gampetibor fórum hozzászólásai

gampetibor Elküldve: 2011-09-07 16:41 Gyári ültetés

Robinson írta: Ti elhiszitek, hogy ez gyári m-tech? az eladó azt mondja az, de nem ért hozzá, és csak azért vették ki a kocsi alól, mert olyan helyre költözött, ahol gáz a garázs. Azt is mondta, hogy a jobb hátsóból le van törve 3-4mm : dehogy "az nem gáz"...
szerintetek?




szerk.: természetesen a rugóból van letörve 3-4mm, ami azért fura, mert nagyobb rész fekszik fel a tálcára, akkor hogy tud letörni a vége?


Nekem a 40 30 nincs ennyire lent

gampetibor Elküldve: 2011-09-06 06:29 Gumi

Sziasztok, Budapesten keresek 2 db 225 40 r18 vagy 235 40 r18 nyári gumit ami még egy szezont biztonságosan kibír, minél olcsóbban. Aki tud kérem jelezze árral, mérettel együtt köszönöm.

gampetibor Elküldve: 2011-08-30 21:48 Kasza mester 0670-5799225

Hori írta:
Hori írta:
gampetibor írta:
Hori írta: Gyári 18"os alugarnitúra

50000ft




Írtam privát üzenetet.




holnap megválaszolom




Van 3 garnitúránk le kéne jönnöd és szétnézned


Mar csak 2 van köszönök mindent


gampetibor Elküldve: 2011-08-29 17:15 gumi méretekben kéne help

8x18 et47 elöl és 8,5x18 et50 hátul

erre a felnire mijen paraméterű gumik lehetségesek?

gampetibor Elküldve: 2011-08-28 21:32 Kasza mester 0670-5799225

Hori írta: Gyári 18"os alugarnitúra

50000ft




Írtam privát üzenetet.

gampetibor Elküldve: 2011-08-26 10:25 Ültetés

Robinson írta: Ezekhez mit szóltok?

TA-Tecnix 40/30 komplett
A TA-Technix-ről azt hallottam, hogy egész jó kis cuccokat csinálnak. Van fórumtárs is, aki ezt használja és nagyon meg van vele elégedve. Viszont gyanúsan olcsó, ahhoz képest, hogy van hozzá lengéscsillapító is.

Weitec 40/30 rugók
Weitec-et nem ismerem, hallottam már a nevét.

KW 40/30 rugók
KW-ről megoszlanak a vélemények, valakitől nagyon jókat hallok róla, valaki meg azt mondja gáz, én meg nem tudom

Ezen felül érdemes csillapítókkal együtt venni a szettet, vagy nincs túl nagy szerepük? Hozzáértők is vitatkoznak ezen, valaki azt mondja van értelme, valaki azt mondja elég a rugókat cserélni.


Nekem TA van 40/30 Németországban vettem es csak rugó csere volt. Hibátlanul működik komfortos egyformat ültetett mindenhol nagyon meg vagyok vele elégedve. Ami olcsó nem biztos h szar is.

gampetibor Elküldve: 2011-08-26 10:12 Ültetés

Nekem is 40/30 van gyári ( mondjuk uj ) telokkal es minden hibátlan. Nem vesztett szinte semmit a komfortbol . Kanyarban meg meg stabilabb lett mint volt imádok vele nagy sebességgel kanyarodni, szinte nincs határ . Kinézetre pedig tökéletes pont ilyenre vágytam szépen lent van de meg nincs vele semmi gond nem ér bele sehova meg terhelés alatt sem.

gampetibor Elküldve: 2011-08-20 21:34 Gumiabroncs

BarG írta:
YELLOW írta:
Bianconero írta: Sziasztok!

17"-ban E46 coupera milyen téligumit ajánlanátok? Méret, márka stb...
Köszi előre is-4


én 205/50-est tennék fel télinek, ha 17-esem lenne télen. kár a szélesebb, és drágább is. Márka szinte mindegy, csak ne Barum és a kínai márkák. én most a vredestein-t elég jónak tartom.



A mérettel egyetértek, van gyári BMW acélfelni 17"-os, de gyárilag gatya a festése, először el kell vinni és rendesen lefestetni. Gumi 205/50R17, és igenis fontos a gyártmány, a prémiumokon kívül jó még a Nokian, jók lehetnek a prémium márkák másodmárkái, mint Kléber, BFG de ezeknél már akad egy-egy olyan tulajdonság, ami kilóg. Én személy szerint a Dunlop Wintersportot ajánlom, elsőkerekeseket kerülget velük az ember, nem értve, miért totojáznak pár centis hóban.



Szerintem sem érdemes a gumin kisérletezni főleg nem télen, az életed múlhat rajta. Erre ne sajnáld a lóvét, vedd meg a leg minőségibbet ami neked még belefér. Én Télen vredestein gumit használok és csak legekben beszélhetek róla. Vidéken, erőben jártam vele munkában Etyek felé és még a Biai, Etyeki emelkedő sem fogott ki rajta sohasem, pedig a sok elsőkerekes nemegyszer már az út szélén csúszott visszafelé. Megjártam vele Franciaország és Ausztria magashegyeit nem kicsi hóban, csak ajánlani tudom tényleg.

gampetibor Elküldve: 2011-07-25 18:00 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Bero írta:
gampetibor írta: Sziasztok!
Help kéne angel eyes bekötés ügyben. Megkaptam az smd ledes pakkot. A pozitv illetve testelésnek megvan a helye az ok. a négy kis csati a karikákhoz szintén világos. De van még egy sárga és egy fehér vezeték aminek nem tudom a bekötési helyét. Azokkal mit kell csinálni? Hova kössem őket? Illetve ha szeretném h kulcsal történő ajtónyitáskor felkapcsolodjon a karika mit kell még tenni? Segítségeteket előre is köszönöm


Üdv! Én nekem is ilyen van,és én a pozitívat az aksihoz kötöttem,a kis fekete dobozt a földeléshez csavaroztam a fekete vezetéket pedig az aksi negatívhoz. Én így csináltam,de nekem csak akkor működik,ha helyzetjelzőhöz kapcsolom vagy tompítottra. A sárga és fehér vezeték arra való,hogy ajtónyitáskor felkapcsoljon az Angel Eye. Na ez már kicsit bonyolultabb bekötni! Be kell kötni a kesztyűtartó alá az egyik vezetéket,a másikat meg a motorháztető alatti fekete ''elektromos dobozba''. Ha ezt megcsinálod akkor működni fog,esetleg egy progizás kellhet,de nem biztos. Remélem tudtam segíteni. Amúgy ajánlom a youtube-ot:
YouTube videó


Hát amit a bekötésről irtál az nekem is megvolt de azért köszönöm szépen. Nekem főleg a két vékony drót bekötéséről kéne infó h felkapcswolodjon amikor kinyitom az akjtot. És ha csak a testhez meg a pozitivhoz van kötve honnan kapja a jelet amikor elforditod a kapcsolot helyzetjelző illetve tompitott állásba?

gampetibor Elküldve: 2011-07-25 07:29 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Sziasztok!
Help kéne angel eyes bekötés ügyben. Megkaptam az smd ledes pakkot. A pozitv illetve testelésnek megvan a helye az ok. a négy kis csati a karikákhoz szintén világos. De van még egy sárga és egy fehér vezeték aminek nem tudom a bekötési helyét. Azokkal mit kell csinálni? Hova kössem őket? Illetve ha szeretném h kulcsal történő ajtónyitáskor felkapcsolodjon a karika mit kell még tenni? Segítségeteket előre is köszönöm

gampetibor Elküldve: 2011-07-23 12:58 Társalgó

Coyote írta: Tegnap nyomtam egy Pécs-Siófok üzleti utat. A céges Mondeo helyett a sajátomat választottam - amit nem is bántam meg.
Már sokszor megtettem ezt a távot, de ilyen kellemes élményben még nem volt részem. Sorolnám:
- halk suhanás a kihalt utakon, közben kedvenc zenéim (Sasha - Involver, illetve Chemical Brothers - Further albumok)
- néha egy-egy élménydús előzés, kamionokat kettesével, ahogy illik
- Pécs előtt (a 66-os úton) van egy dombos rész, ahol szinte repül az autó - 120 km/h alatt bűn arra járni
- nehéz forgalmi helyzetben, a péntek délutáni dugóban egy 5-ös és egy X3-as is kisegített ami ismét kellemes benyomás a BMW-s társadalomról
- és a legszebb élmény: felfelé autózás a hegyen Mánfa után, a 66-oson. Két sáv kihasználása, a "halandók" kerülgetése, DSC ki, brutál nyomaték, 70-90-100-as tempó kanyartól függően.... hát ez volt a hab és a meggy a tortán, mindenkinek ajánlom!

Kösz, hogy megoszthattam az élményemet


Hát igen ez a BMW a vezetés élménye biztos jó lehetett. Én is kanyarodni szeretek a legjobban főleg ilyen hegyes dimbes dombos tempós kanyarokat biztosító utakon főleg erdőben a legszebb. És mióta lejebb került a gép 4 centivel még jobban fekszi a kanyart! Hihetetlen élmény tényleg! Még sok ilyet kívánok mindenkinek!

gampetibor Elküldve: 2011-07-15 06:31 Valaki segítsen

anubisz írta:
atb írta:
Norbee80 írta: Csak egy gyors kérdés: szoktatok / kell-e cserélni x időközönként a difiben olajat? ha kell milyen gyakran illetve mit kell bele tenni?


hali!
úgy a kézi, mint az automata sebváltó, és a differenciálmű élettartamra feltöltve, elvileg olajcsere nincs....


Igen. Azért ha szivárog évek óta,nézd meg benne az olajszintet.Ha hiányzik belőle,vagy veszel Gyárit utánatölteni( aranyárban ) Vagy leereszted az egészet,és újratöltöd valami spéci difi olajjal.


Én nem hiszek az örök életű olaj szövegnek és cseréltem difiben és váltóban is olajat. Lehet sokak szerint felesleges volt de én így jobban alszom.

gampetibor Elküldve: 2011-06-29 16:55 Hangszóró infó

Woockie írta:
bmw320d4 írta: A gyári HK elég jól szól, próbálj beszerezni egy szettet.

Azert elobb erdemes meghallgatnia, hogy szol. A gyari sokol radional sokkal jobb, de Tiba cuccahoz kepest (legalabbis ami a 320asaban volt)... Nekem autoba tokeletesen megfelel, bar az egyik hangszorot cserelnem kell majd, mert neha recseg. Felesleges schaltzentrumom van hozza, ha kell. )


Ez igaz Tiba cuccához nem lehet hasonlitani de nekem akkora hangerő nem is kell kocsiba nekem elég amit a HK produkál

gampetibor Elküldve: 2011-06-27 18:24 Hangszóró infó

Coyote írta:
Bero írta: Üdv! Szeretném kicsit feljavítani a szuper 6 hangszórós hangzásomat kicsit jobbra. Előre 16-ost gondoltam plusz csipogó,de hátulra nem tudom milyet rakjak bele. Azt tudom,hogy hátra is 16-os megy,de közép hangszórót kell oda is rakni mint előre vagy mélyet ? Szeretnék nagyobb basszust,de mély ládát kihagyom,mert ha hátulra beteszem akkor előre semmi nem szól a basszusból ettől a jó szigeteléstől. Tehát hátra mélyet tegyek vagy olyat mint elől van? Ti milyen márkát ajánlotok? Nekem nem hatalmas hangerő kell,hanem szép tiszta hangzás ahol minden hang ott van a helyén. Rainbow kilőve,mert nekem az túl drága és annyit nem ér. Gondolkodtam Ground Zeroba vagy Hertzbe vagy esetleg Mac audioba. A lényeg hogy szép hangzásom legyen sok méllyel Köszi a válaszokat!


Ugyanezt kérdezném én is (de majd követem a Bero kérdéseire adott válaszokat ) plusz még annyit kérdeznék, hogy a kalaptartóban levő hangszórókat alulról vagy felülről kell megtámadni? Sedanom van, ülések nem dönthetőek belülről lehetetlennek tűnik hozzáférni, a csomtartó felől meg befigyel a lemez...


felülről, ki kell pattintani a takaró panelt és alatta ott a hangszóró amit 3 vagy 4 csavar rögzit

gampetibor Elküldve: 2011-06-26 19:29 Hangszóró infó

Bero írta: Üdv! Szeretném kicsit feljavítani a szuper 6 hangszórós hangzásomat kicsit jobbra. Előre 16-ost gondoltam plusz csipogó,de hátulra nem tudom milyet rakjak bele. Azt tudom,hogy hátra is 16-os megy,de közép hangszórót kell oda is rakni mint előre vagy mélyet ? Szeretnék nagyobb basszust,de mély ládát kihagyom,mert ha hátulra beteszem akkor előre semmi nem szól a basszusból ettől a jó szigeteléstől. Tehát hátra mélyet tegyek vagy olyat mint elől van? Ti milyen márkát ajánlotok? Nekem nem hatalmas hangerő kell,hanem szép tiszta hangzás ahol minden hang ott van a helyén. Rainbow kilőve,mert nekem az túl drága és annyit nem ér. Gondolkodtam Ground Zeroba vagy Hertzbe vagy esetleg Mac audioba. A lényeg hogy szép hangzásom legyen sok méllyel Köszi a válaszokat!


Szeva! Nekem HK került be 8 hangszoróval. Első ajtókba lentre közép fentre csipogó kalaptartóba szintén közép csomitartó belső felső falára pedig két mélynyomó beépitett erősitővel. hangjáratokat perforált lemez zárta le azok kiszereve és csodás mélyek jutnak be az utastérbe. Legalább is nekem teljesen elég, és a HK hangszórók nagyon szép tiszta hangokat produkálnak még kitekerve is. Én meg vagyok vele elégedve nagyon.