Az 500 lóerős környezetkímélő szörnyeteg - videó

2010. október 20. szerda 23:59, Robinson


A VST Convesions nevű horvát cég egy 1986-os E30 323-ból kihajította a motort, és elektromos üzeműre alakította. A cég tulajdonosa Mate Rímac az EV Builders fórumon (Elektromos autók építésével foglalkozó fórum) dobta fel a témát, hogy ezúttal egy igen gyors elektromos autót szeretne létrehozni. Úgy néz ki, sikerült neki :)

Az 500 lóerős környezetkímélő szörnyeteg - videó

képek megtekintése

A végeredmény igen meglepő (dehát jó alapanyagból könnyű ugye :D). Bár már nem zakatol olyan dühösen az E30 mint korábban, füstölni még mindig tud, hiszen 500 lóerőt képest leadni (keréken mérve), ami bőven elég ahhoz, hogy gumit amortizáljunk a betonon. Nem mellesleg ez a zöld szörnyeteg BMW 12.1 alatt futja a negyed mérföldet, és lealázza a Tesla Roadstert!

A környezetbe való maximális beolvadás jelképeként a kocsit zöldre festették, és az 1-es BMW ActiveE mintáját idéző grafikával spékelték meg.

Mate Rimac viszont nem elégszik meg ennyivel:
A '86-os 323-as BMW csak a kezdet volt a VST Conversions garázsában. A következő átalakítás alkalmával új akkumulátorokat kap és egy másik motort automatikus 2 sebességes váltóval, hogy még több lóerőt lehessen kicsikarni belőle.

Komment írásaDog 2010. október 21. 18:45
ez igen
Dog


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Shell-től jön az eredeti BMW motorolaj
Shell-től jön az eredeti BMW motorolaj

2015. január elsejétől, a Shell International Petroleum Company Limited és helyi társvállalatai lesznek az új nemzetközi partnerei a BMW motorolaj vevőszolgálati üzletágban. A BMW partnerei ezt a hivatalos tájékoztató levelet kapták arra vonatkozóan, hogy a jövőben a Shell-től kapják a motorolajat :) tovább »


ATC chiptuning: Így készült
ATC chiptuning: Így készült

Mint azt tudjátok, oldalunk partnereinek száma szerencsére folyamatosan bõvül. Elmondható, hogy kizárólag olyan cégeket találtok a kedvezményeket nyújtók között, akik minõségi munkát végeznek, és valóban megbízhatóak. tovább »


BMW M6 kupé 32 Euróért! Neked megér ennyit?
BMW M6 kupé 32 Euróért! Neked megér ennyit?

A BMW úgy döntött, hogy a Daimler nyomdokaiba lépve belevág az autókölcsönzés bizniszbe. "BMW on Demand" lett a neve a vállalkozásnak, melynek keretein belül 16 és 32 Euró közötti áron lehet BMW-t kölcsönözni óránként. tovább »


Hell Drift OB Pro Liga nyitófutam
Hell Drift OB Pro Liga nyitófutam

A DriftGP Hungary kiírásában az idei első Pro kategóriás verseny került megrendezésre a tököli repülőtér aszfaltján. Az előzetes kiírásának megfelelően több mint harminc versenyző érkezett és a magyar pilóták mellett Csehországból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából és Izraelből is neveztek pilóták. tovább »