2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió

2010. december 18. szombat 19:23, gampetibor


A BMW hivatalosan is bejelentette: a 1-es széria kupé és kabrio modelljeinek frissített verziója 2012-től elérhető. Számos változtatást hajtottak végre a 2012-ben megjelenő 1-es kupén, a hatékonyság növelése és a kiváló minőség fokozásának érdekében. A frissített 1-es kupé profilja – ami legjoban tükrözi a BMW sajátosságainak kifejezését – élesebb mint valaha.

2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió

képek megtekintése

A homlokrész új kialakítása magában foglalja a BMW innovatív légfüggöny technologiáját, ami csökkenti a turbulenciát a kerékjáratok körül, így javít a jármű aerodinamikai ellenállásán. A külső design kialakításában nagy szerepet kaptak az új első és hátsó lámpatestek. A belső térben az új designal rendelkező kapcsolók és vezérlő egységek egy új kifinomultabb megjelenést teremtenek.

2008-ban az USA-ban mutatták be az 1-es sorozat első kupéját, amihez a 40 évvel ezelőtti legendás BMW 2002 modell adott inspirációt. A frissített 1-es kupé, ami megtestesíti a BMW teljes filozófiáját - a tiszta teljesítményt, a kompakt méreteket és a prémium kivitelezést – talán a következő BMW legenda lesz. A sportos hátsókerék-hajtás, a gyors és pontos kezelhetőség és az erős motor kombinációja a 4 kényelmes üléssel – a frissített 1-es kupé újra feltalálja azt a világot amit a legendás BMW 2002-es modell teremtett.

Legfontosabb újítások

Stílus/aerodinamika

  • mind a 128i és a 135i kupé és kabrió új frissített első és hátsó lámpatesteket kapott, a hátsó lámpák LED-esek az elsők pedig új szemöldök stílust kaptak
  • a kabrió modellek rendelhetőek az új Moonlight Black / holdfény fekete / tetővel is aminek anyaga összefüggő fényes fémrostokból épül fel, amire ha rásüt a nap akkor fémes ezüst színben pompázik
  • a frisített modellekben elérhető az úgynevezett Gloss White / fényes fehér / belső kárpitozás is
  • az első lökhárítók tartalmazzák az Air Certain / légfüggöny / technológia áramvonalas design-ját aminek segítségével csökken a forgó kerekek által keltett turbulencia a kerékjáratok mellett
  • az első lökhárító külső alsó részén nyílásokat találunk amik kb. 10x3 cm –esek és a levegőt a kerékjáratokhoz vezetik ahol a kiáramló levegő egy függönyt képez a kerékjáratok körül ezzel csökkentve a kedvezőtlen turbulenciát
  • a légfüggöny hatás további javításának érdekében a kupék rendelhetőek Aero Wheel kerekekkel is


Erőátvitel/hajtás

  • a 135i egy N55 fémjelzésű 300 lóerős, 3 literes, sorhatos agregátot kapott twin-scroll turbófeltöltővel ellátva
  • a 128it egy 230 lóerős sima sorhatos motor hajtja
  • a135i rendelhető 7 sebességes DCT váltóval
  • az új hátsó differenciálmű és az új optimalizált véglehajtás sima futást és üzemanyag megtakarítás erdményez


Technológia

  • a BMW Connected Drive –nak köszönhetően Blackberry Smart Phone, iPod,USB és bluetooth illesztőt kapunk




Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Hamann BMW X5 Flash Evo M 670 lóerővel
Hamann BMW X5 Flash Evo M 670 lóerővel

A széria BMW X5 M 555 lova az átlag embernek több mint elég, de a Hamann természetesen ezzel sem éri be, így megszületett a Flash Evo M. A német tuner cég mint mindig, most is összeállított egy igen komoly body kit-et is a járgányhoz, amit 2 féle motortuninggal rendelhetünk meg, akár 670 lóerőig feldühítve a vasat. tovább »


BMW X6 és X5 teszt a havon
BMW X6 és X5 teszt a havon

Először is boldog új évet mindenkinek! :) És akkor jöhet a 2011-es év első bejegyzése, amin láthatunk egy-két igen meredek mutatványt a címben megjelölt gépsárkányoktól. Rögtön az első emelkedő (amivel a hétköznapokban is könnyen találkozhatunk, ha mondjuk Budán lakunk) kimeríti a húbasszus kategóriát, főleg ha nyári papucsokkal képzeljük el :D Remélhetőleg Ti is mind téligumival jártok! tovább »


Három autós szakág szezonzáró hétvégéje Tökölön!
Három autós szakág szezonzáró hétvégéje Tökölön!

A DriftGP Hungary idei debütálása után már sejteni lehetett, hogy a kitalált recept tökéletes összhangot teremt majd az extrém autósportok körében. Az idei szezont méltóképpen lezáró hétvégi rendezvényen a Drift, GyorsulásiFutam és a Gymkhana Országos Bajnokságának záró akkordja következik! Szeptember 10-11-én a tököli reptéren szem és fültanúi lehetünk a három sportág példás összefogásának, sőt a kapcsolódó programok is kellően érdekfeszítőnek ígérkeznek. tovább »


Boldog Új Évet Minden BMW fannak!
Boldog Új Évet Minden BMW fannak!

Nagyon boldog, eredményekben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk minden kedves BMW őrültnek! Sok örömteli, hiba és balesetmentes kilométert a 2014-es évben is. Húzzatok gumit. Télen télit. Köszönjük az egész éves jelenlétet, reméljük jövőre is velünk tartotok, és sok hasznos információ cserél gazdát a fórumon! tovább »