Paraszt vagyok, és büszke. Béemvé póva! PRO

2015. május 24. vasárnap 15:00, Robinson


Na nem én, hanem a magyar BMW-s társadalom egyre nagyobb százaléka. Nagyon régóta érik ez a cikk, de valahogy mindig erőt vettem magamon. Nem akartam az "enyéim" ellen fordulni, illetve el akartam kerülni a konfliktusokat. Tekintve, hogy akinek szólna ez a szösszenet, úgysem fogja fel, és csak harag gyúl benne, aki nem tartozik bele az említett körbe, meg úgysem tud vele mit kezdeni.

Paraszt vagyok, és büszke. Béemvé póva! PRO

képek megtekintése

Ez itt a PRO, ide klikkelve meg a KONTRA

Azt viszont tudtam mindig is, hogy nem fogom tudni bent tartani, ez egyszer ki fog buggyanni, és bele fogom böfögni az internetnek nevezett pöcegödörbe.

Abba a szabad világba, ahol bárki szabadon megoszthat bármilyen tartalmat. Minden suttyó elbüszkélkedhet vele, hogy éppen 210-zel száguldott valahol, és még le is fényképezte vagy videózta. Öregem, én emiatt nem felnézek rád, hanem le. Emellé pedig meg tudnálak fojtani.

Nem szeretném játszani az álszentet, velem is előfordul, hogy megszaladnak a lovak, viszont olyankor minden idegszálam arra van kihegyezve, hogy az útra, a környezetemre figyeljek. A kormányt fogom, és megpróbálok felkészülni minden eshetőségre. Próbálom messzire kerülni a többi autót, és nem mászok bele másoknak a seggébe.

Ehhez képest Te mit csinálsz? A telefonodat baszkurálod, ami így 2015 közepén már okosabb mint Te. Megkeresed a kamerát, a kijelzőt figyeled, próbálod belőni a kilométerórát, és odafigyelsz, hogy faszán ráfókuszáljon a szoftver. Közben meg több, mint 58 métert teszel meg másodpercenként! Fel tudod Te fogni, mennyi az? Nem várom, hogy felfogd. Azt viszont igen, hogy ne kockáztasd a családom életét, mert szeretnél menőzni a fészbúkon.

Ha nem éppen azt videózod, hogy egy potenciális gyilkos vagy, akkor azt fényképezed, miként állsz a parkolóban két helyre, a vonalra. Keresztben. Mert neked ez jár, mert Te BMW-s vagy, és a faszod kivan vele, hogy mindenki téged akar. Pont a Te 25 éves e36-odra akarja mindenki rányitni az ajtaját. Üldöznek! Mert a saját, hitelre vásárolt, lassan az ötödik millió forintot felemésztő, a tiédnél sokkal fiatalabb autóját nem sajnálja, a cél az, hogy a Te 400.000 forintos béemvédet meghúzza.

Valamit szarul csinálok. Az elmúlt 10 évben két alkalommal fordult elő, hogy annyira rámálltak, hogy nem tudtam beszállni. Kétszer. Neked meg már kiborult a bili, annyiszor megszívtad. Szóval inkább beállsz keresztbe. Tökre megértelek gyerek. Riszpekt.

Riszpekt Giorgi Tevzadze kiáltod, majd megpróbálod keresztbe vágni a 316i-t a város közepén. Mert Te is király vagy. Ahogy Ő is az volt. Király volt, mert csúcsforgalomban szlalomozott az autók között, és driftelt a zebrán keresztül. És erre Te is képes vagy! A Need for Speed-ben már bizonyítottad, itt az ideje élőben is májerkodni.

Nagygázzal, üvöltő sportkipufogóvéggel közelítesz a piroshoz. Még eléred idejében. Hallják, hogy jössz, és látják is. Menő vagy, fiatal, és kibaszottul pénzes, mert BMW-d van. Igaz, gyári alkatrészt akkor látott utoljára, mikor a német tulaj levedlette, dehát mit foglalkozzál Te ezzel, mikor a bontóból megvan minden tizedáron. De ezt már kitárgyaltuk.

Mindezekből nem azt kéne leszűrnöd, hogy "beszólt a köcsög, meg nagy a pofája, mer' Ő drágább béemvét hajt", hanem azt, hogy ha valóban a BMW nyújtotta életérzés miatt vetted meg az autódat, akkor kurvára nincs rá szükség, hogy ezeket csináld. Jelzem, a BMW életérzés nem az, hogy kibaszott menő vagy, és úgy kell elhesegetni a tátogó tinilányokat a pöcsöd környékéről.

Sorra jelennek meg a cikkek a pofátlan parkolásokról, állandó téma a tahó BMW-s. Az a rohadt szomorú, hogy neked ez tetszik. Nem szégyelled magad, nem. Büszke vagy. Az egészből annyi jön át, hogy "jah mer béemvém van vazze. höhö. tök kúl vagyok."

Szégyellem magam a volán mögött, ahelyett, hogy felhőtlenül élvezném azt, amiért megdolgoztam, amire vágytam, amit imádok. Hiába vagyok előzékeny, hiába segítem a forgalom többi résztvevőjét, legyen az gyalogos, kerékpáros, motoros vagy autós. Folyton szembesülnöm kell vele, hogy én csupán egy paraszt BMW-sként vagyok számon tartva az utakon.

És ezt neked köszönhetem fiatal "barátom". Mert nem 30 fölött járatják le a "mi fajtánkat", hanem Te, az alig 20 éves gyopár, a folyton merev kukiddal, amire a BMW logó segítségével akarsz puncit húzni, és a spanjaid. Akikkel fészbúkon lottózol, hogy miért kattog a motor, ahelyett, hogy elvinnéd szerelőhöz. Ha meg valaki beszól, hogy nem zsugázni kéne, hanem átvizsgálni, odafingasz valami intelligenset, hogy mondjuk a "kurva anyád faszkalap". Mert ennyire telik. Meg 3 mondatban 6 helyesírási hibára.

Gondolkodj el ezen, aztán irány csapatni, és szájalni, hogy "láttad azt a buzit mit írt a Zinterneten?" Bár ez túl hosszú iromány, idáig úgysem jutsz el. Mer' az olvasás nem menő.
Komment írásaM-packet 2015. július 12. 12:21
Erről nem a márka tehet,van aki bunkó idióta valaki nem.Sajnos egyre több bmw kormánya mögött nagyon sok sötét egyéniség alias kissebségi arcot látok,ezek a jól nevelt inteligens visszahúzódó szerény emberek miatt sokszor itélik el a bmwééés embereket!!!
YELLOW 2015. május 26. 07:54
miért? mert egyre több a bunkó. olyan ez mint a swag yolo kellékek. nem a márka szeretet miatt veszi a sok fiatal, hanem mert menőnek hiszik magukat tőle.
YELLOW
nickname 2015. május 25. 22:16
Furcsa módon mindenki szidja és köpködi habzó szájjal, a BMW -t mint a bunkósság totemoszlopát, de akkor miért van az hogy szinte a BMW a legnagyobb számban importált használt autó az utóbbi években ?

No comment.
nickname
BarG 2015. május 25. 16:08
Sokféle BMW-s van. Sajnos elmondhatjuk, hogy köreinkben nagyobb a bunkók aránya, mint más autómárkárka tulajai körében. És néha mi magunk is bunkóknak tűnünk, pedig csak egy sokkal agilisebb autóban ülünk, mint a nagyátlag és motorerőből oldunk meg olyan feladatot/problémát, amire más nem képes. És ezért fogcsikorgatva parasztoznak le olyanok, akik erre nem képesek. Ültem már negyvenvalahány lóerős autót vezető mellett, akinek bunkó volt mindenki, aki őt megelőzte. Ez van kollégák.
BarG
2015. május 25. 12:43
amikor meg lesz zsém,akkor beruházok egy autós kamerára is a bizti kedvéért,de ezt még meglátom.
2015. május 25. 12:39
És még valami:Én fizetek cascót amióta megvan a gép.3 hónapra 17 000 pénz kb,és emellett van parkoló biztim. is,ami évente 3600 ft,ez önerő nélküli,és 100 000 ft-ig tériti a kárt,még ha én is okoztam.
2015. május 25. 12:33
Yellow és InsaneWombat én ugyanezeket írtam le,mint ti
Én is féltem a gépet a sok hülyétől.Igazatok van,de nem mindenben.
De én inkább a parkoló szélébe állok,és nincs probléma.Ezt a keresztbe parkolást én sem komázom azért.Ratyi dolog.Ez azért gáz.Igyekszem olyan helyre állni,ahol nem tehetnek kárt a kocsimban.Én olyan garázst vettem,ahol nincs fallal elválasztva a szomszédtól.És volt olyan,hogy a szomszédom baszta össze a kocsim oldalát,aztán letagadta.Mostmár a garázsban is tisztára a szélre állok....
YELLOW 2015. május 25. 12:05
szerintemmeg igaza van InsaneWombat-nak. pont azt írta le, amit pont gondolok erről, de pont emiatt nem írtam le (bár fórumon leírtam már párszor), amit most írtál.
igazad van majd én is a családos parkolóba fogok állni. végülis ha összeszámolom nagy a család, csak nem egy helyen lakunk. szerencsére nálunk a tuskónál van egy oylyan rész ahol van csík kihagyva, így oda simán be lehet állni akárhogy de én be fogok állni két helyre. mert ezek a szutykok szándékosan keskeny parkolókat csinálnak. az enyém éppen elfér hosszában, egy 5-ös vagy 7-es hogy állna be? a szélességről nem is beszélve. természetesen ha nagy tömeg van, akkor nem fogok két helyre állni, mert akkor lesz olyan paraszt, aki összebassza az autót, mert 2 méterrel arrébb kellett neki megállnia. és én jártam már úgy, egy másik város tuskójában, hogy beálltam a parkoló közepére, rajtam kívül 5-6 autó volt az egész parkolóban. egy szaros dévú tikós, úgy rám volt állva, hogy a 43kg-os párom nem tudott beszállni. pedig a tikó nem nagy autó, meg hely az volt bőven. és a durva, hogy egy kb 120kg-os tehén jött az autóhoz, hogy ő hogy szállt ki azt nem tudom. esetleg kifolyt az ajtó résén, vagy valahogy a másik oldalra átkecmergett. nem én vagyok paraszt, csak mert védem azt, ami nekem pénzbe és sok munkába került, hanem az, aki leszarja a más értékeit. ugyanúgy a bunkók is felelősek azért, amiért bárki így áll be. ha egy karbantartott 30 éves Ladám lenne is így parkolnék, mert az emberek nagy része lesz@rja a másik értékét. ha a sajátját nem óvja a másét fogja? én láttam eleget, arról is lehetne külön cikket írni. ha emiatt bunkó BMW-s vagyok ám legyen, de én legalább megállok a zebránál és ugyelek az amúgy egyéb szabályok betartására.
YELLOW
Coyote 2015. május 25. 11:35
@InsaneWombat: kérlek ne parkolj így néha-néha se, mert pont ezek miatt ég a pofánk. Parkolj messzebb a kijárattól, menj akkor amikor kevesen vannak és több a parkolóhely, járj más kocsival bevásárolni, esetleg használd a szélesebb családi parkolót, az kevésbé gáz.
Amúgy tényleg 3-4 évente egyszer fordul elő, hogy nekicsapnak egy ajtót esetleg, de sokkal gyakoribb az, hogy szándékosan karcolják meg, ha pofátlanul parkolsz.
Coyote
InsaneWombat 2015. május 25. 11:12
Nyilván akinek nem inge nem veszi magára... Én speciel pont azért parkolok így néha-néha mert hiába áll az ember a bevásárlóközpont parkolójának legtávolabbi pontjába akkor is lesz egy olyan idióta aki a 600 üres hely ellenére melléd parkol be mint ahogy az üres moziba is leül melléd közvetlenül. És nem arcozásképp, csak igyekszik az ember védeni azt amiért megdolgozott. Mert Juci nénit nem érdekli, hogy nekivágja az ajtót, vagy a hülye gyereke összeveri a kocsival az autódat, vaaaagy nem sikerül kiszámolni kitolatáskor meddig ér az autója eleje, mer' úgyis elfér a 120. karcolás az autóján. De persze lehet azt mondani, hogy akkor ne járjon az ember autóval ha ennyire félti... Meg hát sokszor azért karcolják végig direkt mert így parkol az ember, az illetőnek talán nincs annyi szürke állománya, hogy felfogja mi lehet a dolog mögött.
Általánosítani nem szerencsés, parasztok mindig lesznek márkától függetlenül
Coyote 2015. május 25. 08:55
A cikk szereplőiből elég nagyot lehet meríteni évente kétszer a Powerfanatics találkozókon. 80%-ban E30/E36, átlagéletkor 22, átlag IQ 70. Egyszer voltam én is, de nem tudtam beilleszkedni
Coyote
Zoleee93 2015. május 25. 07:58
Üdv mindenkinek.
Egyelőre csak mint BMW rajongó, és remélhetőleg a jövőben BMW tulaj írnék hozzászólást.
Imádom a BMW-ket, de nem azért mert így 21 évesen a világ urának érezném magam a seggem alatt duruzsló bömössel, hanem egész egyszerűen mert volt már szerencsém vezetni is illetve jóval többször utazni velük. Egész egyszerűen egy más világ, egy más életérzés. Jelenleg egy 20 éves swiftet hajtok és igen a BMW-s közösség mindkét feléhez volt már szerencsém, de le kell szögezni, hogy aki csak azért ül bömbiben, mert azt hiszi ettől Ő lesz a helyi menő csávó...Az általában azt se tudja mit vezet, és miért...Akin meg látszik, hogy igenis megdolgozott érte, és szereti azt a vasat amit hajt az egyik leginkább előzékeny és normális fajta az utakon, és ŐKET lehet igazán BMWsnek hívni, a többi majmot nem. Úgyhogy az igazi BMWseknek respect, remélem nemsokára én is beszállok végre egy sajátba, és a NORMÁLISAK táborát büszkén bővíthetem
2015. május 24. 22:17
xD ez jó volt
YELLOW 2015. május 24. 22:14
nem vagyok bunkó, csak jó fej. így biztos megvárt a kollégám. legközelebb közelebb kerül, csak siettem.
YELLOW
Coyote 2015. május 24. 22:07
Gigalájk a cikkért!
Coyote
blueman 2015. május 24. 19:39
Bunkos BMW-s? bunko az audis is, meg a nagy suvok es a tobbi, csak nezzetek meg, hogy lidl, aldi parkoloban ki all a bevasarlokocsik mellett es nem a kijelolt parkolohelyeken? suzuki, kia, oreg audi, fiat, bmw-t talan meg nem is lattam, az az igazsag, hogy ha BMW-t lat egy ember szabalytalankodni az jobban megmarad, es egybol jon a kopkodes, a szterotipiara adott fejbeni valasz, hogy na ugye....
tapasztalatom:
1, parkolasban markatol fuggetlenul bunkok a soforok
2, gyorsulasulni vagyok leginkabb a fiatalok azok most golfot, e36-ot, hondat, suzukit veszik
3, autopalyan minden draga nagy auto levillog, mennek mert megtehetik, nincs marka specifikussag

blueman
zsotya88 2015. május 24. 18:57
Akkor,hogy legyen E36-os kommentelő is. Sajnos tényleg sokszor találkozni olyannal aki másképp értelmezi a Bmw feeling-et,de a legfőbb gond nem (csak) az ilyenekkel van hanem az olyanokkal akik kicsit (sokkal) drágább Bmw-vel hajtanak. De nem azért mert drága autója van,hanem mert ők alapból is ilyenek. Nekik pénzük van,"hatalmuk" van így nem kell foglalkozniuk a szabályokkal. Nyilván én is általánosítok,de szerintem tudjátok melyik csoportra gondolok Én próbálok a jófej Bmw-s kategóriába tartozni,aki átengedi a gyalogost,néha egy jobbkezet is átenged vagy csak egyszerűen hagyok besorolni másokat. Nem esik nehezemre,nem érzem kihívásnak ha valaki megelőz,pedig megy a gép De jogos,nagyobb figyelemmel,mert a nagyobb erő nagyobb felelősség! Peace & Love Bmw!
zsotya88
2015. május 24. 17:06
Ha tehetem,akkor az ütött-kopott régi kocsival megyek a városba,annak édes mindegy,ki bubolja el az oldalát.Bocs,ha ismét túl hosszúra sikeredett az irományom.Szerintem kissé túldramatizálod a dolgot.Én nem tapasztalom,hogy az emberek másképp viselkednének velem a közlekedésben,mert BMW van a popsim alatt.De megértelek persze,Budapest környékén is laktam...
2015. május 24. 16:48
de persze nem adok igazat azoknak,akik így parkolnak,az tökmindegy h. milyen autó márkával.
2015. május 24. 16:28
Én parkolni úgy szoktam,hogy elállok a parkoló legtávolabbi sarkába,ahol a madár sem jár,megelőzve ezzel azt,hogy az ajtajukat neki nyissák az enyémnek...
Sajnos volt már ilyen.
Inkább gyaloglok kicsit.
Akik igy parkolnak netalán,valószínű ugyanezen okból teszik.
Annyi különbséggel,hogy ők lusták gyalogolni
Netán a bmw-s kisebbséghez tartoznak,akikről a cikk is szól.


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
A nyugdíjas BMW-je (Totalcar)
A nyugdíjas BMW-je (Totalcar)

Murray Fowler 81 éves, Costa Mesában lakik, Kaliforniában. Autója, egy BMW 2800CS, önmagában is érdemes arra, hogy kicsit pihentessük a szemünket filigrán vonalain. De ha hozzátesszük, hogy az öregúr mintegy 665 ezer kilométert tekert bele a kupéba, nem mindennapi történet körvonalazódik. tovább »


Tavaszi kedvezmény az ATC-nél
Tavaszi kedvezmény az ATC-nél

A chip tuning díjak árából 20% kedvezmény minden turbódízel személygépkocsira az ATC műhelyében. A BMWfanatics.hu tagokat ezen felül +10% kedvezmény illeti, így összesen 30%-al olcsóbban tuningoltathatod a vasat! tovább »


Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást

A forradalmian innovatív, maximálisan személyre szabható BMW M xDrive a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel öt különböző hajtáslánc-konfiguráció lehetőségét kínálja fel, az állandó összkerékhajtástól egészen az abszolút hátsókerék-meghajtásig. A technológia még idén bemutatkozik, az új BMW M5 világpremierjével párhuzamosan. Az új BMW M5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 gramm / km) a BMW M divízió valaha készített legizgalmasabb és legintenzívebb sportlimuzinjaként érkezik meg az utakra. tovább »


Így készül a BMW X3 Dél-Karolinában
Így készül a BMW X3 Dél-Karolinában

Dél-Karolinában közel tizenkétezer négyzetméter területű részleget hoztak létre nagyjából 1 milliárd dollár ráfordítással az új X3 gyártására Spartanburgban. Erről a gyártósorról találtunk néhány jó minőségű képet. tovább »