jons fórum hozzászólásai

jons Elküldve: 2014-05-17 22:11 Rendszámtábla világítás BMW embléma

n662 írta: Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy mekkora ellenállás kell a ledes rendszámtábla világításhoz beiktatni, hogy nem jelezze vissza a műszerfal? 320D E90 2005-ös évjárat.

Köszönöm.


Nem kell ellenállás. Ebay...

jons Elküldve: 2014-05-12 19:49 Klíma automatika hiba

Polgardi1989 írta: Üdv!
EGy olyan kérdésem lenne, hátha valakinek volt tapasztalata! A gondom a következő: Bekapcsolom menet közbe a klímát tökéletesen működik majd 5 perc után ki be kapcsol! Megnéztem a motortérbe a klíma szíjtárcsát is hol forog hol nem! Mikor leállítom a kocsit olyan hang jön a műszerfal mögül mintha forrna a víz valahol!


Biztos, hogy nem forog? Nem csak úgy látod, mintha? A ki-be kapcsolás teljesen normális. Így dolgozik a klíma. A fagyasztó szekrényed kompresszorja sem megy állandóan. Eléri a hőfokot, kikapcsol, ha nem így lenne lejegesedne az egész rendszer.
A vízforrás hang: A leálló klíma kompresszor hangját hallod. Leállítás után egy darabig szabadon fut és a csapágya már nincs a helyzet magaslatán.

jons Elküldve: 2014-05-12 19:43 Motorolaj

YELLOW írta: meg xado-mazo-t vagy akármit...


Használtál Xado-t azóta Yellow?

jons Elküldve: 2014-05-11 08:33 Motorolaj

Totyasrac írta: Mondjuk még csak 3e km-t mentem vele az új olajjal, de eddig nem ette


Térjünk vissza erre 12k km-nél. Ha akkor sem fogyott el több, mint 5dl akkor jó az olaj a kocsidba. Az, hogy teljesíti az előírt követelményeket az még nem biztos, hogy jó is lesz a motorba.

jons Elküldve: 2014-05-08 16:31 Mi lehet a baj?

szotakdavid írta:
RolandBMW323 írta:
YELLOW írta:
RolandBMW323 írta: Hali.A problemam a kovetkezo egyik nap eszrevettem h nem egyenletesen jar a motor (hebeg).Masnap kigyulladt az EML lapa es a kiporge gatlo,es a kocsibol elment az ero,majd rantott 1 et es eladt ero visszajott.kovetkezo nap pedig csak kigyulladt az ABS kiporgesgatlo kezifek,azota villagit es nemtom miert. Valaki eszlelt mar hasonlot????????


jó, hogy a másik helyre nem így írtad... most akkor mi történt?


Igy tortent minden,ahogy ideirtam,es azota vilagit is.Neha hebeg picit neha nem.


Hiba olvasás segítene,de nem tudunk ajánlani senkit mert nemt tudjuk hol laksz.


2 hiba szinte egymás után érdekes egybeesés. Az első az e39-nél amit láttam eddig folytószelep poti volt. A másodikkal meg találkoztunk már itt a fórumon, valamelyik ABS jeladó/kontak hiba volt. Esetleg ABS-tömb... talán. Ennél pontosabbat tényleg csak a diag tud mondani.

jons Elküldve: 2014-05-03 18:45 ABS-rõl általában

Pocses írta:
jons írta:
Pocses írta:
Szia!
Oké, köszi az infót, azzal kezdjük. A biztikkel sem lehet gond akkor gondolom.
Üdv.: Pocses


Nem hiszem, hogy bármivel gond lenne. A távgyógyítás viszont sajnos eddig terjed. Biztosabbat csak a diag tudna mondani.


Nem is találtunk semmi problémát egyik csatinál sem, a kis koszon kívül ami rajtuk volt, széthúzva olyan volt mintha új lenne az összes. Contact spray-vel befújutk az összeset, azt maradt a hibajelzés. Majd később elaludt a (!) jel utána meg a többi (ASC,ABS).
Hétfőn telózok szerelőmnek diagolás végett, ennyi egyenlőre a diagnózis.


Ha menet közben aludt el a hibajelzes akkor megérkeztünk, mert a rendszer 25km/h-nál csinál egy ön diagot. Diag megmondja úgyis, hogy melyikkel van baj. Nem kell aggódni szerintem.

jons Elküldve: 2014-05-02 21:47 ABS-rõl általában

Pocses írta:
Szia!
Oké, köszi az infót, azzal kezdjük. A biztikkel sem lehet gond akkor gondolom.
Üdv.: Pocses


Nem hiszem, hogy bármivel gond lenne. A távgyógyítás viszont sajnos eddig terjed. Biztosabbat csak a diag tudna mondani.

jons Elküldve: 2014-05-02 20:36 ABS-rõl általában

Pocses írta: Na kérem, fékolajszint max-on, a kézifék behúzása után elaludt az ASC és ABS + a kézifék (!) ikonja. Majd később újraindulás után újra világítottak, és már nem aludtak el.
Holnap akkor a jeladók ellenőrzése takarítása lesz.


A jeladóknak semmi bajuk. A dobbetéthez van rögzítve egy kis dobozban a jeladó csatlakozó. A bal elsőt nézd meg először. Húzd szét, keress szakadásra utaló nyomokat.

jons Elküldve: 2014-05-01 21:37 Olajzabálás

dicky írta: Sziasztok!!! Észrevettem hogy fogy a motorolajom.. Alánéztem szerelöaknárol és tiszta olaj a leeresztönél és az olajteknönél végig a kocsi alja... Tömitésgond lehet?


Karte(l)r tömítés lesz a bajos. Nekem is szivárog kicsit. Majd olajcserénél lecseréljük.

jons Elküldve: 2014-05-01 14:47 Társalgó

Ultimate elismerés érte ma az autómat.
Pilis, kereszteződés,piros lámpánál állunk éppen. Egy kedves majálisozó ( ) család köpködte a szotyihéjat a közeli téren.
Nagyon nézték a kocsit, ide is szóltak:
"Főnök, nagyon szép ám a bmw..." de az asszony is rákontrázott.
Nha mit szóltok? Megtaláltam a célközönségemet

jons Elküldve: 2014-04-30 21:50 Autóvásárlás

http://www.hasznaltauto.hu/aut...sf-7867031

Megnéztétek? Szép igaz?

Nem mégsem... Jobb és bal első sárvédő kuka. Küszöb hátulja már megindult. Csomagtér tető jobb sarka megindult. A csomagtér alja kívülről ugyancsak. Bal oldali kulcslyuk körül ugyancsak.
Kapaszkodtok? Rozsdás volt a slusszkulcs cilinder. Hagyok időt ezt megemészteni...

Navi képernyője, mintha megmarta volna valami, homályos volt.
A féket alig lehetett benyomni. Kuplung beszaladt 1/3-ig, majd ellenállás és tovább lehetett nyomni minden erőlködés nélkül.
Hátsó fék olyan volt, hogy ilyet még nem láttam. Mintha megrágta volna valami. Legalább 3mm mély barázdák. Váll, mint Schwarzinak. Betét szinte vason.
1 kulcs. 300k km, de szépen látszik a diaggal, hogy tekert. Erről persze semmit nem tudott senki. Mindegy nem km-t veszünk, csak megemlítettem. Misfire, kulcsletiltás, aksicsere, egyszerre nyomott fék és gázpedál... nem sok érdekes volt a diagban.
Alvázvédő folyik a tűzfalon lefelé. Alufelnin téligumik, atom rozsdás csavarokkal.

Legalább a porlasztók cserélve lehettek, mert 0,1-nél nem volt nagyobb a korrekció alapjáraton. Nem is mentünk vele próbakört... eljöttünk. Ja és persze 2 perce van az országban P rendszám, "az autó költségmentes", ahogy a hirdetésben áll. Egyszóval a hirdetés nem igazán a valóságot takarja.
"
- ez az autó igen komolyan korrodálott.
- tudod milyen ez, minden e46 rozsdál egy kicsit
- az enyém nem pedig 5 évvel idősebb, mint ez.
- ... (nagy hallgatás)
"

jons Elküldve: 2014-04-28 17:58 Rohadás

SirToma írta:
Vigyázok a kocsira,télen is rendszeresen ápolom, hogy ne marja a só, mégis ez lett...
Sajnos nincs garázsom,gondolom ez is befolyásolja a folyamatot.
Inkább vennék egy íven rozsdás, de szép autót,ami igazolt szervizes, mint egy frissen behoztt ki tudja kié,mié volt-at. De ez az én véleményem.
Toma


Nem tudsz annyira vigyázni, ha egy kis helyen is megpattant a festék és nem veszed észre (nyilván olyan helyen fog, ahol nem is látszik) akkor vége a dalnak. Nekem garázsban van, de küszöb végén van egy körömnyi rozsda. Ha szerencsém van (de nem lesz) akkor kívülről indult el. Ha nem akkor kicsit bajosabb lesz megcsinálni, de akkor is meg kell.

Az "inkább vennék..." kezdetű mondatoddal nyilván egyetértek, de ennyire nem volt eszemben árnyalni kezdésnek a képet.

jons Elküldve: 2014-04-27 21:30 Rohadás

Demian írta: Sziasztok!

Vásárlás előtt állok, már megnéztünk pár E46-ost, de mindegyiknél megvan az ajtó aljánál a rozsdásodás / rohadás. Legyen 99-es vagy 02-es évjárat, egyforma volt.
Végig olvastam a korábbi hozzá szólásokat, merjük kijelenteni egyértelműen, hogy ez típus betegség?
Illetve érdemes-e tovább keresgélnem, várni?
Most találtam egyet, ami egybe van az ajtó rohadást leszámítva. Egy kicsi pukli van még jobb első sárvédő íven és a csomagtartó emblémánál.
Ár - érték arányban az autó én úgy gondolom megérné a pénzét és a rászánt kereten belül is maradnék amiből a későbbi javítását ezen bajoknak orvosolni lehetne.

Köszi előre is a válaszokat / tanácsokat!


A jobb első sárvédő valamiért tényleg hajlamos a rozsdára. Emiatt én már cseréltem is. Aztán törés miatt is, szóval nálam fel le jár a jobb eleje
Az ajtók aljának viszont nem lenne szabad rohadni. Az enyém nem teszi, pedig 99-es. Ott más baj lépett fel szerintem korábban. (szakszerűtlen javítás például.)

Én kezdődő rozsdával, főleg ajtók alján nem vennék autót. Ezt nem egyszerű javítani. Ha kívül megjelent a rozsda az belülről indul el többségében, mint ahogy a sárvédőnél is.

Sok autó van nézelődj még. 1,2-1,5 Milliós autónak ne rohadjon már semmije szerintem.

jons Elküldve: 2014-04-23 21:35 Autóvásárlás

Szabi46 írta:
Holnap megyek megnézni ezt a 23-ast, ha jó lesz akkor nyert ügyem van, ha nem akkor marad a Német behozatal, de ez is onnan van Off: polírral majd kereslek asszem


Köszönöm a bizalmat! Két hetente megtalálsz Simontornyán.

jons Elküldve: 2014-04-23 20:50 Autóvásárlás

Szabi46 írta:
jons írta:
Szabi46 írta:
Nincs szép autóm, akarom mondani MÁR(és még) nincs autóm Elvitték


Krisztinek van egy szép eladó Sparkja, az is szóba jöhet szerintem neked, nem?


Amennyiben sor6 hangja van, és hátul hajt, megfontolom


Fél sor6 és szinte hátulhajt annyira jó

Na offolást befejeztem, mert mindjárt jön a sav...