E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW

2010. november 04. csütörtök 23:35, Robinson


Tudtad, hogy az első összkerekes BMW egy E30 325iX volt 1985-ben? Hathengeres M20B25 kódú 171 lóerős motorral volt ellátva, és nem csak szedán, de kupé és touring verzióban is elérhető volt.

E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW

képek megtekintése

Ez a típus állandó 37:63 arányban hajtotta az első és hátsó kerekeket, csak a későbbi E34-es 5-ösbe került többtárcsás kuplung, ami lehetővé tette a nyomaték elosztását annak megfelelően, hogy a beépített vezérlőegység szerint mire volt szükség az ABS, a sebesség és egyéb szenzorok által küldött jelek alapján.

A BMW később az X3 és X5 modelleknél nevezte el az összkerekes példányait xDrive-nak, ami már teljesen integrálódott az autók elektromos rendszerébe, erősen kötődve pl. a DSC-hez. A BMW szerint az xDrive a világ egyetlen olyan intelligens összkerék hajtású rendszere, amely változó nyomatéka előkalkulációkon alapul, nem pedig reaktív. (A reaktív rendszerek leegyszerűsítve akkor avatkoznak be, mikor a kerekek már kipörögtek, míg az xDrive már a kipörgést is megpróbálja megelőzni)

Hogy miben különbözik ez a rendszer a többitől, azt az alábbi videó mutatja be a leglátványosabban.Végül pedig néhány kép az első összkerékhajtású BMW-ről :)


E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW E30 325iX - Az első összkerékhajtású BMW


Komment írásaRobinson 2010. november 05. 14:52
Köszönöm, ennek örülök
Robinson
balesz 2010. november 05. 11:12
még ilyet
nagyon szívesen olvasom az írásaid


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
A Maróti könyvkiadó baszogatja az autósokat
A Maróti könyvkiadó baszogatja az autósokat

Rendben, értem, hogy valaki dolgozott a BMW szervizelési könyvekkel, és illene megvenni őket. Viszont úgy gondolom, hogy amit a Maróti könyvkiadó csinál, az több mint gusztustalan. Vigyázz, mert csőbe húznak, aztán meg pénzt követelnek, ha megosztod velük a birtokodban lévő digitális útmutatókat. Gondolom le vannak csórósodva, és nem tudnak már máshonnan pénzt beszedni. tovább »


Dühöngő újszülött: RENM BMW E92 M3 Agitator
Dühöngő újszülött: RENM BMW E92 M3 Agitator

Egy újabb tuningolt M3 látott napvilágot: ezúttal a RenM cég dobott piacra egy vadállatot, amit RenM Agitator névre kereszteltek, és azt kell mondjam, a melbourne-i tuningcég által készített E92 M3-ra valóban valóban illik a név. tovább »


Állandó elektromos hajtású 5-ös BMW-k Kínában?
Állandó elektromos hajtású 5-ös BMW-k Kínában?

Kína mára tényleg bebizonyította elszántságát az elektromos járművek / környezetvédelem fontossága / használata iránt, amit a BMW is elismer azzal, hogy hajlandóságot mutat egy teljesen elektromos hajtású F10 5-ös BMW bevezetésére kifejezetten és kizárólag a kínai piac számára. Ez az új autó nem összekeverendő az AktívHybrid 5-össel aminek a gyártása 2011. szeptemberében meg is kezdődik. tovább »


BMW e46 (M43TU motor) DISA szelep javítása
BMW e46 (M43TU motor) DISA szelep javítása

Hil nem először ír nekünk a csináld magad rovatba, és ezúttal is egy igen átlátható, könnyen megérthető útmutatót kaptunk tőle. Jelenség: Meleg motornál (motor hőmérő mutató középállás után kb 10-15 percel), főleg 5. sebesség fokozatban 1500-2000 fordulat közötti gyorsításkor csörgő hang hallható. tovább »