Izgalmas drift versenyek 2014-ben

2014. április 29. kedd 08:14, Robinson


Izgalmas helyszínek, rengeteg külföldi pilóta és sok-sok meglepetés vár mindazokra, akik idén is ellátogatnak a Drifting.hu által szervezett drift versenyekre. A téli hónapok alatt sok fontos dolog történt: a három évre kötött MNASZ-megállapodástól kezdve az új bírói csapat összeállításán túl egy igen közeli meglepetéssel is köszönti a szurkolókat a Drifting.hu.

Izgalmas drift versenyek 2014-ben

képek megtekintése

Béres Szabolcs, a rendezvények szervezője, a Drifting.hu tulajdonosa elmondta, hogy a 2014-es célok között szerepelt az, hogy tovább bővítsék a helyszínek listáját. "A tavalyi EgerDrift-hez idén hozzáadjuk a SzlovákiaRinget és a Hungaroringet, ahol MNASZ-es partnerünk Kohári Zoltán látja vendégül a bajnokságunkat."

A május 1-jei napra pedig igazi nagy dobással készül a Drifting.hu. Eljött az idő, hogy lerántsuk a leplet erről: "A Hungaroring az MNASZ-en keresztül a Drifting.hu-t és a Dragracing.hu-t kérte fel arra, hogy a május 1-jén megrendezésre kerülő belvárosi futamon képviselje a driftet. Nem kisebb nevek közt kell helyt állnia a pilótáinknak mint: David Coulthard (F1,) Daniel Ricciardo (F1), Ivan Müller (WTCC), Sébastien Loeb (WTCC), Michelisz Norbert (WTCC) és José Maria Lopez (WTCC)." - mondta el Béres Szabolcs.

Az idei évben nem érnek még véget a meglepetések. Még több nagy dobás van a tarsolyban, melyről Béres Szabolcs az alábbiakat árulta el: "Az EEDC–vel fűztük szorosabbra a kapcsolatainkat, mivel jelenleg ennek az európai sorozatnak vannak legközelebb Magyarországhoz a drift versenyei. Ebben a sorozatban olyan nevek indulnak, mint Pawel Trela, Max Tvardovskiy, Kristap Bluss, Alex Golovnya és Dmitriy Illyuk, akiket már biztosan viszont láthatunk a Trackwood Drift Fesztiválon. Ezen túl az idei évben elkezdtük a nemzetközi terjeszkedést, ami már régi célunk volt és szlovák partnerünkkel közösen létre hoztuk a City Drift Challenge-t. Ebbe a versenysorozatba mi a szakmai tapasztalatinkat tesszük bele, ezzel garantálva a résztvevőknek és a nézőknek azt a minőséget, amit tőlünk már megszokhattak. A sorozat helyszínei 2014-ben Slovakiaring (SK), Prresov (SK), Eger (HU) és Kosice (SK,) és 2015-től egy romániai város is bekerül a sorba - ha minden jól megy."

A jó hangulatot és a korrekt versenyzést nem csak a szervezők, hanem az új bírói csapat is garantálja idén. A bírói gárdában ismerős lesz két arc: a már eddig is bíráskodó Mészáros Zsolt és Florin Cosmuta. A csapat két új taggal bővül, két profi pilótával: Deimanik Balázzsal és az európai szériát is megnyerő Kerényi Ádámmal.

Mészáros Zsolt még izgalmasabb csatákat ígér idénre, hiszen pontozásuk során nagy hangsúlyt helyeznek az autók közötti távolságra. "Idén is próbáljuk az eddig jól kiépített és bevált pontozási rendszert tovább vinni. Igyekszünk minél inkább rámenni a tsuiso csatáknál a közelségre, és a legtaktikásabb érintési pontok kirakására törekszünk, amivel az ismert pályák is izgalmassá tehetőek." - ígérte Mészáros Zsolt, vezetőbíró.

Az egyik új bíró, a magyar és Európa bajnok Kerényi Ádám tapasztalataival kívánja segíteni majd a pilótákat: "2006 óta folyamatosan versenyzem, rengeteg országban jártam és sok tapasztalatot gyűjtöttem. A KoE Street Legal első futamán kipróbáltam magamat, mint bíró és azt gondolom sokat tudtam segíteni a versenyzőknek. Szakmai és részletes eligazítást tartottam, igyekeztem az edzéseken megfigyelt hibákra felhívni a figyelmüket és a kvalifikáció, illetve a verseny alatt is folyamatosan jegyzeteltem, hogy a pilóták tudják mire kell még figyelmet fordítaniuk."

A 2014-es versenynaptár:
2014.05.01. - Drift Majális (SzlovákiaRing)
2014.06.08-09. - RallyCross & Drift Fesztivál (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.07.12-13. - Kilinccsel Előre ™ Drift Kupa (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.08.22-23. - Trackwood ™ (Rabócsi Ring, Máriapócs)
2014.09.13. - EgerDrift (Eger)
2014.10.05. - Döntő (Hungaroring)
Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
Titokzatos BMW weboldal
Titokzatos BMW weboldal

A BMW által bejegyzett http://www.dontblogaboutthis.com/ weboldalon egy fura fekete masináról láthatunk fényképeket és videót. Az autó amúgy szemmel láthatóan a hatos alapjaira épül, de ha szemből nézzük, az EfficientDynamics tanulmány juthat róla eszünkbe. tovább »


Tavaszi kedvezmény az ATC-nél
Tavaszi kedvezmény az ATC-nél

A chip tuning díjak árából 20% kedvezmény minden turbódízel személygépkocsira az ATC műhelyében. A BMWfanatics.hu tagokat ezen felül +10% kedvezmény illeti, így összesen 30%-al olcsóbban tuningoltathatod a vasat! tovább »


Drift GP - Végső Összecsapás
Drift GP - Végső Összecsapás

Szeptember 22-23-án a tököli repülőtéren három autós szakág szezonzáró versenyére kerül sor, ahol több mint 150 versenyző méri össze tudását és eldől az is, hogy ki lesz az idei összetett bajnok. A GyoruslásiFutam és a nagy jövő előtt álló Gymkhana mellett a legnagyobb figyelem természetesen a Hell Energy Országos Drift Bajnokság utolsó versenyére összpontosul. A szervezők, mint mindig most is sok-sok meglepetéssel és egy teljesen újragondolt rendezvényterülettel készülnek. tovább »


Az 500 lóerős környezetkímélő szörnyeteg - videó
Az 500 lóerős környezetkímélő szörnyeteg - videó

A VST Convesions nevű horvát cég egy 1986-os E30 323-ból kihajította a motort, és elektromos üzeműre alakította. A cég tulajdonosa Mate Rímac az EV Builders fórumon (Elektromos autók építésével foglalkozó fórum) dobta fel a témát, hogy ezúttal egy igen gyors elektromos autót szeretne létrehozni. Úgy néz ki, sikerült neki :) tovább »