, és nem fagyott le. Az lehet nekem hogy én dl-s lemezt írtam és az meg sima volt. Fél percig volt az autóban akkor semmi különbséget nem láttam.


Ha a set menüben a jobb felsõ sarokban sw 4-1/00-t ír, akkor v31/32, ha azt írja ki sw 4-1/91, akkor v30-as szoftvered van. Ezek mind olvassák a dl dvd-t. Ha szoftver ok, simát olvas az mk4-ed, dl-t nem, sajnos az is lehet olvasófej hiba.

Memmaao Elküldve: 2009-06-14 11:04 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Woockie írta:
Rudus írta: Szia!
Még nem töltöttem le mert Soundkey másol nekem 1et ha minden igaz. A cd-n is van 3d nézet én is azt használom. Ugyanaz nézetre mint a dvd, csak cd-rõl megy.

Ha minden igaz, a terkep is mas kicsit, masik ceg csinalja. Ha jol tudom, az egyik Teleatlas, a masik Navteq. Amugy sokaig en is cdssel mentem, mert a dvdt nem olvasta a navim, jo az. De azert igy jobb, mert a cdt sem tul konnyen tudta mar olvasni.

Ez igaz, a 2008-2 navteq volt, a 2009-1 teleatlas, a 2009-2 újra navteq. Gazda20 a 2009-1-es cd-t rakta fel, azon még nincs megyeri híd, meg M0, de ha jól tudom 2009-2 cd még nincs is. De lehet, tévedek.

Memmaao Elküldve: 2009-06-13 21:08 klíma tisztítás

hil írta:
Én elégedett vagyok vele 1 nap után (hi).
hil


Így több nap után mi a tapasztalatod? Még mindíg hatásos a spray? Én szerintem kombinálom ezt a módszert Burns módszerével, így a légcserélõ és a rendszer többi része is fertõtlenítve lesz!

Memmaao Elküldve: 2009-06-13 21:05 klíma tisztítás

Burns írta: http://www.bmw3er.hu/modules.p...fullsize=1
http://www.bmw3er.hu/modules.p...fullsize=1

A ventilátor mögött van a klíma hõcserélõ, amire a habot kell fújni.


Köszi a képeket Burns!

Memmaao Elküldve: 2009-06-13 14:41 Foncsolozott index-izzó

Bár a dolog nem számít nagy "optikai tuningnak": Robin68 jóvoltából újszerû állapotban tündökölnek az elsõ fényszóró-index plexik. Az Õ tanácsára a narancssárga izzókat lecseréltem foncsolozott "króm" izzóra. Nem csak elõl, oldalt és a hátsókat is. Meg kell mondjam, sokat dobott az autón Nem véletlen, hogy "invisible" névre hallgat a dolog,se hátul se elõl nem úszik narancs színárban az index, gyönyörûen beleolvad a hátsó foncsolba. A fényereje pedig ugyanolyan erõs, mint a narancs-philips izzónak volt.

Memmaao Elküldve: 2009-06-13 12:25 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Gazda20 írta:
A különbség szerintem a grafika, CD-n nincs 3D, csak 2D nézet, valamint nincsenek rajta képek a városok nevezetességeirõl. A lefedetség, POI ugyanazok!

Én a 2009-2 dvd-t használom, és idáig nem találtam képeket a város nevezetességeirõl? Azt hol kell keresni?

Memmaao Elküldve: 2009-06-13 00:49 Gumi

batuska74 írta: Na ezért szeretem a fórumot
Sajnos nem tudom, hogy van-e benne nyomásjelzõ, de több mint valószínû...Ennek ellenére lehet valami abban, amit mondasz, hogy nem csillapít annyira... 1400 km-t levezetni inkább asszem akkor maradok a jól bevállt "szimpla" Sport Maxx-nál

Ha van nyomásellenõrzõ rendszer, akkor annak a kapcsolója ott van középen, a kipörgésgátló, ülésfûtés, hifi stb kapcsolók mellett. Ha ott nincs kapcsoló lapos kerékkel, akkor nincs keréknyomás-ellenõrzõ. Mellesleg a kevláros gumival defektesen mehetsz 80km-t és aztán dobhatod el. Drága, nem biztos, hogy van raktáron, és még a gumis is utálja, mert spéci eszköz kell a felszereléshez.

Memmaao Elküldve: 2009-06-12 23:04 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Gazda20 írta: Feltöltöttem neked, így gyorsabb!

http://www.megaupload.com/?d=NDLXYWTK


A navi cd miben külömbözik a dvd-tõl? Persze azon kívül, hogy ez eastern europe. De pl grafika, lefedettség, poi, stb? Vagy ezek mind uazok, csak ez megy mk3-mal? : :