ZoleeSRB fórum hozzászólásai

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-12 23:09 Autóvásárlás

duend írta: Sziasztok!

Szeretnem a velemenyeteket kikerni erröl az 318i-röl, minden bennevan ami nekem kene, egyszerüen tökeletesnek tünik, de szüksegem lenne a Ti sokat lätott szemetekre is.
318i
Köszönöm!
Endre


Képről jónak tűnik

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-12 23:02 318tds

zmathe írta: Udv batyam szeretne egy BMW t vasarolni, az auto elvileg ki van valasztva igazabol csak velemenyre lenne szuksegem. Szoval egy 2004 es 318D kombi rol beszelunk, facelift es. Valakinek pozitiv, negativ tapasztalata a tipusrol?

Zoli


Akkor ez rossz topik hozzá...itt az e36 318tds-ről van szó
Autóvásárláshoz írd be

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-11 20:43 alufelni

kyle16 írta: sziasztok. e46 320D re felnit szeretnék vásárolni tavaszra. kérdésem az hogy milyen méretű felnit érdemes venni ezekre jó kis magyar utakra ( békés megye, itt a legszarabbak az utak azt hiszem ). nem akarom állandóan állítani a futóművet és a gumishoz vinni a kocsit stb stb... szóval én olyan 17-18 ra gondoltam de lehet már a 18 is sok.

üdv


akkor vegyél 16-ost...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-03 17:40 Autóvásárlás

Pitykoo írta:
Totyasrac írta:
Pitykoo írta:

Aham... hát nekem is az szimpatikusabb..
Akkor félreinformáltak, de köszi hogy szóltál...
Aza baj, hogy van most egy kocsi és mindenbe tetszik nagyon csak ugye triptonic váltó van benne és ezért agyalok rajta...


Én meg pont automatából nem találok olyat, ami tetszene (318 vagy 320 E46-ra vadászom hetek óta, főleg mobile.de-n de a HaHu-t is nézegetem). Ha mégis a kézi mellett döntesz, átdobhatnád az automata linkjét
Illetve ha valaki tud szép és jó állapotú ilyet (preferált a 2003-2005 közti 4 ajtós vagy kombi, automata, 2M alatti példányt), leginkább ismert előélettel, az nyugodtan szóljon

Köszi!



Hali!
Nekem ez a kocsi tetszik nagyon csak sajna automata...

http://www.hasznaltauto.hu/aut...ta-7452361

Remélem neked is tetszik majd...


Erről már biztosan írt valaki,hogy volt megnézni és egy rakás sz.r kupac...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-03 09:19 Turbo

laszlo0918 írta: Sziasztok.Olyan hangja van a turbómnak mint ha egy mentőautó követne nézegettem már a csövezést a szívó oldalon de nem találok semmi hibáját.kipufogó oldalt még nem néztem de hamarosan sort kerítek rá.Szóval az érdekesség még az hogy ha reggel beindítom és ha szép lassan folyamatosan nyomom a gázt nem csinálja vagy nem olyan hangosan de legalább is bentről nem hallani a jelenség amúgy olyan 1300 as fordulat körül kezdődik itt a leghangosabb de utána csendesedik melegen megint csendesebb.valaki valami ötlet?


Amit előtted írtak meg belinkeltek videót elolvastad meg megnézted???

Látom még hozzá is szóltál,szóval ha ilyen akkor teljesen normális.


ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-02 21:46 Futómû és hibái

attila88 írta:
nickname írta:
attila88 írta: Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy sikeresen megpadkáztam a jobb első lemezfelnimet egy megcsúszás alkalmával és elég szépen meggyűrődött emiatt 100km/h-nál kicsit ráz a kormány de latta fölötte nem. Mi a véleményetek azonnali csere vagy még ki lehet vele húzni a nyári kerekek felszereléséig? Nem teszi tönkre a futóművet vagy a gumit esetleg?


Komolyan nem hiszem el hogy ilyen kérdést tesztek fel.

IGEN el kell vinni gumishoz aki rendbe teszi, vagy megvárod a tavaszt hátha szétrázza addig a futóművet.



csak nem szívesen ad ki az ember 30ezret egy lemezfelnire de hát nem lesz más választásom


30ezret egy lemezfelnire???azért komplett garnitúrát kapsz,...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-02 18:56 Autóvásárlás

Pitykoo írta: Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Már régóta szeretnék BMW-t venni magamnak és most jött el az idő, hogy végre pénzem is van rá...
Én egy E46 320i-t szeretnék. Azt már tudom, hogy van 4 il. 6 hengeres változat, meg hogy a ránc felvarrott ami nekem jobban is tetszik de igazából mindegy, ez is meg az is szép..
A kérdésem az lenne, hogy láttam olyat amibe 5 fokozatú triptonic váltó van és én félek tőle nehogy megadja magát, ezért kérdezném hogy mennyire megbízhatóak vagy hogy nyugodtan vehetek olyat vagy inkább maradjak a manuálisnál??!!
Így általában meg azt szeretném tudni, hogy mennyire megbízhatóak, vagy hogy mik a tipikus típus bajai és mennyire drága fent tartani?!
Vagy hogy a 4 vagy a 6 hengerest érdemes megvenni?!
Meg így általában a vélemények milyenek, nagyon szeretnék egyet de fejest se akarok bele ugrani aztán meg pislogjak, hogy ez meg az mi...
Minden segítséget előre is köszönök..


Maradj a manual váltónál.
320iből nincs 4 hengeres csak 6hengeres,a 4henger az 318i igaz majdnem 2000 cm3 de nem 320i!

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-01 14:35 Motorolaj

anubisz írta:
ember84 írta: Kivancsi vagyok mit szolnak a fanok,ki melette,ki ellene


Olaj, és kapcsolódó témába,itt örök háború van én se szeretek semmit töltögetni bele, egyszer belefért, kijött ami kijött, mert másik olajra álltam át, főleg azért, meg egy próbát megért.


Mondjuk ezzel egyetértek
Egyszer belefér.

ZoleeSRB Elküldve: 2014-02-01 14:28 Motorolaj

ember84 írta: Sokak szerint a motor moso art,mert mindent leold,es tobb helyen meg gondot okoz a motorba.Van ennek valosagalapja?Vagy ertelme kimosni a motort?Mik az elon


Ez pontosan így van,van aki szerint árt van aki szerint használ és sajnos mindenkinek igaza van! Szóval neked kell eldönteni h használod,kipróbálod vagy nem...
Részemről de persze ezen lehet vitatkozni a végtelenségig...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-31 11:09 Autóvásárlás

verebke20 írta: Mit gondoltok erröl a tipusról már beszéltem a sráccal végig ütött könyv leinformálható valóban M packet-es?---- összességében a tipus elönye vagy hibái?!

A link neve


Hát kívülről első lökös ok,hátsó ok,küszöbök ok!Belülről viszont semmi sem M-es!
Én nagyon kétlem,hogy gyárilag adtak volna ki így BMW-t,de ha adtak is ki akkor ez max egy M-optic!

ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-31 08:45 Motorolaj

Csabi056 írta: Sziasztok,
most vásároltam egy 320d 150le bmw-t és szeretném leszervizelni, szerelöm van, de az alkatrészeket magam fogom megrendelni (van sok kedvezményem)
Milyen olajat érdemes belerakni? 5w30 ról beszélnek sokan, de volt aki 5w40et emítette...
200e km van a kocsiban plusz infóként.
Régebbi autómnál (nem bmw) 5w40ról áttértem 10w40re mert halkabb volt, kevésbé ette.
illetve márk´ban idáig a Mobile 1 et használtam most is jó lesz? 10km enként le fogom cserélni, nem hiszek a 15e periódusokban.
Köszi az infókat!
Üdv


Én BMW 5w30 használok. 10w40 szerintem nagyon sűrű lenne neki,inkább ne!

ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-30 23:58 Autóvásárlás

si3rrabravo írta:
chrys84 írta:
Hello. Szerintem Euro 4 es,de január 1től változás volt regadóban,mert kw-ként jön rá valami plusz költség, utánna járok,hogy pontosan mennyi,és ha igazad van modosítom az árat regadóval.



A 204 lóerős 30d-k 2003 márciustól 2004 márciusig kivétel nélkül EURO 3-asok.

A regadó az autódra cirka 300-320ezer magyar forint.
+
Vagyonszerzési illeték: 150kW * 650ft = 97.500 Ft (ha lehet hinni a totalcarnak)


Ez pontosan így van
Megy egy műszaki rá 39.090ft
Hivatal (tábla,törzsk.,forg):22.000ft
VPID szám(regadóhoz):12.700ft


ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-27 14:32 Autóvásárlás

YELLOW írta:
Umberto írta: Csak egy vélemény:
Itt vannak ezek a friss rendszámos autók, frissiben behozva külföldről. Nem tudom ez mennyire általános, de rengeteg olyat látni, hogy valaki a biznisz miatt hoz be egy fos, vagy törött autót külföldről (ott nincs értéke) itthon gányul kijavít(gat)ják, majd eladják jó pénzért. Ha meg mégse ez van, akkor meg felvetődik a kérdés, ha friss rendszám és magának hozta be, akkor mi a fenének adja el szinte egyből? Hm? Csak nem azért mert szar az egész? Szóval,
vagy nagyon jó emberismerőnek kell lenni
vagy friss rendszámost olyantól venni, akit ismersz régebbről,
esetleg behozatni valaki által és akkor természetes hogy új a rendszám.


hát ez így van. persze ezekre is van sztori mindig. persze most megint elszaporodtak a friss rendszámos autók. mondjuk sokan, mikor a MAD-nál jártunk akkor sokan igényeltek régi autóra is új rendszámot. de pl tipikus mese, hogy "amikor új autót veszek, akkor mindig új rendszámot kérek rá". mi értelme van ennek? miért nem jó ami az autó eredetije? jó megértem pl, mondjuk E46 FL-nél, hogy mondjuk valaki egy 2002-es gépre kér egy 2005-ben aktuálisan futó szériát, mert akkor hihehti bárki, hogy újabb autó, hisz a forgalmiba úgysem lát bele.


Mondjuk pl. azért mert kereskedő és cégre behozza forgalomba helyezi és az áfát viszzakapja...nem kell túl okoskodni a dolgot.

Mármint ezért árulják mindjárt új rendszámosként...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-27 13:30 Autóvásárlás

duend írta:
YELLOW írta:
duend írta:
YELLOW írta:
duend írta: Sziasztok!

Kerlek mondjatok velemenyt erröl az autorol. Szerintetek, ha a kormänykerek multifunkcios, az automatikusas magäval hordozza azt, hogy az auto tempomatos? Mert ezt en igy gondoltam, de ez mär a mäsodik auto, ahol nem irjäk oda ennel a tipusu kormänynäl a tempomatot. Szerintetek tenyleg nincs benne?
A mäsik kerdesem pedig az, hogy 130e km-nel mi gond fordulhat elö egy automata vältoval, mennyit birhatnak ezek a szerkezetek ätlagosan?
Köszönöm, ha segitetek!
Endre


az a helyzet, hogy nem jó a link.
ha facelift-es, azaz 2001.09 utáni az autó, akkor valószínű tempomat is van benne. az hogy mit pipálgatnak be a hirdetés feladók, az nem jelent semmit, annyiszor beigazolódott már. viszont ha korábbi autó, és M43-as motorkódú, akkor nem biztos a tempomat, mert ennél más egység is kell.


Jo a link, nälam müködik, de a mobile viszont szarakodik egesz nap, neha müködik, neha nem. FL utän, ezert en is ugy velem, hogy csak nem pipältäk be, hisz a gombok ott vannak...
Es mi a velemenyed az automata vältorol?


na most nekem is bejött. hát a kormány szerintem nem gyári, mármint utólag lett M-es berakva. kérdés, hogy a tempomat részét bevezékelték-e. elég rossz képek, sok mindent nem látni. nem nagyon tudok pro és kontra mondani róla semmit. nekem világos belső nem az esetem talán ennyi, na meg az automata váltó sem.


Igen, igazad lehet, es most nezem a szervizkönyvröl keszült kepet, es a 100ezresnel be sincs ikszelve az olajcsere, de ha be lenne is, a következö csak 25ezerrel kesöbb lett megcsinältatva, az meg elegge sok nemde?


Ha németből szeretnél autót behozni ahhoz szokj hozzá h ott 30ezrenként van a szervíz intervallum.Ennek ellenére inkább ott vegyél mint itt...

ZoleeSRB Elküldve: 2014-01-27 10:44 Megvegyem? Vegyek ilyet?

verebke20 írta: Elküldve: 2014. január 26. vasárnap, 20:11

Sziasztok!!
Jelenleg autóvásárlás elött állok ugy gondolom az igényeimet egy 2002-es 318 D 116 lovas maximálisan kielégiti! Mit kell tudni erről a motorról megbizható e ,vannak e hibái,a motor láncos vagy szijas?? Adagolós ( bocs de hát ti vagytok a szakértők) vayg már Cammon? Ha hozzám kerül az autó a kötelezö szürök olaj stb mellett kell e még valamire figyelni . pl turbotisztitás vagy bármi?? Természetesen csak atvizsgáltatva hoznám el gépre rátéve biztos van benne min 200 ezer. .

Várom válaszotok!!

http://www.hasznaltauto.hu/aut...574504---a hirdetés el van irva 320 nak irja de318-as



Rossz a link!!!