BMW EfficientDynamics 2013

2010. november 05. péntek 23:04, vsop14


A BMW eddig is nagyon sokat foglalkozott a környezetvédelemmel, rohamléptekkel fejleszti az EfficientDyanamics rendszerét és a jövőben sem kívánja ezt a tempót csökkenteni. A gyártó belső embere szerint a következő 3-as széria tekintélyes változásokat fog hozni a CO2 kibocsájtásban.

BMW EfficientDynamics 2013

képek megtekintése

A 320d EfficientDynamics mindössze 99 g/km CO2 fog emittálni, ami a jelenlegi 156 g/km-hez képest igen figyelemre méltó változás. Mindezt 2013-ra szeretnék teljesíteni, 2015-re pedig mindössze 90-re szeretnék letornászni ezt az értéket, az EfficientDynamics rendszer további hegyezgetésével. A terv 15%-os fogyasztáscsökkentés, mely természetesen károsanyag-kibocsájtás csökkentéssel is jár. Ezt nem csupán közvetett, hanem közvetlen eszközökkel is próbálják elérni. Például a jövő navigációs rendszere képes lesz analizálni a forgalmi helyzetet és a vezetési körülményeket, így a legjobb alternatívát tudja adni a célunk eléréséhez.

Az EfficientDynamics rendszerrel szerelt BMW-k már így is bőven túlteljesítik a jelenleg érvényben lévő EURO5-ös előírásokat, sőt, az EURO6-os sztenderdeknek is megfelelnek, amit 2014-ig nem kötelező betartani. Látható, hogy a BMW élen jár a környezetünk megőrzésében, a fenntartható fejlődés jegyében (A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat (földeké, városoké, üzleteké, társadalmaké stb.), ami "kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket") és ezen a politikáján a jövőben sem kíván változtatni.


BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013 BMW EfficientDynamics 2013


Komment írása



Még nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.



Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition




További cikkeink
Keressünk pénzt - Non-stop autószerviz
Keressünk pénzt - Non-stop autószerviz

Rendhagyó sorok, személyes élmény: Történt az a szomorú eset, hogy hétfő délután a Szépvölgyin mentem volna felfelé, ám hiába nyomtam a gázt, az autó alig kúszott 10-el. Nézem a tükröt, füst nincs, hát csak nem turbó. Nameg amúgyis, ennél még egy szívó is jobb. Nem vagyok autószerelő, nem értek hozzá, ilyenkor mint minden laikusnak, végigfutott az agyamon minden lehetőség, a "meglazult egy csavartól" egészen a "biztos százezrek lesz" verzióig. tovább »


Állandó elektromos hajtású 5-ös BMW-k Kínában?
Állandó elektromos hajtású 5-ös BMW-k Kínában?

Kína mára tényleg bebizonyította elszántságát az elektromos járművek / környezetvédelem fontossága / használata iránt, amit a BMW is elismer azzal, hogy hajlandóságot mutat egy teljesen elektromos hajtású F10 5-ös BMW bevezetésére kifejezetten és kizárólag a kínai piac számára. Ez az új autó nem összekeverendő az AktívHybrid 5-össel aminek a gyártása 2011. szeptemberében meg is kezdődik. tovább »


Pepita CarPit - Bõrözés profi szinten 10% kedvezménnyel
Pepita CarPit - Bõrözés profi szinten 10% kedvezménnyel

Új partnerünk egy székesfehérvári kárpitos cég. Vaszilkó Balázs és csapata már 10 éve foglalkozik autó- és bútorkárpitozással, nem mellesleg, egy egyedi Z3 tulajdonosa és a garázsában még találhatunk egy Európa bajnok Skoda S100at is. Aki figyelemmel kíséri a tuning autó találkozókat, az már találkozhatott a mûhelyükbõl kikerült egyedi és igényesen átalakított belsõ térrel rendelkezõ autókkal. tovább »


Exkluzív fényképek a BMW 760i High Security F03-ról Genfből
Exkluzív fényképek a BMW 760i High Security F03-ról Genfből

A 2011-es Genfi Autószalon kiállításon, a BMW berendezett egy "titkos szobát", ahol a bajor cég néhány magas rangú ügyfele megtekinthette a BMW 760i magas biztonsági felszereltségű modellt. A sima 7-es sorozattól nagyban eltérő termelési változtatások miatt, a BMW új jelzéssel látta el az autót, ami így F03 névre halgat. A biztonsági jármű felügyelete átkerült az M osztály parancsnoksága alá. tovább »