Pozsika fórum hozzászólásai

Pozsika Elküldve: 2008-07-06 18:09 klíma tisztítás

Az ami ér is valamit, azt a hõcserélõre kell fújni, ott behabosodik, aztán elpárolog vagy nemtom..le kell fújatni. A rendes lakásklímákat is így tisztítják. Bemenõ réseket fújkálunk azzal nem érünk el semmit.

Pzs.


extremezso írta: Én kaptam egy sprayt amit az utastérbe kell fújni,majd belsõ levegõkeringetésre kapcsolni kb 10 percig.Kipróbáltam de szart sem ér...

Pozsika Elküldve: 2008-07-06 11:50 Váltó_

Nekem melegen is csinálja néha! Olajat akarok most cserélni, akkor az nem oldja meg a problémát?


Tano írta: Ismerjük a probémát Pozsi. Többen tapasztaltuk már, nálam is így mûködik amíg be nem melegszik a váltó. Én már megszoktam Nem nagy hiba, de bosszantó esetleg. Korábban már volt errõl diskurzus, és ha minden igaz van hozzá vmi javítókészlet. Ha jól emléxem vmi mûanyag cuccot kell kicserélni a váltón/ban, mert annak a kopása okozza. Részleteket többet nem tudok, kérdezz rá vmelyik szervízben a probémára, vagy keresd rhantost.

Pozsika Elküldve: 2008-07-06 11:46 klíma tisztítás

Elméletileg közvetlenül a hõcserélõre /nálad radiátor/ kellene fújni a hideg oldalon. Várni 10-15 percet és utána bekapcsolni, lefújatni csak ventillátorral, klíma nélkül, nyitott ablakokkal. Szûrõkre fújkálod azzal nem sokra mész. Ha meg a kilépõnyílásokra, akkor meg pláne nem sokra. Azzal max a te tüdõdet tisztítgatod vele.

Hõcserélõig lebontani az egészet meg nagy munka.

Pozsi

YELLOW írta: kérdés:

ki milyen módszerrel tisztítja a klímát? melyik lehet a legjobb megoldás?


én vettem egy hónapja, ilyen habot (Motip), a pollenszûrõ felõl befújtam, majd egy két kilépõnyilláson is... elvileg így kellett sõt mindbe kellett volna, de hát azé a kárpitot nem kenem össze vele... nem tudom menynire volt hatásos, vettem mégegyet, hogy biztosra menjek... nem tudom ez mennyire jó megoldás, de várom kinek milyen ötlete van...
legalábbis remélem a pollenszûrõ felül ha befújom, akkor az rámegy arra a radiátorra vagy mi a fenére, mert elvileg azon telepednek meg ezek a dolgok amik veszélyesek

Pozsika Elküldve: 2008-07-06 02:08 Váltó_

Sziasztok!

Az mitõl lehet, hogy a váltom mikor kiveszem sebességbõl, nem akar visszaugrani a normális egyenes pózba?
Mondjuk ha 5-ikbõl kipöckölöm, akkor ott marad jobb oldalon és nem ugrik középre. Így ha 3-ikba akarom tenni, akkor csak feltolom a váltót, de így 5-ikbe megy vissza. Többször fulladtam már le emiatt keresztezõdésekben is.

Érthetõbben nem tudom elmagyarázni, ez mitõl lehet?


Pozsi

Pozsika Elküldve: 2008-07-05 22:23 Üzemanyag fogyasztás

Persze és leállított motorral! :d:d

Pozsi


Zotyi30d írta: Steve!

Lejtõn lefele klíma nélkül produkáltad ezt a pillanatnyi fogyasztást
Én bárhogy probálkoztam 6L alá nem ment le

Pozsika Elküldve: 2008-07-01 16:00 elsõ ülések alatt fekete kis doboz

Sziasztok!

Mennyire lehetek biztos benne, hogy a használtan vett autómban ott vannak-e a légzsákok és hogy azok nmûködnek-e majd rendesen ha kell?

Hol/hogyan/ki tudja ezt megvizsgálni?

Pozsi



Woockie írta:
laci520D írta: Ja csak ha nem ül rajta senki és akkor is nyilik fölöslegesen akkor vehetsz oda lufit mert spóroltál a 300Ft-os diódádal

Nagyjabol egyetertek veled, de azert azt hiszem, az lenne a legkisebb bajom, h egy-ket legzsakkal kevesebb nyilt-e ki, ha mar nyilni akar.

Pozsika Elküldve: 2008-06-30 10:51 elsõ ülések alatt fekete kis doboz

ha rossz az ülésfoglaltság jelzõ (folyamatosan világít),akkor nem fog nyílni a légzsák sem vészhelyzet esetén???[/quote]

Te ezt el tudod képzelni a németekrõl?

Én véleményem szerint akkor is nyílik ha rossz, így lenne logikus. De még nem volt és remélem nem is lesz ilyen élményem kipróbálni!


Pozsi

Pozsika Elküldve: 2008-06-29 11:09 320d alapjáraton nagyon remeg

Nem!

[quote="Benten"]
Pozsika írta:

Pozsi,

megkaptad a pü-met?

B

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 22:17 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Nah, jó lett már csak egy 8000-es xenon kell!


Igen, valóban erõs, lehetne szólídabb, a gyári is az, az viszont nem látszik nappal.

Pozsi

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 22:00 Bal hátsó futómû hiba

A BMW egy presztizs márka. Akkor is meg fogod venni, ha szar minõségû. Akkor meg?

Pozsi



Ropika írta: Nekem is kiszakadt az egész ugy ahogy van.Amugy 330d 2000-es évjárat az elõéletérõl nem tudok semmit németektõl jött 60000 km-el.Lakatos javitotta szét kellet kapni az egész hátulját csomagtarto ülések stb..Az M3-oknál jellemzõ hiba sokszor elõfordul és a 330d-nél is a nagy nyomaték miatt.Nekem pl 20000km-nél többet a motortarto bakok sem birnak,mindig kiszakad valamelyik.A szerelõ azt mondta hogy nem birják ezt a nagy nyomatékot és a kézi váltot.Ennyibõl jobb az automata.Mondjuk nem értem miért nem lehet erösebbre gyártani az alaktrészeket.Azért ez nem 316i.

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 09:57 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Majd ha lesz 4-5 éves mondeó, akkor oké. 6-7 millióért nem veszek autót.


De inkább térjünk vissza az eredeti topicra!


Pozsi


Benten írta: Pozsi,

ha gondolod/akarod, segítek jóárusítani bármilyen FORD autót+márkaszervizes átvizsgálást is szintúgy.

B

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 09:40 320d alapjáraton nagyon remeg

Azt elfelejtettem írni, de a nagyszerviznél fékeket és tárcsát is cseréltek. Még be sincs kopva. De nem fékezésnél ráz, hanem mikor elérem a 110-es tempót...ezt csinálja 130-ig.

Mjad megkérdezem neked a szervizben, hogy mit felejtettek el visszadugni, visszatenni, vagy mit kötöttek össze fordítva, hogy mostmár nem ráz alapjáraton.

Nekem a felgyújtás nem jutott eszembe, én csak az árokba akartam betolni.

Pozsi


[quote="Benten"]
Pozsika írta: Nm tudom. Nekem is remegett alapjáraton, mindent csináltak a szervizben vele, de nem akart megszünni. Bakokat is cseréltek, semmi. Beletörõdtem.
Egyszer lengõkarokat, szilentet kellett cserélni, meg szûrõket..ilyen nagyobb szerivzre vittem. Nem tudom, h mit csináltak vele, de azóta nem ráz alapjáraton.

Most 110-130 között elkezd rázni a kormány, meg a kaszni is kicsit. A gumikat megnézettem, centírozták, görgõzték a felniket, de ugyanaz, semmi nem változott...mi lehet a baja? Mit cseréljek már megint 100ezeré'?


Pozsi


Fékeid milyen állapotúak?

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 09:32 Üzemanyag fogyasztás

Üdv.

320D 150LE:
Zalakaros, most a héten. 3 személy, csomagok, klíma, 600km oda-vissza egy kis Budapest, M7, és fél tank fogyott, olyan 32 liter.
Autópályán 120-140km/h.

Ez átlagban 5.33l. BC szerint 4.3.

Sztem elég jó ))
Pozsi

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 09:28 320d alapjáraton nagyon remeg

Nm tudom. Nekem is remegett alapjáraton, mindent csináltak a szervizben vele, de nem akart megszünni. Bakokat is cseréltek, semmi. Beletörõdtem.
Egyszer lengõkarokat, szilentet kellett cserélni, meg szûrõket..ilyen nagyobb szerivzre vittem. Nem tudom, h mit csináltak vele, de azóta nem ráz alapjáraton.

Most 110-130 között elkezd rázni a kormány, meg a kaszni is kicsit. A gumikat megnézettem, centírozták, görgõzték a felniket, de ugyanaz, semmi nem változott...mi lehet a baja? Mit cseréljek már megint 100ezeré'?


Pozsi


Benten írta: Sziatok/Jó reggelt,

újabb "hiba" a gépezetbe...
Arra lettem figyelmes ma reggel, hogy egész utamat végigkísérte egy nagyon aprónyi, ámde annál bosszantóbb kormány remegés.
Minthogy alapjáraton is csinálja az autó, gondoltam ide írom meg... szerintetek MI A HIBA?

Éles - gyors - kanyarokba sem változik a remegés mértéke. Szemmel nem lehet látni a kormányon (b*b*szn*, ha igen...), csak érzem a tenyeremen...
Fordulatszám emeléssel IS megvan a parányi remegés.

Thx,

B

Pozsika Elküldve: 2008-06-28 09:23 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Te szentségtõrõ! :S
Nem baj...én az új mondeóba szerettem bele. PP Új BMW-k nem tetszenek. :S


Pozsi

atidesign írta:
nangunartista írta: atidesign, mi lex az uj áldozat?


2004-es A4 2.0 PD