autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Touring
Modell: 320d
Évjárat: 2003

státusz Osynho

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 25

Elküldve: 2015. május 28. csütörtök, 18:38


Hello!

Lenne egy kis problémám a 320D-mmel (150 le). Röviden a gond, hogy sokat eszik és padlógázra, nagy fordulaton sűrű fekete füstöt ereget. A fogyasztás, tankolással mérve kerek 8 liter lett vegyes használatban, normálisan hajtva. Nem vezetek spórolósan, 1000-es fordulaton elváltva, de nem is padlózom neki folyamatosan (főleg nem hidegen). Szóval ez a fogyasztás baromi sok, valami nincs rendben. Mellé jön a kormolás.

Beszéltem ma több emberrel, akik véleménye megoszlik. Az egyik a porlasztó csúcsokra gondolt, ő kiszedné őket és beméretné, de az elég húzós lenne és nem biztos, hogy megoldja a gondot, vagy ez a hiba. Aztán volt egy olyan ötlet, hogy a magasnyomású a rossz és az alacsony nyomás miatt nagy gázra a sok üzemanyag égése nem megfelelő, vagy valami az üzemanyag ellátó rendszerben hibás. Esetleg egyes érzékelők romlottak el és téves infókat küldenek, ami miatt nem jó a befecskendezett mennyiség. Aztán volt olyan ötlet, hogy a termosztát nem jó, ezért sosincs jó hőmérsékleten a motor. Végül, hogy a vezérlő elektronika lett átírva, sz@rul, ami okozhatja az egész dolgot. Ja, a vezérmű lánc nem jó felhelyezése is egy tipp volt.

Szóval elég tanácstalan vagyok, a hibát illetően, az autó egyébként szépen működik, a hangja egészséges, jól is megy, de sokat eszik. Igazából szeretném elkerülni, hogy sok felesleges szerelés, deák kötegek elköltése után is rossz legyen a motor, jó lenne diagnosztizálni a pontos hibát. Merre érdemes elindulni? Jó lenne az egyszerűbb dolgokat kizárni.

Köszi a segítséget!

toki24
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Touring
Modell: 320d
Évjárat: 2001
profil privát üzenet Mátészalka

Ójaj! Valami hiba történt az oldal feldolgozása közben!