A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

2010. október 18. hétfő 14:51, Robinson


Áprilisban bejelentette a BMW, hogy visszatér a DTM-be. Ennek feltételeként határozta meg, hogy meg tud-e egyezni a szervezőkkel a - többek közt - technikai szabályokról.

A BMW 18 év után visszatér a DTM-be

képek megtekintése

Most hétvégén Hockenheimben már konkrét dátumot, 2012-őt megjelölve erősítette meg, hogy indul a sorozatban, melyben mint gyártó, 1987 és 1992 között szerepelt.

Amennyiben a szervezőkkel és az ellenfelekkel tárgyalt a sport jövőjéről, a BMW az M3-as szellemi megfelelőjét kívánja pályára küldeni, mely verseny ezáltal a német prémiumgyártók versenyévé válik. Jelenleg a Mercedes és az Audi versenyautói vesznek részt a DTM-ben, amiben 1984 és 1990 között sorozatban hét konstuktőri, és három egyéni bajnoki címet gyűjtött be a BMW. Összesen 50 alkalommal győzött a bajor gyártó, de 1994 óta nem állt rajthoz a versenysorozatban.

A BMW bejelentése nyomán más német gyártók figyelmét is a DTM felé irányíthatja, akik az utcai autók terén is szeretnének piacot szerezni a német hármas ellen. A Volvo már be is jelentette 2012-es indulási szándékát, míg az Opel-ről is azt rebesgetik, hogy fontolgatja a visszatérést.


A BMW 18 év után visszatér a DTM-be A BMW 18 év után visszatér a DTM-be


Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik
A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik

Korábban, 2008-ban is foglalkozott már a BMW az ötlettel, hogy egy nagyobb SUV-ot építsen X7-es néven, de akkor ezt a lehetőséget elvetették az amerikai piac összeomlását követően. tovább »


Aukción hozzájuthatsz: BMW M1 by Frank Stella
Aukción hozzájuthatsz: BMW M1 by Frank Stella

A BMW M1 még mindig úgy néz ki, mint egy modern új autó, pedig már igen régen, 1979-ben festette ilyenre Frank Stella, Peter Gregg autóversenyző kérésére. Tudjátok, aki a Gymkhana sportágban kezdett. Köze lehet ahhoz, hogy maga a sport is mai napig nagy népszerűségnek örvend? :) tovább »


BMW kényelmes maffiózóknak
BMW kényelmes maffiózóknak

Orosz tunerek munkája a BMW 760 kínai üzletembereknek szánt változatára épült XLI High Security. A több mint négytonnás, páncélozott autóról titkolni is kár, hogy az alvilág szereplőit célozzák meg vele. Az Armortech orosz tuningcég készítette ezt a nem mindennapi BMW-t. Az 5,21 méter hosszú XLi kialakításának köszönhetően 40-50 centiméter lábtér jut a hátul ülőknek. tovább »


Crashwood
Crashwood

2013. augusztus 22-24 között Máriapócson ismét a driftről szólt minden. A fantasztikus hangulatról a szervezők oly módon gondoskodtak, hogy kis hazánkba hívták Európa legjobb drift pilótáit, hogy azok felvehessék a kesztyűt a magyar versenyzőkkel. Hogy miért lett a Trackwoodból Crashwood? A válasz egyszerű: mert sem az EEDC, sem a Drift Allstars, sem pedig a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság indulói nem féltek sem a gumifaltól, sem az őrületes tempótól... tovább »