A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű...

2016. március 22. kedd 13:07, Robinson


BMW Group – az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története. A BMW Group centenáriumának emléket állító időszakos kiállítás rendkívül egyedi megközelítésből szemlélteti a vállalatcsoport dinamikusan fejlődő, egy évszázadon átívelő történelmét.

A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű...

képek megtekintése

A BMW Group centenáriumának emléket állító időszakos kiállítás rendkívül egyedi megközelítésből szemlélteti a vállalatcsoport dinamikusan fejlődő, egy évszázadon átívelő történelmét.

2016-ban történelmi mérföldkőhöz érkezett a BMW Group: a vállalatcsoport március 7-én ünnepelte fennállásának centenáriumát, a müncheni BMW Múzeum pedig a "100 Mestermű. BMW Group – az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története" elnevezésű időszakos kiállítással hozza vissza a jelenbe az elmúlt évszázad mérföldköveit és meghatározó pillanatait. A 2017. szeptemberéig megtekinthető rendhagyó tárlat lehetőséget ad a látogatóknak arra, hogy teljes életnagyságban megcsodálják a BMW Group száz évének legfontosabb járműveit, újraéljék a vállalatcsoport legendás motorsport-sikereit és megismerjék a bajor gyártó legfőbb vállalatvezetési állomásait. A kiállítás mindeközben az 1916. és 2016. között eltelt egy évszázad történelmi és mobilitási fejlődésébe is izgalmas betekintést enged: a látogatók elé tárt "mesterművek" minden egyes korszakon végigvezetik a BMW Múzeum vendégeit, a múlt század hajnalától egészen napjainkig.

Az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története

A BMW Group története 1916-ban, repülőgép-hajtóművek előállításával kezdődött. A BMW 1923-ban kezdte meg a motorkerékpárok gyártását, első négykerekű járműve pedig már öt évvel később le is gurult a gyártósorról. A vállalatcsoport márkái és termékei azóta rendre lenyűgözik az embereket, felejthetetlen érzelmeket ébresztenek és kimagasló minőségről tesznek tanúbizonyságot. A BMW Group látványos sikertörténete azonban nem csupán a nagyszerű járműveknek köszönhető: a legendás évszázad kulcsfontosságú alappilléreit az olyan esszenciális "mesterművek" alkotják, mint a kockázatvállalásra kész vezetőség rendíthetetlen bátorsága, a motorsportban elért mérföldkövek, valamint a munkatársak innováció iránti szenvedélye és eltökéltsége. Ahogyan azt a megnevezés is mutatja, a "100 Mestermű. BMW Group - az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története" elnevezésű időszakos kiállítás eme száz esszenciális mestermű segítségével kalauzolja végig a látogatókat a vállalatcsoport egy évszázadon átívelő történelmén. "A vállalat teljes 100 évének dinamikus történelmét életre kelteni egyszerre volt kihívást jelentő és lenyűgöző feladat. A rendhagyó tárlat kivételes felépítése lehetővé tette számunkra, hogy a BMW Group történetét korszakokra és mérföldkövekre bontva mutathassuk be a látogatóknak" – mondta Gabriele Fink, a BMW Múzeum vezetője és a BMW Group Classic marketingigazgatója.

Felejthetetlen időutazás a vállalatcsoport százéves történetébe

A nagyszabású kiállítás az első mestermű nyújtotta időutazással kezdődik, amely 1916-ba, a Bayerische Motoren Werke megalapításához repíti vissza a vendégeket: a látogatók egy időalagúton keresztül érkeznek meg a BMW Múzeum Bowl csarnokába, miközben információs táblák segítségével tekinthetik át a vállalat százéves történetének és a mobilitás fejlődésének egyes korszakait. Az időutazást az életnagyságban kiállított "mesterművek" követik, amelyek a vállalat történetének egyes korszakait öt különböző színtéren, egy idővonal mentén elevenítik fel. Az időszakos tárlat "mesterművei" azonban nem csupán a Bowl csarnokban várják a látogatókat, hiszen a múzeum munkatársai úgy keltették életre a "100 Mestermű" elnevezésű kiállítást, hogy az a BMW Múzeum állandó kiállításának egyes állomásait is magába foglalja.

A "100 Mestermű. BMW Group – az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története" elnevezésű időszakos kiállítás részeként a látogatók több mint 30 legendás járművet tekinthetnek meg teljes életnagyságban, köztük az 1936-os BMW 328 modellt, az 1955-ös BMW 507 roadstert és az ugyanebben az évben bemutatott BMW Isetta frontajtós miniautót is. A tárlaton látványos tanulmányautók is helyet kaptak, így a BMW 2008-ban elkészített "Gina" koncepciója is, amely intelligens, rugalmas szövetből készült külső "bőrt" visel. A kiállítás információs tábláin a legjelentősebb járművek és a legendás motorsport-sikerek mellett a vállalatcsoport történelmi mérföldkövei is megjelennek, így többek között a 2007-ben bevezetett BMW EfficientDynamics stratégia innovációi is. A "100 Mestermű" kiállítás eközben minden téren a Bayerische Motoren Werke sikertörténetének elsőszámú kulcspontját, a munkatársak szenvedélyes rajongását állítja a középpontba, amely a vállalatcsoport elmúlt száz esztendejében mindvégig jelen volt, és a mai napig mit sem változott. A tárlaton azonos hangsúllyal kaptak helyet a kimagasló tervezőmérnöki teljesítmények és az olyan elsöprő motorsport-sikerek is, mint például az 1981-es Párizs-Dakar Ralin aratott győzelem. Az időszakos kiállítás felejthetetlen élményét érdekfeszítő történetek, rendkívül becses kiállítási tárgyak, nagy nyilvánosság előtt ismeretlen fényképek és kisvideók, valamint informatív skiccek és rajzok fokozzák tovább.

A "100 Mestermű. BMW Group – az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története" elnevezésű időszakos kiállítás 2016. március 10-től 2017. szeptember végéig várja a látogatókat a BMW Múzeumban. A teljes árú belépőjegy 10 euró. A BMW Múzeum keddtől vasárnapig 10:00 – 18:00 óra között tart nyitva, ünnepnapokon is.

A "100 Mestermű. BMW Group – az innováció iránti szenvedély és a bátor vállalkozói szemlélet 100 éves története" kiállításról további információkat talál a www.bmw-museum.de weboldalon.


A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű... A BMW Múzeum bemutatja: 100 Mestermű...


Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Hegyi versennyel kezdődik a hazai Drift EB futam
Hegyi versennyel kezdődik a hazai Drift EB futam

Az autósport szerelmeseit Európa legrangosabb nemzetközi sorozata várja, mely augusztus 9-10-én kerül megrendezésre a festői környezetben lévő Bélkő-hegyen. Rákövetkező hétvégén pedig a tököli Drift Arénába látogat a teljes mezőny. A drift autósport gyökereihez visszanyúlva több mint 10 ország részvételével kerül megrendezésre a King of Europe hegyi Touge futam, ahol természetesen hazánk legjobbjai is képviselik majd Magyarországot. tovább »


Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat

A 2017 áprilisától elérhető M Sport Limited Edition a BMW 6-os Coupé, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 6-os Gran Coupé mindhárom motorváltozatához megrendelhető lesz. A BMW 6-os sorozat limitáltan elérhető kiváltságaként debütáló M Sport Limited Edition a dinamikus vezetés élményének azon felejthetetlen formáját nyújtja, amelyet a magával ragadóan sportos kisugárzás és a lélegzetelállítóan harmonikus hangulat kettőse jár át. tovább »


M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon.
M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon.

Jön a tél, de a vezetés élménye nem múlik. A megfelelő előkészületekkel a vezetés a téli hónapokban is biztonságos maradhat, sőt, akár szórakoztató is. A "BMW Snow and Ice" tréning keretin belül, Sölden jeges útjain, ellenőrzött körülmények között, speciális járművezetői képzésben vehetünk részt. tovább »


Az AC Schnitzer már dolgozik az új X3-ason
Az AC Schnitzer már dolgozik az új X3-ason

A BMW X3 második, ráncfelvarrott verziója több, mint egy frissítés. Az új generáció egyértelműen többet kínál mint az elődje, és tényleg egyedülálló a maga nemében. Minden új, jobb, nagyobb és szebb. tovább »