Robinson fórum hozzászólásai

Robinson Elküldve: 2013-02-27 09:28 Visegrádi kirándulás Ápr. 20.

tomy320ci írta: Sziasztok!
Még nem voltam ilyen összejövetelen. Szívesen csatlakoznánk a Sógorommal. Nekem egy e46 van, sógoromnak meg egy e34. Csak fogjuk magunk és menjünk 30.-án a Békási mekihez?


Szia,

Ez még nagyon vázlat, de ezek általában így szoktak működni igen. Odajössz, és akkor ott vagy

Robinson Elküldve: 2013-02-26 09:49 Visegrádi kirándulás Ápr. 20.

valahol beiktatnánk egy ebédet is, és szólunk az e39-es kollégáknak is.
Mindemellett BMWfanatics.hu kegytárgyak debütálása, de erről később

Robinson Elküldve: 2013-02-20 18:06 Heeelp...!

kyle16 írta: sziasztok. egy gyors "egyszerű" kérésem lenne tegyük fel hogy van egy BMW e46 320ci és az egyik barátom motort akar benne cserélni méghozzá 320d-re akkor hogy kivitelezhető ez? gondol ő arra hogy megveszi a motort váltóval együtt és beszerelik vagy ez a fajta átépítés egyáltalán nem kivitelezhető vagy ha igen akkor sem érné meg mert sokba kerül és sok átépítés kellene. előre is köszönöm a választ az ő nevében is köszönöm üdv


én 20i-t akartam csinálni a 20d-ből. Nem megérős. Motor, váltó, kardán, tank és még ki tudja mi. elég komolyan érdekelt a dolog, de lebeszéltek róla.

Robinson Elküldve: 2013-02-20 09:28 Üzemanyag fogyasztás

YELLOW írta:
negativ0001 írta: Ja es amit irsz Yello, hogy a gyujtast kell jol allitani stb, ezt az autoink mar tudjak, amelyekbe be van szerelve a kopogas szenzor. Az ECU mindig a kopogas hataran tartja a gyujtast es igy ki tudja hasznalni a maximumot a benzinbol....


igen csak pl az enyémben papír szerint 91 és 99 között tudja. de ezeket lehet még állítani. igaz ahhoz bele kell mászni a programba. mondjuk nekem nincs szükség rá, mert többségében 95 megy bele


emberedre akadtál

Robinson Elküldve: 2013-02-19 15:15 Üzemanyag fogyasztás

gampetibor írta:
djhulk írta: Csak nézem micsoda fogyasztásokkal dobálóztok és irigykedek Nekem városban klímával 12, anélkül 11. Országúton és autópályán 8 l/100km. Egy tank benzinnel max 500 km-t megyek el, habár automata... De a sorhat benzinest nem adnám oda semmiért


Na ez a beszéd! És egy valós fogyasztás!


én másfél literrel szoktam járni budapesten a nagykörúton meg a hungárián. sokszor a moszkvatérnél is.

fricska...

Robinson Elküldve: 2013-02-19 15:06 Rendőrség, avagy "szolgálunk és védünk"

dio írta: Hello

320d-m van, eredeti Rieger-spoilerkészlettel felszerelve. Ma megállított egy BMW "szakértő" rendőr, és okmányellenőrzés után kérdezte, hogy be van-e vezetve a sok módosítás a forgalmiba. Közöltem vele, hogy minden elemről van Németországi TÜV papírom. Megnézegette és azt mondta, hogy tök jó hogy van, viszont minden módosítást a forgalmiba is be kell vezetni. Megfenyegetett, hogy majd jól elveszi a forgalmi engedélyt.
Kérdezem hogy ez így van-e, én úgy tudtam hogy nem kell variálni, hiszen megvannak a TÜV papírok, valamint a szabályosan lefóliázott ablakokról is ott van a hivatalos műbizonylat.
Valamint ha igaza volt, akkor mindezt hol és mennyiért tudom vajon megtenni

De az is lehet hogy csak Viktor bácsinak akart pénzt gyűjteni...

Köszi


valóban vannak olyan jellegű módosítások, amiket be kell vezetni forgalmiba. Szabály szerint ha jól tudom, ez minden nem gyári tartozékra vonatkozik. persze ezzel senki nem szokott foglalkozni. nem láttam még rendőrt bemászni a kocsi alá, hogy gyári rugók vannak-e alatta

persze lehet, hogy rosszul tudom.

Robinson Elküldve: 2013-02-14 22:31 Társalgó

YELLOW írta:
hil írta:
gampetibor írta:
xlzx írta:
YELLOW írta: van valaki 13. kerületből? vagy a környékről?


na mi kéne ha volna? tőlem 10-15km


tőlem is, mehetünk együtt


Szia!
Én 14, az 1-el több,tehát nyertem!!!!


igazából a pannónia utcában van egy bringa bolt, onnan kellene valami. aztán ha Robinson is végre küldene valamit , akkor hozzádobhatná a cuccot. amúgy egy 1000 Ft-os dologról van szó, de sehol máshol nem láttam még.
de úgy gondoltam nagyon ne fáradjon senki, csak akinek éppen arra van dolga, vagy arra jár.


Ha valakit találsz, aki feladja neked azt a valamit, szólj, és odaadom annak a valakinek az én valamimet nagyon szivesen!

Robinson Elküldve: 2013-02-09 12:50 Autós biztonsági (fedélzeti) kamera

anubisz írta:
Informatikai témában tevékenykedő, független igazságügyi szakértő vizsgálta meg a Smarty kamerát, és az alábbi megállapítást tette: “A kamera által rögzített file utólag nem manipulálható. A rögzített GPS-adatok pontosak, a valóságnak megfelelnek. Ezen információk birtokában kijelenthető, hogy a Smarty autós kamera által rögzített anyag egy bizonyítási eljárásban felhasználható.”


Az ilyen "szakértői" kijelentéseken mindig nagyon jót mosolygok

Robinson Elküldve: 2013-02-08 11:51 Extra gyors találkozó!

szotakdavid írta: Este 19-30kor Budakalászi mekinél tali,mindenkit várunk.

Üdv Dávid


lehet jobb lenne most kihagyni, mert sokan nem leszünk

Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:50 Benzin VS Dízel

YELLOW írta:
zoliika írta:

Vélemény :számomra az azt jelenti,hogy tapasztaltam,megéltem valamit és azt utána megfogalmazom.
Pletyka,fikciók,"elveszek hozzáadok azt beszorzom aztán elosztom az Én hülyeségemmel":amit kollégák mondanak,hallomásból elítélni és "hallottam" szindróma!

Egy ilyen "ál" véleménnyel lehet az embereket butítani,megvezetni.....sőt termékeket lejáratni,státuszszimbólumokat lerombolni és akik ezen nagyhírű autómárkával kereskednek ill.szervizelik ,alkatrészeikkel kereskednek azokat ilyen formában lejáratni!


ide már kezdünk valami mást is belevonni... nem is voltam meglepve. a dízeles önérzet
a vélemény és tapasztalat két külön dolog. az megint más dolog, hogy tapasztalaton alapuló vélemény.
ha nem kezdenénk párhuzamot vonni dolgok között, akkor nem mennén el a témától.
mert én, egy átlagos hülye leírtam, hogy szerintem a dízelekben számomra a BMW a 3. helyen van, ezzel aztán tömeges BMW kereskedést hoztam csődbe igaz? nem hinném. vagy ha akárki leírja a véleményét, mondjuk egy márkéról, azzal biztos marha nagy kért okoz egy olyan cégnek, ami világméretű. itt megint az érzem rám van kihegyezve a dolog. mert ugyanúgy máskor is rá lehett volna rabolni a hasonló témára. az, hogy pont Te írsz ilyet, és ahogyan írsz nem csodálkozom, hisz tudjuk miről van szó. de ezt nem itt kéne.

egy gondolat. akkor az itt megjelenő szervízértékelések, ahol a szervízek címe, esetleg személyek neve is meg van jelenítve, bármi negítav tapasztalat alapján megírt vélemény is lehet lejárató, hitelt rontó, stb. pedig ebben az esetben jogos is lehet, mert mondhatja azt a szervíz, hogy senki nem panaszkodik rájuk, úgysem tudod bebizonyítani. de foglalkoznak vele? lesz kuncsaft, nem egy véleményen áll a dolog.

ha én a BMW-t a motorja miatt vettem volna, akkor valószínű V8-at veszek (mert nekem az a kedvencem), de minimum sor6 2.5 benzin. de én tudtam mire van szükségem, tudtam, hogy 1.6 nem kell. Nekem az autó formája és a futóműve az, kezdve a hajtástól, ami miatt választottam, nem mellesleg gyerekkori vágyam. és mivel futóműben közel azonos egy nagyobb motoroshoz, így egyértelmű volt. na és persze mindenképp FL-est akartam.
de ettől függetlenül eldönthetem, leírhatom egy nyílt fórumra, hogy épp bizonyos dolgokról mi a véleményem. lehet rosszul látom, de így gondolom. mint ahogy más is leírja. senki nem fog senkire fegyvert, hogy az ő véleményét vegye szent írásnak. de ezeket már annyiszor, de annyiszor átrágtuk.

de hogy áldott legyen a béke, legyen akkor a BMW dízel a legjobb motor (bár rég nem erről van már szó, ahogy én látom)

én a témát befejeztem, "kérem kaccsojja ki" - szép álmokat!


Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:50 Benzin VS Dízel

Szemy írta: Ne aggodj Yellow, en melletted allok! Barmilyen rangsort is allitasz fel - akar hallomasbol, akar tapasztalatbol - a diesel motorok között, en többet nem veszek ilyen motorral szerelt autot.

Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:50 Benzin VS Dízel

zoliika írta:
YELLOW írta:

miért ne lehetne véleményt alkotni bármiről? nekem nem volt dízel BMW-m, de nem is lesz ezt garantálom vezetni vezettem már párat, de nem fostam bokán magam. most hiába megyünk el iylen stílusba, ez az én véleményemen nem változtat. de neked nem úgy kell ezt megélni, mintha ez a saját "ügyed" lenne, hisz jelentőssége nincs. miért legyek elfogult? imádom a BMW-t, talán túlságosan is, de elismerem a mást is. egész kiskoromtól kezdve nagyon sok autósműsort néztem, újságokat vettem, könyvtárba jártam. (mióta autót vettem azóta nem nagyon követem már ezeket). elég nagy létszámú munkahelyen dolgozom, és figylek más mit mond, én azokból azt szűröm le amit írtam. teszem hozzá, senki sem azért mondta azt, amit mert olyan autója lett volna. pl benzines aztóban, benzines motorban a Nissan Almera-ban található 1.5 motort tartom a legjobbnak. és ezt kifejezetten amit írok, a hétköznapi autókról teszem. mert természetesen nyílván mint motor sokkal jobbak vannak, csak nem a mi pénztárcánknak.


Vélemény :számomra az azt jelenti,hogy tapasztaltam,megéltem valamit és azt utána megfogalmazom.
Pletyka,fikciók,"elveszek hozzáadok azt beszorzom aztán elosztom az Én hülyeségemmel":amit kollégák mondanak,hallomásból elítélni és "hallottam" szindróma!

Egy ilyen "ál" véleménnyel lehet az embereket butítani,megvezetni.....sőt termékeket lejáratni,státuszszimbólumokat lerombolni és akik ezen nagyhírű autómárkával kereskednek ill.szervizelik ,alkatrészeikkel kereskednek azokat ilyen formában lejáratni!


Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:49 Benzin VS Dízel

YELLOW írta:
zoliika írta:
YELLOW írta:

nekem keresztfater autószerelő volt, rég nem dolgozika szakmában (más ok miatt, nem azé mer hülye). neki leginkább dízel ódi volt, vagy konszern, wagen sosem volt motorikus gond egyikkel sem. merci sprinter a világból kiment. E34 524td-je is volt, azzal sem volt gond. én az ódit, mercit vezettem a legtöbbet. én a kijelentésem a 80-as évektől, kb 2005-ig tenném. az újabb dízelekről nem nyilatkoznék, szerintem semmi sem olyan már mint régen. ez csupán az én véleményem, saját megítélésem. amit gondolom egy szabad fórumon kifejthetek. nem vagyok szemellenzős BMW-s nem mindenben tartom etalonnak. szerintem reálisan gondolom. (még az én benyás motorm, sem tartom a legjobbnak , tudom hihetetlen)


Ódit és mercit vezettél a legtöbbet..........és Bmw diesel-t mennyit vezettél ill.mennyi bmw diesel-ed volt?Mert ki mered azt jelenti,hogy első a merci aztán a vw konszern és csak utánna a BMW!Nekem ami nem volt arról nem alkotok hallomásból véleményt!


miért ne lehetne véleményt alkotni bármiről? nekem nem volt dízel BMW-m, de nem is lesz ezt garantálom vezetni vezettem már párat, de nem fostam bokán magam. most hiába megyünk el iylen stílusba, ez az én véleményemen nem változtat. de neked nem úgy kell ezt megélni, mintha ez a saját "ügyed" lenne, hisz jelentőssége nincs. miért legyek elfogult? imádom a BMW-t, talán túlságosan is, de elismerem a mást is. egész kiskoromtól kezdve nagyon sok autósműsort néztem, újságokat vettem, könyvtárba jártam. (mióta autót vettem azóta nem nagyon követem már ezeket). elég nagy létszámú munkahelyen dolgozom, és figylek más mit mond, én azokból azt szűröm le amit írtam. teszem hozzá, senki sem azért mondta azt, amit mert olyan autója lett volna. pl benzines aztóban, benzines motorban a Nissan Almera-ban található 1.5 motort tartom a legjobbnak. és ezt kifejezetten amit írok, a hétköznapi autókról teszem. mert természetesen nyílván mint motor sokkal jobbak vannak, csak nem a mi pénztárcánknak.




Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:47 Benzin VS Dízel

m_attila írta:
zoliika írta:
YELLOW írta:

nekem keresztfater autószerelő volt, rég nem dolgozika szakmában (más ok miatt, nem azé mer hülye). neki leginkább dízel ódi volt, vagy konszern, wagen sosem volt motorikus gond egyikkel sem. merci sprinter a világból kiment. E34 524td-je is volt, azzal sem volt gond. én az ódit, mercit vezettem a legtöbbet. én a kijelentésem a 80-as évektől, kb 2005-ig tenném. az újabb dízelekről nem nyilatkoznék, szerintem semmi sem olyan már mint régen. ez csupán az én véleményem, saját megítélésem. amit gondolom egy szabad fórumon kifejthetek. nem vagyok szemellenzős BMW-s nem mindenben tartom etalonnak. szerintem reálisan gondolom. (még az én benyás motorm, sem tartom a legjobbnak , tudom hihetetlen)


Ódit és mercit vezettél a legtöbbet..........és Bmw diesel-t mennyit vezettél ill.mennyi bmw diesel-ed volt?Mert ki mered azt jelenti,hogy első a merci aztán a vw konszern és csak utánna a BMW!Nekem ami nem volt arról nem alkotok hallomásból véleményt!


thank you



Robinson Elküldve: 2013-02-06 09:46 Benzin VS Dízel

zoliika írta:
YELLOW írta:
nekem keresztfater autószerelő volt, rég nem dolgozika szakmában (más ok miatt, nem azé mer hülye). neki leginkább dízel ódi volt, vagy konszern, wagen sosem volt motorikus gond egyikkel sem. merci sprinter a világból kiment. E34 524td-je is volt, azzal sem volt gond. én az ódit, mercit vezettem a legtöbbet. én a kijelentésem a 80-as évektől, kb 2005-ig tenném. az újabb dízelekről nem nyilatkoznék, szerintem semmi sem olyan már mint régen. ez csupán az én véleményem, saját megítélésem. amit gondolom egy szabad fórumon kifejthetek. nem vagyok szemellenzős BMW-s nem mindenben tartom etalonnak. szerintem reálisan gondolom. (még az én benyás motorm, sem tartom a legjobbnak , tudom hihetetlen)


Ódit és mercit vezettél a legtöbbet..........és Bmw diesel-t mennyit vezettél ill.mennyi bmw diesel-ed volt?Mert ki mered azt jelenti,hogy első a merci aztán a vw konszern és csak utánna a BMW!Nekem ami nem volt arról nem alkotok hallomásból véleményt!