Szemy fórum hozzászólásai

Szemy Elküldve: 2010-11-29 21:11 Társalgó

Sracok, ha mar nincs BMW-m (illetve semmilyen autom sem), attol meg maradhatok klubtag? A mai napon ugyanis el lett adva az auto... Sajnos masik autot most nem igazan van idöm keresni (na meg azert egy-ket kriterium is van), igy valoszinüleg januarra lesz attolva a projekt. Addig meg jarok busszal meg villamossal.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-11-13 18:31 Balesetek BMW-vel...

Robinson írta: Azért kiváncsi lennék, hogy tudsz vigyázni egy takarásból gyorsan előbukkanó bicajosra (azért a cangásnak sem elhanyagolható már a tempója, amivel igen gyorsan tud helyet változtatni ugye...)


A valasz nagyon egyszerü: sehogy! Az egyetlen lehetöseg ilyenkor, hogy nagyon lassan tötyögve közelitjük meg a keresztezödest vagy barmilyen veszelyes gocpontot es bizunk abban, hogy ha mi elneztünk esetleg valamit, akkor a biciklis meg tud allni vagy ki tud kerülni. Ö bosszankodik egy sort, mi többször elnezest kerünk. Ha veletlenül elcsapnek egy biciklistat, akkor szinte 0 lenne az eselye annak, hogy en ne legyek hibas.

Mint mondottam volt en sem ertek ezzel a nemet szabalyozassal egyet, de nem tudok mit tenni, be kell tartanom.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-11-13 10:25 Balesetek BMW-vel...

Ehhez a temahoz en is hozza szeretnek szolni. 5 eve elek Nemetorszagban, Kölnben, igy egy kis ralatasom van a dolgokra. A gyalogos es biciklis közlekedes teljesen mashogy van szabalyozva, mint azt Magyarorszagon gondoljak. A nemet KRESZ (=STVO) azt mondja ki, hogy a gyalogosnak mar abban az esetben is elsöbbseget kell biztositani, ha csak a szandek felmerülhet, hogy at akar menni az uton. Ezt a nemet autosok be is tartjak altalaban, a gyalogosok es biciklistak pedig ki is hasznaljak ezt rendesen. Mindenfele körültekintes es ovatossag nelkül lepnek (sokszor futnak ra) az utra, es ha egy autos elüti öket...hat nem lennek az autos helyeben. Külön mutatvany, amikor az anyuka biciklin huzza a biciklis utanfutoban levö pici gyerekeket este sötetben es a forgalmas keresztezödesnel (bicikliuton haladva) meg csak a gondolat se merül fel benne, hogy lassitson es esetleg megnezze tenyleg minden autos megadta-e az elsöbbseget, mivel a bicikliut forgalmas utat keresztez. Nem! Tempojat tartva halad at a keresztezödesen a legkisebb ovatossagot is mellözve. Ö kerem szepen bicikliuton közlekedik.

Sajnos itt az autos-gyalogos illetve autos-biciklis tarsasjatekban a felelösseg es ovatossag 95%-ban az autosra van raharitva. Nem szep, nekem sem tetszik, de ez van.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-11-08 21:24 Hatso napfenyvedörollo

kempelen írta:
Szemy írta: Sziasztok!

Meg tudja nekem valaki mondani hogyan lehet kiszerelni a hatso ablaknal elhelyezett mechanikus napfenyvedörollot (Sonnenschutzrollo) a kalaptartorol limuzin auto eseteben? Sajnos tönkrement, de nem talaltam semmilyen csavart vagy masfajta felerösitest az utasterböl, amivel könnyen le tudnam szerelni. Elöre is köszönöm szepen a segitseget!

Szemy


Remélem ez segít.



Köszönöm szepen. Ezek szerint ki kellene epitenem a kalaptartot es akkor tudom megnezni hogyan van rögzitve a cucc. Hm, erre a megoldasra azert nem lehet büszke a BMW. Arrol nem is beszelve, hogy a rollo haza nalam ralog a hatso hangszorokat takaro racsra, tehat a hangszorokat sem tudnam kiszerelni csak ugy pikk-pakk. Vagy valakinek van esetleg valami mas ötlete?

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-11-08 19:08 Hatso napfenyvedörollo

Sziasztok!

Meg tudja nekem valaki mondani hogyan lehet kiszerelni a hatso ablaknal elhelyezett mechanikus napfenyvedörollot (Sonnenschutzrollo) a kalaptartorol limuzin auto eseteben? Sajnos tönkrement, de nem talaltam semmilyen csavart vagy masfajta felerösitest az utasterböl, amivel könnyen le tudnam szerelni. Elöre is köszönöm szepen a segitseget!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-10-09 18:21 Társalgó

Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy a szelvedökröl el lehet ugye tavolitani az utolag felrakott foliat? Esetleg tudja valaki, hogy mennyi energiaba (idö es penz) kerül egy ilyen müvelet? Köszönöm szepen a segitseget!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-30 20:49 Társalgó

Hat most lehet szentsegtörest követek el a következö kerdesemmel: tudja valaki, hogy a Mercedes-nek is van a neten hasonlo online alkatreszkatalogusa, mint a BMW-nek? Elöre is köszönöm szepen a segitseget!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-23 16:44 Autóvásárlás

Aramis írta: Helló Mindenkinek!
Új vagyok ezen az oldalon, sajnos még nincs BMW-m
Ezen szeretnék változtatni, és a segítségeteket kérném.
Néztem egy e 46-ost, ami 2004-es , benzines, 18-as 105kw-os. Elméletileg 80e. km van benne.
Tudom hogy főleg dieselesek vagytok, de én tartok a sok 100e. km-es használt autóktól, aminek a km órája meg van buherálva, és evégett tartok a drága főalkatrészek cseréjétől(porlasztócsúcs, turbó, de akár az egész motor). Szóval azt hiszem értitek miről beszélek.
Ezért döntöttem a benzines mellett, de nem tudok semmit ennek a tipusnak a gyengéiről!
Szóval mi a véleményetek egy benzines BMW-ről???
Minden véleményt szívesen fogadok!
Köszi


Szia!

Nekem pont ilyen motorral van (2 literes benzines 105kW), nagyon meg vagyok vele elegedve, a motorral semmi bajom eddig nem volt, csak a kötelezö karbantartasokat igenyelte (olaj es szürök csereje valamint gyertyacsere), igaz 49000km-rel vettem es most van benne 105000km. Atlagfogyasztasom az elmult 40000km-en 7,9l/100km volt, ebböl 75% varos es 25% autopalya...bar en igen kesztyüs kezzel banok vele, csak hebe-hoba nyomom neki mint az allat. Mondjuk a 6. fokozat azert hianyzik a valtobol...legalabbis nekem, mivel 140km/h-nal mar 4000 forog a motor percenkent 5.-ben, a vegsebesseget pedig böven a piros mezöben eri el. De hat tökeletes auto nincs. Sok sikert a vasarlashoz!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-19 21:38 Autóvásárlás

InsectKiller írta:
Nekem nagyon bejön! Extra lista is minden!


Igen nekem is! Minden benne van, amit szeretnek...söt picit több is. Mar beszeltem a fickoval, Ö az elsö tulajdonos, balesetmentes a gep es van hozza teligumiszett is. Lehet jövö heten szombaton le kell mennem Münchenbe?

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-19 19:26 Autóvásárlás

Sziasztok!

Eppen ezzel az autoval szemezek:

http://suchen.mobile.de/fahrze...rigin=PARK

Kinek mi a velemenye rola?

Szemy

U.i.: bocsanat, amiert nem hasznaltam a linkbeszurasi opciot!

Szemy Elküldve: 2010-09-12 11:09 Autóvásárlás

BarG írta: Ellenpéldák persze mindig vannak, de ahogy a dohányzás hatásait sem a kaukázusi 110 éves 95 éve dohányzó kecskepásztorokkal lehet jellemezni, így az általad emlegetett példák sem igazán a statisztikai többséget mutatják. A dízelek még jobb példák, mert jellemzően komoly feláruk van/volt új korukban, megvásárlásuk csak akkor rentábilis, ha komoly futásteljesítményt szán neki a gazdája. A 10 éves 120e km-t futott dízelnél valami szaglik. Az az autó még nem hozta be az árát!
De ha a dízelnek gazdája volt, - amit persze sose tudhatunk előre biztosan - simán 4-600e km is belemehet komoly baj nélkül. Tudok olyan dízelről, ami a 700e-ik km-ét is megfutotta már, egyszer volt egy hidrotőke cseréje. Nem BMW.


Ezek az ellenpeldak termeszetesen nem a statisztikai többletet mutatjak, de jo peldak arra, hogy bizony joval több ilyen auto letezik, mint azt az ember gondolna. A diesel motorokat pedig nem feltetlen anyagi megfontolasbol veszi a nemet ember, hanem mert szamara fontos mondjuk a CO2 kibocsatas vagy eppen a könnyed vezethetöseg. Ide szinten nagyon jo pelda a csoportvezetöm, aki 1 honapja megvasarolt egy vadonatul X1-et 2 literes diesel motorral es automata valtoval, majd 3-4 ev utan el is fogja adni max. 40000 megtett km-rel. Megeri? Egyertelmüen nem. De megteheti. Es ha picit utanagondolok csak a munkahelyemröl legalabb 5-6 olyan peldat tudok mondani autovalasztasra, amit jozan esszel nem lehet levezetni. Akinek van eleg penze, az nem mindig a logikus es racionalis valasztast keresi.

Az en tapasztalatom az alkatreszarakrol a következö: testveremnek Ford Focus-a van, egyszerre vettünk az elsö futomühöz stabilizatorpalcakat Budapesten. Mindketten gyari alkatreszt vasaroltunk en a Wallisban, ö a mellette levö Fordnal. En 22-23 ezer forintot fizettem, ö 11-12 ezer forintot. Itt azert volt különbseg, de mast alkatresszel kapcsolatban nincs összehasonlitasi alapom.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-11 21:50 Autóvásárlás

lepke írta: Helo
Ne az OFF kocsikat vedd figyelembe
Aki megvásárol 15-20 millióért egy BMW-t azért teszi mert HASZNÁLJA és szüksége van a munkájához
NEM csak hétvégi kocsikázáshoz kell neki
üdv zoli


Igazan nem a vita kedveert, de en azert tudok egy-ket ellenpeldat neked mondani. Veszem a csoportvezetömet, aki a 2006-os 325i BMW-jet most cserelte le egy X1-re. A 4 ev alatt megtett kemeny 43000km-t a geppel, pedig minden nap azzan jött dolgozni. Aztan itt van a szomszedom 320d-je, amivel az elmult evben sajat bevallasa szerint megtett erös 6000km-t összesen. Ha a sajat automat nezem meg, 5 evesen volt benne 49000km, mivel 3. auto volt az 1. tulajdonos csaladjaban, a babysitter furikazta a gyerköcöket vele ide-oda. Szoval azert vannak keveset futott premium kategorias nemet autok is.

Barati üdvözlettel,
Szemy

Szemy Elküldve: 2010-09-01 20:08 Autóvásárlás

zoliika írta: ...Ha tudsz a autópiacon(de úgy se tudsz) jelenleg ennyi pénzért ilyen kényelmes,gazdaságos(5.5-6lityi), és sportos autót(150le) akkor vedd meg azt és ne vegyél 320d-t.


Igazan nem a vita kedveert irom, de azert az en ertelmezö szotaramban a kenyelem szo melle nem BMW van irva. Viszont ketseg kivül igen gazdasagos es sportos auto, az biztos.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-08-03 20:45 Féktárcsa és fékbetét

Csum írta: sziasztok!!
el jött az idő
le kell cserélnem a féktárcsákat és a betéteket!!
érdekelne mit tudnátok ajánlani!!ami árban is el fogadható és minőségben is jó még!!
elég sűrgős lenne!!
előre is köszi!


Szia!

Sajnos nekem (es jo nehany kollegamnak is) nincs jo tapasztalatom az ATE tarcsakkal. Hamar felhullamosodott az elsö tarcsa es razta a kormanyt. Az enyem egyszer mar fel lett szabalyozva, de ismet elkezdett picit razni... Egyik kollegam mar 2x cserelte garanciaban az ATE tarcsait, majd elege lett es elvitte az autot a BMW markaszervizbe. Azota semmi gond. A mai eszemmel en is gyari BMW tarcsakat, beteteket vasarolnek...sok gondtol/idöpocsekolastol megkimelhetnem magam. De hat igy tanul az ember. Sok sikert a cserehez!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-07-30 21:10 elektromos ablakemelõ_

laja írta:
Szia!
Nem mondod hogy ennyit fizettél érte?
Hát én nem fogok az tuti.Keresek valami megoldást!üdv.L.


Hello!

Sajnos Nemetorszagban a BMW markaszerviznel ezek az arak vannak. Mivel jelen pillanatban is lakasfelujitas/költözes kellös közepen vagyok, minden percben kellhet az auto, emiatt a lehetö leggyorsabb megoldast kerestem. Delutan 5 orakkor romlott el, masnap reggel fel 8-kor leadtam a BMW-nel, delutan 2 orakkor mar hivtak, hogy keszen van. Nem mondom, hogy olcso volt (bar a nemet kollegaim azt mondtak ez teljesen atlagos ar), de ettöl gyorsabban nem lehet megjavitani. Egyebkent igazat adok Neked, ha lehetöseged van ra, akkor erdemes megcsinalnod magadnak, nem nagy dolog. Sok sikert kivanok hozza!

Szemy