ute107 fórum hozzászólásai

ute107 Elküldve: 2013-02-03 20:41 320d Motor

b_imi írta: e]

Én speciel leszarom, hogy jobban kopog 130-140-nél úgysincs motorhang. Viszont jobb a 6-os váltó, szebb a kasztni (nekem legalább is), ha meg csöndes autót akarok, nem dízelt veszek, hanem egy 330i-t.


De nem jobb kétszer annyiért porlasztót cserélni....Meg üzemanyag szivattyút.
Több 150le-ben volt motor cserélve, mint adagolósban.

De ezt ne itt tárgyaljuk mert kb. olyan kényes kérdés, mint a benzin-diesel vita...

Ha szeret a kérdezőnk szerelgetni akkor inkább a 136le-s. Ha inkább szereltetni szeret ($) akkor commonrail.


tuti megdobálnak páran...

ute107 Elküldve: 2013-01-31 12:22 immos kulcs - légzsák - abs -asc probléma

YELLOW írta:

na várj! prone nem cseréltetett semmit még, az a baj párhuzamosan több kulcsos téme fut. mert tegnap előtt vagy mikor azt beszéltük, hogy ami most van neki rombusz kulcs, azt csináltatta utólag, mármint másolta. de akkor miről? szerintem amit fel töltött képet, azokat a kulcsokat úgy kapta. de amúgy marhára össze visszaság van, mert mintha prone is már össze vissza beszélne. most már komolyan nem tudom, mi lett csináltatva, vagy konkrétan mit kapott az autóhoz.

ha a szervíz nyit mindent az régen rossz. nem szabad neki. leírtam melyiket és hogy miért. sőt a zárba sem megy bele. ugyanis a toll hosszanti részén, van egy horony, ami enéll keskenyebb, vagy inkább úgy mondom nem olyan mély a bemarás (két kis lépcső) és a kezty.tartó és cs.tartó zárjában ez pont méyebbre van hagyva, ezért ezt a szélesebb rész be sem tudod dugni. legalábbis nálam így van. bár lehet egy darabig bemegy olyan egy centit, de tovább nem.



Nálam nyitja a kesztyűtartót. Lehet fl és fl előtti közötti különbség.
A csomagteret meg ha baj én nem próbálom kulccsal nyitni....

ute107 Elküldve: 2013-01-31 10:39 immos kulcs - légzsák - abs -asc probléma

[quote="YELLOW"]
Nekem a szerviz is nyit mindent!

Amúgy. Egyszerű. BMW szervízben meg tudják mondani, hogy melyik kulcs a kocsi. Lerendeltet egy zárbetétet, ahogy már talán valamelyik nap írtam... forgalmi, törzskönyv, személyiigazolvány kell hozzá. És már is kap egy zárbetétet.
Mivel a szervízkulcs a ludas az írásodból kiindulva (Yellow), így megállapítható, hogy a zárat cserélték.

Én speciel vettem egy bontott zárbetétet és kulcsos emberrel a lamellákat úgy rakattam át, hogy a kulcsommal működött.

Amúgy meg nem kell agyalni rajt...lehet, hogy cserélték a gyújtáskapcsolót és ezek által a kulcsot...ha működik működik.

Amúgy megoldódott a probléma, de szerintem kihozható lett volna óccsóbban is...

ute107 Elküldve: 2013-01-31 09:53 immos kulcs - légzsák - abs -asc probléma

YELLOW írta:
prone írta:
kisg325 írta:
prone írta: Tehát az autót a kék szervizkulccsal nyitom-zárom, viszont rendesen a nagy kulccsal indítom.


Én ezt sem vágom,hogy miért a szervizkulccsal kell nyitni-zárni és miért a rombusszal indítani! Nem egyforma a zárbetét?
A jelenlegi rombusz kulcs tuti üres? Nem lehet,hogy a külön lévő panel egy teljesen másik autóhoz való? Ha másik autóhoz való,akkor a távirányító részt simán hozzá lehet tanítani,szóval az azért nyitja,de indítani nem fog!




na sziasztok...

futottam nem 1 kört ezzel a szarral... a rombuszkulcsot nem tudom elfordítani az ajtóban, a szervizkulcsot pedig a gyújtáskapcsolóban... (szóval vszinűleg zárcsere volt)

tegnap elmentem a wallisba és utánajártam h mit tegyek...
ők elég nagyot néztek és mondták h ez az egész elég mátrixos... szóval mondták h feltétlenül cseréltessek zárszettet, azaz mindent! (ews, motorvez, gyujtáskapcs, stb)
azt mondták, hogy mindezt megteszik nekem 175ezer ftért amiben munkadíj is benne lenne.

na ezután visszamentem a bmw szervizbe, ahova viszem az autót (Group Bavaria Kft.) és ők azt tanácsolták, hogy bontóból szerezzek min 2 kulcsos+szervizkulcsos szettet és ők kicserélik nekem.

szóval így is tettem, 40ért vettem a bontóból és elvileg holnap ki lesz cserélve!

Lassan a végéhez közelít ez a story is szerencsére...


ezért írtam vala, hogy itt valami nagyon hack-kelve van. sáros az autó nem kicsit.
valószínű a rombusz kulcs az eredeti, ami a gyújtáskapcsolóba megy. valószínű az ajtóba meg zárat cseréltek és ahhoz csak a szervíz kulcs volt, ami másik autójé. lehet felfúrták a zárat... ha a csomagtéri zárban elfordul és nyitja a rombusz, akkor tutti a vez. ajtóval lett mókolva valami. a kérdés, hogy miért... én nagyon nem lennék nyugodt.
én mikor vettem az autót, mondja a srác, megvan az összes kulcs, bent van a kesztyűtartóba. mondom jó. vegyük ki próbálom végig. ez alap.



A kesztyűtartód melyik kulcs nyitja?!


ute107 Elküldve: 2013-01-29 14:26 Társalgó

[quote="anubisz"]
csbalu írta: Ezek a Patika verdák

/quote]

te jó ég, remélem a kommentelő egyiket se vezeti van vagy 90 éves


Nézzétek meg a többi videóját..

ute107 Elküldve: 2013-01-29 14:21 Társalgó

anubisz írta: ajjaj, én Robinsontól az odabasz szóért kaptam, nem szabad használni "összebaszod"


A picsáb@...én is írtam...

ute107 Elküldve: 2013-01-29 14:16 Társalgó

YELLOW írta:
meg fogsz lepődni, de vagy 1-2 éve nagyon nézegettem E39-be 535i, 540i V8-akat.
sajnos mindennek meg van az oka, hogy ennyit hazsnálom, részben a hely ahol lakom, annyira nem igényli, ráadásul ígyis pont itt használom a legtöbbet.
ha meg lemosták, nem nagyon szeretném összebaxni a külsejét. én ilyen vagyok. tudod meddig voltam beszédtéma egy kis társaságban, amikoris nem mentem le iylen garázs jellegű buliba, mert esett az eső és pont aznap mostam le. egy nem iszom alkoholt, feleslegesnek tartottam. általában esőben is csak akkor hazsnálom, ha már poros lett, és mondjuk véletlene gy kis zápor elkapott, jó összekente, akkor amíg nem mosom meg hazsnálgatom. na de tisztán nem szivesen. csak ha nagyon muszáj. mert azé apám sem mindig adja ide az övét így kénytelen vagyok az enyémmel menni ez olyan, hogy dolgozni is apám szoci bringájával járok. szoktak is nézni... (Kiss ádámos hangsúllyal) mondom nem ez a lééényeg... hááátsóóókerék vazzeeee


Yellow! Nem megharagudni az írásomon.
De te nagy bajba leszel, ha lesz feleséged és gyereked. Akkor menni kell, akkor nem lesz kifogás, hogy "összebaszod" az autót. Lehet a gyerek még a nyálas csokiját is belekeni az ülésbe és stb...

Akkor majd mikor használni fogod, jönnek elő a bajok...ez tönkremegy az tönkremegy, ami még csak rejtőzködő hiba.

Ha csak nem veszel egy Suzukit amit használsz a családdal és a BMW-vel meg egyedül mész hétvégén 20km-t.

Van egy barátom mindig ócsárolja a BMW-t, hogy mindig ezt meg azt kell cseréni rajt, mindig szerelgetni kell. Ennek ellenére neki egy honda accord 2.4 type-s áll a garázsba és kéthavonta teszi meg az Ajka-Miskolc útvonalat egy alkalommal.

Lehet nem csak te Yellow, hanem más is megkövez most az alábbi kijelentésem miatt, de az ennyit használt autó nem autó! Ha nem vetted volna meg, már kétszer annyi pénzed lenne egy jó kis kereskedelmi fogással.





ute107 Elküldve: 2013-01-29 10:19 BMW kulcsok

zoley88 írta: hello.
ma feltörték a kocsit. lecsapták a vezetőoldali zárat, bejutottak, kábelekkel szórakozott de nem jutott sokra, nem is vittek el értéket, csak szétbaszták. rendőrség volt stb. lényeg: teljes zár és kulcscsere, vagy meg lehet oldani máshogy? itt írnak valamit de nem igazán értem.
http://forum.e46fanatics.com/s...p?t=736988



Forgalmi és személyi igazolvánnyal együtt tudsz rendelni zárbetétet, és akkor meghagyhatod a régi kulcsod. Így talán olcsóbb, mintha mindent cserélnél.

ute107 Elküldve: 2013-01-28 21:58 Centrálzár vezérlő, grundmodul

GeriE46 írta: Sziasztok Énis bele estem abba a "hibába" hogy egy kulcsal vettem az autómattudomhogy a 80% nem venne így autót stb...
Én vettem de tanácstalan vagyok két dologban kérlek segítsetek...
1.
Az autóm egy 2000\316i\E46\ a Távirányítón csomagtérajtó nyitás és a központi nyitás tökéletesen minden alkalommal működik... Amikor az autót elhoztam 2 hónapja még a zárás is működött de mára már csak kulcsal tudom zárni gombbal nem így az autó beriasztva sincs... Lenne ötletetek hogy mi lehet a baja hogy csak az az egy gomb nem működik? a Gombok zsír újak pár hete cseréltem...
2.
A másik dolog pedig hogy hallottam Pápán egy Immobiliseres Külcsmásolóról aki elvileg be is tudja tanítani a távirányítót és a többi "kinn" lévő kulcsot le is tiltja (43.ooo)
Érdemes És megbízható dolog lenne ez csak hogy legyen mégegy kulcsom az autóhoz...?

Előre is köszönöm!!!


A pápai embert meg tudom erősíteni. Megold mindent...és a legfőképp h.legálisan!!

ute107 Elküldve: 2013-01-27 22:18 320d Motor

Tano írta:
anubisz írta: ez mi a franc, most olvasom.
CAUTION!
Multi-viscosity engine oils should not be
Maintenance
used in the manual transmission. Use of
such an oil could shorten the service life
of the transmission.

Multi viszkozitású olaj tönkreteszi a manuális váltót? Valami ilyesmi, nem?


A több viszkozitási indexű motorolajat említi. Nem mindegy az az egy szó. De hát ki az a hülye, aki motorolajat akarna rakni a váltóba?



Honda Civic váltójába 10w40-es motorolaj kell...

ute107 Elküldve: 2013-01-24 23:19 320d Motor

Dewd46 írta:

Megoldás: Adagolóban van egy dugattyú/szelep féleség, az ragadt fel, mint kiderült teli volt szutyokkal az adagoló (biztos egy jóféle kannából tankolt román autóból esett ki, bontott volt, a sajátomnak az elektronikája ment szét, így az javíthatatlan)
Szóval BMW-től alkatrész rendel, adagoló kipucol, és hibátlan...


Ha szabad kérdezni még...mi a cikkszáma ennek a fenti szelepnek?!

THX

ute107 Elküldve: 2013-01-19 20:58 Porlasztó

zoliika írta: Tudod ,azt nem értem,hogy a levehető vonóhorog,meg tolatóradar,bőr ülés ,motorosan behajtható visszapillantó +bla-bla és nem rendelt(aki újonan vette) hozzá ködlámpát nem értem Én az ilyen embereketSajnos új Bmw-nél itt most az 1-es 118d-ről(ez után konkrétan érdeklődtem) beszélek,a mai napig extraként kell megrendelni a ködlámpát....... és 7,5 millás autóról beszélünk
Szegény ködlámpád élt 10 évet!


Múltkor beszélgettem a győri egyik 4karikás gyár egyik magyar igazgatójával, aki elmondta, hogy x millió forintért állíthatnak össze autót saját célra 3 év használatra. Abban sem volt ködlámpa, mert mondta, hogy felesleges ilyen fényszórók mellé...

De volt benne 2 turbó... Mondjuk ha lehet én is kihagytam volna a ködlámpát....

ute107 Elküldve: 2013-01-14 13:53 Mi lehet a baj?

Kinek van kölcsönbe próbára egy fl előtti jeladós porlasztója!

Ha nem az lenne a hiba a kölcsönzési díjat, Anubisz fizeti!!!

Ha jó, akkor én meg is vásárolom!

Tudom Yellow apróhirdetésben kellett volna!

ute107 Elküldve: 2013-01-14 13:27 320d Motor

Milo!

Nekem van egy termosztátom. Nekem a műanyag ház repedt el és a belseje működőképes. Csak cserélni kell a belét!

Igaz nem volt időm olvasgatni, ha az alsóról beszéltek! Én arról!

ute107 Elküldve: 2013-01-14 13:15 Mi lehet a baj?

anubisz írta:
Figyu, itt van egy írás a problémádra.
http://www.bimmerforums.co.uk/...or-t89168/
bemásolom azt a részt.
i had the same problem
i used INPA to check for dde errors
it was (05 needle motion sensor)
i bought one of off ebay
it was a used injector
seller assured me that it was in a fully working order
and that he accept return if it showed the same error
within a week i got the injector
replaced the bad one with this used one
cleared the fault code

ever since the car runs like a dream
total cost was 93 euros only (injector price + shipping)
i did everything on my own

hope this helps anyone who gets through this problem
sorry i know its a late reply

Google így fordítja.
ugyanaz volt a probléma
én használt INPA, hogy ellenőrizze a DDE hibák
volt (05 tű mozgásérzékelő)
vettem egy egyszeri ebay
ez volt a használt injektor
eladó megnyugtatott, hogy ez teljesen üzemképes
és hogy fogadja vissza, ha azt mutatta ugyanaz a hiba
egy héten belül kaptam az injektor
helyébe a rossz ezzel a használt ilyet
törölte a hibakódot

amióta az autó fut, mint egy álom
teljes költsége volt 93 € (csak injektor ár + postaköltség)
Mindent megtettem, amit a saját

remélem ez segít, aki eljut erre a problémára
Bocs, tudom, hogy a kései válasz
lehet neked is ez lesz a gond.


Szerzek egyet próbaképp. HA bejön vendégem vagy egy-két sörre, igaz nem tudom milyen messze vagyunk egymástól.