Szemy fórum hozzászólásai

Szemy Elküldve: 2007-11-26 21:20 Megállás után zaj

petike: utánanéztem és nincs állófûtés az autóban. Kezd egyre izgibb lenni a dolog...

Viszont paci kolléga gondolatmenetét én is osztom, marha gyorsan bemelegszik a motor és leállítás után nagyon sokáig megtartja ezt a hõmérsékletet. Ez nekem is rögtön feltûnt. Lehet tényleg valami kiegészítõ biszbasszal van dolgunk...

Ha esetleg valaki megfejti a rejtélyt kérem ossza meg velünk!

Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-26 15:21 Megállás után zaj

Petike írta: 20d, vagy 30d????

petike ja, ha van szervízkönve a verdának, annak az elsõ lapján rajta van az extralista, ami a verdádban van, keress közte Standheizungot.

petike


Egyik sem, 318i. Most nincs nalam a szervizkönyve, de majd otthon megnezem. A sportfutomüre is igy derült feny. Ha esetleg nem lenne benne allofütes, akkor mi jöhet szoba meg ilyen hangjelensegre?

Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-26 14:08 Megállás után zaj

Petike írta: Szia!

Nincs véletlenül állófûtés a kocsidban??? Annak szokott ilyen hangja lenni.

petike


Szia Petike!

Arrol nincs tudomasom, hogy az autoban allofütes lenne (mondjuk hasznaltan vettem, szoval ez nem jelent semmit). Annyit megfigyeltem, hogy a motor piszok gyorsan eleri az üzemi hömersekletet. Talan van allofütesem is?

Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-26 09:58 Megállás után zaj

Sziasztok!

Miután megállok, leállítom a motort és kiszállok az autóból halk, ciripelö jellegü nem folytonos zajt lehet hallani az autó alja felöl. Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor valamilyen szelepek kapcsolnak ki-be. Halk, magas frekvenciájú "kattanások". Ugye ez nem normális jelenség? Valami ötlet esetleg?

Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-20 20:35 Váltás közben zaj!?

Szia Bocika!

Megadnád a "bevált" szerelõd elérhetõségét? Nem árt, ha van egy Joker a tarsolyomban! Melyik városban dolgozik egyébként? Elõre is nagyon szépen köszi szépen!

Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-14 20:34 Váltás közben zaj!?

bocika írta:
Szia,

A hátsó diffi szilent (33176751808 7e Ft) van elszakadva. Nekem is volt ilyen, dobolt a kicsike rendesen

Kicserélték, jó lett.


Szia bocika!

Köszi az infókat, sokat segített. Egyébként nálam szerintem 2-be való váltáskor hangosabbat dübben, de lehet akkor gyorsabban is váltok.

Kérdés a javításhoz: kb. mennyi a munkaidõ/munkadíj/teljes javítási költség? Érdemes ezzel márkaszervízbe menni? Az autó német és németországban is tartózkodik. Gondolom a kinti árak nem ugyanazok, mint az itthoniak. Megéri szerinted várni vele 1 hónapot és amikor itthon lesz akkor itt elvinni szervízbe?

Még egyszer nagyon köszi a segítsége!

Üdvözlettel,
Szemy

Szemy Elküldve: 2007-11-13 22:12 Váltás közben zaj!?

Sziasztok!

Következõ a helyzet: adott egy pont 5 éves 318i BMW manuális 5 fokozatú váltóval. Az autóban van összesen 49400 km. Bizonyos esetekben (nem determinisztikus) váltáskor mély tompa de viszonylag "hangos" zaj (dobbanás) hallatszik talán hátulról a differenciál felöl. A zaj (dobbanás) hangereje arányban van a váltás sebességével: minél gyorsabban váltok annál hangosabb. Sõt, ha viszonylag kényelmesen/lassan kapcsolok, akkor nincs is ilyen zaj. Csak oldott erõátviteli rendszer után jelentkezik néha ez a kellemetlenség, ha pl. kiemelem a kupplungot és oda-vissza kapcsolgatok egyfolytában mondjuk 1-2 között de akár össze-vissza is, akkor hibátlan, egy nesz sincs. Egyébként nincs semmi baj vele, szépen kapcsol, nem tudok vele félreváltani, és maga a váltónak sincs semmi hangja ezt a váltás közbeni kis valamit leszámítva.

Valakinek valami ötlete/javaslata a hibaforrásra illetve az orvoslására?

Szemy