GYMKHANA - Vágod már mi az?

2012. július 16. hétfő 11:47, Robinson


Az autósport egyik legújabb őrülete immáron egy éve van jelen Magyarországon, most hétvégén pedig első alkalommal rendeznek kifejezetten éjszakai versenyt a tököli repülőtéren. A drift, gyorsulás és szlalom elemekkel tűzdelt óriási koncentrációt igénylő autósportnak egyre több hódolója van. Nem véletlen, hiszen sokan szeretnének Ken Block nyomába érni...

GYMKHANA - Vágod már mi az?

képek megtekintése

A nemrégiben megjelent legújabb gymkhana videó után újra szájtátva bámulhattuk, ahogy ez az amerikai fenegyerek, azaz Ken Block lapjával fűzi az összkerekes többszáz lóerős verdájával. Olyan légi könnyedséggel teszi mindezt, pedig amit művel az a világ egyik legnagyobb koncentrációját igénylő vezetéstechnikai bemutatója. A showman természetesen nem csak a kamerák össztüzében mutatta meg képességeit, versenykörülmények között is bizonyított már. Nem, most nem a rallysport-ra gondolunk, mivel ott csupán az „indultak még” kategóriába sorolható. Amiben Ő nagyon jó ellenfeleihez képest az sokkal inkább egy olyan szinkronpályás nyomvonal, ahol főként driftelve kell az egyes feladatokat végrehajtani különböző akadályokkal tarkítva. A drift autósporttal ellentétben itt az idő is számít, az akadályok hibás kerülése, feldöntése pedig tovább ront az időeredményen.A gymkhana versenyeknek gyakorlatilag négy alapkövetelménye van, ez nem más mint a megfelelő vezetéstechnikai képesség, a kellő fizikai állóképesség, a memória és végül de nem utolsó sorban a bátorság. Ha nem vagyunk elég tökösök és csupán tökölődünk a pályán, netán memóriazavarban szenvedünk, akkor megette a fene az egészet, és jobb ha a közutakra sem megyünk ki. Nagyon fontos, hogy ehhez az autósporthoz nem feltétlen szükséges bivaly erős összkerekes autó. A hazai pályákon már többször bizonyítottak a jó öreg kockaladák, tehát akár elég lehet egy 120 pacis hátulkaparós öreg vas is. És a versenyeken néha ez a legszebb és legviccesebb, amikor a vezetéstechnikai képesség győz a lóerők felett.

A szombati versenyen a szervezők érdekesebbnél érdekesebb tereptárgyakat fognak elhelyezni: ruszki katonai járgányok, logisztikai eszközök, különféle hordók és az egész egy kis diszkó technikával lesz fűszerezve, hogy az éjszakában is jól láthatóak legyenek a tereptárgyak versenyzők és nézők számára egyaránt.A szombati napon a kilátogató nézők délután öt órától a Hell Energy Országos Drift Bajnokság street kategóriájának versenyével hangolhatnak rá az éjszakai őrületre. A szünetekben betétprogramok tárháza vár ránk. Drift és Gymkhana taxi, burnout show, pimp verseny és motoros bemutató lesz napirenden. Mindezek mellett a Carstyling jóvoltából a tököli repülőtér újra tele lesz tuning gépekkel, így az underground hangulat ismét garantált lesz.

Gymkhana OB és Street Drift – Július 21. Szombat
Belépőjegy: 2000,- Ft
Start: 17:00
Bejárat: Tököli repülőtér II-es kapu

További info: www.gymkhana.hu
Komment írásaMég nincsenek kommentek ehhez a cikkhez.Legfrissebb
Az új BMW M5 mutatja be a valaha készült legintelligensebb összkerékhajtást
Exkluzív különkiadást kap a BMW 6-os sorozat
Az új BMW 5-ös Touring - képek, videók
Átadták az első állami támogatású elektromos BMW i3-ast
BMW 530e iPerformance plug-in hibrid
Kétszáz példányban készülő BMW M4 DTM Champion Edition
BMW Dingolfing: Jöhet az új 5-ös sorozat
Íme a vadonatúj BMW M5 Competition Edition
További cikkeink
E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása
E46 Kerékfordulatszám-érzékelők tisztítása

Ezúttal Robin68 küldött nekünk egy kitűnő képsorozatot arról, hogy hol is találjuk a kerékfordulatszám-érzékelőket az autónkban (legalábbis ha e46-ról van szó), és milyen mocskos tud lenni a drága, ami akár nagyobb problémát is okozhat, ha pont akkor nem üzemel megfelelően amikor kéne. tovább »


Lóerők Éjszakája - Június 9.
Lóerők Éjszakája - Június 9.

Hazánk egyetlen és utánozhatatlan éjszakai autós napja kerül megrendezésre június 9-én a tököli repülőtéren. A tavalyi évben közel ötezer látogató volt kíváncsi a drift, gyorsulás és gymkhana szakág összefogásával létrejött rendezvényre. Az idei évben a szervezők még egy lapáttal rátesznek, hogy az éjszakába nyúló versenyeken minden igényt kielégítsenek. tovább »


Polírozás házilag - jons megmondja
Polírozás házilag - jons megmondja

Ismét kaptunk egy Csináld Magad leírást, most éppen jons-tól. Kicsit reklám is, hiszen sokunk nem fog nekiállni otthon polírozgatni, akkor aztán jól meg lehet keresni őt :D Viszont a szemléltetés kedvéért, ahogy ő írja, jól megtaposott egy elemet, hogy utána lefotózza az összes lépést, ahogy rendbehozza. Tényleg nagyon jó írás, köszönjük neki! :) tovább »


A nyugdíjas BMW-je (Totalcar)
A nyugdíjas BMW-je (Totalcar)

Murray Fowler 81 éves, Costa Mesában lakik, Kaliforniában. Autója, egy BMW 2800CS, önmagában is érdemes arra, hogy kicsit pihentessük a szemünket filigrán vonalain. De ha hozzátesszük, hogy az öregúr mintegy 665 ezer kilométert tekert bele a kupéba, nem mindennapi történet körvonalazódik. tovább »