viktor fórum hozzászólásai

viktor Elküldve: 2014-10-28 18:11 Turbo

bozokizs írta:
FeherElek írta: Sziasztok tudna nekem valaki segíteni abban hogy mi lehet a gond akkor ha egy 20d (m47 204 d1) motor nál azt a hibajelenséget tapasztaltam hogy néha megy a kocsi ahogy kell néha gondol egyet ( főleg ha padlózgatva van) és teljesen elgyengül illetve 120 130 körüli sebességnél nem akar jobban menni és teljesen leszabályoz a motor bár hogy nyomom nem megy jobban , majd ha leállítom és utna újra elindítom megint megy ahogy kell... a diagnosztika túl nagy turbónyomást mutatott a turbo nemrég lett felújítva, a vákum csövek is rendben vannak ... ha valaki tudna segíteni merre induljak el megköszönném!


A turbo hallod dolgozni? Nekem is ilyesmi gondom volt, néha ment néha nem ha nyomtam neki padlón akkor mondjuk nekem ment.A turbot viszont nem hallottam, és a nyomásátalakító szelepet kiprobáltuk a haverébol és azonnal ment a gép.



Szia!

Ha,a résolaj csövek szivárognak akkor is tud ilyeneket. Kb 800 Ft-ból megúszod egy próbát megér.

viktor Elküldve: 2014-10-26 13:12 Alufelni méretek

roli írta: Sziasztok! E91-re milyen felni lehet még jó? Gyári et-je azt hiszem 34.Szélesebbre szeretném kicsit, tehát kevesebb et szám kéne.20-as még jó lehet? 17" felni 225/45 gumival.


Szia!
Ha, automata váltós az autód akkor CSAK a GYÁRI ajánlású felni és gumi méretet használd. NINCS gumi váltóméret, akárki akármit mond. Sima váltósnál tökmindegy.

viktor Elküldve: 2014-09-23 22:05 E46 Touring Gumiszőnyeg

rece65 írta:
aphaedra írta:
fapuma7210 írta:
fapuma7210 írta:
csatis1 írta:
fapuma7210 írta: Sziasztok !


Keresek jó állapotú gumiszőnyeget gyárit e46 touringba.


Mennyit adnál érte?


Attól függ mennyire van kitaposva.
Amennyiben szép ,hibátlanok a kapcsok akkor 5000.


10000-ért találtam a vaterán bontatlan csomagolásban . + posta.


A használtért azért tudok ennyit adni.


megvan még ??? vagy tudsz esetleg gyárit touringba? 2003as.

Tud vki jó minőségű gumiszőnyeget E46 kombihoz?
Hótálca még jobb lenne mivel jön a tél..
Ti egyáltalán mit használtok az esős,havas időszakban?
Gondolom nem a vászon szőnyeget..


http://www.autoszonyeg.net/Termekek.html
http://www.autoszonyeg.info/c/...umiszonyeg
http://www.xn--autsznyeg-76a05...iszonyegek

viktor Elküldve: 2014-07-15 07:11 Mi lehet a baj?

0818szabi írta: Sziasztok.
(Nem rég vettem egy 318i gépet 1.9 es motorral.
A szerelő szerint nagyon jó állapotú kocsi, felmenetem autó pályára egy kicsit meghúzatni,kiváncsi voltam mi a vége,de nem mentem el a végsőkig.)
A HIBA AZ HOGY MIKOR MOTORFÉKKEL LASSÍTOTTAM EGY NAGYON CSÚNYA NYÍGÓ HANG JÖTT A MOTOR TÉRBŐL.KI LETTEK CSERÉLVE A FÉKEK,A KÜLSŐ SZÍJAK, A PROBLÉMA TOVÁBBRA IS FENN ÁLL..
MI LEHET A BAJ??????Csak akkor jön elő hogyha tartósan 4-4,5 felett forog a motor kb 10-15 percig melegen....




Szia!
Nem tudom, viszko kuplungos e a hűtőventilátorod? Esetleg még az lehet,vagy generátor csapágy, klímakompresszor csapágya, kuplungja.

viktor Elküldve: 2014-07-04 09:47 full takaritas

Szabi81 írta: Sziasztok,

látom elég régen aktívkodtak ezen a fronton.
Tudtok ajánlani megbízható, kipróbált autómosót/kozmetikát Budapesten vagy környékén?
Elsősorban belső takarítás céljából: teljes generál, szönyegek tisztítása, belső műanyag és bőrfelületek tisztítása az ajtón, műszerfalon, valamint a bőrülések komoly tisztítása majd ápolása.
Előre is köszi!


Bp II. Ördögárok utca 90.

viktor Elküldve: 2014-06-25 09:32 NAVI Language?

mapipapi írta:
viktor írta:
mapipapi írta: Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy új X6M50d BMW-nek a naviját és a teljes menüjét hogy lehet magyarosítani házilag, műhely keretek között?

Előre is köszönöm!


Házilag sehogy. laptop, kábel, szoftver kell hozzá.



Köszönöm a választ! Van hozzá minden csak a menete kellene





Csak akkor lesz magyar a navi, ha az autó szoftvere is tud magyar nyelvet. Ha nincs benne magyar nyelv akkor az autó szoftverét is magyarítani kell. Magyarul teljes szoftver csere kell az autóra és utána mehet rá a navi szoftver.

viktor Elküldve: 2014-06-24 08:35 NAVI Language?

mapipapi írta: Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy új X6M50d BMW-nek a naviját és a teljes menüjét hogy lehet magyarosítani házilag, műhely keretek között?

Előre is köszönöm!


Házilag sehogy. laptop, kábel, szoftver kell hozzá.

viktor Elküldve: 2014-06-20 13:14 au. váltó olaj

kempelen írta:
laleeboy írta:
blogre írta: Sziasztok.

2000-es E46 kombim van, automata váltóval. Imádom, soha nem veszek másmilyen váltós kocsit, de...
Múlt héten csinált 2 alkalommal olyat, hogy hiába raktam D-be, alig akart elindulni, 3000-ig is forgott, de kb így mozdult meg az auto. Majd egyszer csak megjött az "esze", és tökéletesen működött. Aztán megcsinálta mégegyszer, de csak hidegen. Mitől lehet ez?
Hol lehet megnézni az automata váltó olajszintet? Kevés lenne benne az olaj?
Pls help me!


Elméletileg a motortérben van a nívó, hasonló mint a motorolaj nívója
Cseréltetni csak műhelyben mert otthon nem tudod az összeset kiszedni


Volt valaha olajcsere vagy cserélve olajszűrő?

Olajszintet csak a váltó oldalán lévő ellenörző/betöltő csavarnál tudod megnézni.



Bmw- ben ne keress váltó olaj nívópálcát. Szerintem sosem volt. Váltó alján a betöltő nyílás van úgy kialakítva, ha folyik belőle akkor szinten van. Egy nagy műanyag dugó alatt van a csavar. Elvileg, ha nem csöpög belőle akkor nem tud máshova eltűnni az olaj.
Viszont egy csere lehet hogy megoldaná a problémát. Csak vigyázz mit töltesz bele.

viktor Elküldve: 2014-06-03 13:56 Autóvásárlás

andree írta:
YELLOW írta:
MattM325 írta:
hgabi00 írta: Sziasztok!

Jeleneleg egy nagyon off autóm van van, de lecserélném egy kéziváltós E46 M3-ra (cabrio-k kizárva).
Hahun igazán szépet, csak ezt találtam, de ez pár millióval tól lóg a kereten. Konkrétan e92 M3 árban van.

Így kizárásos alapon ez a kocsi maradt. Ezt netán' ismeri valaki? Mennyire kell tartani tőle?

Előre is köszi a segítséget.

És tényleg, jobb oldalt van a kézifék.


Importban nem gondolkodtál még? Itthon szinte csak lelakottakat találni, megbízhatatlan állapotban. Amelyiket utoljára belinkeltél, ott a motortérben kontárkodás nyomai, olajfoltok, még a vezetékelvezetőt sem tudták visszatenni a helyére. Képek alapján felejtős.



a második jobb kormányos volt azé a kókány...




Svájcban szépek vannak. A svájci-Uniós határon kell vámoltatni ott nem szaroznak elfogadják a számlát és az után fizetsz vámot. A többit meg úgy is ki kell fizetni, tök mindegy honnan hozod.

viktor Elküldve: 2014-05-21 08:29 Megvegyem? Vegyek ilyet?

krissz írta:
Totyasrac írta:
krissz írta:
Ebben mind igazat adok neked! Mégiscsak egy 12 év körüli autóról beszélünk, csodák nincsenek! Én csak annyit mondtam, hogy ezek mellett semennyit nem enged az árból, keresni akar rajta és ez nem tetszik..


Khmmm - ha valaki ebből él, nyilván ezen akar keresni... Te is, én is azért csinálunk bármi melót, hogy keressünk vele. Ezt már többször, több helyen leírtam - a pék is keres a zsemlén, mert nem annyiba kerül a liszt meg az áram, de arra még sincs senki kiakadva.

Ennyit akartam elmondani



Persze, ki tudja ebből él -e emberünk, szerintem csak mellékes seftelés.. Én magamból indulok ki, sokkal szívesebben veszek egy magánszemélytől autót, aki régebbóta használja, tapasztalata van róla, ismeri.. Számold ki haszonnal együtt kb mennyiből hozhatta haza Németből, és azon az áron milyen autók vannak ott


Szia!

Gondolom nem volt kiírva a kapujára, hogy szeretetszolgálat. A magánszemély is a lehető legjobb áron akar kiszállni az autójából. Csak akkor enged nagyot, ha sürgős vagy nem akar sokáig szarakodni az eladással. Én mindig azzal kezdtem, ha hibát kerestek és nagyon alkudoztak, hogy azért ennyi az ára és nem több. Lehet másik autót keresni. Vevő mindig alkudni akar.

viktor Elküldve: 2014-05-13 09:29 Heeelp...!

gyurigyuri írta: Üdv!
Egyszer már téma volt mikor megvettem az autót, hogy nagyobb terhelésen (emelkedőnek nem visszaváltva, előzésnél) ciripel valami, és szó volt a füstölésről is...

http://www.bmwfanatics.hu/bmw-...3818#p2754

SZóval a szerelő akkor azt mondta közlekedjek vele és figyeljek oda
Azóta természetesen nem javult meg.Menni megy jól, de ma reggel arra lettem figyelmes hogy városban ha csak annyira huzatom ki a fokozatokat (1500-1800) hogy a következőt jó helyen kapja el akkor is szinte 20-ig kimegy a fogyasztásmérőm. És már a gyenge gyorsításoknál is ciripel...Fogyasztás eddig rendben volt, kicsivel 6 alatt maradt minden tankolásnál...
A füst is meg van ugyan úgy... néha ontja magából a feketét, néha keményebb gyorsításoknál is alig látni....
Pánikolok, hogy szét megy a verda.Jó lenne azt a feltételezett szelephibát is biztosra tudni, amit a korábbi hozzászólásban leírtam....

Valaki nem tudna egy olyan szerelőt mondani a környékemen akihez odamegy az ember fia, és ki lehetne deríteni hogy mi a baj. Paksi vagyok, de játszik Szekszárd és vonzáskörzete is. 100Km-en belül....Már nem nyugtat meg a "Haladjak vele és figyeljem..." dolog.
Tudni kellene mi a nyűge és megcsinálni. De nem olyan szerelővel aki nem vágja a BMW-ket...

Tényleg segítsen valaki ha tud


Szia!

Nem szaroznék vele, vinném adagolóshoz, esetleg hibaolvasó emberhez. Lehet hogy valamelyik fúvókád csöpög, vagy egyéb, ha a fúvókád ereszt kiégeti a dugattyút.


viktor Elküldve: 2014-04-20 16:02 Kis navi

golyszli írta: sziasztok!a kocsiban volt egy eredetileg egy kis navi( kazettás) de azt az előző tulaj kiszedte és én már nem tudtam megörökölni. vettem az aprodoon 4K ért egy gyárit tökéletesen müködik de mégsem!

az ovasó mk3 as assszem és amikor előszőr összedugtam akkor kijött a cd vissza is tóltam és mükődni látszott.majd megint kiszedtem a kábeleket h a végleges helyére tegyem.. azóta csak világít narancssárágán de nem mozdul meg semmilyen gomnyomásra.Az újonnen vett rádió/kazetta/navi sem úgy dolgozik ahogy kéne..mert igazából rádión kivül semmit nem tudok csinálni vele..A menüjébe csak settings monitor off meg audio menüpontok vannak és a settings menüponotn csak hömérséklet és hangerőszabályzó van..Próbáltam az összes gombot hosszan nyomni de semmi..tud valaki esetleg valami trükköt h hogyan lehet a menüt kibővíteni ? a boardcomputer is jó lenne ha müködne ott mert a kar nem mükszik

segítséget előre is köszönöm


A navi bajáról lövésem sincs. De a irányjelző karjában boardgombhoz megy egy pár vékony vezeték és valószínűleg valamelyikben szálszakadás van. Azt kell meghackelni és már működik is

viktor Elküldve: 2014-03-29 21:05 Segítség!!!

rece65 írta: Nem találtam megfelelő topic-t ezért ide írok..

Az oldallal van olyan gondom hogy amikor megnézek egy új hozzászólást akkor betöltődik az oldal de 5-8 mp múlva egy hiba jön föl hogy a "kapcsolat alaphelyzetre állt".
Eltelik kb 20 mp és újra látom normálisan az egész lapot!
Sejtem hogy a java-val van gond de másik oldalakon nem csinálja a böngészőm.
Chrome-t használok mással még nem néztem meg...(tabom nem csinál ilyet igaz azon android fut..)
Elég jól értek a számítógépekhez de ez a hiba most kifogott rajtam!!
Másnál nincs ilyen gond,esetleg tudna vki segíteni ebben?(nagyon bosszantó)

Bocs ha rossz helyre írtam...

Máshol is jelentkezi ez a probléma csak ott kicsi képeken és ezért nem zavaró,itt meg az utolsó hsz teljes képét kitakarja...




Mindjárt ír a sok okos, hogy vírusos a géped, és tegyél fel ilyen, olyan vírus irtót, mert amit használsz az szar.

viktor Elküldve: 2014-03-28 08:47 Autóvásárlás

leroyclub írta:
YELLOW írta:
személyesen szivesen elbeszélgetek akárkivel (na jó nem), de leírva nem fogok kiadni dolgokat, mert bárki olvashatja itt a fórumot, bárki lehet egy név mögött. az egyedi dolgokban nagyon sok minden elképzelhető, pl váltózár is, amit mondjuk nem is látni. ezek aiket általában tud az ember, mind látható dolgok. se számos olyan elem beépíthető, aminek nincs látszatja, és csak a tulaj, na és persze aki megépíti a rendszert tudja, hogy adott egység hol van, hogy működik, hogyan deaktiválható. nem hagyományos dolgokban kell gondolkozni. és nem fogják elvinni az autót, max ha menet közben eltérítenek és kirángatnak belőle, de persze ezekre is van megoldás, hogy utána kapufa és inkább elszalad a tolvaj, legyen az akármennyire profi. annyiféle dolgot meg lehet csinálni, hogy leírni is sok volna...


Akkor valakit tudnátok ajánlani? Vagy egy helyet ahol tudok erről beszélni valakivel? Én is jobban örülnék ha 150nél olcsóbban találnék valamit ami megvédi az autót.


Tudok Bp-n. nekem is Ő csinálta. Ha kell privátban megírom a telefonszámát.

viktor Elküldve: 2014-03-28 08:43 Polír

Medvedisznoman írta: Sziasztok!
Nem ismerem a polírozás korlátait, ezért megkérdezném a szakértő uraktól, hogy olyat lehet-e csinálni, hogy egy nem túl szépre sikerült fényezést (narancsos, látszik alatta a csiszolás nyoma, porszem okozta kicsi kráterek, emellett 4-5-600, sőt 1000 mikronos rétegvastagság) helyre lehet-e hozni polírozással?


Szia!

Sajnos nem valószínű, hogy helyre lehet hozni. Inkább lefényeztetném. Nekem még nem sikerült nyom nélkül eltüntetni az ilyen hibákat. Talán előtte becsiszolni és úgy.