Tano fórum hozzászólásai

Tano Elküldve: 2016-11-08 15:13 Fûtés - Klíma

Krapulax6 írta: Ezt a ketyeret hol talalom?
Rapillantanek en is.
A linket megneztem,hogyan csereli benne a szurot az inas de nem egyertelmu szamomra,hogy merre van.
Vagy e46-ban nincs is?


Elöl a hűtőnél, ahogy a linkelt oldalon is látszik. De nincs mindegyik E46-ban, csak amelyiknek olyan a felszereltsége. A klímapanel belső keringetős gombján van egy 'A' betű és két kör.

Tano Elküldve: 2016-11-08 12:08 Motor-váltó

maestro006 írta: Ezt a Webasto kieg fűtést szerelték gyárilag is e46 ba ?
Láttam egy videót róla, elég hatásosnak tűnik, tulajdonképpen a hűtővizet melegíti fel és így a motor télen is kvázi üzem melegen indul. (az olajat leszámítva) jól gondolom?


Igen, ezt a dízelhez adták, majd 2000 környékén áttértek az elektromos melegítőre, gondolom azzal kevesebb a gond, meg olcsóbb is.
Alapból ez csak motorindítás után működik, tehát abban segít, hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot. De extraként vagy utólag megcsinálható állófűtésesre, tehát még indulás elött előmelegítene.

Tano Elküldve: 2016-11-08 12:05 Porlasztó

kecsurobi írta: 9-es lenne az? 3db-nak jó húzos ára van


Igen, a 9-es. A 3-as nem a mennyiségét jelöli, hanem a méretet. Sima csőnek tényleg borsos az ára, lehet ez már a csavarral együtt van? A beszerző talán meg tudja mondani.

Tano Elküldve: 2016-11-07 19:59 Porlasztó

kecsurobi írta: üdv
lehet nem jó helyre írok
kilet cserélve az adagoló és azóta csepeg a gázolaj a porlasztónál a visszamenő ágon,de alapjáraton nem csak nagyobb teljesítménynél.kérésem az lenne hona lehet gyári csövet venni.
előre is köszönöm !!!


A gyári cikkszám alapján minden valamirevaló autóalaktrészesnél meg tudod venni.

Tano Elküldve: 2016-11-07 12:35 Fûtés - Klíma

csanko77 írta: Sziasztok!

Ezzel a hibaüzenettel már találkoztatok? Automatikus belsőtéri levegőellátás fűtés (20)
Ez most a fűtőmotor hibája vagy annak az érzékelőnek, ami a belsőtér hőmérsékletét méri?


Egyik sem!
Ez az úgynevezett AUC szenzorra vonatkozik, ha be van kapcsolva, akkor ennek a jele alapján automatikusan kapcsol a belső keringetés, ha kint rossz a levegő. Ez elöl található a hűtőnél, és jellemző hibája ez a meghibásodás.
Ezért "jók" az ilyen univerzális programok, főleg ha még magyarítva is vannak, és jó a fordítás.

Tano Elküldve: 2016-11-04 14:52 angel eye

atomanti86 írta: Sziasztok..csak 1 gyors kérdés..angel eyes-s elfogadják nappali menetfénynek vagy melléje a tompított fényszórót is be kell kapcsolni?


Nem fogadják el, mert ez nem eredeti gyári felszereltség, nem annak a szabványnak felel meg.
Viszont ha az LCM-ed tudja, akkor a távolsági fényszórót csökkentett fényerővel be lehet állítani DRL-nek.

Tano Elküldve: 2016-11-02 19:40 Motor-váltó

Jesse írta: Es a hangos sípolás oka? Kezdi megadni magát?


Igen, ez a Webasto kiegészítő fűtés. Rá kell dugni diagra, hogy mit ír hibának, lehet hogy a benne lévő ventillátor vagy a szivattyúja adja a hangot. Ezt kívülről nem lehet megállapítani.
Ha nagyon zavar, akkor a csatlakozóját lehúzva ki tudod kapcsolni, igaz ilyenkor picivel tovább tart míg bemelegszik a motor hideg időben. De ha amúgy is rossz valamilye, akkor így sem lesz változás ebben.

Tano Elküldve: 2016-11-02 14:52 Motor-váltó

Jesse írta: Üdv nekem olyan problémám lenne hogy a motortérben inditasnal járó motornál illetve leállítás után kb 1-2 percig nagyon sípol a bal felső sarokban található "fekete doboz" mi ennek a pontos neve? Es valószínűleg kezdi megadni magát azert ad ki ilyen erős sipolo hangot?


Menetirány szerint, vagy szemből nézve bal oldalt?

Tano Elküldve: 2016-11-01 20:40 Motor-váltó

magyarsanyi írta: koszontok mindenkit,uj vagyok itt ,ennek oka vettem egy bmw seri 1 es 2 literes N47 motorral,2009 evjaratu autot,Diesel,mikor megvettem nemsokara a muszerfalon megjelent hogy a reszecske szuro el van tuhadva kimosattam ,ment is egy honapig migcsak ujbol nem jelent meg ugyan az,akkor egy ismerosom rajott hogy a turbo nem mukodik elvittem nyirbatorra a magyar turbo kft hez es rendbe tettek tenyleg nem mukodott es ott is azt mondtak hogy a rosz turboert kormosodott le,most ujbol kimosattam ,es eddig nem jelent meg a hiba ,a szerelo azt mondta tulnyomas van a reszecske szurobe.De van egy masik gondom amire nem tudnak rajonni mert hiaba teszik minden gepre nem jelez semmi hibat ,
Reggel az elso inditaskor kb 10 masodpercig reszket a motor,es utanna beall teljesen normalis jaratba de addig mintha harom hengerbe menne,megjegyzem volt tobszor is teszteren es ott az injektorok allitolag tokeletesen es hiba nelkul mukodnek
amit meg eszrevettem ma meg nem volt begyujtva hogy mig reszketett a motor fustolt de ezt eddig nem is figyeltem meg ,elore is koszonom a segitseget


Milyen színű a füst? Az izzítórendszer rendben van?

Tano Elküldve: 2016-11-01 20:36 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

lacos76 írta: Sziasztok!
Egy ismerős e46 316i-ből NCS expert-tel minden modult ki tudok olvasni kódolni stb kivétel a GM5 az alábbi hibaüzenet fogad.


Próbáld meg a kódolás előtt a GM5 coding indexét kiolvasni. Ezt megtalálod a job-ok között.

Tano Elküldve: 2016-10-31 23:29 Klíma

asprey írta: Sziasztok! E46 318 coupe 2001 évjárat.
Gyujtáson minden beinditáskor elindul a digit klima. Annak ellenére, hogy az autó leálitásakor kikapcsolom teljesen.
Obd2, inpa, bmwtools, ncsexpert meg van de nem tudom hogyan kell átprogramozni.
Valaki tudna pár infót?
Előre is köszönöm.


A CKM beállítások között megtalálod, "KLIMABETR_BEI_ZUEND" vagy "Blower
Air conditioning auto mode".

Tano Elküldve: 2016-10-31 23:27 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

lela írta: Szia!
Nem találtam benne...
És az egyik fórumtag mondta hogy az lehet a probléma. Most feltettem egy máshonnan származó Inpat ami 3 exe-ből áll(1 install bmw tools ; 2. install INPA ; 3 Update.) Előtte persze töröltem a régi ediabas mappát és az összes INPA filet. Holnap rárakom a kocsira és kiderül. Gondolom a motorhoz kell kapcsolódni... Most hogy nincs rádugva és kiválasztom a motort ezt írja:"Group file: D_0012,D_motor. IFH-0018:initialization error. Program will be stopped!" gondolom ez normális...
Egyébként valószínű ez a baja az enyémnek is, mert az előző inpa ezt írta hibakódnak:41F2


A DDE5 ön belül az activation, és az 1-es oldalon találod.
Pl.

Tano Elküldve: 2016-10-31 19:25 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

lela írta: Meg tudja valaki mondani melyik a legfrissebb Inpa? Nekem 5.02 van, de a hűtőventit nem tudom benne bekapcsolni...


Benne van abban is, nem kell frissebb. Nem találtad benne, vagy nem működik a funkció?

Tano Elküldve: 2016-10-29 22:53 CD fejegység, Navi....

multifilter85 írta: Hali!Esetleg tudna valaki segiteni,hogy milyen szinuek a multikormany vezetekei amik a radioba mennek be?Egy masik radiora szeretnem bekotni a multikormanyt(a masik radiobol jon ki 2 szal vezetek amire ra van irva hogy oda tartozik)


Közvetlenül nem megy róla vezeték a rádióba. A rádióval a K-Bus-on keresztül kommunikál. Ennek fehér vezetéke van piros és sárga csíkozással.

Tano Elküldve: 2016-10-29 20:38 Segítség, beázik az autóm!!!!

bikemano írta: Értem, de az ajtóm tök száraz és a küszöb is, az ajtómba lágzsák van szoval gondolom, házilag nem tudom ezt megoldani.. viszont gyanakszom egy olyanra, hogy a motortér felöl érkezhet a viz mivel az elsőszélvédő alján hejezkedő géderem elégé megrongált, onnan nem juthat be a viz?


Ha megfogod a kárpitot oldalt a küszöbnél és ott is nedves, akkor az ajtószigetelés rossz. Ha a szélvédő felől ázik be, akkor ez a rész száraz lesz, és fentről csöpög a kárpitra a műszerfalból.