Totyasrac fórum hozzászólásai

Totyasrac Elküldve: 2014-03-15 17:47 BMW autókulcs

sbalazs22 írta: Üdv mindenkinek

15.-én megyek BP-re akinek szüksége van kulcsra
(e46,e39,x3,x5 stb) annak várom a jelentkezését.Ne hagyd ki mert legközelebb egy év múlva megyek fel. Hírdetésemben megtaláljátok a telefon számomat.

Balázs



Szia!

Köszi, tökéletes eredmény, baráti kiszolgálás, köszönöm - maxi respect

Totyasrac Elküldve: 2014-03-14 16:12 Valaki segítsen

nickname írta:
Én is zártam már bele, és akkor mi van ? miért kell mindig a legrosszabbra gondolni


Mármint mindkettőt egyszerre?

Totyasrac Elküldve: 2014-03-12 20:59 Nagyobb sebességnél rezonálás

anubisz írta:
Milyen csapágya van a kardán keresztnek? Ha megmutatod veszek egyet

http://bmwfans.info/parts-cata...sal_joint/


A jelzett ábrán a 9-esre gondolhatnak, nem?

Totyasrac Elküldve: 2014-03-12 17:26 Társalgó

Sziasztok!

Helioport kolléga elérhetőségét tudja valaki? Itt a fórumon 8-a óta nem járt, és kéne neki üzennem (lehetőleg holnap kora délutánig), de sem mail-cím, sem telefonszám nincs megadva az adatlapján...

Ha szólna neki valaki, hogy keressen meg (itt, naponta többször is olvasom a fórumot, így meg pláne rá fogok nézni), vagy átdobná az elérhetőségét, megköszönném

Totyasrac Elküldve: 2014-03-12 13:20 Ajtónyítási Gondok!

GRM írta:
ok, köszi. Igazából amit tudok azt magam szeretném megcsinálni, nem csak a munkadíj miatt, hanem mert szeretek vele foglalkozni...


Teljesen megértem, én is így vagyok vele - kivéve ha nekem sokkal több időbe kerülne (és nem érek rá) vagy túl bizonytalan a kimenetel.
(Ahhoz képest, hogy elméleti szakember vagyok "civilben", cseréltem már kuplungot az egyik kocsimon, meg burkoltam már fürdőszobát, építettem nappali bútort, építettem teljesen át robogót mindenestől stb. De ~5e Ft-ot megért, hogy nem nekem kellett visszaépítenem az ablakemelő szerkezetet, hamar üvegcsere lehetett volna a vége )

Totyasrac Elküldve: 2014-03-12 11:54 Ajtónyítási Gondok!

GRM írta:
Szia, köszi az infót, remélem nem fog ki rajtam - bár kicsit tartok az utángyártott alkatrészektől hogy nem úgy passzolnak ahogy kellene


Hali!

Én péntek reggel az ablakemelőmet csináltattam velük, azt mondta a srác, hogy E46 esetén még az ajtózár javításában tudnak segíteni (pont a leírt dologban).
Tekintve, hogy az ablakemelőm (bal első) szétszereléssel, javítással és összeszereléssel, munkadíj/anyag egyben csak egy tízes volt (és elkészült 50 perc alatt) szerintem ennyit megérne az ajtózár-javítás is. Mármint ha már megvetted a kacatokat, akkor nyilván "csak" a munkadíj, és nem lesz gari.

Még mielőtt bárki kérdezi: semmi közöm hozzájuk, csak elégedett vagyok a munkájukkal és a témában is van megoldásuk, ezért írtam be.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-10 16:13 Autóvásárlás

ateszka86 írta:
Nekem is ilyen retro van...1ora alatt lazán belehet szerelni, a programozás 5ezer. a lámpamosós szett 20ezer lécekkel együtt kompletten, 30 perc a beszerelése, egy relével belehet úgy kötni h csak akkor mossa a lámpát amikor az fel van kapcsolva.... és u.úgy világít mint a gyári xenon, és legalább nem 20ezer egy csere


A programozásra miért van szükség? Ez nem teljesen világos nekem
Amúgy ettől még sajnos simán büntethetnek érte, én nem merném meglépni.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-09 19:17 525D Automata váltó

YELLOW írta: és tulajdonképpen egy is elég volna, mint automata váltó, ami persze már van.


A keresővel én nem találtam, pedig jó lenne... Melyikre gondoltál?

Totyasrac Elküldve: 2014-03-06 22:36 Nagyobb sebességnél rezonálás

anubisz írta:
Nem GM ? nem tudom. Mindjárt megnézem az etk ban.
Hát meg nem mondom, ezt írja 2 féle van,mert változott 2001 től
A5S 390R - VX
vagy ez
A5S 390R - XC
ezt már csak úgy tudom meg,ha megnézem mi van ráírva?


Szerintem a A5S 390R az GM...

Totyasrac Elküldve: 2014-03-06 22:08 Nagyobb sebességnél rezonálás

Amúgy persze zsebbe nyúlós az automata váltó felújítása, de egy sima kuplungozás is megvan egy százas (2003-as Corollámon 5 éve 120e-nél 120e Ft-ért akarták elvégezni mert szorult a kinyomócsapágy; a 2006-os 307-esemen 150e km-nél a diffi csapágya kezdte feladni és az 90e Ft volt barátilag mert az 1.6 16V-hez pl. nincs bontott váltó mert mind szétesik; egy váltószinkron-csere a Galantomon 11 éve 50e Ft volt), kettőstömegű lendkerékről ne is beszéljünk...

Szóval mindent egybevetve 200-250e km környékén a kézis és az automata váltójára nagyjából ugyanannyit lehet elkölteni. Kis szerencsével egyikre sem, némi pech beesésével ki lehet bármelyiket maxolni.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-06 11:08 BMW autókulcs

elgeri írta:
Használt BMW vásárlásnál kulcs ügyileg mire kellene figyelni? Ha jól sejtem két, teljesen megegyező gyári kulcs tartozik a kocsikhoz, és ennyi? Van hozzá valami papír, igazolás, seria number... ami alapján pl. ha tönkremegy, elveszítem, akkor lehet újat venni a márkaszerviztől? Van hozzá úgynevezett mester kulcs?


Amennyire én tudom, alapból 3 kulcs járt az autóhoz: két távirányítós és egy szervizkulcs. Többek meséltek egy úgynevezett levélkulcsról (vagy valami ilyesmi neve van) ami lapos, simán elfér a pénztárcában végszükség esetére.

Amit még érdemes tudni: a kocsi "agyában" max. 10 kulcs adatai tárolhatóak, programozással lehet az elvesztett kulcso(ka)t kitörölni és úja(ka)t aktiválni.

Tehát ha tutira akar menni az ember, mindenképp érdemes kiolvastatni, hogy csak a kocsival kapott kulcsoknak legyen jogosultsága indítani/nyitni az autót.

Én ezt olvastam ki az eddigi kereséseim során.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-06 08:27 BMW autókulcs

Helioport írta:
Na, kérem! Tessék csak tessék.... Balázs fentebb felajánlotta, hogy van az a kocsiszám, amennyiért már megéri neki is feljönnie a citybe. Szóval Budapest. Ki az aki szeretne kulcsot? (Érdeklődni inkább személyesen Balázsnál)szépen ide a nevem alá soronként a csatlakozni kívánók!!!!


Eddig négy jelentkező:

Helioport
Totyasrác (3 autóval, amiből egy az enyém, kettő haveroké :twisted


Totyasrac Elküldve: 2014-03-05 22:34 EWS+Kulcs...

Helioport írta:
Akkor itt vagyok én is, erre a túrára várok már egy éve, hogy feljöjjön a srác Bonyhádról!


No de szóljatok neki, hogy van további érdeklődő!

Szerk.: a "BMW autókulcs" topicban íródik egy lista, oda írjatok!

Totyasrac Elküldve: 2014-03-05 13:09 Segítsetek!

rece65 írta:
De ez elég könnyen kipattan a szellőző rácsból,nem?
A brodit az profibbnak tűnik csak nem értem hogy ahhoz nem jár tartó és még külön meg kell venni azt is?


Hát, a Civicben sokkal masszívabban állt, de itt is csak durvább úthibákon mozdul meg, kipattanáshoz szerintem betonfalat kéne koccolni (a kivételhez is erősen kell húzni).
A másik (a linkelt brodit) az csak a szellőzőrácsos része, ahhoz még kell maga a tartó (az általam linkelt két termék közül a másodikhoz hasonló, ami kompatibilis a brodit-termékkel). Lehet hogy masszívabb, nem volt még olyan a kezemben

De nekem 6e Ft-ot busásan megért ez a tartó, amit vettem, nem zörög, nem akar kiesni, jól látható de nem takar ki semmit a telefonnal együtt... És nem kellett fúrni-faragni semmit.

Totyasrac Elküldve: 2014-03-05 10:28 Segítsetek!

rece65 írta:
Ehhez a laphoz hogyan fogatod fel a telefont,nincs hozzá tartó?
A képeken nem látok amiket mellékeltek a beszereléshez!


Én a Speedshop-ban vettem magamnak december vége felé szellőzőrácsra pattintható tartót + telefontartót ami rá lehet pattintani, egyben volt vagy 6e Ft. Eddig a Civicben, most az E46-ban teljesít szolgálatot
De ez a ragacsos is jópofa...