Robin68 fórum hozzászólásai

Robin68 Elküldve: 2015-03-12 14:38 Féktárcsa és fékbetét

kzste írta:
Az a baj, hogy azokat nem találtam készletben ott ahol vettem a fékbetéteket. Vajon bármelyik rugószett jó a Zimmermann-hoz vagy keressek ehhez a típushoz valót? Gondolom azért nem lehet olyan nagy eltérés közöttük.


Innen rendeld meg. Már pár dolgot rendeltem tőle és nagyon korrekt. A fórumon mint "Padre323i" megtalálod.

Robin68 Elküldve: 2015-03-12 01:02 Féktárcsa és fékbetét

kzste írta: Cserélt már valaki házilag kézifékbetétet? Mennyire macerás? Érdemes a rugókat is cserélni ilyenkor?


Ha van egy kis műszaki érzéked akkor nem macerás. Rugókat mindenképp érdemes cserélni ha már betéteket cserélsz, nem nagy összeg.

Robin68 Elküldve: 2015-03-11 23:49 Beázás!!!

zolibaaa18 írta: ja értem,hát bocsi hogy nem írtam helyesen,nem tudtam hogy itt enyire számít.Am kasznis voltam szóval valami sejtésem van a dologhoz,ezért fordultam hozzátok hogy hátha ti valami újat tudtok.De nem gondoltam h te ilyenen kiakadsz.Az egész autót nem bontottam szét csak a műanyagokat megnéztem,ja és a műanyag nincs elrepedve.




Félre érted nem akadt itt ki senki . És nem is azzal van baj, hogy tanácsot kérsz, csak tudod ha egy mondtanak írsz le kb 10 sort és azt is mintha Google fordítóval tetted volna akkor ne számíts sok csodára. Yellow kollégánk is néha kis betűkkel ír és senkit nem zavar mivel legalább a pontot kirakja oda ahol úgy gondolja, hogy ott a mondat vége. De ha már másra nem is volt jó a megjegyzésünk, az utolsó hozzászólásod már sokkal olvashatóbb .
Részemről le is zártam ezt a témát mert nem akarom szét offolni a topikot.
Ja! Csak a fél autót említettem .

Robin68 Elküldve: 2015-03-11 00:14 Beázás!!!

zolibaaa18 írta:
b_imi írta:
zolibaaa18 írta: szijasztok nekem is ijen problémám lenne 99 es évjáratu az autó 320as benzines és énis észrevettem h a pedáloknál vizes a szőnyeg nagy esőzések után azt hittem h az alja lyukas és be fojik a víz de a multkór beáltam a mósóba és világitotam és a műszer fal alatt elkezdett csepegni a víz.elől tán van valami eső viz elvezető én kiszedtem a levél fogót a polenszürőnél meg levettem az ablaktörlőt hogy hátha belátok vagy valami,de semmit nem lehet látni és it ezen az oldalt nekem a szélén van a fékmunkahenger meg valami elektromos doboz most azt kikéne szednem vagy az első sárvédőt kéne levenem hogy lásak valamit ha tutok valami okosat nagyon szívesen meghallgatnám előre is köszönöm Üdv.


Remélem Grétsy László nem olvassa. Szörnyű.

ezt most mire irtad h reméled h nem olvassa mia szörnyű????????


Hát pusztán csak annyi, hogy már az első 10 szavadban 4 helyesírási hibát sikerült produkálnod.... de lehet, hogy tévedek
Egyszerűbb lenne nekünk is ha legalább elválasztanád a mondatokat egymástól, tudod arra van a pont. Így néz ki ".". A NAGY kezdőbetűk is hasznosak, a többi elmegy hiszen mi is vétünk hibákat.
De a kérdésedre egy elképzelhető válasz, ha szélvédő alatti műanyag már nincs toppon, esetleg repedezett, akkor érdemes cserélni és valószínű megszűnik a beázás. Mielőtt lebontod a fél autót....
Ez az.

Robin68 Elküldve: 2015-03-04 15:08 Autóvásárlás

Hektor írta: Mivel BMW vásárlásán töröm a fejem, kicsit sokat kérdezek itt és mellette nagyon sokat olvasok. Sajnos nem mindig jön válasz a kérdéseimre, amit megértek, még is a régebbi tulajokat, a hozzáértőket vagy jól informáltakat kérdezem. 2000-2002 évjárat közti E46 tipusokat néztem eddig, de be kell látnom, hogy diesel területén sokkal nagyobb a választási lehetőség és az árak függvényében az életkor is a dieselek javára billen.Tehát kérem, aki tud írja le nekem, hogy 2000-2004 évjárat közt, melyik 320D vagy 318D a jobb, kiforrottabb motorú autó. Korábban is írtam, nem versenyezni kell, tehát teljesítmény és fogyasztás nem érdekel különösebben, nem ez a döntő szempontom. Kifejezetten a tartósság, megbízhatóság, költségkímélőbb üzemeltetési szempontok érdekelnének. Nagyon köszönöm annak a aki válaszol.


Nem a fogyasztás a lényeg de mégis dízelt keresel....
Nekem az ovodás motorral van szerelve az autóm de nem bánom. Ja! és benzines . A dízelben nem tudok nyilatkozni de benzinesben az M43 és M52 motorkóddal állítólag elnyűhetetlen. De én nem értek hozzá, csak hallottam a szerelőktől. Az enyém is M43 és alá tudom támasztani ezt az állítást.

Robin68 Elküldve: 2015-02-28 00:49 xenon próbléma.

szosz07 írta: azt jelenti h összekötöttem mind a kettöt elsöt az első szenzorral a hátsót a hátsóval. a hátsó müködött az elsö nem felcseréltem a két szenzort h nem e az a baja de a másik szenzorral is csak a hátsó müködött. tehát mindkettö jó. és ezeknek megfelelően lett bekötve is. de a bekötési rajzot elküldhetnéd mert nem tudom a gépemen megnyitni valamiért. köszi


Én át nézném az első szenzor vezetékeit nincsenek-e véletlenül felcserélve a pinekben.

Robin68 Elküldve: 2015-02-26 23:50 xenon próbléma.

szosz07 írta: hali. valaki tudna olyanban segiteni h e46 xenon szintszabályzóinál mind a két érzékelő a lengőkaron mozgatja a lámpamagasság állítót? mert mindkettő jó de ha össze van dugva mindkettő az elsőnek a kábelével nem tudom mozgatni... kábel most lett befüzve, jól... lehet hogy a kapcsolóba van valami gubanc? vagy az első csak érzékel és nem állit? köszi


Kicsit zavaros... mit jelent nálad, hogy "össze van dugva mindkettő az elsőnek a kábelével"? Mindkét érzékelő a lámpamodulba van bekötve külön-külön. Az első a 19-22-23-as pinekbe, a hátsó pedig a 46-14-26-os pinekbe. De ezt Tano is írta ha jól emlékszem. Ha gondolod át tudom küldeni neked privátban a bekötési rajzot ha nincs meg és nem tudsz mellélőni a bekötéssel.

Robin68 Elküldve: 2015-02-25 23:54 Felni csere

kundof1 írta: Sziasztok!

E46 ra szeretnék most venni M6 felnit csak mekkora az az ET szám ami jó rá, nem log ki meg semmi!
Köszönöm előre is !


Most vettem a nyári gumikhoz M6-ot, ET 34-es. Ami még a gyári határértéken belül van. De ET 30 a max ajánlott. Én nem szeretném ennél jobban kitolni mert ez is jól fog mutatni és a futóműnek se tenne jót gondolom.

Az autó márkája: BMW
Az autó típusa: Serie 3
Az típus kiegészítés: 346 (E46)
Az autó évjárata: 1998 -- 2005

Osztókör: 5X120
Agyméret: 72,6
Csavar/Anya: Csavar M12x1.5x26 K17
Szerelhető et: 30 - 45
Szerelhető felni átmérok: 16 col - 20 col

Robin68 Elküldve: 2015-02-25 14:50 Ködzáró fény

Tano írta:
Tomesz00 írta: Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy a ködlámpa magasságot lehet e állítani mert tegnap el vittem az autót műszakira és közölte velem az illető hogy nem tudja át engedni az autót mert a ködlámpám túl magasra világít!


Kelle lennie rajta egy csvarnak amivel lehet állítani a magasságát.

Nem kell kipattintani a ködlámpát,itt tudod állítani. Nem emlékszem pontosan mekkora de imbusz kulcs kell hozzá, a hosszabbik részével kísérletezz .

Robin68 Elküldve: 2015-02-22 23:05 fix lendkerék, kettőstömegű helyett

csipsz7 írta: Sziasztok. Valaki váltotta már ki a kettőstömegűt, fix kendkerékre ?


De most tényleg..... ezért nyitottál egy új topikot?????????????????????????
Áruld már el ez miért nem fér el csak a "kettőstömegű lendkerék" topikban????????
Tök szorgalmasan nyílnak meg az újabbnál újabb okosságok pusztán csak azért mert valaki lusta kicsit időt szánni a fórumra.
Komolyan mondom nem hogy törölni kellene az ilyen baromságokat de én még a fórumról is kizárnám egy hónapra minimum aki nem képes felfogni a szabályzatot. Gondolom az ilyeneknek a piros lámpa meg a behajtani tilos is azt jelenti, hogy le van sz@rva én megyek.......


Robin68 Elküldve: 2015-02-13 15:45 izzók / izzókészlet

ans777 írta: Tudnátok nekem belinkelni (ha létezik) olyan helyzetjelző izzót, aminek fehér fénye van? (Nem ledes, sima, csak fehér fényű. )
Mert a xenon mellett nem néz ki nagyon jól a sárga helyzetjelző.
Vagy az is jó, ha adtok pár tippet hol lehet ilyet venni.
Köszönöm!
(3' E46, Sedan 318i, 2002)


Ilyennel elméletileg meg tudod oldani.
De vegyél inkább Can Bus-os led izzót.




Robin68 Elküldve: 2015-02-11 00:00 Fûtés - Klíma

YELLOW írta:
Noresz írta:
Akkor a sunivel lenne gond? Nemetorszagban golgozom elvittem egy szerelohoz o azt mondta 98 % a kima vezerlo panellel van a gond,(itt nagyon draga) de szamitogepre nem tudta feltenni mert neki nem volt olyan ami olvassa BMW-t


süni ja. kicseréli drágán a vezérlőt a probléma meg megmarad. aztán fizethetsz újra. ez típushiba. az a szerelő nem járatos akkor a bajor márkában.


Én ahhoz a szerelőhöz nem vinném többet az autót. Cserélj sünit és szerintem megoldódik a problémád.

Robin68 Elküldve: 2015-02-10 16:40 Fûtés - Klíma

Noresz írta: Sziasztok!

Olyan problemam van, hogy valami leeszi az akkumulatort. Amire felfigyeltem, hogy miutan megallitom a motort a klima be ki kapcsolodik . Menet kozben kikapcsolom a klimat akkor is hallani, hogy dolgozik a motor es fulja a levegot. Utanna olvastam egy kicsit a dolognak, problamam lehet sutivel ? Vagy maga a klima kapcsolo berendezessel ? Esetleg valami massal lenne a problema ?


Valószínű a süni lesz a gond, azt kell cserélni.
De lehet, hogy tévedek.....

Robin68 Elküldve: 2015-02-10 00:19 képek

Mai hójelentés Bécsből....
Igen, ott az enyém is... és nem a kék....


Robin68 Elküldve: 2015-02-06 23:45 Akkumulátor

laszlo0918 írta: Sziasztok valaki meg tudná nekem mondani 320 touring-ba milyen erős akkumulátor kell.És mekkora a maximális méret ami belefér magasság-szélesség-hossz? köszönöm


Bmw akkumulátor alkatrészek
Itt ki tudod választani az autó típusa szerint.