M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon.

2010. október 27. szerda 01:00, Robinson


Jön a tél, de a vezetés élménye nem múlik. A megfelelő előkészületekkel a vezetés a téli hónapokban is biztonságos maradhat, sőt, akár szórakoztató is. A "BMW Snow and Ice" tréning keretin belül, Sölden jeges útjain, ellenőrzött körülmények között, speciális járművezetői képzésben vehetünk részt.

M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon.

képek megtekintése

BMW vezetési tréning havas utakon
Megismerhetjük a fékezés és a kormányzás tudományát csúszós, havas utakon felfelé és lefelé egyaránt. Erre a legalkalmasabb hely Sölden, az osztrák síparadicsom legmagasabb pontján. Az oktatók felügyelete mellett kipróbálhatjuk gyakorlatban az összes olyan helyzetet, aminek a leküzdésére szükségünk lehet a téli hónapokban: vészfékezéstől a driftelésen át az off-road kalandozásig.

A több mint kétnapos képzés során, több modell volánja mögött is kipróbálhatják magukat a résztvevők, beleértve az új X3-ast, 5-ös sorozatot és a BMW M3-at.

Drift edzés a havon
Egy hátsókerekes autót vezetve könnyen előfordulhat, hogy egy bátrabb gázfröccs hatására a kocsi feneke megindul. Ezt is megtanulhatják a jelentkezők kontrollálni, ami nem csak szórakoztató egy 420 lóerős M3-at terelgetve, de igen hasznos is lehet a téli hónapokban. Kicsit fagyos, kicsit messze van, de gondoljunk csak bele. Egy olyan pályán, ahol tutira nem csinálhatunk galibát, hozzáértő szakik felügyelete mellett száguldani a jégen, és csapatni az M3-at....


Egy ilyen konvojnak a tagja lenni...
Prototípusok volánja mögött, közel a sarkkörhöz.
Arjeplog, 60 kilométernyire az északi sarkkörtől. Itt tesztelik a BMW mérnökei a prototípusokat szélsőséges téli körülmények között. A gyártó lehetőséget ad rá, hogy ezen a speciális tesztpályán is kipróbáljuk magunkat, és megtanuljuk, miként kell kordában tartani a lovakat extrém hideg környezetben a jégen. Szintén egy M3-at vezetve próbálhatjuk ki, milyen nagy sebességnél keresztbe vágni a kocsit, és hogyan kell ezt stabilan kontrollálni. A tanfolyam végeztével, minden résztvevő betekintést nyer a BMW teszt központjának kulisszái mögé. Megmutatják milyen teszteket, és milyen fejlesztéseket végeznek nap-mint-nap a jövő BMW-in.

A BMW tehát több helyszínen is kínál kurzusokat január és március között a publikumnak.

Bár ez a történet nem igazán a mi pénztárcánk vastagságához van szabva, mindenképpen érdemes tudni, hogy erre is van lehetőség. Én már most elkezdek gyűjtögetni, ki tudja, lehet, hogy pár év múlva azon veszem észre magam, hogy összejött az ára :D
Ha így lesz, mindenképpen készítek videót is, de ha Te jutsz ki előbb, Te se felejtsd itthon a kamerádat, és a felvételeket küldd el nekünk mindenképpen ;)

További információkat a www.bmw-drivertraining.com weboldalon találsz.


M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon. M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon. M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon. M3-al a jégen át. BMW vezetési tréning a havon.


Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk
Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk

A Stance Works klasszikusával kívánunk minden kedves klubtagnak, fórumozónak, látogatónak, trollnak, angyalkának és Harry Potternek boldog, békés karácsonyi ünnepket. Na meg új évet, ha addig már nem "találkoznánk". Meg nyuszit, ha szilveszter után sokáig tartana az ébredés. Kívánjunk mindannyian egy kicsit több havat, mert ez most nem annyira jött össze. Remélhetőleg azért az ünnepek alatt lesz alkalmunk gyönyörködni a havas tájban. A volán mögül. tovább »


Szervizakció, amivel csak jól járhatsz!
Szervizakció, amivel csak jól járhatsz!

A BMWfanatics.hu közreműködésével szervizakciót hirdetünk! Mi a véleményed a BMW szervizekről és a kiszolgálásról? Most elmondhatod! Kíváncsiak vagyunk rá! A BMW több éves nemzetközi program keretein belül Európa szerte folyamatosan vizsgálja saját szervizeinek kiszolgálási színvonalát, annak érdekében, hogy továbbra is prémium szolgáltatást nyújthasson egy prémium márka szerelmeseinek. tovább »


Az új BMW 740e, 740Le és BMW 740Le xDrive iPerformance
Az új BMW 740e, 740Le és BMW 740Le xDrive iPerformance

A BMW i modellek számára kifejlesztett BMW eDrive hajtáslánc-technológia egy forradalmi plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelltrió képében immáron a vadonatúj BMW 7-es sorozatba is megérkezett. A kivételes adottságokkal felvértezett luxuslimuzin-hármas meghajtásáról egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros négyhengeres benzinmotor és egy elektromos motor kettőse gondoskodik tovább »


A britek szerint a BMW-sek a legbunkóbbak
A britek szerint a BMW-sek a legbunkóbbak

A britek szerint a BMW sofőrök a legagresszívabbak, mutatta ki egy felmérés, melyet a "The Sun" tett közzé. A britek véleménye, hogy a BMW-sek mindig csinálnak valamit, amivel kivívják a többiek ellenszenvét. tovább »