guesswho fórum hozzászólásai

guesswho Elküldve: 2006-08-04 16:25 esõszenzor_

alfatone írta: Esetleg nem poros-e az üveg és az érzékelõ között, de ez már csak tipp, nemtom, hogyan kell leszedni. Mindig ezt csinálja, vagy csak néha?


hát.... igen... de mondom lehetséges hogy én reagálom tul a dolgot... még nem láttam másik szenzort mûködés közbe az a baj.

neked bekapcsol rendesen, pár csepp után? és amikor már télleg teljesen száraz, akkor sem töröl utána még 8szor?

komolyan, nekem már tiszta viz a szélvédõm mire hajlando törölni, és már csikot huz a gumi, olyan száraz az ablak mikor leállitja.. ez igy normális?

egyébként ha már beindult akkor faszás, szépen tudja mikor kell folyamatosan, mikor kell finomabban, szakaszosan törölni... fura...

guesswho Elküldve: 2006-08-04 15:11 esõszenzor_

alfatone írta: Elõfordul, de ritkán.
Egyébként ahogy írtad, egyet fel, a tekerõ pedig felfele egyre érzékenyebb.
Érdemes alkohollal lemosni az üveget, mert az olaj megzavarja. Ennyi.


ah so... és a szenzor pucolásán kívül van valami egyéb hatásfok javító ötlet? mert már szarrá pucoltam ott az üveget. vagy csak túlreagálom és bele kéne törõdnöm hogy nem fogja a gondolataimat kitalálni?

köszi a választ...

guesswho Elküldve: 2006-08-04 13:43 esõszenzor_

Ha volt már ilyen topik akkor bocs, de sehol se találtam...

légyszíves mondjátok már el nekem pontosan hogyan állítjátok az esõszenzor érzékenységét...

az enyém tiszta hülye, már rég nem látok, amikor kegyeskedik törölni egyet, onnantól viszont mire lelövi magát, hatszor ropogósra sülök a napon...

az stimm, hogy az ablaktörlõ elsõ állása (felfelé nulláról) a szenzor bekapcsolt állása (ami alap esetben a sima szakaszos törlés), és elvileg a kis tekergetõ gombbal állítom az értékenységet, de melyik az érzékenyebb, és igazából mit tudok rajta állítani?

nektek is ilyen hülyén kapcsolgat magától??

kösz,csá!

gh

guesswho Elküldve: 2006-07-25 20:14 Futómû és hibái

cbr írta: Szia guesswho!

Csak helyeselni tudom b0gar barátunk tanácsát, annyi kiegészítéssel, hogy én gumis szakmûhelyt javasolok, mert itt tapasztalatom szerint sokkal precizebben dolgoznak e témakörben.
Ha a felni és a gumi vizsgálat nem hozna eredményt, akkor egy dinamikus futómû kiegyensúlyozást ajánlok, ami azt jelenti, hogy felszerelt kerék mellet az egész forgó futómû egység kiegyensúlyozatlanságát vizsgálják egyben. Itt lehet az esetleges féltengely, vagy féktárcsa ütésekbõl (súly eloszlás) eredõ kiegyensúlyazatlanságokat kimérni.
Remélhetõleg a felni ill. a guminál megtalálod a probléma okát.

Üdv:

cbr


ok ok, köszi a válaszokat, persze én is igy inditanám, vagyis hogy futómûvesnél, nézzék meg szépen az összes kereket. Csak azért aggódom nehogy valami komolyabb gond legyen, de azért bizom hogy hamar meglesz a bibi... na majd jelzek mit mondanak a szakik...

szasztok!

guesswho Elküldve: 2006-07-24 12:13 Futómû és hibái

Segítsetek légyszi, tudom hogy túl általános lesz a kérdésem, de legalább annyit mondjatok hogy merre induljak a hiba keresésében:

mikor megvettem az autót (2003, 320d), a kormány kerék billegtette magát jobbra-balra 0-40km/h között, a fölött semmi hiba, kicseréltek két elsõ szilentet elöl, ettõl megszûnt a probléma.

Viszont, ami nagyon furcsa: 95 és 170 km/h között van egy nagyon erõs vibráció az autóban, nyilván a kormánykeréken a legintenzivebb, de az egész kocsiszekrény rázkódik. 170tõl egész 220-ig már olyan kemény, mint a beton, semmi rázkódás.

Lehet hogy csak szimplán a gumi hibája? (205ös bridgestone, olyan 75-80%os lehet, jónak tûnik, de persze ez nem jelent semmi, elvégre nem vagyok gumis...), vagy esetleg valami durvább futómû hiba is okozhatja a bibit? Mit cisnáljak elõször, méressem be a gumikat? Elvileg szépen kicentirozták a gumikat mikor vettem (márkakereskedõ), de sajnos nem láttam a sjaát szememmel...

Szóval? köszi mindenkinek...

guesswho Elküldve: 2006-07-17 21:57 Business rádió kérdés

brazil_8 írta:
guesswho írta: Sziasztok!

ööö,izé, bocs hogy lámát kérdeztem, de már összevissza olvasgattam, szal jó lenne tudni hogy tud-e mp3-at a kicsike...

kösz...

És miért nem raksz bele egy mp3-as lemezt :
Akkor egybõl kiderül.


öööööööööö, ja, hogy ez mér nem jutott eszembe.. na majd jól kipróbálom azt jól elmondom.

guesswho Elküldve: 2006-07-17 15:55 Business rádió kérdés

Sziasztok!

Segitsetek: gyári business cd/rádióm van. Mi a különbség aközött ami le tud játszani mp3-at és aközött amelyik nem? van rajta valami mp3 felirat vagy ilyesmi?

ööö,izé, bocs hogy lámát kérdeztem, de már összevissza olvasgattam, szal jó lenne tudni hogy tud-e mp3-at a kicsike...

kösz...

guesswho Elküldve: 2006-07-17 15:52 BMW távvezérlõs gyújtáskulcs

richiem írta: Csõ,

2 távirányítós van hozzá, egy vékony szürke táv. nélküli és egy mûanyag fekete mintakulcs, amit a kulcsrendelésnél vagy a zárpróblémánál kérnek, mert ez alapjánján rendelnek új kulcsot vagy állítják be az új zár tollait.


ahha, kösz a gyors választ, a két távirányitos, plusz a vékony szürke meg is van, csak az a plusz fekete beállitos nincs meg... hm hm..

guesswho Elküldve: 2006-07-17 13:42 BMW távvezérlõs gyújtáskulcs

szasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy alapbol gyárilag hány kulcs jár a verdához? márkakereskedõtõl vettem a gépet, ahol kettõ teljes értékû kulcsot kaptam, plusz egy szervizkulcsot - vagyis távirányitó nélkülit, tudjátok azt a pici vékonkát... létezhet hogy nem adtak oda minden kulcsot?????

guesswho Elküldve: 2006-07-17 13:38 Tempomat - utólag?

330d írta: Nem kell programozni, 3 kábel a ground modulba, a csúszógyûrükben benne van alapból. Temp betét a 3küllõshöz 10-15. Nekem 10 ért kábelezték, és évjárattól függetlenül.



nananana, ez kell nekem is ezek szerint, zsiir!

Tudnál nekem segiteni, hogy hol érdeklõdjek utána, ahol nagy valószínûséggel értenek is hozzá?

Köszönöm!

gh

guesswho Elküldve: 2006-07-12 16:36 Tempomat - utólag?

Riszpekt mindenkinek!

Nekem is fájna a fogam egy tempomat modulra, mert sajna alapbol nem volt a háromküllõs sportkormányban.

2003/5 havi 320d, érdekelne, hogy ki mit gondol az utólagos tempomatról. Szervizben azt mondták, hogy ebbe a gépbe nem nagy kaland, gyakorlatilag csak a gombsort kell belerakni, meg esetleg programozni kéne. Kérdésem az, hogy szerintetek mivel járok a legjobban? Kérdeztem bontóban, lenne ilyen gombsor, 10e és 30e között szór az ára.

Szerintetek? Gondolom elrontani nem tudom az autot ha jó helyen programozzák...

szasztok!

Fish írta: Multikormány kell hozzá ,és ahol elektronikus a gázpedál ott ha jol tudom semmiféle bovden nincs!

Olyan kormányt ami nekem van(képeknél) tudok elméletileg kompletten 120 ért 1-2 sallang még kell + a modic szerintem 140k ból az egész kijön caklipakk,persze ez csak akkor ennyi ha nincs multikormányod ,no és azért valljuk be az m kormányon kivül még ez nagyon szép aztán a többi nem olyan bejövõs!

Ilyen utángyártott utolagos szarokat nem igazán ajánlok,mindig a jóbevált gyári az igazi,szerintem!