Tano fórum hozzászólásai

Tano Elküldve: 2017-09-03 20:15 Tolató radar

John írta: Sziasztok.Van elfekvőben egy Pdc modulom,mi előtt kidobnám meg szeretném kérdezni hogy kompatibilis-e az E46-hoz?


E34 5-öshöz való.

Tano Elküldve: 2017-09-02 21:04 Motor-váltó

Bappy írta: Sziasztok tudna valaki segíteni leszedtem a szívósort hogy ledugozzam elpucoltam egrt szívósort kapott új tomítés stb visszaraktam és nem úgy megy ahogy elötte gyenge lett úgy rémlik hogy mindent visszaraktam ???!!!


A szívósor tűzfal felőli végén vissza lett dugva a nyomásmérőnek a csatlakozója?

Tano Elküldve: 2017-08-27 09:57 Motor-váltó

Bitu79 írta: ...Azért ebben a történetben is furcsa az,hogy egyszer sem tünt fel senkinek ez a sérülés,mikor üzemanyagszűrőt cseréltek...


Mentségükre legyen mondva, a 100KW-os mocinál a motortérben van a szűrő nem az ülés alatt.

Tano Elküldve: 2017-08-16 21:44 kettõstömegü lendkerék

John írta: Ha már kettőstömegű lenne gy kérdésem.Van olyan hogy tolatásnál kiindulásnál beremeg a picsája a bódénak,elölre felé nem csak tolatás ki indulásnál,okozhat ilyet a kettőstömegű?


Ha csak rükiben, akkor szerintem nem kettős-tömegű, mivel az irány csak a váltó után más.
Szerintem a difitartó keretet lenne érdemes megnézni első körben, nekem is ki volt szakadva az egyik rögzítési pontja. Igaz nálam nem remegett, hanem fémes hangot adott, de ez is egy lehetőség ilyen idős autónál.

Tano Elküldve: 2017-08-16 00:27 DIS

John írta: Köszönöm,épp ezért kérdezem mert töltöttem le Dis-t viszont bénának érzem magam mert nem könnyű legalábbis nekem aktiválni,de akkor nem is erőltetem.Mi az az Ista? (Dis utódja most már tudom de mégis.)


Beszéljen helyettem a gugli.

Tano Elküldve: 2017-08-16 00:24 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

John írta: Sziasztok.Van ez a funkció:"HEIMLEUCHTEN" (Follow me home igen) amikor bezárást meg előzően ha hátra húzom a refi karját világít kb 30 mp-ig a tompított,át tudom progizni hogy a rombusz gomnyomására is fel világítson mondjuk a ködlámpa?


E46 még nem támogatja a welcome-light opciót. Ennél csak utólagos hardweres beépítéssel lehet megoldani. Viszont a home-light-ot át lehet szabni.

Tano Elküldve: 2017-08-15 00:13 DIS

John írta: Sziasztok.Látom ez már régi téma,egy kérdésem viszont lenne.A Dis többet tud mint az Inpa,Ncs expert (Dummy),vagy pedig semmivel se tud többet?


Lényegében ugyanazt tudja, csak más kezelőfelülettel. Talán valamivel felhasználóbarátabb, csak beüzemelni macerásabb ha nem képfájlból dolgozol.
Szerintem manapság már érdemesebb az utódját az ISTA-t használni.

Tano Elküldve: 2017-08-10 21:23 Olvasólámpás belsõ világítás

John írta: Igazad volt,ki jött,és valaki papírdarabbal előttem ki ékelte mert ha megmozgatom a fekete stekkert a búra tövében akkor elől is világít de a kis ledek egyik sem,viszont mintha el lennének csípve gyári áthidaló forrasztások ahol be jelöltem kis fekete csíkokkal ott el vannak vágva! Lehet a hülye picsának bántotta a szemét a két piros led és össze kókányoltatta???? Ha tehetném úgy elküldeném melegebb éghajlatra..... Összeforrasszam őket nem lesz baj belőle?


Elég homályos a kép, de ha jól látom akkor te pont rövidre akarod zárni. Az nem lenne jó, ez az izzó dolga lesz. A ledeket mérd ki, lehet hogy tényleg halottak, a csatlakozónál meg kontakthiba lesz ha megmozgatva világít.

Tano Elküldve: 2017-08-10 17:18 Olvasólámpás belsõ világítás

John írta: Megnéztem,a két kis ledecske sem világít viszontmaga a búra se jön ki a helyéről,feszíteni se merem mert a tetőkárpit könnyen deformálódik,mi a trükk???


Kijön az csak ki kell billenteni a helyéről.

Tano Elküldve: 2017-08-09 23:23 Olvasólámpás belsõ világítás

John írta: Nekem két napja csinálja ugyanezt! Mi volt a megoldás? Nem lehet hogy valamit Dummy-val kell beállítani?


Belül a lámpában 90 fokban meg vannak hajlítva a vezető elemek, nekem ebből az egyik eltört és ebből volt a kontakthiba, hol érintkezett, hol nem. Megforrasztottam és azóta is műkszik.

Tano Elküldve: 2017-08-03 17:25 Alufelni méretek

Korbendallas2 írta: Sziasztok segítséget szeretnék kérni felni vásárlás terén a kinézett felni linken látható a kocsim e91 touring 2008-as 320D a kérdés az lenne melyik méret lenne rá jó és milyen méretű gumi kell rá mert annyi szám van egyes oldalakon hogy nem tudok kiigazodni

http://www.sargagumi.hu/shop/t...;id=285811


Innen pont az egyik fontos adat hiányzik, mégpedig az ET szám. Enélkül ezt nem lehet megmondani.

Tano Elküldve: 2017-07-26 19:28 Féktárcsa és fékbetét

mici1974 írta: Üdv!Lenne egy kérdésem hátsó fék cserét szeretnék,tárcsák,betétek a tárcsáknál bajba vagyok mert az autómra kidob két méretet 300-as és 336 mm ármérőjüt ahoz hogy le tudjam mérni szét kellene szedni és hát csak akkor szeretném ha megjönne hozzá az alkatrész mert a kocsit használnom kellene!Nem értem hogy az auto adatai alapján miért van kétféle méret tudna vki segiteni ebben?


A nagyobb méret egy adott felszereltséghez tartozik. Jelen esetben a S102A-höz. VIN dekóderben nézd meg, hogy a te autódnak van-e ilyen.

Tano Elküldve: 2017-06-25 20:12 Fûtés - Klíma

mbalazs82 írta: Sziasztok! Az én kocsimban a 64118369807 gysz. fűtés csap van, ami ha jól tudom egy mágnesszelepből (kisebbik henger) és egy kiegészítő szivattyúból (nagyobbik) áll. Nyáron az normális, hogy a mágnesszelep már közvetlenül az indítás után forró? Kézzel nem lehet megfogni? Valaki meg tudnád mondani, hogy mekkora ellenállást kellene mérni azon normál esetben? Köszönöm!


Igen normális, mivel alaphelyzetben (rugó által) nyitva van, tehát a rendszernek táplálnia kell, hogy lezárja a fűtés oldalt ha nyáron nem akarsz meleget.
Mivel ez egy tekercs, kevés ellenállást kell rajta mérned ha nem szakadt.

Tano Elküldve: 2017-06-13 22:18 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

raul227 írta: sziasztok,valaki tudna pár linket dobni,ami alapján meg tudnám venni a diagnoztizáláshoz való kábeleket(motor,légzsák,minden ami kell),lehetőleg e-bayröl vagy aliexpress,hasonlókról,ami nem túl drága,és hogy milyen programok kellenek hozzá?köszönöm.


Egy kb. 5 ezres INPA kábel elég lesz mindenre. Guglizva megtalálod a progikat is.

Tano Elküldve: 2017-06-13 22:16 Nem tudom mi a baja az autómnak

Hirax7777 írta: Sziasztok

Egy 320d-m van a 136L-as és ma jött elő egy olyan problémám hogy egyszer csak azt vettem észre hogy nem húz az autó rendesen és amikor nyomom a gázt akkor nagy füstöt nyom a kipufogoból, üresben is ha nyomok egy gázt akkor is füstől és ezt nem csinálta eddig és semmi ereje és kicsit olyan sípólosabb hangra lettem figyelmes.
Én gondolnék egy vákumcső repedésrevagy egr szelepre vagy nem tudom

Tudna nekem valaki valami ötletet mondani a hibajelenségre?
Előre is köszönöm.


Nézd meg a motorteret mindenképp. A sípolós hang alapján szerintem lyukas turbócső gyanús a dolog. Vagy a kipuffgáz mehet még el más miatt, és akkor sincs kellő töltés. Korom illetve olajnyomokat keress.