Totyasrac fórum hozzászólásai

Totyasrac Elküldve: 2014-03-05 09:32 EWS+Kulcs...

dzsanista83 írta:
köszi a választ.mindenképp le tiltatom,1 a baj hogy nagyon messze van, kicsit közelebb kéne nekem 1 hely.



Elvileg lehet vele beszélni róla, hogy tegyen egy túrát Bp-re valamelyik hétvégén
Mi eddig három autóval várunk optimális megoldásra, azt írta, hogy megoldható. Írj neki, hogy ha jönne valamikor mostanában, akkor szóljon neked is, nyilván minél több kulcs/programozás jön össze, annál jobban jár mindenki.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-04 15:31 Nagyobb sebességnél rezonálás

oxigen írta:
oxigen írta:
Egy 2004-es 320d automata sedan-rol beszelunk, 115km/óra környékén kb 2300-as fordulatnál tempomattal (és anélkül is) hangos búgás-zúgás és teljes kasztni rezonálás jön valahonnan alulról. (...) Próbálgattam még, és hasonló fordulatnál 80 környékén is előjön ugyan ez a daráló rezgés, csak nem ilyen hangosan.


Sziasztok, meglett a probléma -> automata váltó elhalálozott sajnos. Tipikus Wandler probléma a fent említett jelenség. (...)
Remélem segítettem a jövőbeli hasonló problémával küszködőknek.

(...)belefuthattok a fenti 4-500e Ft-os kiadásba, mint ahogy nekem is sikerült.(...)Kilométer állás teljesen mindegy, van amelyik 100e km után kuka, van ami kibír 300e-t.


Szia!

Melyik szervizben sikerült megoldani? Garanciát adtak-e (és ha igen, mennyi idő/km)?
Ha nem indiszkrét, mennyi lett a számla?

Előre is köszi a válaszokat!

Totyasrac Elküldve: 2014-02-17 21:44 Tempomat - utólag?

YELLOW írta: faxt xarakodtok




Totyasrac Elküldve: 2014-02-12 11:22 Kulcs hiány!

Sziasztok!

Kicsit utánaolvastam a témának itt a fórumon (minthogy egy kulccsal vettem az autót és szeretném letiltatni a korábbiakat meg tartalékot csináltatni). Felhívtam márkaszervizeket, 60-70e Ft a rombusz E46 kulcs és a programozás; nem barátok

Naszóval arra gondoltam, hogy ha keresek alternatív megoldást (kulcs elektronikával féláron eBay-ről vagy máshonnét + feltanítás az itt leírtak alapján), akkor van-e valami maszek szerviz, akiben meg lehet bízni és a korábbi kulcsokat letiltja, valamint magának nem tárolja el későbbi felhasználásra az immo/távirányító információit? Ha igen, kit érdemes keresnem?

Köszi a válaszokat előre is!

P.s.: Ha rosszul értelmeztem az itt olvasottakat, nyugodtan mondjátok el, ha valami máshogyan működik, nekem így jött le a dolog

Totyasrac Elküldve: 2014-02-08 13:10 Társalgó

gzu11 írta:

20-25eFt-ért adják ki...
De csak addig fogod látni, amíg hivatalos BMW márkaszervizbe hordta...


Az is érdekes információ lehet, szóval lehet hogy adok neki egy esélyt. Tényleg ilyen drága? Hmmmm

Totyasrac Elküldve: 2014-02-08 11:31 Autóvásárlás

Hát, itt elég érdekes árak vannak valóban

Totyasrac Elküldve: 2014-02-08 10:49 Társalgó

Sziasztok!

2004-es E46 318i Touring esetén ha szeretnék szerviztörténetet látni, arra van valami mód? Németországi az autó, ha alvázszámmal bemegyek egy márkaszervizbe, kiadják-e, vagy csak a tulajnak (elvileg két napon belül a nevemre kerül, szóval az sem probléma, nem lehetett kihagyni a vételt )

Totyasrac Elküldve: 2014-02-07 13:50 Autóvásárlás

kundof1 írta:
Köszönöm válaszodat, ez jól hangzott, persze szerelővel mennék megnézni, de 200km re van :S Nekem is tetszik de haveromnak is van egy szép E46-a eladó! Nekem olcsóbban adja, mert haveri alapon, am neten is fent hirdeti! Am azt tudom h jó állapotban van, meg most szervizelte le, olajak, szűrők, meg 4 tárcsa betétet cserélte ki rajta. Németből hozta saját magának egy idősebb Úré volt 10 évig és fél évesen vette az első tulajtól. 242000 km van benne, de szépen jár, Volt szerelőnél mert ő cserélte az olajat meg a tárcsákat, megnézte egr-t kitakarította, mondta h jó, turbót is megnézte nem lógott semmi baj nincsen vele! Am abba is ezek az extrák vannak, de azon van még horog is, meg téli, nyári felnit adja hozzá! Betegsége sárvédőiven van neki 2 rozsdásodása meg az olajvisszajelző néha felgyullad!


Ha van ismerősnél nagyjából olyasmi, amit szeretnél, és megbízható az ember: azt kell megvenni!!! (Az ismert előélet árban sokkal többet érhet, mint bármi egyéb.)

Szerintem.

Totyasrac Elküldve: 2014-02-04 15:57 Autóvásárlás

Amúgy még egy kérdés - jól olvastam, hogy ha a tempomat nálam mindenképp elvárt, de találok szépet amiből csak annyi hiányzik, akkor az viszonylag olcsón pótolható (ráncfelvarrott E46 benzines automata esetén)?
Mármint kell egy multikormány (ez azért akad bontóban vagy nagyon kell vadászni) meg egy kis sw-okosítás és ennyi?

Illetve a sárga/fehér lámpák mit mutatnak? Látok 1999-est is fehérrel meg 2004-est is sárgával, és nem értem (azt hittem a ráncfelvarrás előttiek sárgák)?

Totyasrac Elküldve: 2014-02-04 13:39 Autóvásárlás

minimal írta:
Nekem úgy tűnik, hogy használtautót akarsz venni, de úgy gondolkodsz mintha újat vennél. Olyan használtautót nem fogsz venni amire nem kell költeni, ha pedig ilyenre vársz sosem veszel autót. Sokan nem akarják ezt elfogadni. Ha veszel egy új autót akkor nem kell félned,majd gariba kicserélik, de vásárláskor ott hagyod az árát és már ahogy kifordulsz a szalonból 10% értékvesztés. Vigyél magaddal megbízható szerelőt vagy elviszed bevizsgálásra, és tisztába leszel az állapottal és a várható kiadásokról, a fődarabok ha szervizelték és te is szervizeled nem megy tönkre, de nem várhatja el senki hogy nem kell majd rákölteni egy tömités garit, vagy pár szilentet, vagy féktárcsát, ezek kopó alkatrészek cserélni kell(szokták).


Nem értek egyet teljesen - az autók zömét akkor adják el persze, amikor ismét költeni kellene rá, de azért ki lehet fogni olyat, ami más okból megy a háztól. Általában persze ezeket a választék tetején kell keresni (árban), de nincs garancia arra, hogy csak azért, mert drága, még jó is lesz; viszont a kínálat alján nagyon valószínű, hogy nem találunk teljesen hibátlant.

Totyasrac Elküldve: 2014-02-03 19:17 Autóvásárlás

Pitykoo írta:

Köszi! Hát igen ettől félek én is, hogy ott minden szép és jó, aztán hazahozom és apránként kiderül, hogy egy pénztemetőt vettem..
Magánszemélynél meg most nincs olyan ami igazán tetszene..
Inkább akkor várok még egy kicsit, hátha....


Nos, azért azt érdemes tudni, hogy a magánemberek sem semmik - letagadják a hibákat, nem akarják elfogadni az értékvesztést (mittomén 4M-ért újonnan vett autót 2x alaposan megtörnek, majd sérmentesként akarják 6 évesen fél ár felett adni, és még rengeteg ilyennel találkoztam.
Az én lelkiismeretem tiszta, soha semmilyen hibát vagy sérülést nem titkoltam el, volt aki 7 évvel később (amikor ő adta el a tőlem vett kocsit) hívott hogy most adja el és semmi különösebb baj nem volt vele azóta sem...

És van egy (egyetlen egy) nepper ismerősöm, akiben teljesen megbízom; hozzá visszajárnak a vevők. Ő nem egy autón akar sokat kaszálni, hanem inkább pörgeti a dolgokat. Sajnos ami E46 volt neki, az kéziváltós dízel volt, az is elment 3 nap alatt (általában az alsó egy harmadba lövi be az árat a fenti okok miatt).

Totyasrac Elküldve: 2014-02-02 22:28 Autóvásárlás

Pitykoo írta:

Aham... hát nekem is az szimpatikusabb..
Akkor félreinformáltak, de köszi hogy szóltál...
Aza baj, hogy van most egy kocsi és mindenbe tetszik nagyon csak ugye triptonic váltó van benne és ezért agyalok rajta...


Én meg pont automatából nem találok olyat, ami tetszene (318 vagy 320 E46-ra vadászom hetek óta, főleg mobile.de-n de a HaHu-t is nézegetem). Ha mégis a kézi mellett döntesz, átdobhatnád az automata linkjét
Illetve ha valaki tud szép és jó állapotú ilyet (preferált a 2003-2005 közti 4 ajtós vagy kombi, automata, 2M alatti példányt), leginkább ismert előélettel, az nyugodtan szóljon

Köszi!

Totyasrac Elküldve: 2014-01-24 15:46 Autóvásárlás

Tano írta:
Hi!
E46-nál csak a kormányról lehet. Ezekben lehet kicserélték a kormányt, hogy azt külön eladják drágábban, vagy nem tempomatos autók. Igaz ezt nem nagy költség utólag berakni, főleg ha elektromos a gázpedál.


Értem, akkor erről azonnal kiszúrható, ha mégsem tempomatos csak ikszeltek amit láttak az extralistán török barátaink

Bónuszkérdés: melyik verzióknál elektromos a gázpedál? (Akkor lehet nem szűrnék tempomatosra, ha olcsón/könnyen befaragható... :twisted

Totyasrac Elküldve: 2014-01-24 15:36 Autóvásárlás

Sziasztok!

Pár napja írtam, hogy én is E46-okat nézegetek, automatát, 318i vagy 320i érdekel (a limuzin vagy kombi közül mindegy, kupét annyira nem akarok).

Namost párnál belefutottam abba (mint pl. ennél, meg ennél is), hogy a leírás alapján tempomatos, de a kormányon nem találok gombokat ehhez. Elég sok ilyen van, lehet hogy bizonyos verzióknál máshonnét lehet szabályozni? Ha igen: honnét?

Előre is köszi a válaszokat!

Totyasrac Elküldve: 2014-01-22 16:08 Autóvásárlás

Umberto írta:
Mi a baj a kézi dízellel?


Én személy szerint nem szeretem. Sokat járok Bp-en, a benzinesekkel kevesebbet kell váltani (ne kezdjünk hitvitát De nekem a 2-es jó 20-90km/h közt, a 3-as 25-110 közt pl., nem sok ilyen dízelt ismerek), de amúgy is automata kocsit szeretnék - és lehetőleg benzinest, azt viszont a kevesebb hibalehetőség miatt.
Egy szép benzines E46 318i vagy attól felfelé... No olyanra vágyom most