2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió

2010. december 18. szombat 19:23, gampetibor


A BMW hivatalosan is bejelentette: a 1-es széria kupé és kabrio modelljeinek frissített verziója 2012-től elérhető. Számos változtatást hajtottak végre a 2012-ben megjelenő 1-es kupén, a hatékonyság növelése és a kiváló minőség fokozásának érdekében. A frissített 1-es kupé profilja – ami legjoban tükrözi a BMW sajátosságainak kifejezését – élesebb mint valaha.

2012-től ráncfelvarrott 1-es kupé és kabrió

képek megtekintése

A homlokrész új kialakítása magában foglalja a BMW innovatív légfüggöny technologiáját, ami csökkenti a turbulenciát a kerékjáratok körül, így javít a jármű aerodinamikai ellenállásán. A külső design kialakításában nagy szerepet kaptak az új első és hátsó lámpatestek. A belső térben az új designal rendelkező kapcsolók és vezérlő egységek egy új kifinomultabb megjelenést teremtenek.

2008-ban az USA-ban mutatták be az 1-es sorozat első kupéját, amihez a 40 évvel ezelőtti legendás BMW 2002 modell adott inspirációt. A frissített 1-es kupé, ami megtestesíti a BMW teljes filozófiáját - a tiszta teljesítményt, a kompakt méreteket és a prémium kivitelezést – talán a következő BMW legenda lesz. A sportos hátsókerék-hajtás, a gyors és pontos kezelhetőség és az erős motor kombinációja a 4 kényelmes üléssel – a frissített 1-es kupé újra feltalálja azt a világot amit a legendás BMW 2002-es modell teremtett.

Legfontosabb újítások

Stílus/aerodinamika

  • mind a 128i és a 135i kupé és kabrió új frissített első és hátsó lámpatesteket kapott, a hátsó lámpák LED-esek az elsők pedig új szemöldök stílust kaptak
  • a kabrió modellek rendelhetőek az új Moonlight Black / holdfény fekete / tetővel is aminek anyaga összefüggő fényes fémrostokból épül fel, amire ha rásüt a nap akkor fémes ezüst színben pompázik
  • a frisített modellekben elérhető az úgynevezett Gloss White / fényes fehér / belső kárpitozás is
  • az első lökhárítók tartalmazzák az Air Certain / légfüggöny / technológia áramvonalas design-ját aminek segítségével csökken a forgó kerekek által keltett turbulencia a kerékjáratok mellett
  • az első lökhárító külső alsó részén nyílásokat találunk amik kb. 10x3 cm –esek és a levegőt a kerékjáratokhoz vezetik ahol a kiáramló levegő egy függönyt képez a kerékjáratok körül ezzel csökkentve a kedvezőtlen turbulenciát
  • a légfüggöny hatás további javításának érdekében a kupék rendelhetőek Aero Wheel kerekekkel is


Erőátvitel/hajtás

  • a 135i egy N55 fémjelzésű 300 lóerős, 3 literes, sorhatos agregátot kapott twin-scroll turbófeltöltővel ellátva
  • a 128it egy 230 lóerős sima sorhatos motor hajtja
  • a135i rendelhető 7 sebességes DCT váltóval
  • az új hátsó differenciálmű és az új optimalizált véglehajtás sima futást és üzemanyag megtakarítás erdményez


Technológia

  • a BMW Connected Drive –nak köszönhetően Blackberry Smart Phone, iPod,USB és bluetooth illesztőt kapunk




Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Video: Bejelentés volt, Isetta nem lesz. Jönnek az i-BMW-k
Video: Bejelentés volt, Isetta nem lesz. Jönnek az i-BMW-k

Ma hivatalosan is bejelentette a BMW az új márkáját, ami a jövő elektromos járműveinek égisze alatt kerül majd piacra. Az almárkát egyszerűen csak "i"-nek nevezik, és az első jármű, melyet piacra dobnak a Megacity városi autó. A bejelentés gyakorlatilag újat nem foglalt magába, csupán az eddigieket erősítette meg, kivéve az Isetta elképzeléseket. tovább »


Végre leleplezték: BMW 1 M coupé!
Végre leleplezték: BMW 1 M coupé!

Hosszas titkolózás és jól felépített reklámkampány után - amiben a rajongókat teljesen felcsigázták és kíváncsivá tették még talán a nem-BMW rajongókat is – végre bemutatták teljes egészében a BMW 1-es M coupét! 1-es M coupé. Merthogy erre a névre hallgat. Nem, ez nem M1, azt a nevet már egy másik legendás bajor viseli: 1978-tól 81-ig gyártották ízig-vérig sportautó volt (ahogy az 1-es M coupé is). tovább »


Parádsasvár - Vissza a Drift gyökereihez!
Parádsasvár - Vissza a Drift gyökereihez!

A Drift autósport a hazai szakágak közt komoly teret hódított el magának, egy-egy versenyre több ezer néző látogat el, és élvezi a drift által nyújtott egyedi látványvilágot. Sokan azonban nem tudják, hogy a drift gyökerei a japán hegyekből indult el hódító útjára az 1960-as években. Június 25-én a DriftGP Hungary és az Észak-Magyarországi TC sportegyesület visszatér a drift gyökereihez! Magyarországon először rendeznek legális hegyi drift versenyt a Mátrában! tovább »


BMW Premium Selection és a 72 pont
BMW Premium Selection és a 72 pont

2010. november 11., 9:00 és november 13., 20:00 óra között ismét Premium Selection Budaörsön az Autoexpo-n. A minden évben megrendezett kiállításon a BMW által igazolt eredetű és minőségű fiatal BMW-k közül válogathatunk. A kiállított és megvásárolható BMW-k mindegyike 72 pontos minőségi ellenőrzésen esik át. tovább »