Hány fajta bunkó béemvést ismerünk? KONTRA

2015. május 24. vasárnap 15:05, Robinson


Ott van az a cikk a bunkó, de büszke béemvésekről. Ugorjunk is kicsit neki, számoljuk meg hány fajtája van ennek az alja népnek. Saját tapasztalatok alapján összegyűjtött események, amik alapján tiszta képet kaphatunk, milyen típusai vannak az utakon kolbászoló mintapolgároknak. Vagyis a mocskos béemvéseknek, akiket messziről kerülni illik.

Hány fajta bunkó béemvést ismerünk? KONTRA

képek megtekintése

Ez itt a KONTRA, ide klikkelve meg a PRO

1.) A féreg

Ott ülsz a Suzuki-ban, és azt látod, hogy a köcsög bémvés kirakta az indexet. Hát nem pont eléd akar besorolni az a szánalmas barom?! Rálépsz a gázra, és becentized az előtted haladót, nehogy be tudjon jönni eléd a féreg. Mindig ezt csinálják, erőszakoskodnak, türemkednek, tökre leszarnak mindenkit. Amúgy sem szokták használni az indexet, ez köztudott. Még szerencse, hogy ez most kirakta, így meg tudod rendőrködni. Majd most megtanulja, hogy az index nem poénból van az autójában.

2.) Erőszakos gengszter

Száguldasz a Prius-oddal az emhármon a belső sávban 110-zel. A gyerek bámul ki az ablakon, csöndben van, a kocsi meg éppen a legideálisabb fogyasztást mutatja a kijelzőn. Idilli, családi kirándulás a nagyihoz. Erre nem megjelenik az a nagyképű erőszakos majom a tükörben 140-nel?! És menne. És nem zavarja egy csöppet sem, hogy Te éppen ideálisan fogyasztasz. Megpöccintette a féket, a tempomat kioldott. Mostmár jó. Lelassult Ő is. A gyerek még mindig az elsuhanó fákat nézi. Te meg egyre büszkébb vagy. Megleckéztetsz egy gengsztert. Igaz, hogy lehetne itt 130-cal is menni, de minek úgy száguldozni? Az autó is sokkal szarabbul fogyaszt. Meg veszélyes is.

Bent is maradsz a belső sávban, tanuljon csak a hülyéje. Mögötted már 4-5 autó jön száztízzel, de biztos megértik, közben a béemvés okul. A parasztja..

3.) A bűnöző, aki nem dolgozik

Hazafelé tartasz a munkahelyedről. Sietsz, mert tök fáradt vagy, a sör vár a hűtőben, a gyereket is fürdetni kell. Nem szoktad átlépni a sebességhatárokat, mindig szabályosan közlekedsz. Most viszont tökre megérdemled, hogy mihamarabb hazaérj, hiszen a GDP miattad emelkedett egész nap. Ötvenes táblánál a nyolcvan még tök belefér, mindenki megértheti. A múltkori gyorshajtásos cetli is tök igazságtalan volt.

Miközben eképpen mélázol, a kétsávos úton megáll előtted a béemvé. Na persze, Ő ráér. Neki nincs családja, nem egész nap a munkahelyen rohadt, tök ráér. Honnan is lenne ilyen autója, ha normális munkával keresné a kenyérre valót. Biztos bűnöző rohadék. Ezért ér annyira rá, hogy feltartja itt a keményen dolgozó kisembert.

Rálépsz a gázra, kiugrasz balra, megkerülnéd a bömöst, aki vadul elkezd dudálni. Nyomsz egy satut, a zebrán hátrébbugranak a gyalogosok. Megmentettél 4 életet. Pusztán a kifogástalan reakcióidődnek köszönhetően. Le kéne lőni az összes ilyen BMW-st, akik veszélyeztetik a gyalogosok életét. Nem csak itt krúzol, feltartva Téged, de még a gyalogosokat is ledudlája a zebráról. Paraszt.

4.) Aki azt hiszi, bárhol megállhat.

Nagymamától mész haza, kényelmesen csorogsz a Hungárián. Éppen azon gondolkodsz, mi a szarért van mindig bedugulva ez az út, mikor tök jól lehetne menni. Ekkor veszed észre, hogy a belső sávban áll egy autó, és füst hömpölyög a motortérből amit a tulaj egy félliteres vízzel próbál orvosolni. Mellette meg ott áll a nemtörődöm BMW, feltartva a sort, lezárva mégegy sávot a forgalom elől. A sofőr karja és a feje kilóg az ablakon. Mi a faszt csinál ez itt?! Rádudálsz, hiszen biztos nem a flakonos csávónak ajánlja fel éppen a tűzoltókészülékét. Pusztán Ő is a kíváncsiskodó barmok közé tartozik, azzal a különbséggel, hogy Ő nem csak lelassít bámészkodni, de még meg is áll a rohadék. Ráfekszel a dudára, kikerülöd, közben meg jól megmondod a magadét.

5.) A szabálytalanul parkoló

Szólt az asszony, kéne kenyér és mosópor. Beugrasz a Tesco-ba, keresed a helyét a Daewoo-nak. Meglátsz egy szabad helyet, egy BMW parkol a jobbon, pont a vonalnál. Baloldalon egy VW, a jobb kereke belóg a Te kiszemelt parkolódba. Eszedbe jut, hogy a bunkó BMW-sektől hemzseg az internet. Folyvást azzal találkozol a facebook-on, hogy ezek nem tudnak parkolni. Keresztben állnak a parkolóban, beállnak a rokkant helyekre, ott is négy autótól elvéve a lehetőséget. És most Neked is ezzel kell szembesülnöd. Tök elfért volna normálisan, ehelyett rárakta a kerekét a vonalra. Nade majd most Te megmutatod. Jól megrendszabályzod, abból majd tanul. Meg amúgy se nagyon van hely baloldalon a VW miatt. Ráállsz a bömösre, éppcsak a visszapillantó tükrök nem érnek össze. Kényelmesen ki tudsz szállni, a bömös tulaja meg majd megvár, hogy rohadjon meg. Többet nem parkol szabálytalanul a mocsok!

6.) Aki keresi a balhét

Araszoltok át az árpád hídon az asszonnyal, mikor jobbról megjelenik egy BMW. A sofőrje dudál egyet, és mutogat valamit, miközben bőszen magyaráz. Legalábbis valamit nagyon tátog. Odaszólsz az asszonynak, Ő is fordítsa el a fejét, nem kell neked a balhé. Nem veszitek fel a kesztyűt, Ti ennél intelligensebbek vagytok, értelmiségi család. Nem mentek bele ilyen közúti birkózásokba. Hazaértek, és felkészülsz, hogy beparkolod a Volvót. Éppen szólnál az asszonynak, hogy hajtsa be a tükröt, mert keskeny a kapu, mikor látod, hogy elfelejtetted induláskor kihajtani. Na mindegy, ennyivel is kevesebbet kell jártatnod a szádat.

7.) Aki mindenki felett áll

Hajtanál ki a Váci útra, jobbkéz felől benzinkút. Pirosat kapott a sor, türelmesen várakozol. A jobboldalon csak a szemed sarkából látod, ahogy egy bömös tök közel tolja az orrát az ajtódhoz. Mi a picsát akar ez itt? Azt hiszi, Ő mindenki felett áll? Mit vár, hogy repüljed át az előtted lévőket, csak mert Ő siet vagy mi? Éppen elkezded felidézni az emlékeidet. Ezért utálod a béemvéseket, mert azt hiszik, mindenkinél fontosabbak, és nekik mindent szabad. Ekkor zöldre vált a lámpa, és elindultok. A visszapillantóba belelesve látod, ahogy a bömös kikanyarodik a kútról balra. Ezért kellett furakodni? Ennyit nem bírt ki?

8.) Notórius gyorshajtó

Korán reggel van. Félkómásan igyekszel a melóba. Hajtod a Fábiát a Béke úton, ami a felüljáró előtt még Pozsonyi volt. Nem is érted, ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy egy út csak az S kanyar erejéig visel egy nevet. Enyhe emelkedő, hozzászoktál már, rutinból nyomsz egy pár milit a gázon, hogy tartsa a 40-et a technika. Ámde látod, hogy az emelkedő végén a balra kanyarodó sávban még piros a lámpa. Sokat jársz erre, tudod, hogy ha elveszed a gázt, pont annyira lassul le az autó, hogy mire felgurulsz az emelkedőn, pont zöldre vált a kanyarodósávnak. Most is így teszel, mikor a mögötted osonó bömös dudál, és még rád is villant.

Gyűlölöd ezeket a vadparasztokat. Hova az anyjába siet így korán reggel, ami miatt úgy gondolja, hogy neki joga van lenyomni téged az útról. Boldogan pillantasz jobbra, mert látod, hogy ott is autózik valaki, így esélye sincs kikerülni a béemvésnek. Így legalább megeszi a penész, hogy most az egyszer szabályosan kell közlekednie. Elégedettséget érzel.

Mire fölgurul az autó az emelkedőn, átsorolsz a kanyarodó sávba, már 20-nál jár a mutató. A lámpa éppen zöldre vált, az egyenesen tovább haladóknak meg már sárga. A bunkó béemvés nem bírta ki, hiába a tanítás. Padlógázzal ugrik át a sárgán. Ahogy elhagyta a lámpa vonalát a segge, már piros. Ilyenkor nincs itt egy rendőr, mikor ezek ezt csinálják. Undorító. Elkanyarodsz balra, és haragosan folytatod az utad a melóba.
Komment írásaBitu79 2016. július 13. 20:50
Az a vicc,hogy az idős BMW-re is irigyek.Az enyémet nemrég rongálták meg,és tuti ezt is irigységből,meg kicseszésből,az tuti.Írtam róla a fórumban is.Szerencsére 4 év alatt ez volt az első ilyen eset,mióta nálam van.Amúgy bekaphatják,mert ezután is BMW-m lesz,megszerettem a márkát.Egy baja van a márkának,hogy nagyon drága az alkatrész,és a szervíz.És az emberek ezt irigylik nagyrészt,mert minden BMW tulajdonost gazdag p*csnek gondolnak...Volt aki a 13 éves autómra azt mondta,hogy ez tuti új.Mondom neki,hogy nem,mert 13 éves.Csak hát mindig tisztán tartom...
ITengineer 2016. július 11. 21:55
Négy éve került a birtokomba egy BMW. Egy cég egy projektmunka után maradt több millió forintos tartozását egyenlítette ki felém az autóval. Nagyon szép állapotban volt, ezért úgy ítéltem meg, hogy sokáig hasznát tudom majd venni. Elfogadtam.

Akkor még nem tudtam, hogy ekkora ellenszenv övezi ennek a márkának a tulajdonosait.
Nem is azokban a körökben mozogtam, ahol az ilyen sztereotípiák terjengenek.
Az már igaz, hogy nem vagyok egy agysebész, okosabb is lehettem volna azzal, hogy utánaolvasok a márka közmegítélésének.
De sajnos csak egy IT mérnök vagyok. Azok a BMW tulajdonosok, akiket később megismertem, szintén vagy IT-sek, vagy egyéb becsületes vállalkozók. Biztosan vannak bűnöző, kopasz, kisebbségi, jeti, és egyéb BMW tulajdonosok is, de én nem találkoztam velük.

A BMW-sekkel kapcsolatos ellenszenv jól megfigyelhető: az interneten nem jelenhet meg BMW-vel kapcsolatos hír anélkül, hogy valaki ne szidná jellemzően alpárian, vagy maró gúnnyal a kommentek között a BMW tulajdonosokat.
Elismerem, hogy néha egyes kommentelők megjegyzik, hogy nem mindegyik BMW-s égetnivaló. De nyilvánvaló, hogy ezt is azért teszik hozzá, hogy megnyugodjon a lelkiismeretük és nehogy megvádolják őket az általánosítás bűnével.

Nem látom be, hogy miért kellene nekem törvényszerűen agyatlan bunkónak lennem csak azért, mert van ez az ostoba közhely a BMW tulajdonosokról.
Mindezt most nem sértődésből írom. Illettek már sértőbb dolgokkal is. De attól, hogy valaki azt mondja, hogy szerinte ez és ez vagyok, attól még nem leszek az. Sokkal inkább az, aki mondja, mert magából indul ki.

Azt sem értem, hogy miért gondolják azt, hogy mindegyik BMW tulajdonos csak azért vette meg az autóját, hogy másoknak hencegjen vele.
Mint említettem, véletlenül került hozzám a BMW. Ha nem így történik, mást vettem volna. Egy szalonban tartott bemutató autó, egy Volvo S60 volt az eredetileg kiszemelt, de muszáj volt a BMW-s ajánlatot választanom, mert különben nem jutottam volna a pénzemhez.
De ennek ellenére mégis megvádoltak azzal, hogy mutogatni vettem. Idegenek, akik SEMMIT nem tudnak rólam. Persze alapvető emberi tulajdonság, hogy amit nem tudnak, azt kipótolják hülyeséggel.

Már megvolt az autó majdnem egy éve, amikor egyszer hazalátogattam és nappal a ház előtt parkoltam vele, mert gyakran beindult a riasztó. Elvittem a márkaszervizbe, ahol egészen más hibára gyanakodtak, ezért visszaérvén inkább magamnak paramétereztem újra.
A szomszédok ekkor észrevették, hogy nekem mim van (majdnem 1 év késéssel).
Másnap már hallom, hogy az ajtónk előtt elsomfordáló szomszédok fennhangon azt emlegetik (direkt, hogy hallható legyen), hogy ez vett egy BMW-t, azt hiszi mekkora menő a köcsög buzi.
Másnap hallom ugyanezen família fogyatékos gyerekeitől az ablakunk alatt (hogy ismét halljam), hogy a köcsög buzija béjjemvét vett.
Érdekesség, hogy egy év múlva már ennek az imént említett famíliának is BMW-je lett. Ki is vesz irigységből BMW-t?
Nem vagyok se bunkó, se hülye, se köcsög, se buzi, se semmi. Lassan már BMW-s sem leszek. Magyar állampolgár sem sokáig.
Ezek mind tipikusan magyar dolgok. Most általánosítok, de ezt tényleg így van. Jártam már sok országban és amit a jövőben egyre kevesebbet szeretnék hallani, az a magyar beszéd.
BMW nélkül is sokkal több vagyok, mint ezek az emberszerűségek. Alapvetően nem voltam egy lenéző típus. Most már átnézek bizonyos "embereken". Hála ennek a bizonyos rétegnek.
Az autót sajnálnám eladni, mert még mindig nincs benne százezer kilométer. De el fogom. Hátha megveszi valaki irigységből.

Azért csak kíváncsi lennék, hogy ha BMW-sek nem lennének, akkor kit pécéznének ki maguknak az ilyen jóemberek? A soron következő második legbunkóbbnak tartott autómárkát?
Ki tudja, lehet, hogy legközelebb már rólad terjesztik majd a hasonló rossz híreket. Úgy szidd a BMW-seket!
YELLOW 2015. június 03. 18:47
ez egy fanatikus oldal. akik "olyan" körökben mozognak, azok nincsennek itt mert őket nem a fanatizmus érdekli. vagyis nem fanatisták.
YELLOW
gyuree 2015. június 03. 15:04
Az iróniát sikerült eltalálni. Amúgy jó cikk, kár, hogy a valósághoz sok köze nincs, még pedig azért mert ahogy a BMW-éseket szídják ugyan úgy szídják a kalapos suzukist....

A megítélésen meg nem lehet változtatni, mindenki lát minden márkában bunkó idiótát.

Manapság számomra a BMW ezt képviseli hazánkban: Valaki többnek akar látszani mint aki, gondolajtok bele hány e46 320D fut az országban, ami természetesen külföldről behozott olyan autó amire vagyonokat kéne áldozni, de BMW és ráadásul dízel keveset eszik majd lesz valahogy. Aztán a szerencsétlen mikor rájön, hogy egyszerűen nem engedheti meg magának felrakja a használtautóra hadd vigye egy másik hülye.

Az meg, hogy ezen kivül milyen körökben elterjedt a BMW egyéb márkái pl, egy jó 7-es vagy egy király 5-ös Azt meg hagyjuk, de természetesen mindenhol vannak kivételek de a többség sajna ilyen
Milan 2015. május 31. 10:49
Ez qrva jó, remélem lesz majd folytatás
Milan
Pocses 2015. május 27. 09:26
Érdekes mód kollégám m.vezetőm addig mondogatta "köcsög béjjemwéés" mígnem arany kislánya vett egy E46 320 Dezsőt.
Azóta meg azt mondogatja, nem köthető márkához eme szép jelző: kocog.
5en járunk egy autóban nap mint nap melóba, azt hallanátok hogyan szidják a motorosokat is az utakon... Ebből a szempontból a Ducati márka sem népszerű macskazabáló széthulló kényes technika stb stb stb...
Pocses
BarG 2015. május 25. 16:21
Jó az írás, mintha mindegyikkel találkoztam volna már!
Amúgy néha komolyan azt gondolom, hogy az autó és a gazdája hasonlítanak egymásra.
BarG
YELLOW 2015. május 25. 13:14
köszi, hogy ezért beregisztráltál, hogy ezt elmondhasd.
kár, hogy nem érted. miért kell azt mondani, hogy bunkó BMW-s? én nem vezetek túl sokat mégis elég bunkó autóssal találkozom, és sosem teszem hozzá, ha bunkó, azt, hogy épp milyen autót hajt. én valahogy több bunkó egyéb márkást látok, mint BMW-st. biztos, mert azokból több van igazad van nem a BMW tehet róla. de ha az emberben van némi irigység, akkor odabiggyeszti mellé, hogy bunkó BMW-s. nem az autómárka miatt retardált egy ember. mondjuk a parkolásnál. ha két helyre állok be, szerinted azért etszem mert bunkó vagyok, vagy mert a többi paraszttól féltem az autót? annak a bunkónak kellene elgondolkozni, hogy az általa bunkónak mondott másik ember vajon miért úgy cselekszik ahogy. ez az útközben index nélkül telefonálás, meg rámondható bárkire. ha valaki meglát egy BMW-t az úton, rögtön azt nézi, a sofőr vajon mit csinál bent, vagy hogy közlekedik. egy egyébb off márkánál nem is figyeli ezt. pedig ha megtenné, talán nem csak bunkó BMW-sek lennének.
YELLOW
WITCH 2015. május 25. 13:00
OK, viccesnek vicces, de a valósághoz kevés köze van.

Azon kellene még egy picit elgondolkodni, hogy ha valaki telefonálás közben index nélkül cikázik a sávok között, egy nem mérethelyes peres gumival felszerelt autóval, vagy éppen az biztonsági öv nélkül becsatolása nélkül villog rá, mert 160-al akar menni a 110-es táblánál, akkor miért derül ki az esetek elég nagy részében hogy az - teljesen véletlenül - éppen egy BMW-ben ül.

És a másik:

Hogy ezek miatt a nem túl agysebész tulajok miatt miért vesz egyre több ember inkább egy 460-as, 600-as lexust, S-es audit, porschét, vagy bármit, csak hogy ne kerüljön bele ebbe a körbe. (Mert ugye végül is egy M3-as bmw teljesen vállalható dolog (MAGA AZ AUTÓ), csak ugye a sok nem túl észlény tulaj elépesztően le tudja húzni egy márka minőségét)

És mondok még valamit:

Van olyan magyar megye, ahol a rendőrség régebben a potenciális bűnőzőt úgy definiálta az igazoltatások kapcsán, hogy:

"Fekete X5-ös bmw-ben (3 főnél többen) utazó férfiak csoportja..."

Szóval inkább azon kellene változtatni, hogy ne adjanak alapot a "bunkó BMW-s" dologra. Mert ebben az egészben nem az autó a hibás.

Érdekes, az mért nem terjed el hogy "bunkó Lexusos", meg "bunkó Volvós"?

blueman 2015. május 24. 19:45
Ez nagyon bejott, tobb ilyet.
a kemenyen dolgozo kisember bmw-s nem lehet.
blueman
zsotya88 2015. május 24. 19:17
Ez hatalmas Parádésan jó
zsotya88
2015. május 24. 16:14
Jópofa írás lett


Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
A BMW megerősítette az AWD F10 M5 jövőbeli bevezetését
A BMW megerősítette az AWD F10 M5 jövőbeli bevezetését

Az Autocar szerint a BMW hivatalosan is megerősítette a négy kerék meghajtású AWD F10 M5 esetleges termelésbe bevonását. Az AWD F10 M5 mint egy kiegészítő modell csatlakozik az M5 kínálatba, aminek a havas éghajlaton élő potenciális M5 vásárlók bizonyára nagyon örülnek. Sokan úgy gondolják, lehetséges, hogy már ez az autó szerepelt abban a videóban amiben az új M5 tesztjét mutatták be havas körülmények között. Tényleg úgy tűnik, hogy a jövőben elérhető lesz az M5 xDrive modell is. tovább »


Visszahívások a BMW-nél!
Visszahívások a BMW-nél!

Fékproblémák miatt a BMW világszerte több mint 350.000 autót hív vissza. Az akció az 5-ös, 6-os és 7-es sorozat V8-as és V12-es motorral szerelt modelljeit, illetőleg közel 1000 db Rolls-Royce-t érinthet. Az esetlegesen előforduló hiba nem balesetveszélyes! tovább »


BMW modellautók története
BMW modellautók története

Valószínűleg sokan szeretnének egy jó nagy garázst, ami tömve van olyan autókkal, amik iránt leküzdhetetlen birtoklási vágyat érez. Még jobb, ha mindez úgy valósul meg, hogy semmiféle rettenetes adó vagy emelkedő benzinár nem rondít bele az idillbe. A minőségi modellek gyűjtését egy játékbolt kirakatában magányoskodó kanárisárga Lexus IS300-as szabadította rám. Azonnal beleszerettem! Csak semmi paradicsommal dobálózás! tovább »


Megható BMW-s összefogás karácsonykor
Megható BMW-s összefogás karácsonykor

Hárman meghaltak a Rakamaz és Nyírtelek között történt balesetben Novemberben. Akkor még kiemelték a médiában, hogy a balesetben egy BMW volt az egyik érintett. Ahogy az lenni szokott. Hiszen az olvasókat hoz, és erősíti az emberekben a sztereotípiát. Megbotránkoztat, és egy jól meghatározott csoportra lehet mutogatni. Később kiderült, hogy a balesetet egy 20 éves próbaidős rendőr okozta, aki elhajtott a helyszínről. tovább »