TomyMU fórum hozzászólásai

TomyMU Elküldve: 2017-01-18 20:21 Mi lehet a baj?_

YELLOW írta:
TomyMU írta: Sziasztok! A minap arra lettem figyelmes, hogy vmi nagyon kopácsol, kalapál a motortérben. Hívtam is egyből a szerelőm mert megijedtem, hogy nem e a lánc az, de azt mondta, hogy valószínű hidrotőke lesz, és ha hangossabb lesz a hang majd akkor hozzányúlunk. Egyébként hideg motornál még nem is csinálja, csak ha felmelegszik, illetve csak álló motornál hallani, gázadásra normálisan gyorsul stb. És még azt is észrevettem, hogy azóta fogyott egy kis motorolaj is. ( Mióta nálam van 1dl-t se kellett utána tölteni, és mindig a gyári BMW olajat tettem bele) Segítségeteket előre is köszönöm.

Csináltam egy videót is:
A link neve


nekem ugyanilyen a hangja, 4,5 éves korától 62ezer km-től, amikor is vettem. azóta mentem kemény 45ezer km is vele, de semmi nem változott. olajat nekem nem eszik. a hang állandó.
mondjuk nekem 18ezernél valamit csináltak a valvetronic-kal, lehet a motort cserélték, vagy a vezérlőjét, nem tudom, de ezzel kapcsolatos.
egyébként itt írtam erről, hogy mi van a dolog hátterében: első komment.
VALVETRONIC szelepvezérlés



Köszönöm a tájékoztatást, elolvastam minden szavát az írásodnak. Nem aggódok végülis, csak érdekelt a dolog. Egyébként nekem is szervízkönyves a gép, de a fránya német betartotta a 25 ezres csereperiódust amit a BMW ír, 20 ezer alatt sosem volt olaj cserélve benne....nekem 1 éve van meg és már nyáron jön a 3.

TomyMU Elküldve: 2017-01-12 11:26 Mi lehet a baj?_

Sziasztok! A minap arra lettem figyelmes, hogy vmi nagyon kopácsol, kalapál a motortérben. Hívtam is egyből a szerelőm mert megijedtem, hogy nem e a lánc az, de azt mondta, hogy valószínű hidrotőke lesz, és ha hangossabb lesz a hang majd akkor hozzányúlunk. Egyébként hideg motornál még nem is csinálja, csak ha felmelegszik, illetve csak álló motornál hallani, gázadásra normálisan gyorsul stb. És még azt is észrevettem, hogy azóta fogyott egy kis motorolaj is. ( Mióta nálam van 1dl-t se kellett utána tölteni, és mindig a gyári BMW olajat tettem bele) Segítségeteket előre is köszönöm.

Csináltam egy videót is:


A link neve


TomyMU Elküldve: 2017-01-05 14:08 Fékjavítás

Sziasztok! Gondoltam leírom nálam mik a tapasztalatok, nekem is tárcsa+betét cserét javasolt a szerelőm, de ő ellenőrizte a dugattyút is azt mondta hogy azzal nincs baj. A betétnek az egyik fele jobban el van kopva mint a másik, és szerinte azért szorul. Tisztelt dfle! , nálad megoldódott a probléma?

TomyMU Elküldve: 2017-01-01 14:19 Fékjavítás

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, a minap 80-90 km/h-s sebességnél elkezdett kicsit rázni a kormány, megálltam, egy kis ferodol szagot is éreztem, végigtapogattam a felniket és a jobb első rendesen meleg volt. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget.

TomyMU Elküldve: 2016-10-10 19:58 Motorolaj

BekeJF írta:
YELLOW írta:
BekeJF írta: Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy júliusban vettem egy e46 1.8 benzin Touringot, ez egy 316i. Szóval elvittem egy nagyszervízre, ahol 5w-40-es Castrol olajat raktak bele. És szólt is a szerelő, hogy szelepszárszimeringet kell cseréltessek, mert kicsit kék füstöt ereget az autó. (én laikus szemmel nem látom ezt a kék füstöt) Az olajfogyást annál inkább 4000km alatt 2 liter.
Első kérdésem hogy ez sok ééé? vagy kevés?
Viszont ajánlották, hogy tegyem bele a gyári BMW olajat 5w-30-at. szerintetek az valamilyen szinten megállíthatja ezt a mértékű olajfogyást?
És milyen tapasztalataitok van a gyári olajjal kapcsolatban?
Abban biztos vagyok, hogy minden autó eszi az olajat, csak nem mindegy hogy mennyit.

Előre is köszönöm.


ez túlzott fogyasztás, bárki bármit mond! nekem 10ezer km alatt ha 2-3decit elcsíp, akkor lehet sokat mondok.
egyébként ezzel a motorral egyre többen panaszkodnak erre a problémára. főként az N46B20-asokra.
valószínű igaza lesz a szerelőnek, de lehet ő is csak olvasta ezt valahol. érdemes a kartergáz szűrőt is megnézni, mert az is tipikus hibaforrás. ehhez le kell ugyan venni a szívósort, de még mindig nem a motort kell megbontani.
km nem tudom mennyi lehet benne, de biztos 200 környékén van, vagy felette, bármit is mutasson.
ismerősnek gyűrűsort is cserélnie kellett, pedig mondjuk abban sok km sem volt, csak f@sza előző tulajdonosa.



Nos a kilométer 264000 és ebből négyezret én tettem bele. Az biztosan valós,
a szervizkönyv, a kinti szervizek és a komputer is azt mutatja. Egyébként ez már a facelift-es 2003 decemberi autó. És köszönöm a gyors választ.
A kartergázszűrőre már én is gyanakodtam. Akkor úgy tűnik, ha karter szűrő, szelepszárszimering, gyári olaj és esetleg egy gyűrűzés megoldhatja?



Sziasztok! Nekem is ugyanezek a dolgok adottak (2003. 12. havi autóm van, és 316i (N42B18A), én gyári olajat használok, 12 ezer után cseréltem és még elég szép színe volt az olajnak, amugy 210 ezer van benne és egyeltalán nem ette az olajat!

TomyMU Elküldve: 2016-09-04 14:31 Vezérműlánc

YELLOW írta:
szotakdavid írta:
N42 nem szereti a gyilkolàst! A lànc meg cserés mindegyikbe!


mikor cserés? egyik autó sem szereti, ha gyilkolják...



Igen, ez engem is érdekelne mikor cserés, nekem is N42 (B18A) van. 210 ezer van benne, nincs még hangja a láncnak, szerelőm azt mondta 250ig el szoktak menni.

TomyMU Elküldve: 2016-06-03 17:06 Klíma gondok

Sziasztok! Van egy kis gondom, mai nap már mondom bekapcsolom a légkondit, de semmi hideget nem fúj, langyosat csak, vagy épphogy hideget (kinti hőm. kb.). 16 fokra is levettem, jéghideget kéne fújnia de semmi, nyomatja a kinti levegő hőmérsékletét kb. Nem volt még klímás autóm, hol kezdjem a hiba keresését? Köszönöm.

TomyMU Elküldve: 2016-05-23 17:39 AUX

Sziasztok! E46-os gyári rádiós magnóra AUX kábelt rálehet kötni? Kazettás még, de kisnavis, és van rajta Mode gomb. ( Igaz ha megnyomom, akkor csak a rádió meg a kazetta között váltogat) 2003. 12 havi az autóm. Előre is köszönöm a segítségeteket.

TomyMU Elküldve: 2016-05-12 10:01 Lengéscsillapitó

Sziasztok! Köszönöm a segítségeket és a tanácsokat, közben megvettem a témát és Sachs névre hallgat, remélem beválik, bár ilyen utakon nem lepődök meg semmin, 11 évig használták németbe az autót, 3 hónapja van nálam, de a 3 hónap alatt több ütést kapott az autó mint a 11 év alatt, szerintem még a gyári lehet benne, bár ez kiderül a cserekor. (201.000 km)

TomyMU Elküldve: 2016-05-10 12:58 Lengéscsillapitó

Sziasztok! Lengéscsillapító csere előtt állok, a két hátsót kell kicserélnem mert ha kicsit hullámos vagy rossz úton megyek, ide-oda dobálja a hátulját az autónak, imbolyog, stb...Olvasgattam itt, hogy panaszkodnak a Sachs-ra, a szerelőm viszont azt mondja azt vegyem meg mert az a gyárija. Kinek mi a véleménye, melyik márkát lenne érdemesebb?

TomyMU Elküldve: 2016-04-19 10:35 E46 karosszéria, lámpák, indexek

Üdv mindenkinek! Le szeretném cserélni a gépen a hátsó lámpákat, az oldalindexeket, meg a két első indexet. (mindegyik sárga, és fehéret akarok) Érdemes utángyártottat venni? Befog illeszkedni rendesen? Erre gondoltam először:

http://www.tuning-tec.hu/BMW-E...a-d791.htm

De néztem gyárit is:

http://racingbazar.hu/alkatres...k._e46_bmw

Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, szivesen meghallgatnám.

TomyMU Elküldve: 2016-03-18 14:37 Egyenetlen alapjárat



TomyMU Elküldve: 2016-03-02 21:36 Motorolaj

YELLOW írta:
elgeri írta:
TomyMU írta: http://aruhaz.kauffer.hu/index...;prod=1153

Innen rendelt már valaki? Persze vannak még más oldalak is ahol lehet kapni gyári olajat, de csak erről az oldalról tudtam véleményeket olvasni, és senki nem írt rosszat róla.

http://www.motorolajbolt.hu/we...cturer/bmw

http://autoolaj.hu/olajok/bmw-...e+04+5w-30

Vagy még ezt a két oldalt néztem, de nemtudom mennyire megbízhatóak, és miért van ilyen árkülönbség. A másik lehetőség meg a Castrol, Bárdi Autónál, nem hiszem, hogy ott lenne hamis olaj, de említhetném még az Unixot is.


Itt szerintem nincsenek olyan nagy árkülönbségek, ezek simán lehetnek bolti haszonkülönbségek közti difik.

Én pl. Castolt veszek, biztos ami biztos alapon a Castrol hivatalos márkaboltjában, személyesen. Ha ott is hamis van, akkor nincs menekvés Viszont messze nem a legolcsóbbak
http://castrolmintabolt.hu/


én innen vettem olajat, váltóba valót. valami több évest kaptam, ami a napon pácolódott. annyiból korrekt volt, hogy küldött egy újat, a régit nem kérte, de a pumpa átmosásásra jó volt legalább. de volt már rá panasz mástól is.

leírtam már többször én honnan szoktam, és hogy milyen problémák voltak, vagy miket vettem észre, stb. árban az olcsóbbak kategória, sokszor vannak jó akciók, de állítólag közvetlen a gyártótól szerzik az olajat. BMW-be vett olajjal nem volt még gondom, viszont off autóba castrol-nál láttam érdekeséget. több embernek rendeltem innen, senkinek nem volt gondja. ha gond volt, korrektül álltak hozzám. (formula3000)



Köszönöm a segítséget, valószínű hogy a formula3000.hu-ról fogok rendelni, elég megbizhatónak tűnnek.

TomyMU Elküldve: 2016-02-29 15:41 Motorolaj

http://aruhaz.kauffer.hu/index...;prod=1153

Innen rendelt már valaki? Persze vannak még más oldalak is ahol lehet kapni gyári olajat, de csak erről az oldalról tudtam véleményeket olvasni, és senki nem írt rosszat róla.

http://www.motorolajbolt.hu/we...cturer/bmw

http://autoolaj.hu/olajok/bmw-...e+04+5w-30

Vagy még ezt a két oldalt néztem, de nemtudom mennyire megbízhatóak, és miért van ilyen árkülönbség. A másik lehetőség meg a Castrol, Bárdi Autónál, nem hiszem, hogy ott lenne hamis olaj, de említhetném még az Unixot is.

TomyMU Elküldve: 2016-02-28 12:00 Motorolaj

Üdv! Vétel után hamarosan lecserélem az olajat, ti milyet ajánlotok bele? 5W-30-ra gondoltam, Castrolt nem merek venni bele, csak rosszat olvasok róla, néztem a gyári olajat hozzá inkább azzal tölteném meg, vagy esetleg Mobil. Levegőszűrőt, olajszűrőt, pollenszűrőt, üzemanyagszűrőt pedig Mann-filtert vennék.