BMW Classic gyűjtemény Münchenben

2010. október 30. szombat 14:13, Robinson


Év elején megnyílt a BMW Welt közelében München-ben a BMW Classic névre keresztelt gyűjtemény, ahol olyan ritkaságokat láthatunk, amiket eddig sehol máshol. A BMW Classic feladata a cég kilencven éves gyártási történetének archiválása, helyreállítása és megőrzése.

BMW Classic gyűjtemény Münchenben

képek megtekintése

A BMW múzeumból megéri átsétálni, hiszen ott nem láthatjuk például azt az E53-as V12-es LMR X5-öst, ami a Nürburgringen időrekordot állított fel kategóriájában, és most ezen a kiállításon pihen James Bond E38-asával együtt a józan ésszel felfoghatatlan csoda, a 6,7 literes V16-os, Goldfish néven emlegetett E32 társaságában. Ez utóbbi már 1980-ban 408 lóerőt és 637 Nm-el büszkélkedhetett.

A gyűjteményben (ne hívjuk múzeumnak, arra ott van régóta a BMW múzeum) sok mai sikerszériát is láthatunk, de elkalandozhatunk a háború előtti szériaautók világába is, és a LeMans-i sorozat évjáratait is megcsodálhatjuk. Aki nem csak az autók bolondja, természetesen BMW motorkerékpárokat is megvizsgálhat testközelből, amik már biztos nem jönnek vele szembe az utcán.

A gyűjtemény keddtől szombatig 10-18 óra között várja a látogatóit, kivéve december 24-26, szilveszter és újév napjait.


BMW Classic gyűjtemény Münchenben BMW Classic gyűjtemény Münchenben BMW Classic gyűjtemény Münchenben BMW Classic gyűjtemény Münchenben BMW Classic gyűjtemény Münchenben


Komment írásaRobinson 2010. október 31. 18:15
Majd jövő nyárra is szervezzünk egy látogatást ide, mint tavaly a welt-be
Robinson
bmwszabi 2010. október 31. 13:25
hát ide kötelező elmenni. remélem minél előbb eljutok ide, rajta leszek.
bmwszabi
gampetibor 2010. október 30. 20:56
Benne van a rövidtávú terveim közt. Szilveszterezni megyünk Ausztriába lehet átugrunk oda is.
gampetibor
Hori 2010. október 30. 15:25
Aki tud az mindenképp menjen ki mert egy BMW mániásnak ez maga a menyország
Hori


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Video: BMW reklámok a Super Bowl reklámharcában
Video: BMW reklámok a Super Bowl reklámharcában

A BMW 10 év után újra benevezett a Super Bowl "reklám versenyébe", és az első fogyasztói reakciók alapján a hatás egészen pozitív. Nem csoda, olyan igazán amcsira sikerültek a reklámok :) Az első hirdetésben természetesen az új BMW X3 kapott főszerepet, míg a második reklám 30 másodpercében a fenntarthatóságra és a dízel fejlett technológiájára próbálják meg felhívni a figyelmet. tovább »


A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik
A BMW ismét X7-es SUV-on gondolkodik

Korábban, 2008-ban is foglalkozott már a BMW az ötlettel, hogy egy nagyobb SUV-ot építsen X7-es néven, de akkor ezt a lehetőséget elvetették az amerikai piac összeomlását követően. tovább »


Video: Karotta és az F10 M5 világszinvonalon :)
Video: Karotta és az F10 M5 világszinvonalon :)

Volt pár szabad percem, rálestem a BMWBlog.com weboldalra, ahogy ilyenkor szoktam, és mit látok? Egy magyar videót emlegetnek Cool Video: New BMW M5 címmel. A videó főszerelpője egy F10, amit Karotta mutat be a régi jó TotalCar stílusban. A videó elején azzal kezdi, hogy 2004-ben az E60-nak fogadott örök hűséget, de ma már itt van az F10... Ó, hát igen, tud válogatni ez a Bazsó Gábor. Én személy szerint még egy E39 M5-nek is nagyon tudnék örülni, nemhogy egy E60-nak. Hol van ehhez képest az F10... :D tovább »


Teljes fotó galéria a 2012-es BMW 650i coupéról
Teljes fotó galéria a 2012-es BMW 650i coupéról

Az új és friss kivitelezéssel együtt a 2012 -es BMW 6-os sorozat cupéja továbbfejlesztett technológiát és egy rendkívül előkelő belső kialakítást is biztosít. Az autó testhossza és tengelytávja ( +75 mm ) is megnőtt az elődjéhez képest, ezáltal az ülések még kényelmesebbé váltak a hátul utazók számára. Az autó szélessége is növekedett 39mm-rel míg a magassága 5mm-rel kisebb lett. tovább »