szeda fórum hozzászólásai

szeda Elküldve: 2012-01-18 22:36 Autóvásárlás

Szerintem dízel felejtős.Mind sok kilóméteres még ha vigyáztak rá akkor is szar.
Már nem sokat spórolsz a gázolajon egy kis benzinessel szemben.Nekem konkrétan 7 liter körül fogyaszt és ezt egy 316-318 is simán hozza.Május óta csak a motorra kellett költenem 470-et.Na ezt sosem fogom visszakapni fogyasztásban és akkor ebben nincsenek benne a folyamatosan előjövő hibák.most éppen nincs izzítás.A gázolaj már olyan drága hogy nem is értem mit szeret a magyar a dízelben. SZOPNI!
Én többet dízelt nem veszek.Az a teherautók üzemanyaga.
Inkább egy nagyobb extrás 4 hengeres.Automatával semmi baj.Állítólag kb 400-at bírnak gond nélkül.csak hát ugye nem tudod hogy honnan számoljuk...

savi írta: Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni autóvásárlással kapcsolatban. Egy E46 320d Touring ot (mindenképp dieselt szeretnék) szeretnék vásárolni, 2001-2002 évjárat körülit. Igazából Ausztriában dolgozom, és az ingázáshoz kellene. Meg persze mert nagyon tetszik!!! Újabbat pedig azért nem szeretnék, mert nem akarom minden pénzemet vásárlásra költeni, kell gondolni a karbantartásra is!

Első kérdésem felétek az lenne, hogy mennyire lehet vele havas úton közlekedni, mert erre nincs hóból hiány, és télen nem csak nézegetni szeretném. Ezekbe van már állítólag elektromos difi, ez mennyire megbízható?

Gondolkoztam 330d xd ben is, az biztos jobb lenne, de egyrészt drágább is, és nincs nagyon szükségem ekkora motorra. (bár ez még nem 100%)
Lehet szerintetek még ebből a kategóriából nem lelakott, hanem igényes, megbízható és jó állapotút venni? (néztem párat, képeken szép, de élőbe ki tudja)

Váltó típusa is kérdéses számomra, kényelmesebb lenne az automata, de van a családban egy újabb fajta 530D és annak volt baja a váltóval, ezért tarok tőle! (kb 6 L olaj hiányzott belőle, a szerelő nem vette észre, h szivárog belőle, váltóvezérlőt akart cseréltetni! Magánszerelő, de csak BMW vel foglakozik, elvileg hivatalos képviselő vagy minek is mondják) Persze ez nem a kocsi hibája volt!
Vélemény az idősebb váltókról?

Km tudom hogy sok van ezekbe már, nem akarok 150 000 el ilyen kocsit találni, mert lehetetlen, de a megbízhatóság fontos lenne!

Remélem tudtok segíteni pár hasznos információval, és mielőbb élvezhetem a saját BMW met!
Bocs, ha valaki számára baromságot írtam vagy kérdeztem, de ez van, nem vagyok profi.

Előre is köszönök mindenféle infót és tanácsot!

Üdv: egy "remélhetőleg" leendő BMW-s


szeda Elküldve: 2012-01-18 15:44 Társalgó

xlzx írta:
RePTaiL írta: Találkozott már valaki ilyennel?

Még tavalyi évben pesten akadt dolgom a Nagy Imre téren. Le is parkoltam a kocsit, utazótársammal jól szétnéztünk, fizetős parkoló táblát nem láttuk, parkolási zóna táblát szintén nem észleltünk azon az útvonalon ahol közlekedtünk. Végeztünk a kis dolgunkkal, indulnánk el, majd látjuk, hogy egy zöld csomi ott feszít az szélvédőn!
A benne lévő büntető cédulán a Centrum Kft. volt megjelölve mint bírság kiszabó. Fel is vettem Velük a kapcsolatot majd le e-maileztem velük a dolgot ilyen meg olyan érdekekre hivatkozva. A válaszlevélben megküldték, hogy xyx-000 rendszámú és xy ügyszámon továbbra nem tartanak nyilván díjhátralékot mert panaszom elfogadásra került! Nah ezzel le is zártam az ügyet, DE nemrég kaptam fizetési felszólítás, elmaradt tartozás rendezése miatt (már 16.000 huf) a II: ker. polg. hiv.-tól! Nah levelezek velük is hogy szoszi mit akartok mikor centrum volt a zacsiban és el is fogadta a panaszomat, majd közli a kiscsaj, hogy ott a centrumnak semmi köze már, már 2 hónapja nem ők ott az büntető cég! Nah most megakadtam a dolgon, mert az a hülye parkolási bírságot én hülye meg már kidobtam


sajnos jó tanácsot nem tudok adni, csak annyit fűznék hozzá, hogy undorító amit ezzel a parkolással is csinálnak. Azt hiszem ott a téren ahol voltál, a külügy van. El akarsz valamit intézni, legyen az okmány iroda vagy bármi..alsó hangon 1-2 órákat kell várnod addig meg dobálhatod az aprót az automatába


Nem tudom mire gondolsz de a Külügynek hitt épület a Bem rakparton (Bem tér) van az okmányiroda meg a Mechwart téren.
Azt még hozzátenném hogy a Budapesti okmányirodák közül a legjobb hely a II.kerületi.Nem kell időpontot kérni sok olyan dologért amihez máshol igen és egy gk átírás nekem 13.30-ra utcáról beesve mindennel 20 perc alatt megvolt! Ezt csinálja valaki utánam!
Szóval ha nem akartok sokat sorban állni és el lehet intézni máshol is akkor irány a Mechwart tér!


szeda Elküldve: 2012-01-18 10:17 Akkumulátor

Coyote írta: Nem hiszem, hogy ég és föld lenne a különbség két ismertebb márka között... sokkal inkább számít a használat. Valaki pl. navit, blokkolót, erősítőt, mélyládát, extra világítást, meg ki tudja milyen felesleges szerkentyűt hajt meg vele, és ezt folyamatosan, rövid utakon is, más meg legfeljebb a rádiót és a tompított fényt használja hosszú utakon... Teljesen más a töltés és merítés folyamata, ez az, ami meghatározza inkább az élettartamot. Na meg egy jó generátor


Értem én de például a corsa gyári aksija több mint 6 évet ment ugyanolyan bánásmód mellett.Egyébként semmi extra fogyasztó nincs.Anyukám 56 éves és nem használ lézerblokkolót sem nagy hifit!

Jó lenne kideritni hogy ténylegesen kik az aksis beszállítók és olyat venni mert igaz hogy dupla annyiba kerül de dupla annyit is tud.

szeda Elküldve: 2012-01-17 18:28 Akkumulátor

InsectKiller írta: A gyári BMW akksi nagyon drága. Szerintem majdnem duplája 1 akármilyen márkának.
Én a Vartaról viszont csak jót tudok mondani. Nekem 2008 óta muzsikál és amit már az átélt, le a kalappal...


Nálunk sajnos két varta is füstbe ment.Az említett 2.5-et, a másik még évekkel ezelőtt egy merciben 3 évet bírt.Ezzel szemben előtte a merciben 5 évet ment egy fekete bosch, aztán volt egy exide másik kocsiban az is 5 év.Mondjuk az utolsó évben a kocsival kb 2000km-t mentem és a végén már az állásban merült le kb 1 hét alatt így lett kuka.
Én az ár/érték miatt maradok az exidenál.
A gyári BMW aksi ami gyengélkedik bekerül az alfámba mert az benzines és egy 44-essel is simán ment.A Bömös meg kap egy újat

szeda Elküldve: 2012-01-17 11:09 Akkumulátor

SirToma írta:
YELLOW írta:
Centurion534 írta: Sziasztok,

Akkumulátor vásárlásán gondolkodom, mert a jelenlegi igen csak kezd gyenge lenni.
Az autó E46 320D. Az akksi jelenleg az eredeti bmw 80Ah 640A. (elég sokáig bírta)
A kérdésem az lenne, hogy muszáj pontosan ezekkel a paraméterekkel akksit választani? Vagy lehet mondjuk az indítóáram 740EN minden gond nélkül?
Milyen márkát javasoltok?
Ezt néztem ki:
http://kauffer.hu/index.php?pa...&cat=3
Megfelelő lehet?


ha jobbat veszel az nem baj. gyengébbet nem ajánlatos. a fizikai méretekre figyelj, hogy passzoljon a régi helyére.


Szia.

Nekem is most krepált be, én ilyet vettem:

Link




Ma reggel én is bikázással kezdtem a napot.Szintén gyári BMW aksi halt meg.Mivel az exide már bizonyított így az lesz.
Vartát senkinek nem ajánlom. C corsában 2.5 évet bírt, persze 2 év garival. Tegnap cellazárlatos lett...

szeda Elküldve: 2012-01-11 20:33 Akkumulátor

Ez töltés gond.Menet közben szar aksival is kell hogy legyen elegendő töltésed.Tök mindegy hogy mekkora aksi van benne ha jól működik a 16-ost akár egy 45-ös aksi is beindítja.
Ha nincs valami űrhorror hifid akkor nehezen tartom elképzelhetőnek hogy a sok fogyasztó lenne a gond.

YELLOW írta:
nonesz írta: Kösziii a segítségeteket !

Az autó két éve van nálam. Aksit nemtom mikori.( 2 évnél öregebb Branner ) Hideg időbe csinálja csak. Semmi átalakítás nem volt rajta ! A gáz, h városba használom sokat. Rövid távon, lámpával, cd-vel, páramentesítővel ! Most van autóvillamoságis srácnál, csak hátha tudtok olyanról, h nagyobb az aksi és azért nem jó !
Hill ! Neked is van ülésfűtés, tempomat, cd tár..stb ? És bírja, ha csak rövideket mész ?



hil írta:
nonesz írta: Sziasztok szakik !

Sztetek lehet olyan, h 74 ah aksi van a 316i-mbe és nem jó hozzá ? Hidegbe (télen) töltés bajaim vannak. Most legutóbb 20 km alatt ( páramentesítő, tompított, cd )úgy lemerült, h kikapcsolta a kipörgésgátlót, abs-t stb. A műszerfal csupa narancssárga ikonokkal volt tele. Azt hittem csak a számítógép kergült meg. Leállítom és már nem indult. Bebika, haza, semmi gond! Este aksi töltés 6 órán át. Másnap 40 km-rendbe. Haza újra kezdődött, megspékelve hóesés miatt ablaktörléssel is. Nem álltam meg. Egyszercsak visszakapcsolt mindent és az ablaktörlőm is begyorsult vissza ! Menet közbe ! Nyáron soha semmi gond ! Tavaly télen hasonló dolgok. Szerintetek ??? Tanács ? Töltésjelző piros ikon nem világított !
Az autó tele van elektromos dolgokkal.

Köszi a segítő tanácsokat !


Szia!
Nekem 55Aó aksim van, semmi bajom vele. Hány éves az akkumulátorod? Nem lehet, hogy cella zárlatos, ami már sok a generátornak is??? A jelenség előtt történt valami szerelés, átalakítás az autóban?





mondjuk arról nem írtál, hogy rövidtávokat mész. hideg időben, egy hideg motornál az önindító, 150-250 A-t is felvehet. sőt ha a végére jár, vagy kopott, akkor többet is. ha ez sokszor van rövid távokon, akkor a generátor nem tud tölteni annyit. ebben az esetben lehet valóban az akksi gyenge már. de pont az ilyen rövidtávokkal lehet elhaláloztatni egy akksit.


szeda Elküldve: 2012-01-11 20:27 képek

A fóliázott ablakokat hagyjuk meg a lakótelepi hondák és a kopasz audi tulajoknak.
Manapság az átlátható autó a divat.

Coyote írta:
Bero írta: Miért fájdítod a szívem ? Gyönyörű ez a fehér-fekete kombináció!


mindig is fehér BMW-t szerettem volna... E46-ból is nagyon ritka. De az új Coupé (még ha nem is M3), egyszerűen lehengerlő. Fóliázott ablakkal meg főleg odaver. Nem hiszem, hogy ez még fokozható...


szeda Elküldve: 2012-01-11 09:00 Állófûtés és hûtés

A webasto cuccok nem márka vagy típus specifikusak.Be tudod rakni, ha más nem veszel hozzá egy vezérlőt a webastotól és nem gyári BMW lesz.A műszerfalon lévő vezérlésen és a BMW kábelén kívül minden átépíthető.Vezérlést vaterán kapsz 30 körül és akkor nem kell szenvedni a gyári elektronikával (ha nincs).


wagusty írta:
szilva73 írta: Sziasztok!

Sajnos eladjuk a hőn szeretett E46 320d M Packet-tes autonkat.
Tudna abban valaki segíteni, hogy E46-ban (320d M Packet)lévő Webasto állófűtés átépíthető-e E90 320D-be? Szervizek passzolják, E46 alatti cikkszám szerint állítólag nem építhető be máshová, de tapasztalatuk nincs...Webasto passzol, szak- és márkaszerviz passzol.

Előre is köszi:
P



Szia

Én úgy tudom az e90-ben másfajta állófűtés van.
de lehet meg lehet oldani hiszen csak a víz keringésébe kell belecsatlakoztatni illetve egy konzol kell és hely ahová elfér.
A webasto-nál kell megkérdezni ,hogy van e tartó konzoljuk e90hez és az milyen illetve hova kell építeni.

üdv


szeda Elküldve: 2011-12-27 16:43 BMW-s cuccok, kis mütyûrök, izék

csavargo írta:
kempelen írta:
csavargo írta: Csövi nekem olyan nyügöm van hogy a kulcsomrol hiányzik az embléma ötlet? nem találtam akkora méretüt hogy potoljam. ja nekem az elsö lökösböl hiányzik a vonoszemtakaro arra is tudtok cikkszámot szorni??? kösszi


vonószem takaró 51118213685 ~ 2800,- + ÁFA

kulcs embléma 66122155753 ~ 929,- +ÁFA



köszi köszi köszi


Hol tudom ezt megrendelni? A vonószemtakaró nekem is kéne, illetve a motorburkolat patentjai amik a zárhídban vannak.

szeda Elküldve: 2011-12-26 17:54 hangos a motor

beel írta: Hello!

BMW e 46 316 i N45b16A.

Hidegindításkor 2 másodpercig a motortérből erős csörgő - recsegő hang.
Mintha vezérműlánc lenne. De csak 1x csinálja amikor reggel beindítom, hosszabb leállítás után.
Mi lehet a baja?
Vezérműlánc feszítő patron nem tartja meg az olajnyomást??, és még indításkor nem alakul ki a nyomás addig csörög? Nem tudom milyen elven működik.

Előre is köszi a segítséget.
Javítási könyvet sehol nem tudnak hozzá szerezni, csak a régebbi motortipúshoz.


Bár nekem dízelem van két dolog volt ami hasonlót produkált.Az egyik a hidrotőke amit cserélni kellett, most meg az ékszíjfeszítő karja.
Kérj meg valakit hogy indítson és nézd a motorteret hogy honnan jön a hang.

szeda Elküldve: 2011-12-26 09:24 Futómû és hibái

BarG írta:
szeda írta:
jons írta:
BarG írta:
Én a múltkori cserénél nem dobtam ki a kicserélteket, hanem elvittem őket Érdre, felújítani. Huszonezer Ft-ért megcsinálták, majd ha aktuális lesz a csere, ezeket fogom betenni. Majd kiderül, hogy hogy bírják a gyűrődést.


Erre én is kiváncsi lennék! Totalcaron volt róla egy kis szösszenet. Sabc-ék vittek felújítani gömbfejet nekik jó lett.


Én már többször voltam ott.Eddig mindegyik munkájuk nagyon jól sikerült.Van egy Lanciánk.Abban vagy 5 éve csinálták és azóta is jó pedig a másik oldalit már cseréltem egyszer újra azóta.Most vizsgánál rákérdeztem de azt mondták semmi baja.
Én legutoljára 5000-et fizettem érte.ez szerintem nem sok érte.



Akkor az valószínüleg 1 db gömbfej volt, 5000 pénzért. A bmw-be ugye oldalanként két gömbfej van, az összesen 4 db, postával huszonezer. Vagy másfajta autóknál eltérő az árképzés.



Ja igen azt elfelejtettem írni.1 gömbfej van egy oldalon.Az ilyen olcsó autó.
De ha a szilentek nem szarok szerintem megéri megcsináltatni mert még fele annyiba sem kerül mint a gagyi új lengőkar darabja, ráadásul annyira biztosan jó a felújított is.

szeda Elküldve: 2011-12-25 22:09 Futómû és hibái

jons írta:
BarG írta:
Én a múltkori cserénél nem dobtam ki a kicserélteket, hanem elvittem őket Érdre, felújítani. Huszonezer Ft-ért megcsinálták, majd ha aktuális lesz a csere, ezeket fogom betenni. Majd kiderül, hogy hogy bírják a gyűrődést.


Erre én is kiváncsi lennék! Totalcaron volt róla egy kis szösszenet. Sabc-ék vittek felújítani gömbfejet nekik jó lett.


Én már többször voltam ott.Eddig mindegyik munkájuk nagyon jól sikerült.Van egy Lanciánk.Abban vagy 5 éve csinálták és azóta is jó pedig a másik oldalit már cseréltem egyszer újra azóta.Most vizsgánál rákérdeztem de azt mondták semmi baja.
Én legutoljára 5000-et fizettem érte.ez szerintem nem sok érte.

szeda Elküldve: 2011-12-19 11:02 Valaki segítsen

YELLOW írta:
szeda írta: Sziasztok,

Ma reggel indításnál égve maradt a kipörgésgátló és a sárga felkiáltójel.Kikapcsolni nem tudtam.Tegnap este teljesen normálisan értem haza, semmi baja nem volt.
Mi a f... van már megint ezzel a szarral? Lassan kezd 1980-as keleti autó feeling-em lenni.


figyi! csillaggarázsban áll? megnézetném a fékfolyadékot, hogy mennyire van felvizesedve.


Nem rossz ötlet mert cserélve még nem volt.Bár a fék teljesen jó.

szeda Elküldve: 2011-12-19 08:38 Valaki segítsen

Sziasztok,

Ma reggel indításnál égve maradt a kipörgésgátló és a sárga felkiáltójel.Kikapcsolni nem tudtam.Tegnap este teljesen normálisan értem haza, semmi baja nem volt.
Mi a f... van már megint ezzel a szarral? Lassan kezd 1980-as keleti autó feeling-em lenni.

szeda Elküldve: 2011-12-18 16:59 Valaki segítsen

robesz83 írta: Sziasztok vásároltam egy BMW e39 520d touring-ot és segíthetnétek nekem hogy hol található a biztosíték tábla mert csak 1 et találtam a csomagtartóba az akkumulátor felett vagy csak annyi van?? S.O.S


Szia,
Kesztyűtartót kinyitod és fent van két kis pöcök azokat elfordítod.Ezután lenyitható a panel.