A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

2010. október 18. hétfő 14:51, Robinson


Áprilisban bejelentette a BMW, hogy visszatér a DTM-be. Ennek feltételeként határozta meg, hogy meg tud-e egyezni a szervezőkkel a - többek közt - technikai szabályokról.

A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

képek megtekintése

Most hétvégén Hockenheimben már konkrét dátumot, 2012-őt megjelölve erősítette meg, hogy indul a sorozatban, melyben mint gyártó, 1987 és 1992 között szerepelt.

Amennyiben a szervezőkkel és az ellenfelekkel tárgyalt a sport jövőjéről, a BMW az M3-as szellemi megfelelőjét kívánja pályára küldeni, mely verseny ezáltal a német prémiumgyártók versenyévé válik. Jelenleg a Mercedes és az Audi versenyautói vesznek részt a DTM-ben, amiben 1984 és 1990 között sorozatban hét konstuktőri, és három egyéni bajnoki címet gyűjtött be a BMW. Összesen 50 alkalommal győzött a bajor gyártó, de 1994 óta nem állt rajthoz a versenysorozatban.

A BMW bejelentése nyomán más német gyártók figyelmét is a DTM felé irányíthatja, akik az utcai autók terén is szeretnének piacot szerezni a német hármas ellen. A Volvo már be is jelentette 2012-es indulási szándékát, míg az Opel-ről is azt rebesgetik, hogy fontolgatja a visszatérést.


A BMW 18 év után visszatér a DTM-be A BMW 18 év után visszatér a DTM-be


Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast

2016. október 27-től pályázható az elektromos autók elterjedését ösztönző állami támogatás, melynek támogatói okiratát egy BMW i3-as modell kapta meg pénteken, az elsők között Magyarországon. Az első támogatói dokumentum ünnepélyes keretek között került átadásra a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt, ahol Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár, Topa Jenőnek a Kígyó Patika 90 Bt. tulajdonosának adta át a BMW i3-as elektromos autó állami támogatásáról szóló okiratát. tovább »


Nem új hír, de cseréltesd ki a légzsákodat!
Nem új hír, de cseréltesd ki a légzsákodat!

Nem zárható ki, hogy a magas páratartalmú területeken hosszú időtartamig fennálló hatások miatt, a levegő páratartalma összegyűlhet az első utas légzsák gázgenerátorának házában. Ebben az esetben az utasoldali légzsák kinyílásakor nagymértékben megnövekedhet a belső nyomás. Így szól az utasoldali légzsákok cseréjére felszólító levél első bekezdése. tovább »


Drift GP - Végső Összecsapás
Drift GP - Végső Összecsapás

Szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren három autós szakág szezonzáró versenyére kerül sor, ahol több mint 150 versenyző méri össze tudását és eldől az is, hogy ki lesz az idei összetett bajnok. A GyoruslásiFutam és a nagy jövő előtt álló Gymkhana mellett a legnagyobb figyelem természetesen a Hell Energy Országos Drift Bajnokság utolsó versenyére összpontosul. A szervezők, mint mindig most is sok-sok meglepetéssel és egy teljesen újragondolt rendezvényterülettel készülnek. tovább »


Kerényi Ádám: "100x jobb lesz a hegyi drift mint egy strand"
Kerényi Ádám: "100x jobb lesz a hegyi drift mint egy strand"

A szombati hegyi drift versenyen a kétszeres KoE EB és kétszeres magyar bajnok Kerényi Ádám is ott lesz 650 lóerős autójával. Véleménye szerint a kilátogató nézők pontosan 100x jobban járnak, ha strand helyett ezt a programot választják. tovább »