vivaladiesel fórum hozzászólásai

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-15 09:25 Termosztát

TheMan írta: Sziasztok,

Köszi a véleményt, nagyon jó hogy írtátok, mert a Meyle olajszintérzőkelével
már megégettem a kezem, 2 hónapig volt jó az új.

Akkor elfelejtem ez a márkát

-Man-


SKF vagy Hepu! Ezekkel biztosan nem nyúlsz mellé. (azt, hogy fémlapátosak-e, nem tudom)

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-13 09:25 Termosztát

TheMan írta: Sziasztok,

Van valakinek Meyle vízpumpával tapasztalata?

Nekem csak az olajszint értékelővel, de az 2 hónapig bírta.

A vízpumpájuk fémlapátos ezért tartanám vonzónak.


Előre is köszi:
-Man-


Semmit ne vegyél Meyle gyártmányból. Török alkatrészek, németes hangzású névvel, szép csomagolásban!

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-12 13:31 Chip tuning

patrick88 írta: Nem a chippelés mellett akarok állást foglalni, csak annyit hozzátenni, hogy a barátok régi autószerelők és bmw tulajok,nem hallottam rosszat, negatívot a chip után, valamint a családba egy e46 320d (120e chippel futott km) és egy citroen c5 (2005 200e chippelt km) remekül teljesít, motorhoz eddig hozzá nem nyúlva.
Ezért vagyok kicsit chip párti, de minden konstrukció más és más.
Köszönöm az észrevételeket!!



"chip" és "chip" tuning között is van különbség. Ha valaki bedob az autóba egy tuning-boxot (ami az érzékelők átverésén kívül semmit nem csinál) vagy valami hülye-gyerek ír a laptopjával egy új programot az autóra 9500ft-ért az biztos, hogy hosszútávon káros az autóra nézve.

Ha egy hozzáértő ír autóra egy korrekt programot az már más tészta... (pl Kollár Szabi, Pusztaszabolcs). Természetesen ha a tulajdonos az átírást követően állandóan padlógázon jár az autóval akkor ugyanúgy le fog térdelni a vas mint egy "gagyi" tuning esetében.

Összegezve hozzáértő segítségével, épeszű használattal jó döntés lehet egy kis tuning. Az autó rugalmasabb, nyomatékosabb, kedvezőbb fogyasztású lesz miatta!

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-10 10:54 Autóvásárlás

jhonnyreecoh írta: Sziasztok. Minél hamarabb megkéne váljak a kocsimban lévő Néhány extrától anyagi gondjaim miatt. 16:9 nagy navi tv tunerrel 2 rádió tunerrel, navi dvd olvasóval. Tudom, hogy ez itt nem a legmegfelelőbb hely ehez, de hátha bejön. Ha esetleg kellene valakinek... ajánlatokat várom és köszönöm.


Schnitzer biztosan átveszi őket...
http://e39.hu/viewtopic.php?f=...;start=100

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-10 10:51 Turbo

somlo írta: Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. 2006-os e90 bmwm van, és a turbója tönkrement (a turbóban levő tengely hosszirányban elmozdult, sipoló hangot ad). Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek a feljavításról? És a új gyári turbó vételéről? Mert ha jól tudom a gyárit a mitsubishi gyártja, és én erre nem szívesen költenék 320 ezer forintot. Német turbót pedig nem találok hozzá. Várom mielőbbi válaszotokat! Üdv
Dani


Szerintem ha már a végét járja a turbód akkor felújítással nincs értelme foglalkozni. Keresd ATItdi-t (bmwcucc@gmail.com) Neki jó árai vannak a turbókra...

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-10 10:14 Autóvásárlás

jons írta:
Popi0910 írta:
Inkabb ilyesmi csak ujjabba! Kombik annyira nem tetszenek! Es fontos a belso is hogy nagy navi meg ne legyen fa berakas stb! Sportos fiatalos legyen!
http://www.hasznaltauto.hu/aut...et-5826873


A nagy navit felejtsd el, nem jó semmire. Aki beszerelte már az is megbánta. Van erre más megoldás, szóval ez nem szempont.


Egyetértek. Nekem a 320d-ben volt 16:9. (navi + tv). Megmondom őszintén, hogy a Tv funkciót alig használtam részben mert élvezhetetlen volt rajta az adás részben mert egyáltalán nem biztonságos.
Január 1.-től egyébként az analóg Tv adás megszűnik szóval teljesen értelmetlen extra lesz a Tv funkció...

A navi funkcióval kapcsolatban pedig őszintén szólva egy a media markt-ban 30-50 000ft ért kapható navigáció simán utoléri, sőt felülmúlja azt. Ezt tapasztalatból mondom.

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-10 10:05 Autóvásárlás

Popi0910 írta:
vivaladiesel írta:
Popi0910 írta:
koszonom szepen az infokat sokat segitettel! Hat ja nincs 6 milliom 3-4 millioert meg nem veszek leharcolt E60 at akkor igazad van inkabb egy E39 et benzinesbe! CSaK AZOK MEG 5 sebessegesek es automata valtoban gondolkodtam de azt hallottam enis hogy azzal sok gebasz van!! Szoval nem konnyu donteni!:S



http://www.hasznaltauto.hu/aut...is-5905030
?

Inkabb ilyesmi csak ujjabba! Kombik annyira nem tetszenek! Es fontos a belso is hogy nagy navi meg ne legyen fa berakas stb! Sportos fiatalos legyen!
http://www.hasznaltauto.hu/aut...et-5826873


Én azt mondom, hogy az okos ember a más kárán tanul! Régebben (fiatalon ) engem sem érdekelt autóvásárláskor csak a nagynavi a bőrülés a nagyfelni + peresgumi és a többi teljesen felesleges "extra". Utólag belátom, nem szabad, hogy elvakítsa az embert az Empakett meg a faberakás.
10 évnél idősebb autók esetében az elsődleges szempont az állapot!

A linkelt 535i-ről pedig az a véleményem, hogy az ilyen utólag "felcicomázott ac schnitzer" autókra a (valószínűleg fiatal) tulajdonos az életét is rákölti, hogy legyen mit mutatni a cicáknak a disco előtt de pont a leglényegesebbre az olajcserére és a futómű karbantartására már nem marad pénz. Az ilyeneket érdemes elkerülni!

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-09 14:46 Autóvásárlás

Popi0910 írta:
koszonom szepen az infokat sokat segitettel! Hat ja nincs 6 milliom 3-4 millioert meg nem veszek leharcolt E60 at akkor igazad van inkabb egy E39 et benzinesbe! CSaK AZOK MEG 5 sebessegesek es automata valtoban gondolkodtam de azt hallottam enis hogy azzal sok gebasz van!! Szoval nem konnyu donteni!:S



http://www.hasznaltauto.hu/aut...is-5905030
?

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-09 10:57 Klíma

Helioport írta: Pont most csütörtökön mondom a klímás palinak, hogy a hideg nem annyira hideg, mire ő megmért amit megtudott, aztán kijelentette, hogy minden sirály, viszont a klímahűtő KÍVÜLRŐL koszos, nem belülről. Azt mondta, szedessem szét a hűtőt, legyen a hűtők között legalább egy 8-10 centi, hogy le tudjam mosni, és király lesz. Én ehhez nem értek, de ha valaki érez magában annyi affinitást, hogy egy hétvége egy-két órájában Pest megyén belül megoldja pénzért persze az ne tartsa magában!!!


www.muha.hu (bp)
MuhAtti igazi Bmw fanatikus szerelő. Szerintem jelképes összegért megoldja neked a hűtő tisztítást.

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-05 14:00 Autóvásárlás

Coyote! (azt hittem dízel. ) A Smart gumi mérete egyébként 135/70 R 15 ha jól tudom.


LelkesPéter! Eladó az autód?
http://www.hasznaltauto.hu/aut...ng-5939735

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-05 13:45 Autóvásárlás

Coyote írta: Mit gondoltok erről az OFF autóról?

Kicsi, ronda, de bejövős, egyedi. Az asszony KA-ját cserélnénk, és nagyjából ennyi a keret rá. Elgondolkodtam a hátsókerék-meghajtás és az alapvetően jó minőség miatt.

Van valakinél ilyen a családban? Mennyire horror a szervízelési költsége*? Típushibák? Tudtommal 600 köbcentis turbómotor van benne.

* azért nem hinném, hogy ez alapján választanék elsősorban, mert ha frankó alkatrészeket választ az ember, akkor a tapasztalatom alapján a Toyota veri a BMW árait, és a '98-as Ford KA szervízelése is zsebbenyúlós tud lenni.


Szuper kis autó de egy igen kerregős turbódízel motor hajtja. A hangja beszűrődik az utastérbe. Ha a kedvesedet ez nem zavarja akkor nyugodtan belevághattok a vásárlásba.
A smart-okat a Mercedes gyártja egyébként.

A népítéleteket olvastátok? Szinte csak jót írnak róla.
http://nepitelet.hu/autok/smar...pe_1998/#0

vivaladiesel Elküldve: 2012-07-05 12:28 Füstprobléma!

Coyote!! A füstölést a kartergázszűrő cseréje is tudja "orvosolni".
Nem nagy tétel 11-12 000ft.

A te autódhoz a következő cikkszámú kartergázszűrőre van szükség:
11 12 7 799 224 (ez a "szett" a gumitömítést is tartalmazza)

vivaladiesel Elküldve: 2012-06-25 12:59 Társalgó

Coyote írta:
vivaladiesel írta:
K_Gergo írta:
öcsém tt-jét "díszíti" ez a krómcsík, minden alkalommal elmondom neki milyen igénytelen bazári hülyeség, de neki tetszik...


Egy rövid jellemzést kérhetnék a TT-ről? Kényelem, stabilitás, tapasztalatok stb...


Mercid van, és Audiról érdeklődsz a BMW fórumon. El vagy te tévedve


Bmw-m volt, mercim van audim viszont nem lesz. Mindig is kíváncsian nézegettem ezeket a kis méregzsák TT-ket bár magamnak nem vennék. (Ezért tettem fel a kérdést)

vivaladiesel Elküldve: 2012-06-25 12:17 Társalgó

K_Gergo írta:
öcsém tt-jét "díszíti" ez a krómcsík, minden alkalommal elmondom neki milyen igénytelen bazári hülyeség, de neki tetszik...


Egy rövid jellemzést kérhetnék a TT-ről? Kényelem, stabilitás, tapasztalatok stb...

vivaladiesel Elküldve: 2012-06-25 09:39 Társalgó

YELLOW írta: http://belsoseg.blog.hu/2012/0..._jo_kalost


Sosem fogom megérteni az ilyen "ennyiértinkább3évesMazdátvettemvolna" felfogást.
Nyilvánvaló, hogy 20 év körüli prémium kategóriás autót (és alapvetően ez a fiatalabb prémium autókra is igaz) szerelemből vesz az ember vagyis a szívére hallgat amikor pedig egy fapados lélektelen rizsrakétát akkor az eszére.