leroyclub fórum hozzászólásai

leroyclub Elküldve: 2015-09-03 11:59 Futómû és hibái

YELLOW írta:
Pitykoo írta:
leroyclub írta: Egyik napról a másikra a kocsi jobb hátuljából olyan hang jön, mintha egy szerzszámos láda csörögne. Kissebb bukkanóknál is eléggé hallani. Ma megemeltem azt az oldalt és a kerék teljesen lóg és olyan mintha folyna az olaj a lengéscsillapítóból mert frissnek néz ki. Ha lengéscsillapító akkor milyen márkát érdemes venni? Mi a gyári? Bárdinál úgy nézem Monroe-t írja originalnak.

A másik dolog hogy mennyire veszélyes így közlekedni? Hétvégén kéne mennem 300km-t.


Sztem a Sachs a lehet a legjobb választás....
Mondjuk nekem elől az van de hátul Kayaba van és eddig teljesen tökéletes...
Ha már cseréled ugye akkor párba érdemes és én a helyedbe a toronycsapágyat is kicserélném, ne keljen egy jó darabig szétszedni, de ez csak az én véleményem..


a Monroe nem hiszem, hogy gyárija lenne. a legtöbb estben Sachs volt, illetve olykor Kayaba. én simerek olyan alkatrészest, akihez ha bemész, mindenre azt mondja, hogy az a gyári, meg az ő autójába is pont olyan van. nem baj, hogy más típus, vagy márka, akkor si azt mondja
átlagos, nyugodt használatra jó a Monroe. és olcsóbb, mint a fent említett típusok.


Köszi. Vettem is egy pár SACHS Super Touringot. Hétfőn bele is rakják. Ami furcsa, hogy a mostaniból olaj folyik ki. Létezik hogy még olajos volt benne? Már csak gázosat látok.

leroyclub Elküldve: 2015-09-02 19:01 Futómû és hibái

Egyik napról a másikra a kocsi jobb hátuljából olyan hang jön, mintha egy szerzszámos láda csörögne. Kissebb bukkanóknál is eléggé hallani. Ma megemeltem azt az oldalt és a kerék teljesen lóg és olyan mintha folyna az olaj a lengéscsillapítóból mert frissnek néz ki. Ha lengéscsillapító akkor milyen márkát érdemes venni? Mi a gyári? Bárdinál úgy nézem Monroe-t írja originalnak.

A másik dolog hogy mennyire veszélyes így közlekedni? Hétvégén kéne mennem 300km-t.

leroyclub Elküldve: 2015-08-18 21:01 ablakemelő

Pitykoo írta:
leroyclub írta: Hali!
Rendeltem a bal 1 ajtóhoz ablak felújító készletet mert lötyög az üveg és felhúzáskor kattog. Meg is jött a motyó de nem tudom hogy neki merjek e állni. Valaki esetleg tudna segíteni kicserélni Budapesten vagy a környéken? Esetleg egy részletes videó is jöhet. A kárpit leszedésig el tudok jutni.


Talán segít!
https://www.youtube.com/watch?v=SCPJJWXMNWw


Köszi! Végre egy normális minőségű videó. Viszont így már biztos hogy nem állok neki

leroyclub Elküldve: 2015-08-18 19:54 ablakemelő

Hali!
Rendeltem a bal 1 ajtóhoz ablak felújító készletet mert lötyög az üveg és felhúzáskor kattog. Meg is jött a motyó de nem tudom hogy neki merjek e állni. Valaki esetleg tudna segíteni kicserélni Budapesten vagy a környéken? Esetleg egy részletes videó is jöhet. A kárpit leszedésig el tudok jutni.

leroyclub Elküldve: 2015-07-29 21:25 Hallott már valaki ilyen hibáról?

Újra írok hátha valakinek azóta előjött ez a hiba. Kipufogó szag szivárog be az utastérbe. Legjobban a csomagtartóban érezni. Ha megy a klíma talán akkor jön be a legjobban, de lekapcsolt ventilátornál is valahonnan bemászik. Ha minden ablak fel van húzva és klíma nélkül megy a keringetés akkor általában nem érezni. Ami már cserélve volt: flexibilis cső, turbótömítés, csövek átnézve, új intercooler. Elvileg a kipufogó is átnézve. Volt már 3 szerelőnél azt mondja nem lát kifújást sehol... A legérdekesebb, hogy a csomagtérben koncentrálódik, ha azt felnyitom nagyon büdös csap meg mindig.

leroyclub Elküldve: 2015-06-04 18:21 320d Motor

Légtömegmérőt cserélnék. Már megvettem a csere darabot, elég ha csak magát a mérőt cserélem ki és benne hagyom a régi házat? Az végülis csak egy műanyag nem? A másik hogy utána valamit kell csinálni? Adaptáció törlés vagy bármi? Vagy csak berakom az újat és kész?

leroyclub Elküldve: 2015-05-04 23:15 Belsõ díszcsík

kundof1 írta: Belső diszléceket kellene nekem megcsinálni, mert elég karcosak, nemszépek. Arra gondoltam h lefujom őket ezzel a Plastic dippel, csak nem tudom h állna meg rajta ez a festék szerűség. Valaki csinálta már az övét, így?


Én plasti dippel csináltam és szerintem szép lett, viszont elég kényes. Multkor ráfujtam műszerfaltisztítót és foltos maradt egy részen. Szóval tartósna nem mondanám, illetve elég könnyen karcolódik és úgy már nagyon csúnya is tud lenni. Most fóliáztatni fogom.

leroyclub Elküldve: 2015-05-04 19:27 Autóvásárlás

M57TU2D30 motorról valakinek van tapasztalata? E92-t szeretnék vásárolni és ahogy látom 30D és 35D ugyanaz a motor csak +1 turbó. Ezen kívül mi más még? Futómü, fék, difi?

leroyclub Elküldve: 2015-05-03 13:23 Intenziv Kormolás

SP_323i írta:
leroyclub írta: Átnézték elvileg az egész autóm és a porlasztók is rendben vannak. Egy apró lyuk van az intercooleren de elvileg az miatt nem kormolhatna ennyire. Már csak a légtömeg mérőre tudok gondolni. Olvasgattam hogy annak a hibája is okozhat kormolást, és a szerelő mondta is hogy néha a computer szerint nem volt elég pontos.
Pedig már felkészültem hogy akár új porlasztókat is veszek. Hihetetlen hogy nem tudják megmondani mi a baj... Már komolyan azon gondolkozom hogy elviszem márkaszervízbe, de félek hogy ott meg mindent kiakarnának cseréltetni ami nem is rosz.


Vegyél egy féktísztótót és kapd ki a légtömeg mérőt. 5ös imbusz kell hozzá meg egy csillag csavarhúzó. Esetleg egy lapos, hogyha a légtömegmérő csatija nem jön le magától és rá kéne segíteni. Hogyha kint van fújd rá a féktisztítót ezerrel. Majd rakd vissza az egészet. kb negyed óra alatt megvan.
Nálam bevált, bár a szerelő mondta, hogy nincs garancia arra, hogy a tisztítás megoldja. Gondolom arra gondolt, hogy csak akkor válik be a tisztítás, hogyha látszik, hogy lerakódás van a fémes részeken. Nálam volt és annyi elég, hogy elhangolja a mérést.
Kormolás azóta nincs bármekkora is legyen a gyorsítás és a fogyasztás is csökkent


Na megpucoltam én is a légtömegmérőt és úgy látszik megoldódott a gond. Igaz kicsit bonyolítottam, mert én az egész légtömegmérőt leakartam szedni először és kivettem azt a nagy csövet ami bemegy a motorba. Alig tudtam visszailleszteni (az alsó részt nem lehet látni, hogy illeszkedik e) de valószínű sikerült, mert megy a kocsi

leroyclub Elküldve: 2015-04-27 23:15 Mi lehet a baj?

Hektor írta: Nekem a következő problémám lenne:
Az autóm első ködlámpája ( facelift gyári kis kör ) rendesen világít, azonban sötétben tompított mellett bekapcsolva a fényereje egyenlő a nullával. Ha a visszajelző nem mutatná, nem is érzékelném hogy fölkapcsoltam. Ez ilyen gyenge, vagy lehet vele valami probléma ? ( se föl, se le nincs elállítva, csak egyszerűen nulla fényerő )


Töltés hiba? Generátorra méress rá első körben, majd a kábeleket nézd meg.

leroyclub Elküldve: 2015-04-27 16:53 Dieselrendszer tisztító és védő adalékok

4L-es Castrol-hoz kaptam ajándékban egy Wynn's motortisztító folyadékot. Elvileg 15 percel olajcsere elött kell beönteni és utána lecserélni az olajat. Valaki használt már ilyet? Mi a véleményetek? Kicsit szkeptikus vagyok ezekkel az adalékokkal...

leroyclub Elküldve: 2015-04-26 09:46 Intenziv Kormolás

Átnézték elvileg az egész autóm és a porlasztók is rendben vannak. Egy apró lyuk van az intercooleren de elvileg az miatt nem kormolhatna ennyire. Már csak a légtömeg mérőre tudok gondolni. Olvasgattam hogy annak a hibája is okozhat kormolást, és a szerelő mondta is hogy néha a computer szerint nem volt elég pontos.
Pedig már felkészültem hogy akár új porlasztókat is veszek. Hihetetlen hogy nem tudják megmondani mi a baj... Már komolyan azon gondolkozom hogy elviszem márkaszervízbe, de félek hogy ott meg mindent kiakarnának cseréltetni ami nem is rosz.

leroyclub Elküldve: 2015-04-21 08:57 Ajtónyítási Gondok!

csbalu írta:
ArkyCsaba írta: Hello srácok.Ajtó nyitási gondokkal küzdök, valószínűleg groundmodul bajom van.Hidegeb időkben van hogy csak negyedjére-ötödjére nyit csak ki,de ha átmelegedik az autó minden rendben.Nincs valakinek fölösbe egy eladó vagy csak kölcsönbe míg a sajátomat meg nem javíttatom?Pest környéki kéne.A legfőbb bajom az,hogy külföldön élek és csak júniusban lesz otthon a kocsi, viszont addig még leszek otthon így el tudok menni érte.
2000-es évjárat sedan elöl hátul elektromos ablakom van.
Ha akad valaki aki tud segíteni azt megköszönném.
Üdv: Árky Csaba


Relé csere


És olyat ki csinál? Pixelfix nem vállalja

leroyclub Elküldve: 2015-04-13 18:35 légzsák lámpa világít

gfeco írta:
hil írta:
leroyclub írta: Kitakarították az első 2 ülés kárpitomat, és azóta világít a légzsák visszajelző. Mi lehet az oka? Beázhatott valami? Vagy valamit széthúztak és nem jól tették vissza? Próbáltam alá nézni, de az elsősegély doboz miatt nem láttam sokat. Lehet hogy csak töröltetni kellene a hibakódot és jó lenne?

Szia!
Lehet, hogy a tisztítás során megszakadt az ülés foglaltság jelző. (tudomásom szerint ez az egyetlen légzsák hiba az, ami ha megszűnik a baj, akkor magától elmúlik a hibajelzés). Mindenképpen diaggal meg kéne nézni a bajság okát és azután lehet továbbmenni. Szerintem ezt hiába törölteted...
hil



Szia
Még az övfeszítő is lehet, ha mozgatták előre hátra az ülést és kontakthibás a kábel akkor azt is bedobhatja hibának.
Diag mindenképp és ahogy hil irja onnan tovább.
(csere, ellenállás beiktatása, figyelés kikapcsolása ...)


Egyszercsak eltünt magától (észre sem vettem). Valószínűleg kaphatott egy kis vizet tisztításkor ami mostanra kiszáradt. Bárcsak minden hiba így megoldódna

leroyclub Elküldve: 2015-04-08 17:01 légzsák lámpa világít

Kitakarították az első 2 ülés kárpitomat, és azóta világít a légzsák visszajelző. Mi lehet az oka? Beázhatott valami? Vagy valamit széthúztak és nem jól tették vissza? Próbáltam alá nézni, de az elsősegély doboz miatt nem láttam sokat. Lehet hogy csak töröltetni kellene a hibakódot és jó lenne?