2011-ben mutatkozhat be az új BMW Isetta

2009. május 15. péntek 14:50, Robinson


Egy régi, jól ismert, kedvelt autót, az Isettát éleszti újjá a bajor gyártó, a BMW. A britt Bath-ban tervezik a fiatal dizájnerek a városi négykerekût, amely abszolút a környezetvédelmet hivatott közvetíteni. Elektromos változat is készülhet belõle.

Közel ötven éve abbahagyta a BMW az ismert kisautójának, az Isettának a gyártását. A takarékos városi autó most újjáéledhet. Az angol Bath városában képzett dizájnerek kapták azt a feladatot, hogy tervezzenek egy városi kisautót a bajor gyárnak, és a diákok úgy döntöttek, hogy újrarajzolják a propelleres márka régi városi minijét. A hírek szerint készül majd belõle elektromos változat is.

Az Auto Express értesülései szerint a tervezett négykerekû motorja az autó hátsó traktusában kap majd helyet és a BMW-nél ismert módon a hátsó kerekeket hajtja majd. Természetesen nem az elõdhöz hasonló ajtót fog kapni, mert az nem felelne már meg az egyre szigorodó ütközési elõírásoknak, sõt nem is túl kényelmes a beszállás. A kisméretû autóval az ígéretek szerint hasonlóan könnyû lesz parkolni, mint egy Smarttal vagy egy Toyota iQ-val. Az autóban három felnõtt foglalhat majd helyet, és lehetõség lesz egy kisméretû ülés elhelyezésére, ahova csak egy kisgyerek fér el. A BMW elmondása szerint csak a neve lesz retrós az autónak, hiszen minden megoldás a futurisztikus elemekbõl épül fel. Motorok terén természetesen a benzines egységek lesznek az alapfelszerelés részei, de felárért kapható majd dízel erõforrás is. Az autó takarékosságát az is tükrüzi, hogy mindössze 90 g/km-es károsanyagkibocsátással és 4 literes városi fogyasztással számolhatunk. Azt is elmondták, hogyha sikeres lesz a Mini elektromos verziója, akkor az Isettába is beépítik az elektromos hajtásláncot.

2011-es év közepére ígérik a városi négykerekû érkezését. Az elektromos változat - ha beválik a Miniben - akkor egy évvel késõbb érkezhet. Láthatjuk, hogy minden nagyobb gyártónak fontos, hogy piacra kerüljön a takarékos városi autóival, hiszen a tömegközlekedésen kívül ez a jövõ a városi közlekedésben.

forrás: a5.hu




Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Kilinccsel Előre folytatódik az őrület a 2. fordulóval
Kilinccsel Előre folytatódik az őrület a 2. fordulóval

Elegetek van az orgonaillatból? Hiányzik már a gumifüst semmi mással össze nem téveszthető illata? Akkor van egy jó hírem: folytatódik az őrület, hiszen a legjobb drift pilóták május 19-én és 20-án Máriapócson ismét összemérik tudásukat a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában. Újra itt a Pünkösdi Drift Királyság! tovább »


GYMKHANA - Vágod már mi az?
GYMKHANA - Vágod már mi az?

Az autósport egyik legújabb őrülete immáron egy éve van jelen Magyarországon, most hétvégén pedig első alkalommal rendeznek kifejezetten éjszakai versenyt a tököli repülőtéren. A drift, gyorsulás és szlalom elemekkel tűzdelt óriási koncentrációt igénylő autósportnak egyre több hódolója van. Nem véletlen, hiszen sokan szeretnének Ken Block nyomába érni... tovább »


BMW X6 Performance - Az első tesztvezetés a világon
BMW X6 Performance - Az első tesztvezetés a világon

"Hello, éppen egy X6 Performance volánja mögött ülök. Ez a második a világon, az első a BMW welt-ben van. Ez abszolút elképesztő, jobban néz ki, mint az X6 M!" Mondja a "berepülőpilóta", miközben csattognak a fényképezőgépek. Meg kell hagyni, van is mit megörökíteni, a bajor gyártó ismét kitett magáért. tovább »


Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást

A forradalmian innovatív, maximálisan személyre szabható BMW M xDrive a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel öt különböző hajtáslánc-konfiguráció lehetőségét kínálja fel, az állandó összkerékhajtástól egészen az abszolút hátsókerék-meghajtásig. A technológia még idén bemutatkozik, az új BMW M5 világpremierjével párhuzamosan. Az új BMW M5 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 241 gramm / km) a BMW M divízió valaha készített legizgalmasabb és legintenzívebb sportlimuzinjaként érkezik meg az utakra. tovább »