Pozsika fórum hozzászólásai

Pozsika Elküldve: 2008-07-18 13:47 Turbo

Úgy értve gyenge, hogy egy kis patkán nem bír átmenni gázadás nélkül pl.


BMW szervíz, csak a bejáratban és az épület felett nagy SUZUKI feliratok, elõször meg sem találtam.

Igen 320D 150LE

Pzs

AMúgy az NT autó nekem eléggé bmw szervíznek tûnt, jó helyen voltál tutira? Egyébként ha 320d-rõl van szó, amit írtál az kb igaz az enyémre is.[/quote]

Pozsika Elküldve: 2008-07-18 12:59 Turbo

Sziasztok!

Nah voltam az NT-seknél....azt nem mondtátok, hogy ez egy suzuki szervíz. De azért nagyon jófejek. Kedvesek. Talán porlasztót kell cserélnem. :S De elõtte egy újabb szoftvert kell nekik feltenni rá. Valami miatt gyenge a motor 1000 fordulat körül, és nem tudják, hogy miért.

A kérdésem az lenne, hogy nektek a turbo milyen fordulattól és meddig húz? Nekem olyan 2000-3500-ig kb...ez jó? 3500-tól semmi...váltani kell.

Pzs

Pozsika Elküldve: 2008-07-17 11:49 újonc kérdései :)

Szia!

Ha olyan kocsit szeretnél, amit nem kell szerelõhöz vinni gyakran, akkor vegyél újat. 99-es...:S az már majdnem 10 éves....gondolod nem lesz vele gyakran probléma? :S

És valóban szervízigényes...mint minden más autó, csak drgábbak az alkatrészek.

Hátsókerékhajtást meg max tolatáskor fogod észrevenni...én köves, csúszós emelkedõkön nem tudok vele feltolatni

Tipushibákra meg van egy másik topic. Az a neve, h tipushibák.

Robinson írta: Sziasztok!

Szeretnék venni egy 320d, de nem tudom, hogy milyen olyan tipikus hibák lehetnek egy BMW-nél, amikre figyelni kell. Tudnátok mondani pár dolgot, amik fontosak lehetnek, és laikusként is észre lehet venni?
Ma nézek meg egy `99-es darabot, ami igen jónak tûnik, de megijedtem, mert a totalcar népítéletben szinte nem olvasni olyan szöveges ítéletet, amibe ne írták volna bele, hogy nagyon szerviz igényes autó. A szervizekbõl elegem van, egy olyan kocsit szeretnék ezúttal, ami nem hoz köszönõviszonyba a szerelõkkel :/
Továbbá nem volt még hátsókerekes kocsim, mennyire gáz, ha az ember nincs hozzászokva, milyen buktatói lehetnek?

Elõre is köszi a válaszokat!

Pozsika Elküldve: 2008-07-16 10:56 Segítsetek!

Jól hangzik, de Budakalászon van.:S Közelebbi nincs?


guesswho írta: igen, én is így vagyok vele, nem akartam reklámozni az NT-t, de megint voltam náluk, és megint nem húztak le, sõt. 4500-as óradíjért meg aztán pláne.

én a helyedben biztos megmutatnám nekik.

Pozsika Elküldve: 2008-07-15 17:48 Segítsetek!

Azért mondott ennyit, mert nem tudta megmondani pontosan, hogy hány órás munka lesz míg kiderití, hogy mi a baj. Lehet 1 óra, lehet több nap.
Egy ilyen kis pici PDA szerû kütyüt dugott a gépre, nem rendes notit. De azzal nem sokra mentünk.

És akkor kihez vigyem az autót, aki komolyabban is ért hozzá és nem lehúzós? Mostani szervizemben csak szûrõket, meg lengõkarokat tudnak cserélni, ilyen komolyabb mûszeres átvizsgálásokat nem. :S

Pzs


Tano írta:

Hm, nekem ez alapján nem úgy tûnik, hogy nagyon értene a BMW-khez. Ennyiért a gyári szervízben is megnézik, és valószínüsítem, hogy az õ gépük tudni fogja melyik hibakód mit jelent.
Én vinném onnan az autót, elég lenyúlás szagú a dolog. Kipuffogóhoz lehet jól értenek, de itt sokkal komolyabb dolgokról volt szó

Pozsika Elküldve: 2008-07-15 13:57 Segítsetek!

Sziasztok!

Ahol megcsinálták a kipufogómat ott csinálnak diagnosztikát is. Így hát megnézettem a vezérlést, mert az alapjáratom néha ingadozik, lefulladozik.
A srác a tárólóban talált 3 bejegyzést, de nem tudta visszakódolni, hogy mi lehet ez.
Azt mondta, hogy egyesével meg kell mérni mûszeresen a légtömegmérõt meg a rail pumpát, meg még sorolt egy párat, de ehhez szét kell szedni az autót.
Meg szte nagyon is kormol az autó. A tükreim fûtenek kánikulában is, szte a hõmérséklet szenzor is bezavarhat. Azt mondta, 20 ezer forint csak az, hogy kideriti mi lehet a hiba. :S

Mit csináljak? Máshol ki tudják olvasni pontosabban a hibát?

Pzs

Pozsika Elküldve: 2008-07-11 15:23 Fóliázás

Mint ahogy a kedves topicnyitó írta, az elsõ ablakokra középárnyalatút tetetett. Nem tudom, hogy milyen árnyalat a megengedett, de a középese sötétítést sztem átmegy a mûszakin. Hátul nekem is sötétek vannak, nem lehet belátni, viszont éjszaka sötétben teljesen jól lehet rajta kilátni. Engem csak szondáztatni szoktak a rendõrök...biztos részeges fejem van..nemtom..:S De az ablakaimmal senki nem foglalkozik.


UI. Yellow, miért zavar téged, ha õt megbüntetik? Ha túl sötét a fóliája, akkor fizesse a büntetést, legközelebb majd világosabbat tesz. Ennyi.
Pzs.


YELLOW írta: semmi flegma nem volt benne, semmi lenézés... csak nálunk akkor lehet mások a rendõrök, mert itt keményen bûntetnek érte... bírság és szigorított mûszaki vizsgálat... nem értem minek kell félre érteni... hahaha? azon nevettem, hogy leírja mennyibe került és kb ugyananyniba fog ha a rendõr megfogja, az elsõ sötétítéssel... csak ezen nevettem...
nem vagyok különb senkinél, szal nincs jogom lenézni senkit se, ezt fogd fel... és neked sincs jogod

Pozsika Elküldve: 2008-07-10 14:06 Benzin VS Dízel

Mesélj csak, honnan csurran?! D

Pzs


bmw320 írta: Hali!
Azért ha megnézitek 100db d-re jut kb 10db i-s és a benzines is behiztiszhet fojtószelep jeledók...Ja és benzint nem szerzel sehonnan de viszont nekem szokott csurranni gázolaj 220-ért de legrosszabb a tegnapi 270ft-volt. De a 20i-m hangja még mindig hiányzik!

Pozsika Elküldve: 2008-07-10 12:04 Benzin VS Dízel

Én mikor a dízeles mellett döntöttem, akkor úgy számoltam, hogy amíg nem 100 Ft a két üa. között a különbség, addig megéri a dízel. És az még azért odébb van. Nem igaz az, hogy a drágább dízel eldöntötte a versenyt. És én a benzines autómat is hordtam majdnem minden hónapban szervízbe vmi hülyeség miatt.

Pzs


SoundkeY írta: terv évi km 22000
üzemanyag kapacítás 63

Dízel
terv fogyasztás 7,5
Üzemanyag ára: 333
össz km / tank 840
terv havi km 1833
évi üzemanyag költség 549.450
havi üzemanyag költség 45.787,5

Benzinl
terv fogyasztás 10
Üzemanyag ára: 310
össz km / tank 630
terv havi km 1833
évi üzemanyag költség 682.000
havi üzemanyag költség 56.833,33


Azert nem vagyok elfogult, elovettem a regi excel tablazatom amit a tavalyi gepkocsi vasarlas elott keszitettem es kitoltottem a mai arakkal. ( a fogyit benzinesnel a kollegak szerinti elmondas alapjan "varosira" lottem be )

Szal evente kb 130.000.- el olcsobb a dizel de ha bekakil vmi .........
NEM mondom ha ma vennek ill tortenne vmi nem valtanek.

Pozsika Elküldve: 2008-07-08 21:41 Ablaktörlõ lapát

PP Jól van, audim volt elötte, az ilyet nem tudott.

Pzsi


Tiba írta: Ez hogy megáll a törlés pl a pirosnál, már az e30 ban is benne volt

Pozsika Elküldve: 2008-07-08 21:40 320d Motor

Ilyen laptopos ricsigyerek engem is érdekelne. Hol lehet vele talizni?

Pzsi


SoundkeY írta: Ugy hogy a ricsinel radugtuk a laptopra ( a mult hetvegen volt egy kis gondom.....most nem irom le a tomor lenyeg hogy agyon szivatott az auto de kiderult hogy a RIASZTOS balfaszsaga miatt.....az auto tovabbra is hibatlan, porlasztocsucsok, legtomegmero stb stb,.....csak a 3. izzito szar ( ezt NT talin is mondtak ))

Pozsika Elküldve: 2008-07-08 10:23 Ablaktörlõ lapát

Én a tegnapi viharban jöttem rá, hogy az ablaktörlöm sebességtõl függõen töröl. Ha állok a pirosban, akkor ritkán töröl, ha gyorsítok, akkor gyorsabban.

Nem tudtam hogy ilyen. Vagy nem is ilyen, hanem elromlott? :S

Pzs

peetie írta: Nekem még nem csíkoz, de ha kevés a víz rajta, iszonyatosan kerregõ hangon töröl, gondolom kemény már a gumi. Viszont én is csak a gumi cserén gondolkodok, szeretném ezt a légterelõs lapátot megtartani, de a gyáriért én is sokallok annyit kiadni...

Pozsika Elküldve: 2008-07-08 01:30 Futómû és hibái

Nem tudom, elöl most cserélték.
A kormányom is csinál olyat, hogyha nagyon kitekerem, ütközésig, akkor néha mintha megakadna, és nehezen enged vissza. De sztem az más probléma.

Pzs.

Woockie írta:
Pozsika írta: Nem tudom, hogy fútómû hiba-e vagy kipufogó, de mikor gyorsabban belehajtok egy nagyobb kátyuba, vagy áthajtok egy nagyobb bukkanón, akkor egy elég hangos ütõdést hallok, mintha két fém egymáshoz csapódna, mitha egy fémcsõ hozzáütõdne vmihez. elég nagy hangot ad és hátulról jön. De csak nagyobb huppanóknál, rossz úton. Mi lehet ez? Kipufogó?

Szilentjeid jol vannak?

Pozsika Elküldve: 2008-07-07 22:33 Futómû és hibái

Sziasztok!


Nem tudom, hogy fútómû hiba-e vagy kipufogó, de mikor gyorsabban belehajtok egy nagyobb kátyuba, vagy áthajtok egy nagyobb bukkanón, akkor egy elég hangos ütõdést hallok, mintha két fém egymáshoz csapódna, mitha egy fémcsõ hozzáütõdne vmihez. elég nagy hangot ad és hátulról jön. De csak nagyobb huppanóknál, rossz úton. Mi lehet ez? Kipufogó?

Pzs.

Pozsika Elküldve: 2008-07-06 18:13 Üzemanyag fogyasztás

Persze a Bc nem jelent semmit. Nekem 1-1.5 literrel kevesebbet mutat.

De csinálhatok én is fotót 2.5 literes fogyasztásról...csak akkor 5-ikben kell menni vele 50-nel.

Pzsi

mboy írta: Nem tudom ti mennyire vagytok urai a lábatoknak de nekem 130-140-es tempónál is 6lityit ír ki a bc ami nekem tuti hogy 6.5-7 klímával utasokkal,ennyit sose bírok folyamatosan tartani/lassú 1 idõ után bárki bármit gondol bocsi/.Városban 8.5-9lityi némi versennyel/persze csak ha kényszerítenek/Olyan fogyasztásokat írtok hogy a buzukikról már csak ezért átülnek bömbibe.Nekem egyszer 1jó barátom azt mondta teljesítményt köbcentibõl és üzemanyagból lehet nyerni.Még a végén bömbivel is lehet fogyasztási versenyt nyerni.2003 320da 1600kg